Кое е по-важно: да бъдеш или да имаш?
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Кое е по-важно: да бъдеш или да имаш?
Запомни си думите ... твърде е вероятно някой ден да си кажеш, че си бил млад и глупав като си ги изрекъл ...
Парите и нещата са важно нещо, но далеч не са най-важното и нужно нещо ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
K_Ilkov написа:Запомни си думите ... твърде е вероятно някой ден да си кажеш, че си бил млад и глупав като си ги изрекъл ...
Да, ама има и една приказка, че любовта се изнизва през прозореца, когато немотията почука на вратата

Парите може да не са всичко, но те са това което ти купува лекарства, което те храни, което ти дава топлината и светлината вкъщи, което ти захранва колата, което ти осигурява малките и големи радости в живота, което в повечето случай те прави щастлив, защото ти дава възможност да си ги позволиш.
Да, разбира се, че е готино да си свободен, но се опитай да бъдеш свободен без пари

Опитай се да отидеш някъде и да направиш нещо без тях.
Някой хора като идат за 2 дена в планината и почват да се превземат, оле какво ще е без пари, оле какво е хубаво да сме бек ту дъ руутс, оле кво е хубаво тука - обаче истината е, че пак парите осигуряват тази емоция. И когато парите свършват, емоцията приключва, а ако решиш все пак да видиш какво е да живееш без средства, на самотек :

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
разбираш ли смисъла на "най-важно"?
много са важни - спор няма, но има моменти когато не могат да решат нищо ...
и един друг момент - ако "си" винаги ще "имаш", имането само по себе си не те "прави"
и да ясно е, че е по-добре да си млад, здрав и богат отколкото стар, беден и болен
много са важни - спор няма, но има моменти когато не могат да решат нищо ...
и един друг момент - ако "си" винаги ще "имаш", имането само по себе си не те "прави"
и да ясно е, че е по-добре да си млад, здрав и богат отколкото стар, беден и болен

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ogata написа:Парите може да не са всичко, но те са това което ти купува лекарства, което те храни, което ти дава топлината и светлината вкъщи, което ти захранва колата, което ти осигурява малките и големи радости в живота, което в повечето случай те прави щастлив, защото ти дава възможност да си ги позволиш.
Грешно тълкуваш...
Едва ли някой, който е писал, че парите не са най-важното, е имал предвид да останеш без 2 лв. за хляб и да си щастлив...
Парите не са най-важното, когато си достигнал едно ниво на нормално съществуване. Когато се чудиш какво да купиш с последните си 2 лв, хляб или кисело мляко, тогава да - парите са най-важното нещо.
JuStDieSeL написа:В България най-добре е когато ИМАШ защото ще ревеш неизбежно е ама по-добре да е в АМГ от колкото в кварталното кръчме...
Това все едно го е писала 17 годишна кифла...
Повярвай ми, трудно се плаче в АМГ, когато детето ти умира от рак или наркотици... Или го погребваш в затворен ковчег след поредното изпълнение с М5...
3-ма познати досега си заминаха, и родителите им хич не мислеха като теб...
Един остана инвалид след катастрофа и провали живота на всички около себе си - родителите му се разведоха, баща му стана алкохолик и фалира, майка му отиде да работи в Италия, че да ги издържа... Тъжна картинка...
Много малко си видял от живота и много глупости пишеш, но с времето ще се осъзнаеш

Без лоши чувства ти го казвам...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:Това все едно го е писала 17 годишна кифла...
Повярвай ми, трудно се плаче в АМГ, когато детето ти умира от рак или наркотици... Или го погребваш в затворен ковчег след поредното изпълнение с М5...
3-ма познати досега си заминаха, и родителите им хич не мислеха като теб...
Един остана инвалид след катастрофа и провали живота на всички около себе си - родителите му се разведоха, баща му стана алкохолик и фалира, майка му отиде да работи в Италия, че да ги издържа... Тъжна картинка...
Много малко си видял от живота и много глупости пишеш, но с времето ще се осъзнаеш![]()
Без лоши чувства ти го казвам...
Не, че го защитавам, ама тия неща се случват също и на обикновенните хора. Освен с м5 и с is-ката също може да направиш поразии големи. Като има проблем било той и здравословен, аз лично съм доволен, че мога да си позволя да отида на добър специалист(на часно) за мен или детето. Ходил ли си скоро в държавна болница - цигания до шия.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Кое е по-важно: да бъдеш или да имаш?
Е той автора на темата приема, че сме живи и здрави.
Ванжното е да намериш нещото в което си добър и ти доставя удоволствие да го правиш и нещата се подреждат, банално малко ама е така. Щото ако по 8 часа на ден правиш нещо, което не можеш да понасяш как ще се състезаваш с тези, за които това е повече от просто работа. Това с дауншифтинга за мен е оправдание на хора, на които с нищо не им се занимава
Ванжното е да намериш нещото в което си добър и ти доставя удоволствие да го правиш и нещата се подреждат, банално малко ама е така. Щото ако по 8 часа на ден правиш нещо, което не можеш да понасяш как ще се състезаваш с тези, за които това е повече от просто работа. Това с дауншифтинга за мен е оправдание на хора, на които с нищо не им се занимава

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bioz написа:Не, че го защитавам, ама тия неща се случват също и на обикновенните хора. Освен с м5 и с is-ката също може да направиш поразии големи. Като има проблем било той и здравословен, аз лично съм доволен, че мога да си позволя да отида на добър специалист(на часно) за мен или детето. Ходил ли си скоро в държавна болница - цигания до шия.
Tи май пропусна това:
drago_pavlov написа:Едва ли някой, който е писал, че парите не са най-важното, е имал предвид да останеш без 2 лв. за хляб и да си щастлив...
Парите не са най-важното, когато си достигнал едно ниво на нормално съществуване. Когато се чудиш какво да купиш с последните си 2 лв, хляб или кисело мляко, тогава да - парите са най-важното нещо.
Когато имаш нормален стандарт на живот, парите вече не са най-важното.
Когато мизерстваш, парите стават най-важното.
По-просто не знам как да го кажа...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
steeN написа:Е той автора на темата приема, че сме живи и здрави.
Прав си!
Нека излезем от казуса с болестите и нещастията и приемем, че всичко ти е наред.
Имаш готина добре платена работа и драпаш със зъби и нокти да вървиш напред, което винаги е за сметка на нещо.
На кое? Семейство, приятели, партньор, деца, здраве, лични интереси някакви?
Парите също имат своята цена! Не го пропускайте тоя момент ...
Да не се окаже, че докато правим кариера и бизнес, пропускаме по-важни неща.
Щото е трудно да върнеш лентата назад когато се окаже, че си "възпитал" детето си ...
Та истината е в баланса!
Всичко е важно и парите, и семейството и хобитата ... а живота е един (поне аз доказателства нямам за друго

