Lamborghini Gallardo
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Lamborghini Gallardo
Аз никога не съм се докосвал до такова и на изуст няма да пиша,единственото нещо което съм покарал от тоя тип е едно Ferrari 456 italia мисля че беше около 600кс и покарал е силна дума защото т'ва не ми е по-джоба да пробвам да го "покарам" както искам,та в тоя ред на мисли защо не погледнеш тази марка.... 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Това в България няма къде да се кара. Около София ще можеш да се накефиш само по новите участъци на магистралите. И Тракия след Пазарджик до Бургас, ама до Пазарджик ще ти се разкаже играта. Смислен вариант е самолетен билет + наем на такава кола в чужбина.
I love the sound of V8 in the morning...
Абе човека ще намери къде да си го кара, няма да забравя една година отивам в Шумен на гости. Карам си леко Е46-цата леко квартала, след което спряхме пред едно кафене. След 20 мин. мина едно , ако не се лъжа галардо. Пича си го караше като жигули, нито беше на магистрала, нито покрай София. Вътре в града и то в краен квартал. Така ,че спрете се с това къде щял да го кара.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
msi200 написа:Това в България няма къде да се кара. Около София ще можеш да се накефиш само по новите участъци на магистралите. И Тракия след Пазарджик до Бургас, ама до Пазарджик ще ти се разкаже играта. Смислен вариант е самолетен билет + наем на такава кола в чужбина.
То, ако беше така нашия хубавец Камен Балбузанов (Куката) нямаше да навърта на ден по 100тина километра в Плевен с Aventador-а

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Правете разлика между гъзареене и каране.
I love the sound of V8 in the morning...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз се учудвам как само в този форум, десетки хора са карали такава и подобни коли, а те не са много в БГ. Ще излезе, че всеки втори е карал и знае кое как е с подробности за тях. Ако има тема, за совалки, пак много хора ще знаят ми се струва. Единствено алх със сигурност знае какво говори, а не е чул през 2-3 човека.
Човек, който е решил да си купува такава кола, най-малко би пускал тема и то тук, като се има предвид, колко хора имат такива коли в Бг и колко са точно в този форум. Качване и каране 100 или 200м на 1-а не е каране, ама много хора го броят за такова, че и мнения дават.
Интересни са и задължителните давания на акъл, не ти трябва, няма къде да се кара, виж еди кой си модел или марка. Все си мисля, че човека е разгледал и другите и това не е като да се избере между е36 318 или 320..В интерес на истината и аз мисля, че е вид мазохизъм да се кара в Бг такава кола, но няма да тръгна да давам акъл, предполага се, че автора не пада от Марс и знае какви са ни пътищата!
Човек, който е решил да си купува такава кола, най-малко би пускал тема и то тук, като се има предвид, колко хора имат такива коли в Бг и колко са точно в този форум. Качване и каране 100 или 200м на 1-а не е каране, ама много хора го броят за такова, че и мнения дават.
Интересни са и задължителните давания на акъл, не ти трябва, няма къде да се кара, виж еди кой си модел или марка. Все си мисля, че човека е разгледал и другите и това не е като да се избере между е36 318 или 320..В интерес на истината и аз мисля, че е вид мазохизъм да се кара в Бг такава кола, но няма да тръгна да давам акъл, предполага се, че автора не пада от Марс и знае какви са ни пътищата!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
boksioraE39 написа:Аз никога не съм се докосвал до такова и на изуст няма да пиша,единственото нещо което съм покарал от тоя тип е едно Ferrari 456 italia мисля че беше около 600кс и покарал е силна дума защото т'ва не ми е по-джоба да пробвам да го "покарам" както искам,та в тоя ред на мисли защо не погледнеш тази марка....
ще да е било 458 италия с 575 коня, 456 е на 15-20 години вече..
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
doomy525 написа:щото в хамериката един галон с литри е стинки сравнено с литър бендЗин в бегето..щото сме баровци и много по-напред от тях финансово и политически
Да де, но 40л/100км да дава... 100 октанов са 120лв./100км. Данъци, застраховки, труд... в България мисля, че са по-евтини

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
alekangg написа:boksioraE39 написа:Аз никога не съм се докосвал до такова и на изуст няма да пиша,единственото нещо което съм покарал от тоя тип е едно Ferrari 456 italia мисля че беше около 600кс и покарал е силна дума защото т'ва не ми е по-джоба да пробвам да го "покарам" както искам,та в тоя ред на мисли защо не погледнеш тази марка....
ще да е било 458 италия с 575 коня, 456 е на 15-20 години вече..
Колата е 2010та.
За конете казах около 600,незнам точно.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Наблюдавам едни забавни коментари по повод TCO на кола.
Колко мислите струва (в лева) един километър? Или... колко км се минават за 1 лв.
Понеже съм убеден, че повечето хора не могат да го сметнат, понеже нямат статистика, ще споделя какви са горните стойности, според моите записи, по 2 стойности: с и без стойността за придобиване на колата. Просто е така... за справка.
Е90, статистика за 20х.км. + архивни данни на всяко зареждане с гориво. Комбиниран разход 9.42 л/100км. Средна цена на гориво 2.52лв. (това е след отстъпките)
стойности без цената на придобиване на автомобила:
0.68лв/км или 1.46 км/лв.
стойност вкл. цена на придобиване на автомобила:
1.72лв/км или 0.57 км/лв.
Такааа... ха сега и на Е36-ицата.
15х.км. комб.разход 9.64 л/100км, средна цена на гориво 2.55 (явно по-малко отстъпки съм ползвал)
0.67лв/км или 1.50 км/лв.
1.07лв/км или 0.93 км/лв.
Изненадани ли сте?
разликата при вторите стойности идва само от факта, че Е90 е по-скъпа.
Това ще взема да си го направя като таблица, че е забавно
Ако някой има по-дълга детайлна статистика, ще ми е любопитно да сравним стойностите.
В интерес на истината е възможно да съм пропуснал някои разходи, и тук далеч не се включват автомивки, ароматизатори и темподобни лиготии. Говорим само за истински разходи.
Така че на alx стойностите ми изглеждат дори консервативни на фона на колата. Само трябва да уточним дали вкл. покупна стойност на автомобила в изчисленията, ако да... то ще скочат доста нагоре
alx посочва 4.5$/миля = 7.2лв/1.6км = 0.22км/лв. или 4.5лв/км. Това при американски цени на горивото предполагам
Колко мислите струва (в лева) един километър? Или... колко км се минават за 1 лв.
Понеже съм убеден, че повечето хора не могат да го сметнат, понеже нямат статистика, ще споделя какви са горните стойности, според моите записи, по 2 стойности: с и без стойността за придобиване на колата. Просто е така... за справка.
Е90, статистика за 20х.км. + архивни данни на всяко зареждане с гориво. Комбиниран разход 9.42 л/100км. Средна цена на гориво 2.52лв. (това е след отстъпките)
0.68лв/км или 1.46 км/лв.
1.72лв/км или 0.57 км/лв.
Такааа... ха сега и на Е36-ицата.
15х.км. комб.разход 9.64 л/100км, средна цена на гориво 2.55 (явно по-малко отстъпки съм ползвал)
0.67лв/км или 1.50 км/лв.
1.07лв/км или 0.93 км/лв.
Изненадани ли сте?
разликата при вторите стойности идва само от факта, че Е90 е по-скъпа.
Това ще взема да си го направя като таблица, че е забавно

Ако някой има по-дълга детайлна статистика, ще ми е любопитно да сравним стойностите.
В интерес на истината е възможно да съм пропуснал някои разходи, и тук далеч не се включват автомивки, ароматизатори и темподобни лиготии. Говорим само за истински разходи.
Така че на alx стойностите ми изглеждат дори консервативни на фона на колата. Само трябва да уточним дали вкл. покупна стойност на автомобила в изчисленията, ако да... то ще скочат доста нагоре

alx посочва 4.5$/миля = 7.2лв/1.6км = 0.22км/лв. или 4.5лв/км. Това при американски цени на горивото предполагам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И аз съм правил по едно време такава сметка ама ме беше срам да кажа колко струва 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако не се бъркам, автрът на темата не живее в България, а и няма какво да му правите сметката. Който има конкретно инфо, да споделя. Тези, които сме се качвали веднъж на такава кола да се возим, нямаме какво да споделим по въпроса.
Never mistake motion for action...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Инфо от собственик на такава кола 2010 г. модел:
ксенонова крушка 240 евро
смяна на масло на всеки 8000 км или започната година без оглед пробега- 450 евро /не ми беше казана обаче цената на литър масло/
гуми на всеки 13-14 000 км - 1600 евро
обслужване на всеки 40 000 км или на всеки два сезона- 1700 евро
спирачки на всеки 45 000 км или при нужда- 3000 евро
съединител и-гиър на всеки 30 000 км- около 6 000 евро /без посочена цена труд/
колата горяла около 1 литър масло на 1500-1600 км
Човека е кореец,има 14 000 км пробег за 3 години и половина с колата,повечето в Ница,Сен Тропе и курортите на Северно Море Кноке и Бланкенберге.Кара като леля ми.Представител е на порше в региона,може би цените са преференциални за него,не се познаваме толкова добре че да ми сподели.Спорен него в Щатите колата е още по евтина за поддръжка.Чести проблеми с компресорите на климатика имали,ръчните скоростни кутии,задно окачване и прекален разход на гориво за възможностите на колата,каквото и да означава това.
ксенонова крушка 240 евро
смяна на масло на всеки 8000 км или започната година без оглед пробега- 450 евро /не ми беше казана обаче цената на литър масло/
гуми на всеки 13-14 000 км - 1600 евро
обслужване на всеки 40 000 км или на всеки два сезона- 1700 евро
спирачки на всеки 45 000 км или при нужда- 3000 евро
съединител и-гиър на всеки 30 000 км- около 6 000 евро /без посочена цена труд/
колата горяла около 1 литър масло на 1500-1600 км
Човека е кореец,има 14 000 км пробег за 3 години и половина с колата,повечето в Ница,Сен Тропе и курортите на Северно Море Кноке и Бланкенберге.Кара като леля ми.Представител е на порше в региона,може би цените са преференциални за него,не се познаваме толкова добре че да ми сподели.Спорен него в Щатите колата е още по евтина за поддръжка.Чести проблеми с компресорите на климатика имали,ръчните скоростни кутии,задно окачване и прекален разход на гориво за възможностите на колата,каквото и да означава това.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
liloff написа:alx посочва 4.5$/миля = 7.2лв/1.6км = 0.22км/лв. или 4.5лв/км.
Което е доста различно от 10-12лв/км. И аз това имах предвид (мисля, че мен визираше с коментара си).
Аз с такава кола не съм се и снимал

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
jorsenbmw написа:Кара като леля ми.
jorsenbmw написа:прекален разход на гориво за възможностите на колата,каквото и да означава това.
Е тва е вече кофти. Ако вземе да кара нормално си представям кво става

75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5