Цените на колите в корекома през 69та :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Цените на колите в корекома през 69та :)

Мнение от zazomazo » 27 Сеп 2014, 22:26

немо написа:
Jordana написа:.....

Тези неща,дето ги твърдиш някой ти ги е разказвал,чел си за тях,или си бил съвременник ?

като се има предвид, че говори от първо лице се предполага да е бил съвременник :mrgreen:
това значи, че тогава е бил на 18-20 години ,а сега трябва да е около 65...

предполагам е най-възрастния потребител у форума и заслужава адекватен ранг :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Сеп 2014, 23:07

:clap: :clap: :clap: :clap:
За заветанта лада се чакаше точно 20 години, за 10 год можеше да се вземе москвич или нещо по-долнопробно. Западните коли бяха 1%, а бмв сигурно 0,1%, ако сумати народ са имали бмв, както казва джордан, то те ще да са били по специални хорица с едни или други права, но задължително свързани дълбоко с БКП. Както казаха и други, изкарана нова лада от магазина, струваше повече дори след една година, а не както се споменава, че цената й падала главоломно... С две думи, такива глупости не бях чел отдавна и то написани с хъс! Другия вариант е, човека да е бил от малкото с по-така възможности, но силно ме съмнява да е така!
Малко поне съм закачил и съм видял, едно, че съм от морето за където се говори, второ съм набор 74, та не е да съм слушал само как е било, дори лично съм имал вноска за лада, направена когато съм бил на 2-3 години, но така и не стигна времето да си взема ладата от магазина!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Сеп 2014, 23:17

Долара беше 1,3-1,7 лева за долар.
Жигулката струваше 6600 лева,даже казваха че си купуваш кола за 600 а парното и струва 6000,защото имаше страхотно парно.
В кореком лада 1500S струваше 3200 долара ,лада 1200s -2600 долара,знам това,защото баща ми беше лекар и живяхме известно време в либия ,където баща ми работеше в болница,но колкото и пари да получаваш тогава,не може да внесеш всичките в България,външно министерство ти превежда някаква сума според техни си разценки ,когато се върнеш в България,там получаваш заплата,докато работиш там си заделяш от заплатата, останалите вкарваш в сметка,после чакаш външно да ти ги преведе 1-2 години,и тогава отиваш в кореком за ладичка.
Когато си вземеш кола от кореком,не може да я продаваш без разрешение на митниците/мвр,дори в талона имаше печат "не подлежи за продажба без разрешение на ...."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2014, 23:19

Не ве , абитурентската ми беше май месец 2014г :dunno:
Кво значение има дали си със жълто по човката или си напикаваш обувките ? Ако не сте " закачили " от ония години живейте си живота и не се напрягайте да си спомняте неща за които само сте чели по вестниците .
бмв сигурно 0,1%, ако сумати народ са имали бмв, както казва джордан
,
Никъде не съм казвал че сума ти народ са имали бмв ,не ми вменявай нещо което не съм казвал .И да малък си 74 набор :lol: Волгите наистина бяха кът и ги нямаше ,другите ламарини си имаше втора ръка колкото искаш почти нови .В ония години не съм чул някой да продава 10 годишен дарак ,познай що .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Сеп 2014, 23:35

Колеги, нали не искате да ни заключат темата за непристойно поведение и коментари? :mhihi:

Моля спазвайте добрия тон :bchug:

Мене ми е чудно какво е било на ония години да изкочиш с БМВ или МЕРЦ. :paranoid:
Комшийте сигурно са били така :shock:
Те и улиците са били сигурно по-пусти от днес и като цяло хората са били така :shock: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2014, 23:56

http://www.aliceswonderland.eu/Alice-ex ... te-bg.html
Това са горе долу адекватни цени от ония години .Не ми се рови да доказвам каквото и да било ,който имал долари -имал който нямал здраве да е .Иначе ,че беше пусто по улиците да така беше .В големите градове имаше по 5-6 светофара на центъра а в градове като Шумен Толбухин Плевен В. Търново изобщо незнам дали и 1 е имало работещ .
На нашта улица имаше един западен автомобил - форд мустанг незнам коя година е бил но го гледахме като космически кораб :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Сеп 2014, 0:19

Jordana написа:Волгите наистина бяха кът и ги нямаше ,другите ламарини си имаше втора ръка колкото искаш почти нови .

Да,имаше,само нагласяш 10к. за 3 год. кола,която струва НОВА 7к. и си ти.... :ok:
А тия от 1500лв. бяха:бутала,сегменти,гарнитури,водна помпа,гумички на клапаните,феродов диск,шарнири,карета,кормилни накрайници,втулки всякакви,прагове,предни калници,задни калници,подкалници,предна престилка,задна престилка,2 листа ламарина,5 кила кит,5-6 литра боя Лакпром или Гаврил Генов,...повечето от тия неща с връзки :ok: и ходене насам-натам + време и нерви някой да събере от всичките тия неща КОЛА .
И части се купуваха не щото ти трябват,а да има...щото като ти затрябват може да няма :mhihi:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 28 Сеп 2014, 2:14

:OT: Големи оплаквания - карали сте лади, докато в Европа вече са имали хидравлика и климатик - ужас. Ако ни бяха освободили западните сили, щяхме да сме под тяхното крило и да си карате само БМВ-тата още от преди 30-40 години, но ни освободи Русия и бяхме под тяхното крило, като съответно в държавата валутата и вносните стоки са били (аз съм младеж, не помня :mhihi: ) ограничени заради лошите отношенията между СССР и Запада, не само щото някой просто е искал да ви е гадно като ви пробута москвич и лада, вместо опел и БМВ... Радвам се, че сте карали лади и москали, другия вариант е да ни бяха оставили провинция на Турция :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Сеп 2014, 3:14

Jordana написа:.В големите градове имаше по 5-6 светофара на центъра а в градове като Шумен Толбухин Плевен В. Търново изобщо незнам дали и 1 е имало работещ .
ти лаф ли каза или гъза си показа?? :dunno: :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 28 Сеп 2014, 3:20

немо написа:
Jordana написа:Волгите наистина бяха кът и ги нямаше ,другите ламарини си имаше втора ръка колкото искаш почти нови .

Да,имаше,само нагласяш 10к. за 3 год. кола,която струва НОВА 7к. и си ти.... :ok:
А тия от 1500лв. бяха:бутала,сегменти,гарнитури,водна помпа,гумички на клапаните,феродов диск,шарнири,карета,кормилни накрайници,втулки всякакви,прагове,предни калници,задни калници,подкалници,предна престилка,задна престилка,2 листа ламарина,5 кила кит,5-6 литра боя Лакпром или Гаврил Генов,...повечето от тия неща с връзки :ok: и ходене насам-натам + време и нерви някой да събере от всичките тия неща КОЛА .
И части се купуваха не щото ти трябват,а да има...щото като ти затрябват може да няма :mhihi:

Ти за кои години по точно говориш ?
Един двустаен панел струваше 18 000 лв обзаведен макар и с лайняните соц шкафчета и плочки , та кой е тоз дето плаща 10000 за лада втора употреба ? Това са цени след 90те на много късен етап от времената за които говорим .
Абе части нямаше ,или по точно имаше ама с връзки :mhihi: Обаче предпочитам да съм с нова лада 7ца на ония години отколкото с 10 годишен гоуф сега .Който е закачил от соца знае за какво говоря .В крайна сметка какво значение има какви са били цените на колите преди 30 години ? Такива са били времената ,цените ,обществото ,държавата и т.н .Да не подхващаме пък темата за цените на ламарината през 90те години щото има хора станаха милионери в марки от внос на ръждиви опели аудита и гоуфове .Барутници по на 10-15 години ги разграбваха като топъл хляб тука на цени 4-5 -8к марки .
Българина от едната крайност изпадна в другата -дърти изгнили западняшки ламарини и резервни части от моргата типично за тия географски ширини :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Сеп 2014, 7:39

Bogat-Beden написа:
Jordana написа:.В големите градове имаше по 5-6 светофара на центъра а в градове като Шумен Толбухин Плевен В. Търново изобщо незнам дали и 1 е имало работещ .
ти лаф ли каза или гъза си показа?? :dunno: :dunno:

Koлега, няма идея кой набор си и откъде имаш информация. През 1985-86г бях войник в гр. Кърджали и тогава в града откриха втори светофар. Дотогава е имало само един. Ако има колеги от града, могат да потвърдят. Нека си попитат родителите и те ще им кажат.
През 1980/81 учебна година в даскалото имах съученик, на който баща му беше тираджия. Имаше валута, така да се каже. Той категорично отказа да ми намери долари на черно при курс под 1:3. Това със стотинките е било за отбрани другари в определени места.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 28 Сеп 2014, 9:03

Чак с такива подробности 1 ли имало или 2 незнам .Факт е че АСРУД започнаха след 80та година да монтират светофарни уредби в по малките градове .Преди това е имало по някой друг за тамазлък - както написах незнам дали е имало и по един работещ - тоест това е въпрос ,не констатация .А такива малки градове и сега нямат нужда защото нямат трафик .Няма нужда да се обиждате ,в Европа вече има няколко такива малки градове които са се отказали напълно от всякакво регулиране на движението със светофари и знаци .И нещата са перфектни .
През 1980/81 учебна година в даскалото имах съученик, на който баща му беше тираджия. Имаше валута, така да се каже. Той категорично отказа да ми намери долари на черно при курс под 1:3.

Незнам ,но тука във Варна почти всеки барман и сервитьор по златни пясъци търгуваше със валута .Таксиджиите отделно , разбира се едва ли е можело да си купиш автомобил от кореком с такива пари .Тия корекоми главно търгуваха със западняшки стоки като аудио техника ,парфюмерия ,цигари, алкохол шоколади и парцалки .1986г едно видео с касета , ако някой се сеща какво е това :mhihi: 1700 долара ,записващо 3000 и не е като да не ги купуваха :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Сеп 2014, 12:14

Jordana написа:
немо написа:

Ти за кои години по точно говориш ?
Един двустаен панел струваше 18 000 лв обзаведен макар и с лайняните соц шкафчета и плочки , та кой е тоз дето плаща 10000 за лада втора употреба ? Това са цени след 90те на много късен етап от времената за които говорим .
Абе части нямаше ,или по точно имаше ама с връзки :mhihi: Обаче предпочитам да съм с нова лада 7ца на ония години отколкото с 10 годишен гоуф сега .Който е закачил от соца знае за какво говоря .В крайна сметка какво значение има какви са били цените на колите преди 30 години ? Такива са били времената ,цените ,обществото ,държавата и т.н .Да не подхващаме пък темата за цените на ламарината през 90те години щото има хора станаха милионери в марки от внос на ръждиви опели аудита и гоуфове .Барутници по на 10-15 години ги разграбваха като топъл хляб тука на цени 4-5 -8к марки .
Българина от едната крайност изпадна в другата -дърти изгнили западняшки ламарини и резервни части от моргата типично за тия географски ширини :mhihi:

Пак нещо несъответствие има в думите ти. Викаш искаш нова 7-ца, вместо 10 год голф, ама нова лада 7-ца, ако не чакаш 20годинки, струваше 10к лв, а средната заплата беше 150лв или 66 заплати, ако ги умножиш да речем по 500лв, което може да се вземе за средна сега, излизат 33бона, е май и за голф на една година ще имаш! Излиза, че цените са идентични грубо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Сеп 2014, 12:21

Djelebov написа::OT: Големи оплаквания - карали сте лади, докато в Европа вече са имали хидравлика и климатик - ужас. Ако ни бяха освободили западните сили, щяхме да сме под тяхното крило и да си карате само БМВ-тата още от преди 30-40 години, но ни освободи Русия и бяхме под тяхното крило, като съответно в държавата валутата и вносните стоки са били (аз съм младеж, не помня :mhihi: ) ограничени заради лошите отношенията между СССР и Запада, не само щото някой просто е искал да ви е гадно като ви пробута москвич и лада, вместо опел и БМВ... Радвам се, че сте карали лади и москали, другия вариант е да ни бяха оставили провинция на Турция :mhihi:

Май нищо не си разбрал!!!
Никой не говори дали са били хубави или лошо, много добре, че СССР ни е продавал МПС-та. Проблема е, че изкуствено се чакаше 20год, не защото заводите се задъхват, а точно за да ни е гадно, по същата логика нямаше маслини, банани и др, които не идват от развитите капиталисти!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 28 Сеп 2014, 22:48

Абе ся като видях темата се чудя, що навремето баща ми /RIP/ не е купил някое БМВ от Кореком-а, вместо небесно синята Лада :mhihi: :dummy: Днеска говорих с майка ми и твърди че Ладата е струвала 2500 долара, за годината трудно се сети, но установихме, че е било някъде 80-а, най-много 81-а :roll:
Аз бях от ония "гъзета" с вносните дрешки, маратонки и пр., баща ТИР-ажия, дъвки, шоколади, шам фъстъци бол :mhihi: и всички деца много ме обичаха :mhihi: Раздавах на поразия дъвки в махалата :D Най-готиния ми спомен е от един комплект ... май 30 бяха цветни фулмастери :D Имаше розово, оранжево и лилавоо :mrgreen: Спомням си и едни зимен ден, в който се прибрах без кожухчето ми от училище. Тогава връхните дрехи се оставяха на едни закачалки в някво помещение на партера на училището и някой си го беше харесал :mhihi: То друго такова сигурно в радиус 500 км едва ли е имало, ама така и не се намери :mhihi:

Хубави времена бяха, а майка ми още пере с една пералня АЕG, докарана от Кореком някъде от границите, на 33-4 години тряя да е, скоро и тунинговах малко ръждите :mhihi: Да се знае! :mrgreen: Както приятели във фейса казаха, старите немски перални са като старите немски коли :ok: Работят си , та се късат :bowdown:

АEG.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата