Мигачи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Re: Мигачи

Мнение от overclock » 26 Юни 2014, 20:33

Valve-tronic написа:Марката няма значение. Според мен е до манталитет и възпитание на водача. Сигурно ще бъда обект на присмех, но аз съм си изградил навик до такава степен, че понякога се хващам, че давам мигач дори като влизам в гаража.
:D

И аз съм така, като се случва и колана да си сложа в гаража :mhihi: .
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530xD '06
Мечтае да кара: Вече не мечтае.
Детайли за колата: Е60 530xD '06

Мнение от xapubg » 26 Юни 2014, 21:04

bum_bum написа:
xapubg написа: И пак ще попитам като си подам ръката от колата...

И пак ще ти кажа, ако си беше направил труда да прочетеш правилника като видиш друг водач да си подава по тоя начин ръката няма да се чудиш дали си тропа по покрива или му се е схванала ръката ръката.

Ако аз го видя ще знам, защото съм го чел и научил. Но ако аз го направя и ти си зад мен няма да ме разбереш, което ме тревожи. Сещаш ли се?

В общи линии това едва ли го знае един на 20 шофьори, но в случая мен ме дразни, че слагаш останалите на пътя в кавички и твърдиш, че си голям спец и имаш един милион километра, а се оказва че не знаеш елементарни неща от правилника.

То това за елементарните неща само ти го твърдиш и си вярваш.
Аз ще те разбера но колко хора няма да те разберат, това е смисъла на темата ....
Учил съм се да карам в казармата, та съм виждал осмаци и простотии доста преди повечето от вас, включае в стил 5 тона съм значи съм с предимство - а ходи оспори този аргумент :) или броня от бронирана стома 1.5 метра нивелация :)
и пак с риск да се повторя ти напомням, че си :OT:
Последна промяна xapubg на 26 Юни 2014, 21:10, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 26 Юни 2014, 21:05

Едно от най-омразните ми неща е някой да не дава мигачи,веднага му набивам клаксона.Също така не мога да разбира,като спре някой на светофар и ще завива на някъде,защо трябва да чака да светне зелено и тогава да пусне мигач и тия отзад да се чудят как да се престрояват,някой колега спомена ,че пускал мигач за 1-2 сек. на магистралата,ей така от уважение :mhihi: , не че нещо,ама при смяна на платно си е задължително да се пуска мигач.Аз съм се хващал,как по нощите ,като се прибирам и като се престроявам из платната и си бия мигача,нищо че няма жив човек по улиците,което няма значение всъщност.И на мен ми се е случвало в затворени места да пускам мигач по навик,или пък отивам да закарам някое товарно мпс до рампата в склада ,на има-няма 10 метра,ама пускам фаровете :mhihi: ,това ми е другия навик,още с паленето и пускам фаровете,ама на мен ми е такава работата,да карам по цял ден.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xapubg » 26 Юни 2014, 21:22

hell's angel написа:
xapubg написа: И пак ще попитам като си подам ръката от колата "сгъната в лакътя" по покрива ли ще си тропам, ще завивам "на ляво" или ти отправям приятелски поздрав, комбинирайки с дясна ръка която не виждаш ....

Като изпреварваш неправилно ако подадеш мигач, ушев, дето се дзвери в бинокъла реагира като кучето на Павлов и вдига палката :mrgreen: Ако си ръкомахаш обаче, му е трудно да зацепи и почва да разсъждава :mhihi: ( като в цитата ), забравяйки за какво е там и имаш един фиш по-малко :idea:

Ха ха,
от тая гледна точка ме се бях замислял, ама подхода е интересен и креативен - може би и ефективен :)
А ако караш с 200 + ушев с бинокъл или без няма време за реакция ...(освен радиото нали и остава въпроса как ще те спре следващщия, примерно. А колата може и да е на Баба Пена от Долно Нанагорнище) и така
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Юни 2014, 21:23

Офф, всичко е ясно. Не съобразих по-рано :mhihi:

xapubg написа:някой с 800 кила кола и няма и 70 коня под капака

кара:BMW 740i '97

Не виждам един, който си е купил да речем чисто ново поло 1.2, което е 800 кила и 70 коня що е гащник пък ти с 20 годишния ве осмак на газ (не знам дали си на газ ама нещо ми говорят звездите) си гъзар :dunno:

И имай впредвид, че това че е38 е готина кола въпреки възрастта си го знаем тук във форума основно. В очите на останалите 99% с които се разминаваш всеки ден си поредния живеещ в миналото луд, който не е забелязал че доста години са минали откакто тоя модел кола е бил някакъв стресиращ фактор на пътя. ;)

Пък по темата не съм много сигурен, че щеше да ме разбереш след като две страници ти отне да схванеш какъв е знака с ръка за десен завой.

Броня на камион от "бронирана стомана" не знам къде си виждал ама едва ли е било в казармата, че там си бяха от най-обикновена. 1.5 метра нивелация е явно някаква тайна позивна, щото не съм я чувал за цялата си служба :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xapubg » 26 Юни 2014, 21:42

bum_bum написа:Офф, всичко е ясно. Не съобразих по-рано :mhihi:

xapubg написа:някой с 800 кила кола и няма и 70 коня под капака

кара:BMW 740i '97

Не виждам един, който си е купил да речем чисто ново поло 1.2, което е 800 кила и 70 коня що е гащник пък ти с 20 годишния ве осмак на газ (не знам дали си на газ ама нещо ми говорят звездите) си гъзар :dunno:

И имай впредвид, че това че е38 е готина кола въпреки възрастта си го знаем тук във форума основно. В очите на останалите 99% с които се разминаваш всеки ден си поредния живеещ в миналото луд, който не е забелязал че доста години са минали откакто тоя модел кола е бил някакъв стресиращ фактор на пътя. ;)

Пък по темата не съм много сигурен, че щеше да ме разбереш след като две страници ти отне да схванеш какъв е знака с ръка за десен завой.

Броня на камион от "бронирана стомана" не знам къде си виждал ама едва ли е било в казармата, че там си бяха от най-обикновена. 1.5 метра нивелация е явно някаква тайна позивна, щото не съм я чувал за цялата си служба :mhihi:

Абе нещо ми писна да ти се обеснявам "технически модераторе", Е 38 е доста по-добра кола от ново поло или къвто и да бил кенеф 7-ма серия от по-ново поколение, в смисъл на надеждност. Да не казвам че на форда ми седалките са в пъти по-удобни ама няма как да ги прхвърля, може във форд форума да им хрмне нещо :)
Кат си бил в казармата и не си видял - твои си проблем, на Урала предната броня е на 1.6м от земята и по документи преодолява вертикално препятствие 15.м
Моята специална машина беше Урал и ще ти кажа от опит че го може това!
Аз знака за десен завой го знам и въпроса за това не беше към тебе най-малкото, па и темата беше друга ... в началото
И да на газ съм, що не ? защо да давам две торби пари за гориво, като мога да давам една ? и това пак каво общо има с мигачите ?
Е38 може да разцепи чисто ново поло на 2 нищо че е на 20 години - и това няма връзка с мигачите ...
П.С.
Абе дай си телефона на лично да се напием някъде и да обсъдим полотата и сигналите за десен завой :)
П.п.С.
За годината съм готов война да водя :mhihi: според моето лично мнение след 2к читава кола няма ...
А колкото до моите удъртели 8 цилиндъра, ела с едно поло 1.2 с 3 цилиндъра да ми покажеш новите технологии !
Тва в рамките на майтапа нали ( всякакви турбо извращения съм виждал)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 26 Юни 2014, 22:11

не е добре тая тема... все пак по-умния спира първи :wave: ... със или без мигач :mhihi:
и ако жената пред вас в ясен слънчев ден не си подаде ръката навън, но си пусне чистачките, да знаете, че има голям шанс да завие наляво...

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Юни 2014, 22:18

в началото давах много мигачи
после почнах да забравям да ги давам
вече не ми пука за мигачите, просто гледам да не засичам хората и те си ме пускат и без мигач
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Юни 2014, 3:29

Като им влезна с половин крив калник и потрошени лайстни по бронята-всички ме пускат без мигач ( откъм читавата страна- по се мръщят и подсвиркват отвреме на време), не знам що така става :dunno: , а иначе - колата е хубава :idea:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 27 Юни 2014, 8:44

По темата: град в Китай. Мразим да натискам тайа ръчка нагоре надоле само ме разсейва и тва ми цъка в мозъка. Маам си с рЪце, нема грижи летото щото джама е все долу и Вероника е на макс. Обаче зимата е проблем, ма да се оправят нема да ги мислим тия провинциални лузъри. И тва тия мигачи ги цъкат само по селата, нема смисъл никъв от тях.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 27 Юни 2014, 13:54

Много си мечтая някой ден да съм с на съседа Tundra-та и някой с форумен стикер да ме засече брутално. :mhihi: :winky:
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Юни 2014, 14:02

Valve-tronic написа:Много си мечтая някой ден да съм с на съседа Tundra-та и някой с форумен стикер да ме засече брутално. :mhihi: :winky:

Аз пък за Волга си мисля. Или москвич с бмв двигател.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xapubg » 27 Юни 2014, 18:36

Kris написа:
Valve-tronic написа:Много си мечтая някой ден да съм с на съседа Tundra-та и някой с форумен стикер да ме засече брутално. :mhihi: :winky:

Аз пък за Волга си мисля. Или москвич с бмв двигател.

Москвича не става, поне 412 - много са му меки ламарините (от опит), друго не мърда нали, рогове, греди и т.н. ама ламарината мека - броните също :)
Волга става, от ония с еленчетата (дето нямат живи създатели вече).
Аз по-скоро се замислям на бимата маторя дали ще мръдне Урал :) И дали на Урала ще му издържат дифовете и скоростите - не му помня върящия момент на руския 8-мак вече (има няма 20 години са минали)
Иначе ще се получи интересно - особено ако човек си прехвърли салона и климата и там на корем квото има (място бол в камиона).
Лошото е, че ще има проблем с паркирането, половината улици ще са затворени за теб и не на последно място никой тарикат не засича 8 тона камион - та се обезсмисля операцията ... Ако те засече някой ще е заплес, а и най много да минеш през него с това чудо :)
Без злоба (разбирай мерене на п@ки) и повече толерантност (често липсва) му е майката на пътя, иначе няма да се оправим ...
Както беше казал един дядо преди години по "телевизора", като го питаха как така за 35 години зад волана няма ни едно произшествие - "Никога не съм си ползвал предимството"
Или както обичаше да казва да даскала ми по не помня какво в 5-6 клас - "ако пресича танк на пешеходната - всички ще спрат, хората не са толкова важни(здрави/ причиняващи тотална щета), затова се оглеждайте"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 27 Юни 2014, 19:27

:OT:
Москвич 412 има едни от най-здравите ламарини(от Москвичите)
Изображение
най-вероятно го бъркаш с 2140:
Изображение
Иначе мигача и аз гледам, че е забравен от повечето участници в движението и полудявам ако чакам някой, а той да завие пред мен или да спре без мигач :censored: :nono:
И аз съм от хората които дават постоянно мигачи, дори когато влизам във затворената улица където живея :paranoid:
Интересното е, че в темата всеки пише че дава мигачи пък на улицата почти не виждам хора да го правят... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xapubg » 27 Юни 2014, 20:37

r19 написа::OT:
Москвич 412 има едни от най-здравите ламарини(от Москвичите)
Изображение
най-вероятно го бъркаш с 2140:
Изображение
Иначе мигача и аз гледам, че е забравен от повечето участници в движението и полудявам ако чакам някой, а той да завие пред мен или да спре без мигач :censored: :nono:
И аз съм от хората които дават постоянно мигачи, дори когато влизам във затворената улица където живея :paranoid:
Интересното е, че в темата всеки пише че дава мигачи пък на улицата почти не виждам хора да го правят... :dunno:

Прав си колега бъркам ги, ама Москал карах преди повече от 15 години и е простимо (дъртак съм все пак, склероза, едно друго:) )
Иначе да 2140 от опит кекав е ... нищо не му остана от ламарините при няма и 40км удар, ама шаси и т.н. не мръдна(за разлика от ладата дето нацепих ... стана на палатка), а и тоя дето си постнал снимката е "дефорсак" моя беше "наборче" '76 с онова малкото прозорче дето се отваря на предните стъкла (който не ме е разбрал да ме извинява, не знам как иначе да го обясня - 5-те кила бира не помагат за добрата мисъл, а и не ми се рови за снимки :) )
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата