Зимата пак ги "Изненада" ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Зимата пак ги "Изненада" ...

Мнение от zazomazo » 25 Окт 2014, 21:19

Днес три катастрофи видях и трите с БМВ-та...
Сутринта при тунелите на Люлинската магистрала една е36 и след няколко километра една е46.
Преди два часа пък на моста чавдар една е46... нямаше сняг на моста, само мокър асфалт.
Летни гуми, калпави шофери или и двете...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Окт 2014, 21:27

Ето какво се случва на тунела на ихтиман,посока София,опашката за София е километрична

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Окт 2014, 21:54

vld написа:Абе кофти си е с летните, аз едва се пуснах надолу до гумаджиите да ги сменя, автомат с летни гуми на сняг си е трагедия.

Аз само неква маневра се опитах да направя за да я вкарам в гаража да сменя гумите и баси пързалката.. :shock: С летни на няма и половин година. После като я изкарах със зимните все едно съм на сухо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Окт 2014, 22:03

И не е лошо ако човек е с много камбър , да изправи малко. Че не е много хава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 25 Окт 2014, 22:39

По принцип като обвинявате хората с летни гуми, имайте предвид че има и такива със зимни за по 20 лева бройката или с качествени зимни, но на 7 години, от които вече нищо не става и имат 3-4 милиметра грайфер. Но за мен също проблемът на повечето от закъсващите е в гумите.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 25 Окт 2014, 22:49

surfboard написа:По принцип като обвинявате хората с летни гуми, имайте предвид че има и такива със зимни за по 20 лева бройката или с качествени зимни, но на 7 години, от които вече нищо не става и имат 3-4 милиметра грайфер. Но за мен също проблемът на повечето от закъсващите е в гумите.

По миналия сезон търкалях едни зимни хем от 20лв бройката, хем 7 годишни, хем с 4мм грайфер и не съм имал никакви проблеми, а си катерех и Боровец и на Алеко редовно. Днеска сутринта с летните в София (какво да се прави и аз съм от изненаданите :mhihi: ) хем че тръгвах със съвсем леко газ по светофарите, го имаше неприятното прибуксуване и шаване :mhihi: Не знам колко трябва да ти е акъла, с такива гуми да тръгнеш по някакви магистрали и проходи да минаваш :kuku:
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 25 Окт 2014, 23:00

skipper написа:
Демирев написа:Във Варна лющи само дъжд и огромни чудовищни пълноводни реки по булевардите. А извън града направо морето сякаш преляло -
- по пътя за Зл.Пясъци и Несебър към с.Дюлино разбрах че блокиран пътя от огромно езеро и отклоняват през Дюлинският проход.

Предвидлив от опашките днес - сложих още преди седмица на задните джанти чисто нови 39/14 BF Goodrich Winter G force за сняг и кал и какво стана. На всеки завой с 50 км в час в дъжда се носи задницата :evil: ебем ти зимните чисто нови УСА гуми..пълна нула са на дъжд :evil: не може да се овладее...

На каква джанта ? Ако е било на 15-ка по-добре Michelin Alpin A5 по 100 лева е бройката ;)

16 цола джанта - Гудрича е 16/205/55 взех ги за 249 лв. за 2 броя с монтаж и баланс + 18 мес. гаранция с дот от август 2014г.
Игличките още стоят - а на дъжд и мокър път напълно нулева стабилност за кола със задно :banghead:

Гледам сега в нета на зимния Гудрич му дават най-дълъг спирачен път на мокър асвалт 41 м. при 36-37-37.5м. за бентлито на гумите - Дънлоп...Континентал...Мишелин...Пирели.

Общо взето твърде малко зимни гуми се държат стабилно на мокър асвалт. Само най-скъпите се справят.

А най-тъпото е че следващият петък - събота 1 ноември се вдигат на 17-18 градуса и зимните гуми ще се разкатаят ако задържи 4-5 дни топлото.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В зимния капан на пътя днес попадна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който остана заклещен 8 часа на магистрала „Хемус“. В 7,30 сутринта той тръгнал от София за Ловеч за откриването на приземния храм на новостроящата се катедрала в града.За нея от ГЕРБ дарили средства, а той обещал на Ловчанския владика Гавриил да присъства на светата литургия. Малко преди Севлиево обаче автомобилът на Борисов попаднал в задръстване, породено от завъртели се на пътя автомобили, пише „Преса”, цитирани от блиц.

„Бързах да стигна навреме, но не успях. Както всички хора, и аз затънах. Спрях 5 снегорина, но какво от това? Те седят с мене, не могат да минат. Ходих на две бензиностанции, та си купувахме кафета, какво да правим. Четири часа чакахме на едно място, изпуснах службата в Ловеч. Обърнахме колата за София, върнахме се чак следобед. С очите си видях, че шофьорите са излезли неподготвени за зимен път, ядосва се Борисов.

„Гледах сутринта и се отчаях. Слязох от колата, питам го един защо си тръгнал с летни гуми, а той ме гледа и нищо не може да ми отговори. Нормален човек не може да постъпи така лекомислено, а то е масово явление. Просто вдигнах ръце”, казва още той.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 25 Окт 2014, 23:39

Демирев написа:Гледам сега в нета на зимния Гудрич му дават най-дълъг спирачен път на мокър асвалт 41 м. при 36-37-37.5м. за бентлито на гумите - Дънлоп...Континентал...Мишелин...Пирели.

Общо взето твърде малко зимни гуми се държат стабилно на мокър асвалт. Само най-скъпите се справят.

А най-тъпото е че следващият петък - събота 1 ноември се вдигат на 17-18 градуса и зимните гуми ще се разкатаят ако задържи 4-5 дни топлото.

Досега японска гума не ме е предавала на мокро ... Карам с Тойо вече трети сезон (едните с дот 13 началото, другите края) и нямам оплаквания ...
Тъпо или не - сутрин и вечер е студено ... Аз тогава си ползвам колата, и не мисля че една гума която ще я ползвам макс 4 Лазарника заслужава толкова много внимание ... Ся, не я карам душманската (въртене на гуми и разни такива не правя), но не и се впрягам толкова ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Окт 2014, 1:10

surfboard написа:По принцип като обвинявате хората с летни гуми, имайте предвид че има и такива със зимни за по 20 лева бройката или с качествени зимни, но на 7 години, от които вече нищо не става и имат 3-4 милиметра грайфер. Но за мен също проблемът на повечето от закъсващите е в гумите.

Аз съм с такива. И не са от 20, а от 5 лв и са на 8 години. И сега преди да кажеш, че съм за разстрел ти ми кажи били дал 700 лв за чисто-нови хубави гуми за кола, която струва 300 лв и ми кажи как аз дето карам с такива и дето съм карал и с летни зимата и със зимни лятото щото такива е имало на колата като съм я взел и нямам никакви проблеми? Защо ли? Сега ще ти обясня. Това да кажеш, че проблема е в гумите е все едно да кажеш, че най-важната част на уя е глъвътъ :mhihi: Ми не! Най-важно е да знаеш как и за какво да го използваш.
Ти като не можеш да караш и като не познаваш твоите възможности и тези на автомобила ти и вериги от танк няма да те оправят ;)
Виж, че дъждец да ръсне малко и става апокалипсис по шосето. Масово ми прави впечатление, че независимо от състоянието на пътната настилка дивеча шофира като обезумял все едно е сухо... после гумите били криви това криво онова криво и на крив уй гумите му стари :mhihi:
Аз си знам колите коя как тръгва и как спира на всякаква настилка с всякакви гуми и си карам лекичко и внимателно и няма ядове.
Другото дето ми идва да се пръсна от смях е някой като почне да гледа разни тестове и сравнения на всякакви гуми :mhihi: Чшш брадчед, стъпиш ли на лед само ако си с шипове имаш шанс ;) всичко друго се лъзга :mhihi:
Всичко е до задкормилното устройство. Ако то е способно и квадратни гуми да му сложиш пак ще се оправи ;)

Нищо лично към колегата surfboard ;)
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 26 Окт 2014, 1:25

DLVasilev написа:..
:bowdown: :yes:
Днеска си карах колата с почти заминали летни гуми(няма смисъл да ги сменям за 2 дена мокър сняг...) нямах проблеми :dunno: :driving:
Това не означава, че след месец няма да си сложа новите зимни Дънлопи де..
Та всичко си е до шофьор и преценка :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Окт 2014, 1:55

Днес беше парад на некадърните шофьори из цяла София :censored: По гумаджийниците беше ад- навсякъде поне по 10коли чакащи за смяна. Мойта кола специално от 10дни е подготвена за зимата (гуми, течности, стелки, третирани уплътнения, абе всичко от-до за зимния период) и днес само си отворих гаража и тръгнах по задачи докато всички комшии се вайкаха как ще стигнат до гумаджия и колко ли време ще чакат. Толкова ли е трудно да се сетиш като застудее и да преобуеш колата :dunno:
На всеки втори светофар имаше счупени фарове и криви задни брони, а аз цял ден треперя някой да не ме натресе и мен още повече като взех Gran Coupe-то от Ауто Бавария (тук е момента и на тях да им полея малко, че половината коли, които ни дадоха днес бяха с летни гуми и беше приключение на моменти предвижването и в частност спирането с тях).
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Окт 2014, 8:21

Тръгнах от Сф за Шумен в 10 и малко,на Витиня висяхме над 2 часа,после преди Севлиево видях Ленд Крузъра на връщащия се Бойко,както и напречния на пътя товарен камион ,който го е върнал и там поне час отвисяхме.Десетки товарни бяха закъсали щото нямат вериги,много коли бяха в канавките или просто зарязани отстрани на пътя,сериозни катастрофи 2-3 видях,като не бяха на най-лошите участъци от пътя,едната имаше жертва :cry:
В Шумен бяхме точно в 22,30 ,а това за летните гуми наистина не е за коментар,аз в ВТ вериги си купих,макар,че оттам насам вече просто нямаше нужда:|
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 26 Окт 2014, 9:33

DL Vasilev, явно имаш някакви ясновидски способности, та знаеш кой как кара. Скъпите и нови гуми са скъпи и нови гуми, защото има причина за това. Който по някаква причина не иска или не може да си ги купи, намира всякакви умни и безумни доводи, за да оправдае позицията си. Да, който кара добре, ще се справи и с по-лоши зимни гуми, но това че се е справил не значи че е направил правилен и напълно безопасен избор, нито че може да преодолее елементарните физични закони.
Ако беше такъв карач какъвто се изкарваш, щеше да мислиш освен за собствения си гъз, и за този на останалите.
Относно въпроса ти - да, давал съм 800-900 лева за гуми на кола, която струва 1500 лева. И не съжалявах изобщо. А за причината за вчерашните катастрофи и задръствания - пусни си новините. Там ще видиш много такива като теб, заради които се случват определени неща.
Това е като тия дето като се качат в куатро или в джип се мислят за безсмъртни, или като купят гуми за 1500-2000 лева - също. Има си природни и неписани правила, срещу които няма борба.
Пак повтарям - ако си толкова голям карач, обади се, ще те закарам на места на които ще минем първо с твоята кола и с гумите от 5 лева и после с моята, с гуми от 1500 лева. Да видим дали ще има някаква разлика. Разбира се, местата не са в града и са доста сурови. Но щом гумата няма значение, защо пък да не пробваш.
Далеч не искам да кажа че скъпите гуми като проходимост са равносилни на танк едва ли не. Но едно е сигурно - гуми на няколко месеца от висок клас, са в пъти по-сигурни и надеждни от гуми на 7 години, за по 5 лева бройката и 3 милиметра грайфер. Пък ти си развивай каквито теории искаш.
Представям си - щом колата ти върви в момента супер с гуми от 5 лева, ако се качиш на такава с гуми от 1500, ще помислиш че си подкарал космически кораб и от превъзбуда ще излетиш в Космоса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Окт 2014, 10:16

surfboard написа:DL Vasilev, явно имаш някакви ясновидски способности, та знаеш кой как кара. Скъпите и нови гуми са скъпи и нови гуми, защото има причина за това. Който по някаква причина не иска или не може да си ги купи, намира всякакви умни и безумни доводи, за да оправдае позицията си. Да, който кара добре, ще се справи и с по-лоши зимни гуми, но това че се е справил не значи че е направил правилен и напълно безопасен избор, нито че може да преодолее елементарните физични закони.
Ако беше такъв карач какъвто се изкарваш, щеше да мислиш освен за собствения си гъз, и за този на останалите.
Относно въпроса ти - да, давал съм 800-900 лева за гуми на кола, която струва 1500 лева. И не съжалявах изобщо. А за причината за вчерашните катастрофи и задръствания - пусни си новините. Там ще видиш много такива като теб, заради които се случват определени неща.
Това е като тия дето като се качат в куатро или в джип се мислят за безсмъртни, или като купят гуми за 1500-2000 лева - също. Има си природни и неписани правила, срещу които няма борба.
Пак повтарям - ако си толкова голям карач, обади се, ще те закарам на места на които ще минем първо с твоята кола и с гумите от 5 лева и после с моята, с гуми от 1500 лева. Да видим дали ще има някаква разлика. Разбира се, местата не са в града и са доста сурови. Но щом гумата няма значение, защо пък да не пробваш.
Далеч не искам да кажа че скъпите гуми като проходимост са равносилни на танк едва ли не. Но едно е сигурно - гуми на няколко месеца от висок клас, са в пъти по-сигурни и надеждни от гуми на 7 години, за по 5 лева бройката и 3 милиметра грайфер. Пък ти си развивай каквито теории искаш.
Представям си - щом колата ти върви в момента супер с гуми от 5 лева, ако се качиш на такава с гуми от 1500, ще помислиш че си подкарал космически кораб и от превъзбуда ще излетиш в Космоса.

Mи то се вижда, не е нужно да си ясновидец, а просто да не си кьорав :mhihi:
Аз пак ще ти кажа, не съм най-големия карач и не съм го казвал, но като гледам каква кола караш аз пък да ти кажа с моята освен, че мога и през твоята да мина ще мина и от там дето не е и сънувала, че ще мине :winky:
Купувал съм си и нови гуми. Не бяха 1500, а 1300, но това няма значение факт е, че няма да го направя отново. Защо ли? На първо място защото пътищата ни не са дори за кола след 80-та година да не говорим за нови гуми, на второ място за това, че ми ги откраднаха защото са нови, на трето място защото както споменах ми ги откраднаха, откъдето следва, че 1300 лв на вятъра заминаха и на последно място, но не без значение защото възможностите които тия гуми предлагат аз никога не съм ги използвал и не ми се е налагало. Става въпрос за разни екстремни шофирания. Good Year hydra grip които купих нови в интерес на истината по нищо не отстъпват на сегашния Uniroyal с дот 04 дето ги карам в момента ;) Просто така карам, не друго
Пък ти си развивай каквито искаш теории ;)
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 26 Окт 2014, 10:28

Хубаво е да не се чака първия сняг за да се сети човек, че трябва да си подготви колата за зимата. Паднат ли температурите (пък и те от 3-4 дена тръбяха,че вали сняг из цяла Европа и половин Русия) под 10 градуса според мен колата трябва да се подготвя за зимата. В Германия не ти признават застраховката някои компании, ако се случи нещо и си карал със летни гуми, а температурите са били под +7 или +10 градуса(не си спомням точната стойност).

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата