Въпрос за джип :)
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Re: Въпрос за джип :)

Колеги zazomazo, Демирев, Мордехай и др. питайте си съвсем спокойно в тази тема за всякви джипове

За мен ще е от голяма полза да разбера колкото се може повече за различните модели ( а май и не само аз

Аз лично някък си не се чувствам "комфортно" в оффроуд форума

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

то не че некомфортно в офроуд форума, ама тия там са си сектанти
и ако зададеш лаишки въпроси се отнасят малко снизходително...
отделно, че хората там гледат на "джипа" предимно от към офроуд възможностите му и съответно съветите им са предимно в тая насока.

отделно, че хората там гледат на "джипа" предимно от към офроуд възможностите му и съответно съветите им са предимно в тая насока.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
От практиката...тойота бензинови, чероки v8 (тук и в до 10К лв си ОК) ....нива, уаз
...са ок.
Паджеро, исузу, мицубиши, шматарок....зле
А аз ги разглеждам от към служебни

Паджеро, исузу, мицубиши, шматарок....зле
А аз ги разглеждам от към служебни

Последна промяна Сондьора на 01 Авг 2014, 22:42, променена общо 2 пъти
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
zazomazo написа:то не че некомфортно в офроуд форума, ама тия там са си сектанти![]()
"...като при нас.... 316i или 330i.....какво ще кажете колеги? "

Великите умове обсъждат идеи.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Митко , миналата вечер пропуснахме да зачекнем тая тема, та сега ще драсна няколко реда.
Видях,че споменаваш Гранда и 2.7 , преди доста години имах МЛ с тоя двигател, само ще ти кажа - не ти трябва. Най-общо казано, мноого гори- малко върви. По-добрия и безпроблемен вариант за Гранда е бензинов двигател + газова. Има много положителни отзиви за тази комбинация в оффроод форума.
Видях,че споменаваш Гранда и 2.7 , преди доста години имах МЛ с тоя двигател, само ще ти кажа - не ти трябва. Най-общо казано, мноого гори- малко върви. По-добрия и безпроблемен вариант за Гранда е бензинов двигател + газова. Има много положителни отзиви за тази комбинация в оффроод форума.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Баща ми си взе някво паджеро 3 къса база и оня ден слезнах да го огледам на канала.честно казано не знам как е като проходимост,но някои технически решения свързани с разни вакуми и тръбички отдолу ми се сториха меко казано смешни.даже един от пластмасовите щуцери беше счупен.ако не се лъжа нещо за включване/изключване между преден и заден мост,като същия този щуцер е на съвсем видимо и лесно за чупене място.незнам трябва ли да има някви предпазни кори от долу
иначе мотора е бензинов,бил много хубав и модерен ,ама ако бил в час
в момента гори и не върви и около нас няма "майстор" дето да иска да го погледне
и е взел да гние на неприятни места.иначе симпатична джипка.Аз като лаик бих взел тойота

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ами аз лично от Паджеро Спорт съм доста доволен. Само, че моето е преди фейса - 99-та или 2000 беше май... Общо взето попаднах точно на това, което търсех. Неголям джип с достатъчен просвет и доста място за багаж. Като паднат седалките наистина става като спалня отзад. По морето сме спали инцидентно двама човека отзад на надуваем дюшек и един на предните седалки
Та така, доста си е просторен, а не е особено дълъг (мисля, че беше към 4.65m). За комфорта аз лично нямам забележки, като за джип. Понеже е сравнително по-дълга база са ми казвали, че вози много по-мазно от разни джипове къса база. 3-4 пъти съм го карал до морето и доста курсове по крайбрежието Слънчев бряг - Ахтопол и не ме е уморявал. Отзад ми се налагало да ме возят 2-3 пъти и ми се струва по-широко от петицата, седиш някакси по-високо и е сравнително комфортно. До морето изкарвахме с една почивка само, а още нямаше цяла магистрала до там. Схванали се пътници не е имало 
Идваме на въпроса с динамиката... За междуградски пътища, изпреварването си му е мъка, особено след 90... 99коня на 2 тона са за наникъде... Със 115 сигурно ще е по-добре, ама не много. Както каза Баварчо 2.8 (125коня) са само десняци. Имах идея да си сменя мотора с такъв, но се оказа и че кутията на 2.8-мака е по-голяма и съответно и тунела в купето за нея. Диференциалите били други... а бе нищо общо между двата и се отказах...
Относно надежността... Голямо куче е за сега и освен консумативи за 5 години не съм сменял... Също и едни кормилни накрайници. Имам и едни разтропали се задни биалетки, но все го отлагам.
Поради бивши майстори мърлячи се наложи да сменя колянов вал
Недозавили добре демферната шайба към вала и за няколко години шпонката беше разбила леглото си... А бе нямам думи... Иначе сериозни проблеми не ми е създавал. Горивната помпа е ОК, турбината е ОК, километража гони 300000. Скоростите са ОК.Зимата с добри гуми рядко някоя преспа може да го спре, въпреки че няма блокажи. Но си липсва суперселекта...
Това се сещам за сега, отворен съм за още въпроси ако има

Идваме на въпроса с динамиката... За междуградски пътища, изпреварването си му е мъка, особено след 90... 99коня на 2 тона са за наникъде... Със 115 сигурно ще е по-добре, ама не много. Както каза Баварчо 2.8 (125коня) са само десняци. Имах идея да си сменя мотора с такъв, но се оказа и че кутията на 2.8-мака е по-голяма и съответно и тунела в купето за нея. Диференциалите били други... а бе нищо общо между двата и се отказах...
Относно надежността... Голямо куче е за сега и освен консумативи за 5 години не съм сменял... Също и едни кормилни накрайници. Имам и едни разтропали се задни биалетки, но все го отлагам.
Поради бивши майстори мърлячи се наложи да сменя колянов вал

Това се сещам за сега, отворен съм за още въпроси ако има

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
zazomazo написа:да разбирам ли, че с тоя цял мост отзад возията му е прекалено дървена?
относно супер селекта- той доколкото съм запознат също не търкала фул тайм 4х4, а само задния мост докато не избереш друга позиция... или бъркам?
баш... на задно караш. Имаш възможност за постоянно 4х4 когато си поискаш, което може да включиш в непредвидена ситуация стига да караш с до 100км/ч. Много по-добре от други фул тайм джипове където няма опция само задно, от където идва и по-големия разход. Иначе къса база само на задно е "по-зле" от БМВ на задно.

При Паджеро 2 (което е идентично като ходова част с Спорта) скорости, раздатка, диференциал при 2.8 дизел и 3.5 бензин са по-големи (усилени) от тези на 2.5 дизел и 3.0 бензин (150 и 177к.с.)
2.5 дизела 99к.с. и 2.5 дизела 115к.с. имат доста разлики. При стария 99к.с. огромния проблем е да не го прегрееш, понеже изпуснеш ли го веднъж главата си заминава много лесно. Здрави глави втора употреба много трудно се намират (преди година и нещо съм търсил и знам от опит, накрая купих нова глава) вървят около 350 лева ако намериш. При 115к.с. помпата е с електронно управление, турбината е друга, интеркулера, главата. (казват че на по-късните 2.5 и блока вече не бил същия) От електронната помпа идва и по-лесната манипулация, като с лекота идват едно 20 - 25 кончета

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Bavarcho написа:При стария 99к.с. огромния проблем е да не го прегрееш, понеже изпуснеш ли го веднъж главата си заминава много лесно..
Когато карах към морето не подозирах за този проблем. За щастие не успях да го прегрея, въпреки че поддържах 120-130 на места и 140 с 5 човека и натъпкан с багаж до козирката

Единствения плюс на слабия мотор е малкия данък и сносния разход (около 11.5 в София). Оттам нататък си е мъка при изпреварване

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Hito написа::OT:
Колеги zazomazo, Демирев, Мордехай и др. питайте си съвсем спокойно в тази тема за всякви джипове![]()
За мен ще е от голяма полза да разбера колкото се може повече за различните модели ( а май и не само аз)
Аз лично някък си не се чувствам "комфортно" в оффроуд форума
Мерси

Фейслифтовият Теракан 2006г. със 163 коня - джип ли е или скопен паркетник?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Hito написа:Съвети и идеи приемам всякакви![]()
Бюджет около 10к, да има бързи и бавни както съм писал по-горе и евентуално да има възможност за монтаж на лебедка (незадължително)
ако имаш интерес

Bavarcho написа:zazomazo написа:да разбирам ли, че с тоя цял мост отзад возията му е прекалено дървена?
относно супер селекта- той доколкото съм запознат също не търкала фул тайм 4х4, а само задния мост докато не избереш друга позиция... или бъркам?
баш... на задно караш. Имаш възможност за постоянно 4х4 когато си поискаш, което може да включиш в непредвидена ситуация стига да караш с до 100км/ч. Много по-добре от други фул тайм джипове където няма опция само задно, от където идва и по-големия разход. Иначе къса база само на задно е "по-зле" от БМВ на задно.![]()
При Паджеро 2 (което е идентично като ходова част с Спорта) скорости, раздатка, диференциал при 2.8 дизел и 3.5 бензин са по-големи (усилени) от тези на 2.5 дизел и 3.0 бензин (150 и 177к.с.)
2.5 дизела 99к.с. и 2.5 дизела 115к.с. имат доста разлики. При стария 99к.с. огромния проблем е да не го прегрееш, понеже изпуснеш ли го веднъж главата си заминава много лесно. Здрави глави втора употреба много трудно се намират (преди година и нещо съм търсил и знам от опит, накрая купих нова глава) вървят около 350 лева ако намериш. При 115к.с. помпата е с електронно управление, турбината е друга, интеркулера, главата. (казват че на по-късните 2.5 и блока вече не бил същия) От електронната помпа идва и по-лесната манипулация, като с лекота идват едно 20 - 25 кончета
За около 40 000 км. с бензинов 3.0 Супер Спорт няма ядове! Едни свещи (по 2 на нормалното бяха като бройка) и това беше! Само Бензин! Всички агитират Дизел, ама според мен Дизела мое да те изненада много неприятно! Бензина сменяш свещи и кабели евентуално и си ти!
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Вчера пробвах един Дефендер на един познат на негов познат, та значи няма сила тоя джип, едвам вдига 120. Преди години имах приятел, дето караше такъв и беше счупил скорости, а от мотора му се лееше масло, но на този двигателят му беше сух. Като че ли въздух нещо не му достигаше. Не ми направи добро впечатление.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колега, преди да избереш джип си дефинирай ясно и точно що ти трябва... казаха ти го някои колеги по рано...
Колко км ще минаваш годишно... колко ти е тежък терена на 300-та метра до вилата.. за представителни цели трябва ли ти? Държиш ли на комфорт? Разхода притесянва ли те?
Колко човека ше се возите? багаж ше возиш ли?Вода ше газиш ли?
Щото както каза един колега по горе.. една витара за 2к и сипвай и ще изкара навсякъде където има къща....
Колко км ще минаваш годишно... колко ти е тежък терена на 300-та метра до вилата.. за представителни цели трябва ли ти? Държиш ли на комфорт? Разхода притесянва ли те?
Колко човека ше се возите? багаж ше возиш ли?Вода ше газиш ли?
Щото както каза един колега по горе.. една витара за 2к и сипвай и ще изкара навсякъде където има къща....

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Колега, аз не съм тоя с вилата, аз питах за дефендер за механиците на фирмата.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5