...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Аз за мен си отдавна знам кое е най-важно и то далеч не са парите. Но във връзка с тях, ще ви кажа нещо, което често се пропуска. Често хората си мислят - това семейство има високи доходи, значи живеят като царе. Това не е точно така. С високите доходи върви и значително по-високият стандарт на живот, респективно много по-високите разходи. Когато човек има повече пари, започва да харчи много повече, за да поддържа стандарт на човек с повече пари. Започва да си купува по-скъпа храна, купува си кола, която харчи повече и има по-скъпа годишна и експлоатационна поддръжка, позволява си повече почивки. Позволява си по-скъпи и по-чести ресторанти, сменя обкръжението си с хора, от които не може да изостава финансово и т.н. От друга страна, печелейки повече пари, започва да губи и повече време. Започва да плаща на детегледачка, на чистачка, на помощник в офиса, на шофьор и т.н. Често започва да чувства несигурност и да се фокусира единствено в поставените си финансови цели.
Затова по-високите доходи много често са съчетани с много по-високи разходи. Всичко зависи от целите, които си е поставил човек пред себе си в материален смисъл. Ако аз искам да имам къща за 1 милион, и 10 000 лева заплата на месец да взимам, пак тези пари ще са ми малко и няма да ми стигнат за целта. Ако целта ми е да живея с най-необходимото и взимам 800 лева, мога да се чувствам по-богат от човек с доход 10 000 лева и с висок стандарт на живот и нереални цели.
Нищо не е по-невротично от максимализма. Старайте се да бъдете хора. Старайте се да цените истински това, което не може да се види и пипне. Обръщайте внимание на усмивка, признание, жест, любов и т.н. Никой не казва едното да е за сметка на другото и че човек не трябва да се стреми да живее с добър стандарт. Но когато парите се превърнат в единствена ЦЕЛ, а не в средство, тогава играта загрубява. Напоследък хората все по-често се превръщат в подвижни калкулатори, в банкови сметки и в роботизирани бездушни индивиди. Единственото, за което се говори е израстване в работата и битови теми, свързани с пари. Някои дори стигат още по-далеч - оставят парите да им определят самочувствието, обкръжението, сигурността. Не говоря за онази финансова сигурност, а за тази, която струи от вътрешното "АЗ". За какво ви е финансова сигурност, ако нямате никаква вътрешна такава? Утре ще дойде един потоп, ще ви отнесе къщата и спестяванията, но наяве ще остане тази вътрешна и независима от други фактори любов и сигурност.
Повечето хора със сигурност няма да ме разберат, но аз изобщо не държа на това. Дори един различен да има, ще ми е достатъчно. Все пак, на който и "луд" да кажеш, че е луд, той никога няма да се съгласи. Факт, е че хората в БГ се "обездушиха". Вълнуват се само от материалното и служебното, което напълно измести духовното и истинското.
Често да имаш пари излиза много по-СКЪПО от това да нямаш.
Затова по-високите доходи много често са съчетани с много по-високи разходи. Всичко зависи от целите, които си е поставил човек пред себе си в материален смисъл. Ако аз искам да имам къща за 1 милион, и 10 000 лева заплата на месец да взимам, пак тези пари ще са ми малко и няма да ми стигнат за целта. Ако целта ми е да живея с най-необходимото и взимам 800 лева, мога да се чувствам по-богат от човек с доход 10 000 лева и с висок стандарт на живот и нереални цели.
Нищо не е по-невротично от максимализма. Старайте се да бъдете хора. Старайте се да цените истински това, което не може да се види и пипне. Обръщайте внимание на усмивка, признание, жест, любов и т.н. Никой не казва едното да е за сметка на другото и че човек не трябва да се стреми да живее с добър стандарт. Но когато парите се превърнат в единствена ЦЕЛ, а не в средство, тогава играта загрубява. Напоследък хората все по-често се превръщат в подвижни калкулатори, в банкови сметки и в роботизирани бездушни индивиди. Единственото, за което се говори е израстване в работата и битови теми, свързани с пари. Някои дори стигат още по-далеч - оставят парите да им определят самочувствието, обкръжението, сигурността. Не говоря за онази финансова сигурност, а за тази, която струи от вътрешното "АЗ". За какво ви е финансова сигурност, ако нямате никаква вътрешна такава? Утре ще дойде един потоп, ще ви отнесе къщата и спестяванията, но наяве ще остане тази вътрешна и независима от други фактори любов и сигурност.
Повечето хора със сигурност няма да ме разберат, но аз изобщо не държа на това. Дори един различен да има, ще ми е достатъчно. Все пак, на който и "луд" да кажеш, че е луд, той никога няма да се съгласи. Факт, е че хората в БГ се "обездушиха". Вълнуват се само от материалното и служебното, което напълно измести духовното и истинското.
Често да имаш пари излиза много по-СКЪПО от това да нямаш.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа:bioz написа:Не, че го защитавам, ама тия неща се случват също и на обикновенните хора. Освен с м5 и с is-ката също може да направиш поразии големи. Като има проблем било той и здравословен, аз лично съм доволен, че мога да си позволя да отида на добър специалист(на часно) за мен или детето. Ходил ли си скоро в държавна болница - цигания до шия.
Tи май пропусна това:drago_pavlov написа:Едва ли някой, който е писал, че парите не са най-важното, е имал предвид да останеш без 2 лв. за хляб и да си щастлив...
Когато имаш нормален стандарт на живот, парите вече не са най-важното.
Когато мизерстваш, парите стават най-важното.
По-просто не знам как да го кажа...
За мен, това е най-точното, всичко друго са разни отклонения и различни гледни точки. Дори така, за един нормален стандарт са 1500лв или 2000, а за друг са поне 6-7-8к на месец
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
K_Ilkov написа: което винаги е за сметка на нещо.
На кое? Семейство, приятели, партньор, деца, здраве, лични интереси някакви?
Парите също имат своята цена! Не го пропускайте тоя момент ...
Да не се окаже, че докато правим кариера и бизнес, пропускаме по-важни неща.
Та истината е в баланса!
много вярно

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ако знаех рецептата да съм написал някоя умна книга и да я продавам, а не да сея мъдри мисли тука
Не знам, всеки трябва да го осмисли за себе си може би.
Колко му трябва, и колко и с каво е склонен да плати ... така, че да не съжалява после ...
У нас всичко е много криво на тая тема понеже няма шанс с някаква нормална работа да изкарваш достатъчно пари за спокоен живот.

Не знам, всеки трябва да го осмисли за себе си може би.
Колко му трябва, и колко и с каво е склонен да плати ... така, че да не съжалява после ...
У нас всичко е много криво на тая тема понеже няма шанс с някаква нормална работа да изкарваш достатъчно пари за спокоен живот.

...
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
JuStDieSeL написа:В България най-добре е когато ИМАШ защото ще ревеш неизбежно е ама по-добре да е в АМГ от колкото в кварталното кръчме....
Може да съм млад ама научих че в България нещата винаги са зле ама по-добре зле със пари от колкото без звучи гадно ама за мен това е истината..
Парите са свобода те ти дават правото да правиш каквото искаш от това по-голям кеф няма! Кеф ти пиченца , кеф ти преживявания всичко е на мястото си когато имаш достатъчно пари.
В материален свят живеем и това е не можем да го пренебрегнем или се спасяваш или умираш на 60 в една панелка 80 квадрата без нищо да оставиш поредния човечец живял честно с 2 висшета ама не преуспял защото бил много честен и добър..
Баща ми е бил 15 години военен бил е във камбоджа , авганистан честен човек никога не е мамил винаги е правил добро има техническо образование и накрая какво?! Принуден да работи в шибан завод за едни немци за 700 лева защото държавата нищо друго не може да предложи... Поуката е, че ако нямаш пари си никой сред другите и трудно би бил оценен истински.
Гадно е, но е така за съжаление няма какво да си кривим душата. Но си зависи и от целите на всеки човек. Има хора, които са ок да поддържат някакъв нисък до среден левел на живот и са спокойни, примиряват се с това. Лично аз ненавиждам такова мислене. Човек не трябва да спира да гледа нагоре и да търси начини да разкрива потенциала си. И когато един човек си подреди добре схемата и вече ИМА, тогава той и ще БЪДЕ в пълния смисъл на думата. Не искам да кажа, че ако нямаш, няма за какво да живееш. Просто времената са такива - интереса клати феса. И това последното не можем да го променим. Не можем да си избираме хората около нас по простата причина, че всички имат материално мислене.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Лично аз ненавиждам такова мислене. Човек не трябва да спира да гледа нагоре и да търси начини да разкрива потенциала си.
С риск да отнеса някоя забележка, но ми е интересно следния казус спрямо думите по-горе:
Как жена на 55 години може да дерайлира от специфичната си работа (със стаж 20 години на място),
да хване и да си намери по-добре платена работа и то в град, забит в централна България?
Фабриката в която има такава работа е една в града, има собствен апартамент със съпруга си, децата не ги броят вече.
Най-близкият град с подобна индустрия е на 100км. Наемите там са по 150-200 лева.
Колата е на газ, харчи по 10/100. Има книжка.
Няма среда, няма приятели на въпросното място.
Хипотетично такова...
После ще си изкажа и останалите мисли по темата.

Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
GTS написа:С риск да отнеса някоя забележка, но ми е интересно следния казус спрямо думите по-горе:
Как жена на 55 години може да дерайлира от специфичната си работа (със стаж 20 години на място),
да хване и да си намери по-добре платена работа и то в град, забит в централна България?
Фабриката в която има такава работа е една в града, има собствен апартамент със съпруга си, децата не ги броят вече.
Най-близкият град с подобна индустрия е на 100км. Наемите там са по 150-200 лева.
Колата е на газ, харчи по 10/100. Има книжка.
Няма среда, няма приятели на въпросното място.
Хипотетично такова...
После ще си изкажа и останалите мисли по темата.
Колега, никой не е на мястото на 55 годишната жена и малко излизаме от обективността, а пък ми се струва, че си предубеден и каквото и да се изложат като доводи ще ги обориш с донесена от 9 кладенеца вода. Все пак ще се опитам.
Първо, какво прави човек 20 години на място, където не се чувства удовлетворен? Ако шефа ти обещава нещо и не го спазва, максимум година бих изчакал преди да си бия шута. 20 е недопустимо

Второ, защо е необходимо да започва от нулата ? За 20 години би трябвало да имаш заделени спестявания, които, евентуално, да вложиш в развитието си. Ако нямаш - огромна грешка, допусната от теб. Човек винаги трябва да е подготвен, да има план Б, В и т.н. Ако живееш ден за ден и това се превърне в начин на живот за теб - затъваш. Трябва да се мисли перспективно, постоянно.
Ако жената е умна, има потенциал и желание за развитие, не трябва да се примирява. Още повече щом казваш, че децата не се броят вече и няма други гърла за пълнене. Тя е господар на живота си, а не той на нея

Аз така ги виждам нещата, хипотетично, нали

54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4