Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Модератор: Общи модератори
Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Абе вие сте много интересни - В Холандия как било? Като ни станат заплатите като в холандия за длъжноста която работим всеки ще си плаща данъка, даже и бакшиш на касиерките ще оствя.
Последна промяна ///sasho на 28 Дек 2014, 15:58, променена общо 1 път
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Много лесно , банките са вързани със нап и се вижда всяко задължение щом е вкарано в системата по държавните вземания .Само да искат могат да го направят във всеки един момент - законово даже не им трябват промени щото всичко си го има в закона .
Относно данъците , това не е пътен данък или еко такса за да има връзка със пътища ,емисии и такива .
Това е данък върху собственост - би трябвало да е вързан със стойноста на имуществото и със някаква презумция за категоризиране на МПС то .
Тоя данък няма да го махнат или намалят , по логиката на събитията в БГ най много да вкарат и още един данък за коли над определени години ,да не им е дерт на тия с по новите .
Презумцията е да се ползва обществения транспорт - автомобила не е задължителен атрибут.Който има МПС ще намери начин да му плаща таксите .
Така е в цяла Европа и щото ний сме по големи европейци от самите европейци и те така и тука .
Относно данъците , това не е пътен данък или еко такса за да има връзка със пътища ,емисии и такива .
Това е данък върху собственост - би трябвало да е вързан със стойноста на имуществото и със някаква презумция за категоризиране на МПС то .
Тоя данък няма да го махнат или намалят , по логиката на събитията в БГ най много да вкарат и още един данък за коли над определени години ,да не им е дерт на тия с по новите .
Презумцията е да се ползва обществения транспорт - автомобила не е задължителен атрибут.Който има МПС ще намери начин да му плаща таксите .
Така е в цяла Европа и щото ний сме по големи европейци от самите европейци и те така и тука .
Последна промяна Jordana на 28 Дек 2014, 16:14, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Много ми е интересно тия чужденците дето карат със сини номера в България плащат ли данък?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
///sasho написа:Много ми е интересно тия чужденците дето карат със сини номера в България плащат ли данък?
Ти като отидеш в друга държава на екскурзия с колата, плащаш ли данък? Със сините номера са временно пребиваващи в страната. Както написа Jordana по-горе, този данък е върху собствеността, не защото ползваш дадени пътища!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
bum_bum написа:Не е лошо и да има обратното мислене- като няма читав път и поддръжка- не събираш данъци
Най-смисленото мнение до момента.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Като вкарат и ТОЛ таксите ще ги осмислим всички данъци .Там става моментално отчитането , няма време за осмисляне .Съвсем близо е , първо за транзита и после за местните .Така че скоро тия общински такси ще си ги плащаме като отче наш .
.....От януари 2017 г. в България ще започне въвеждането на тол такси за ползване на пътищата, като отчитането им ще става с GPS система. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова при представянето на екипа си и приоритетите на министерството.
Първоначално системата ще е валидна само за камионите над 3,5 тона, но още през 2018 г. ще обхване лекотоварните, а след тях и леките автомобили. Тол таксите ще бъдат въведени за цялата пътна мрежа....
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Данък за колата не съм плащал, не плащам и нема и да платя! Който е балък да плаща. Ся ако данъка ми беше 30-40лв като на 90% кочините в БГ с кеф да си го плащам ма за 3 литровата ми Е60-ка да ма фанат....когато стане 20 годишна кочина като повечето тогава ше си го плащам и аз!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Щеше да е хубаво, да се приеме предложението на Кадиев, данъкът за МПС да се включи в цената на горивото 5-6 ст. за литър.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
E34 написа:Данък за колата не съм плащал, не плащам и нема и да платя! Който е балък да плаща...
Аз си плащам данъците и не се имам за балък

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Club BMW написа:Щеше да е хубаво, да се приеме предложението на Кадиев, данъкът за МПС да се включи в цената на горивото 5-6 ст. за литър.
Според мене нямаше да е хубаво щото щеше да си плащаш данъка по 10 пъти в годината като надуят цените

ATR-42/72
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Аз пък си плащам 480лв.за Хикса и 140лв за тройката
обичам BMW
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
DLVasilev написа:Club BMW написа:Щеше да е хубаво, да се приеме предложението на Кадиев, данъкът за МПС да се включи в цената на горивото 5-6 ст. за литър.
Според мене нямаше да е хубаво щото щеше да си плащаш данъка по 10 пъти в годината като надуят цените
Ми то това е идеята

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
E34 написа:Данък за колата не съм плащал, не плащам и нема и да платя! Който е балък да плаща. Ся ако данъка ми беше 30-40лв като на 90% кочините в БГ с кеф да си го плащам ма за 3 литровата ми Е60-ка да ма фанат....когато стане 20 годишна кочина като повечето тогава ше си го плащам и аз!
Искаш да се правиш на играч с 3 литровата си Е60-ка па нямаш 200лв за данък?!?
Купи си кенеф като 90% от кочините та да не ти тежи

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Форумът се чете и от много подрастващи.
Жалко е че те ще се научат ,че да не си плащаш данъци ,глоби и други за които си длъжник е тарикатското,а тъпите будали са от плащащата страна.
После какво да каже бащата на такова недорасълче,като то му каже ''Батковците от БМВ форума така правят''?
Разберете че общество се формира много бавно.И така не се помага за това.
Жалко е че те ще се научат ,че да не си плащаш данъци ,глоби и други за които си длъжник е тарикатското,а тъпите будали са от плащащата страна.
После какво да каже бащата на такова недорасълче,като то му каже ''Батковците от БМВ форума така правят''?
Разберете че общество се формира много бавно.И така не се помага за това.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Искам да питам не плащащите данък МПС, плащат ли си данък сгради на къщите и апартаментите? Повечето улици са тотален леш, казаните са леш, тротоарите също, но там май не се мрънка толкова много.