Жега около КТБ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Жега около КТБ
Аз от гръцките данъчни вече шеста година си търся едни 5к евро неправомерно взети. Със съд в Гърция и всичко, както си му е реда. Резултат до тук 0. Пък и наистина да върнат 100к, а ако имаш повече?
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Не бих държал 100000€ в банка поради ред причини,не съм питал за сума по голяма от 100000€,щото нямам такава сума в тяхната банка,но по време на подобни обстоятелства,които обясних по горе,се бях притеснил за спестяванията си,и питах и това ми беше обяснето,че ако стане нещо ,без форс мажорни обстоятелства
,парите си ги търсиш,от гръцкия гаранционен фонд,при българските банки от бг фонда,който гарантира депозити до 100000к лева
Но се надявам и вярвам,че това ще мине и всичко ще е наред,освен тези които се насраха и бързаха да си дръпнат парите,те вече изтрещяха с лихвите,така беше и с алфа банк,всички се насраха,в офисите всичко тегли,никой не внася,ама като си ги изтеглиш и изгаряш с лихвата,и накрая големия печеливш от цялата суматоха май беше банката,сега всичко е спокойно,с малко по високи лихви си върнаха доста клиенти а и спечелиха нови 

vaykisss написа:Не бих държал 100000€ в банка поради ред причини,не съм питал за сума по голяма от 100000€,щото нямам такава сума в тяхната банка,но по време на подобни обстоятелства,които обясних по горе,се бях притеснил за спестяванията си,и питах и това ми беше обяснето,че ако стане нещо ,без форс мажорни обстоятелства,парите си ги търсиш,от гръцкия гаранционен фонд,при българските банки от бг фонда,който гарантира депозити до 100000к лева
Но се надявам и вярвам,че това ще мине и всичко ще е наред,освен тези които се насраха и бързаха да си дръпнат парите,те вече изтрещяха с лихвите,така беше и с алфа банк,всички се насраха,в офисите всичко тегли,никой не внася,ама като си ги изтеглиш и изгаряш с лихвата,и накрая големия печеливш от цялата суматоха май беше банката,сега всичко е спокойно,с малко по високи лихви си върнаха доста клиенти а и спечелиха нови
Тук ситуацията с лихвите е малко по-различна. КТБ предлагаше най-високите си лихви по безсрочни спестовни сметки с възможност за теглене без да се губи натрупаната лихва.Т.е. нищо няма да загубят от лихви.
Дори в другата хипотетична ситуация, в която парите са по депозити с договорен срок, за най-масовя вложител със спестявания между 1000 и 2000лв загубата на лихвата за година е нищо на фона на другата възможност.При това едва ли всички в точно този момент са към края на матуритета на депозитите си, така че някои ще загубят лихва за един ден, други ще загубят лихва за 300дни.
Тази седмица имах много работа и не съм следил събитията, но на пръв поглед....
Някой умишлено предизвиква това което се случва, целейки да постигне някакви бъдещи облаги - дали е Василев, дали са ВТБ, дали си действат пак в комбина Василев и Пеевски не е ясно.
Държавните фирми и бюджетните предприятия си държат там вложенията, което си е сериозен атестат за стабилност, т.е. едва ли някои там ще последва масовата истерия.
Неприятният момент е, че независимо какво ще се случи през тези три месеца (или 6, ако БНБ реши да използва максималния законов срок за настоящата мярка), след отварянето на клоновете пак ще започне масово теглене.
Нещо което не се споменава е, че в момента n-на брой фирми не могат да се разплащат с контрагентите си, ако нямат резервна сметка в друга банка.
Освен фирмите и физическите лица (колегата bum_bum ясно го показа), също няма да могат да извършат предвидените плащания.Тези две неща ще се отразят в цялата система, колко силно предстои да видим.Според мен почти всички по-големите фирми имат сметки в поне две банки, а микроклиентите обикновенно не държат големи наличности по фирмените си разплащателни сметки, т.е. лесно ще сменят банката или просто ще се разплащат касово на друго място.
Интересно ми е дали опашките са били само пред клоновете в София или е било в цялата страна (при мен няма клон на КТБ и нямам информация от първо лице)?
Когато проблемът е истински, вътрешната информация изтича на мястото където са хората знаещи за него и там започва тегленето, т.е. Централата, т.е. София, когато всичко е медийна измислица положението е сравнително еднакво на всякъде по едно и също време.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
Едва ли има някой който да си държи 1000-2000лв на депозит
,изтеглени са около 60млн ,иначе обявиха от бнб три месечен срок,може после да го удължат
А относно дали е замесен Василев...ми тука отиваме в теория на конспирацията,може и да е,може да не е,може руското дружество,може и свинчо да е
Аз лично си мисля,че е свинЬъта щото близки до него фирми висят голими пари там,ама със сигурност не есам,може и да са партия със мустака
А относно продуктите им не съм запознат,защото не съм се интересувал до сега,но не ми се вярва спестовна сметка да има лихвите като при депозит

А относно дали е замесен Василев...ми тука отиваме в теория на конспирацията,може и да е,може да не е,може руското дружество,може и свинчо да е

Аз лично си мисля,че е свинЬъта щото близки до него фирми висят голими пари там,ама със сигурност не есам,може и да са партия със мустака

А относно продуктите им не съм запознат,защото не съм се интересувал до сега,но не ми се вярва спестовна сметка да има лихвите като при депозит

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
vaykisss написа:... бг фонда,който гарантира депозити до 100000к лева![]()
Сумата е в евро, т.е. 196 000лв.
vaykisss написа:Едва ли има някой който да си държи 1000-2000лв на депозит,изтеглени са около 60млн ,иначе обявиха от бнб три месечен срок,може после да го удължат
![]()
А относно дали е замесен Василев...ми тука отиваме в теория на конспирацията,може и да е,може да не е,може руското дружество,може и свинчо да е![]()
Аз лично си мисля,че е свинЬъта щото близки до него фирми висят голими пари там,ама със сигурност не есам,може и да са партия със мустака![]()
Имат .. при това в повечето банки е така.Специално при КТБ имаше лихви от над 7% по въпросната сметка, преди да ги намалят наскоро.
Докато по стандартен депозит бяха не повече от 4%.
В другите големи банки също е така, има спестовни сметки с лихви по-високи от лихвите по депозити с фиксиран срок.Което изглежда аномалия, но в настоящата ситуация всъщност е напълно нормално.Ако трябва да обесня защо е така ще трябва доста да изпиша, но приеми, че в момента банките имат сметки от които можеш да теглиш и да довнасящ с по-високи лихви от по стандартни депозити.
За размерът на депозитите също не си прав - в средата на 2013 изследвах подробно ситуацията със спестяванията в страната - по-спомен средно статистическият размер на депозит на граждани и домакинства беше около 3000лв., тенденцията беше към нарастване на размера.За фирмите е доста повече разбира се.
Това е осреднена стойност, изчислена на база общ обем и общ брой депозити.
Иначе масово депозитите на гражданите се точно в тези ниски граници между 1000 и 2000лв.
И да хората си правят депозити за 1000лв. и за 500 правят.Общо взето каквото заделят гледат го замразяват, за да не го похарчат.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:vaykisss написа:... бг фонда,който гарантира депозити до 100000к лева![]()
Сумата е в евро, т.е. 196 000лв.
Прав си

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
TheDriver написа:vaykisss написа:Едва ли има някой който да си държи 1000-2000лв на депозит,изтеглени са около 60млн ,иначе обявиха от бнб три месечен срок,може после да го удължат
![]()
А относно дали е замесен Василев...ми тука отиваме в теория на конспирацията,може и да е,може да не е,може руското дружество,може и свинчо да е![]()
Аз лично си мисля,че е свинЬъта щото близки до него фирми висят голими пари там,ама със сигурност не есам,може и да са партия със мустака![]()
Имат .. при това в повечето банки е така.Специално при КТБ имаше лихви от над 7% по въпросната сметка, преди да ги намалят наскоро.
Докато по стандартен депозит бяха не повече от 4%.
В другите големи банки също е така, има спестовни сметки с лихви по-високи от лихвите по депозити с фиксиран срок.Което изглежда аномалия, но в настоящата ситуация всъщност е напълно нормално.Ако трябва да обесня защо е така ще трябва доста да изпиша, но приеми, че в момента банките имат сметки от които можеш да теглиш и да довнасящ с по-високи лихви от по стандартни депозити.
За размерът на депозитите също не си прав - в средата на 2013 изследвах подробно ситуацията със спестяванията в страната - по-спомен средно статистическият размер на депозит на граждани и домакинства беше около 3000лв., тенденцията беше към нарастване на размера.За фирмите е доста повече разбира се.
Това е осреднена стойност, изчислена на база общ обем и общ брой депозити.
Иначе масово депозитите на гражданите се точно в тези ниски граници между 1000 и 2000лв.
И да хората си правят депозити за 1000лв. и за 500 правят.Общо взето каквото заделят гледат го замразяват, за да не го похарчат.
Ми те банките малко си промениха поликитите за депозитите заради данъка върху лихвите,може заради това да е спестовните сметки да са с по големи лихви,на мен лично не ми е приоритет да си вкарвам парите в банки ,затова не съм се интересувал толкова,но щом си изследвал съм склонен да повярвам за такива депозити от 1000лв.Не съм съгласен с това ,че само частните клиенти са си дръпнали парата от КТБ,защото сумата е огромна,преди време нали булгартабак си дръпна парите,та може да се е знаело горе долу какво,ще става,та си мисля,че по голямата част от изтегляните пари на на корпоративни клиенти

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Гледам има компетентни колеги... При какви условия отпада валутният борд? Кой взема решение това да стане? 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
bum_bum написа:Обръщай в Евро, докато е време. Те КТБ имат клауза в договора,който съм подписал че ако падне борда влога ако е в левове автоматично се обръща в Евро по курса за деня.
Аз ви казах в политическата тема и то 2 пъти да си обръщате парите, ама си мислихте че се правя на разбирач

Обърнах си ги в евро отдавна, поради 2 причини:
-доста "бизнесмени" са с кредити, които ако се отърват от тях ще пият 7 дни и 7 нощи. Само за Прокопиев се говори че дължи над 500 млн, Ковачки 200, фирмите около Доган кой ги знае.
Краставите магарета се надушват, решат ли да бутат системата, трябва им само малко власт, а те я получиха.. Освен че ще се отърват от кредитите си, ще направят пари и за внуците на внуците си

Вторaта причина е мистичното нахлуване на "Франсоа Шарл Обертюр Груп" в България от юни 2013. Френска печатници на банкноти, една от най-голмите в света, основана през 1842 г, произвежда банкноти за 70 държави. Та те с БНБ са създали съвместно дружество, което ще поеме печатането на българските банкноти.
Компанията за първи път ще произвежда банкнотите извън Франция, дружеството се създаде когато парламента беше в отпуск и тази грандиозна новина не беше упомената в нито 1 национална медия, а тука говорим за печатането на българският лев. Нещо повече, медиите които изброиха новината не бяха повече от 6-7. Ей го дори руменчо се чуди

Личното ми мнение е че се готвят да ни натресат еврото и да поемат финансите над страната, за да ни "затвърдят посоката" че няма да кривнем.Нали не мислите че ще дадат на москoвските придоврници и руският капитал да печатат евро? това звучи перверзно

Това не значи че е 100% така, мога и да греша, но на мен по никакъв начин не ми пречи да си държа парите в евро, еврото има потенциал да измести $, толкова е стабилно.
Последна промяна acer на 20 Юни 2014, 21:09, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- vaykisss
- младши ентусиаст
-

Към колегата по горе;ми щом си мислиш,че ще има финансови катаклизми що обръщаш левовете в евра,обръщай в злато или във франкове поне

За мен най сигурната валута е швейцарският франк,за спекулаций предпочитам австралийския долар

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
vaykisss написа:За мен най сигурната валута е швейцарският франк
Няма майтап, швейцарските банки са си стабиУни

Решението за падане на валутен борд не се ли взима от БНБ

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
TNT написа:vaykisss написа:За мен най сигурната валута е швейцарският франк
Няма майтап, швейцарските банки са си стабиУни![]()
Решението за падане на валутен борд не се ли взима от БНБ
Тц ,от правителсвото

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
acer написа:bum_bum написа:Обръщай в Евро, докато е време. Те КТБ имат клауза в договора,който съм подписал че ако падне борда влога ако е в левове автоматично се обръща в Евро по курса за деня.
Аз ви казах в политическата тема и то 2 пъти да си обръщате парите, ама си мислихте че се правя на разбирач
Обърнах си ги в евро отдавна, поради 2 причини:
-доста "бизнесмени" са с кредити, които ако се отърват от тях ще пият 7 дни и 7 нощи. Само за Прокопиев се говори че дължи над 500 млн, Ковачки 200, фирмите около Доган кой ги знае.
Краставите магарета се надушват, решат ли да бутат системата, трябва им само малко власт, а те я получиха.. Освен че ще се отърват от кредитите си, ще направят пари и за внуците на внуците сиЗалагат си фирмите оценени за млн, преди "краха", теглят още повече милиони от чуждестранни банки, системата се срива и никой не може дума да им каже.. А те си пият ежедневно лонг исланд-че на плажа и живеят с влогове равняващи се на хиляди евро на ден.
Вторaта причина е мистичното нахлуване на "Франсоа Шарл Обертюр Груп" в България от юни 2013. Френска печатници на банкноти, една от най-голмите в света, основана през 1842 г, произвежда банкноти за 70 държави. Та те с БНБ са създали съвместно дружество, което ще поеме печатането на българските банкноти.
Компанията за първи път ще произвежда банкнотите извън Франция, дружеството се създаде когато парламента беше в отпуск и тази грандиозна новина не беше упомената в нито 1 национална медия, а тука говорим за печатането на българският лев. Нещо повече, медиите които изброиха новината не бяха повече от 6-7. Ей го дори руменчо се чудиhttp://zasofia.bg/2056
Личното ми мнение е че се готвят да ни натресат еврото и да поемат финансите над страната, за да ни "затвърдят посоката" че няма да кривнем.Нали не мислите че ще дадат на москoвските придоврници и руският капитал да печатат евро? това звучи перверзно
Това не значи че е 100% така, мога и да греша, но на мен по никакъв начин не ми пречи да си държа парите в евро, еврото има потенциал да измести $, толкова е стабилно.
И да падне борда, въпросните господа няма да се отърват от задълженията си...'97 няма да се повтори, не и по познатия начин. Банките отдавна си научиха урока, и направиха нужните корекции

Това кой от кво ще се отърве и какво ще заложи за много милиони са приказки за пенсионерите в кръчмата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мина тая дето като фалира банката и вече нямаш нищо да даваш. Дори в моемента заемите към КТБ трябва да се обслужват. На мен ми е много мътен въпроса обаче как ще се възстанови доверието в тая банка след като заработи нормално отново?
Хипер инфлация и срив на лева че няма да има отново или поне не сега мисля, че е ясно и за децата в трети клас.
Хипер инфлация и срив на лева че няма да има отново или поне не сега мисля, че е ясно и за децата в трети клас.