Коняк XO – кой магазин в София предлага най-добри цени?
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Коняк XO – кой магазин в София предлага най-добри цени?

Точно преди 10 дни, на нова година във вървежен пиано бар във велика Варна видях на бара им Хавана 7 и сантиаго обикновен анехо. След това поръчвам на сервитьорка по един от всеки. Тя ми отговаря, че нямало!! Питам как така няма, след като са там..ами няма и край, имаше и силна музика, та не разбрах защо. Вика ми има бакарди, аз отговарям, носи каквото има. След малко носи нещо, оставя го на масата и заминава, като ме хваща за ръката и ми казва Хосе Куерво!! Аз повече от гипсиран, ама нищо не казвам, може пък да са почнали да правят и ром...Следва проба и плюене, течността беше вода, спирт и карамел. Нещо уникално, не ми се занимаваше, все пак беше 1ви сутринта...След това изрично проверих дали случайно не са започнали да правят и ром тези юнаци, ама ядец..Можеше да каже поне съществуваща марка, ама толкова знае горката..Обикновено поръчвам ром, понеже се надявам да не е лошо менте, все пак не се пие много, а рома ме кефи много, но този път трика ми не сполучи..
- Black Cat
- Потребител
-
- Кара: Тротинетката на учинайка си
То е ясно, за жалост, че заведенията в Б-я си правят, каквото си поискат, и трудно може да се направи нещо по въпроса...
А добре, този ром, Zacapa XO, наистина ли е толкова добър? Ще го имам в предвид като евентуална бъдеща покупка, щом е толкова високо ценен.
Но интересното е от къде / как се сдобивате с него, при положение че не се внася в Б-я? Предполагам, от някой чуждестранен сайт, но не излиза ли твърде скъпо така? Каква му е цената приблизително? 
А добре, този ром, Zacapa XO, наистина ли е толкова добър? Ще го имам в предвид като евентуална бъдеща покупка, щом е толкова високо ценен.

AD ASTRA PER ASPERA
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Zacapa-та е много приятен и ароматен ром, специално ХО версията се води 25 годишна, идва в много стилна бутилка. Специфичното му е, че е произведен в Гватемала и е отлежавал в бъчви oт други видове алкохол на висока надморска височина, което забавя процеса и позволява да се оформи специфичния вкус. Използва се само местно отгледана захарна трастика и се ползва материала само от първата обработка на трастиката. Пил съм всякакви ромове, но този е нещо отличаващо се, не е масов и поради това възможността да попаднеш на менте е нищожно според мен, малко хора са я чували тази марка, включая бармани по лъскави заведения.
Комбиниран със най-натуралния шоколад на Линдт и хубава пура е равно на душевен оргазъм
Аз последната бутилка си я получих от приятел, който пътува до Гран Канария, намерил го е във фри шопа на летището, 83евро беше бутилката
Обикновения вариант на Zacapa, също е много приятен ром, но според мен е малко са се престарати в цената - 76лв за бутилка 0.7, но пък идва в много готино шише
Комбиниран със най-натуралния шоколад на Линдт и хубава пура е равно на душевен оргазъм

Аз последната бутилка си я получих от приятел, който пътува до Гран Канария, намерил го е във фри шопа на летището, 83евро беше бутилката
Обикновения вариант на Zacapa, също е много приятен ром, но според мен е малко са се престарати в цената - 76лв за бутилка 0.7, но пък идва в много готино шише
- Black Cat
- Потребител
-
Ясно... Много мерси за подробните разяснения.
Супер звучи и определено ще запомня тази марка, но не съм сигурна, доколко трудното сдобиване с този ром в логистичен аспект няма винаги да ме разубеждава от евентуална покупка, поне в близкото бъдеще.
Вариант е, ако самата аз ходя в чужбина, но самостоятелно, непридружена, което май няма как да се случи на никакъв етап.
Или да помоля някой приятел, пътуващ извън Б-я, но така пък трябва да ангажирам друг човек, а не ми се иска особено. Това по принцип, де – не съм се хванала да го купувам конкретно този ром в скоро време. Първо да отметнем въпроса с конячето. 
Иначе, опаковката му (на Zacapa-та) е наистина много луксозна и изящно направена, хваща окото.

Вариант е, ако самата аз ходя в чужбина, но самостоятелно, непридружена, което май няма как да се случи на никакъв етап.

Иначе, опаковката му (на Zacapa-та) е наистина много луксозна и изящно направена, хваща окото.
AD ASTRA PER ASPERA
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм купувал от тук разни тънки питиета и винца, пращат и до Бг, но за 1 бутилка не си струва много, пътя е 40евро, но пък за същите пари пращат 1 и 6 бутилки, та, ако се комбинирате или поръчаш повече неща, ще ти излезе под 10е пътните на бутилка. Отделно има намаление за над 300е поръчка. Рома е 88евро на цената в Канария, по летищата в Испания не е по-евтино от в магазините им, дори с офертите става на нормална цена в магазина обикновено.
https://www.vinissimus.com/es/destilados/tipo/ron/detalle_destilado.html?id_destilado=zac25xo
https://www.vinissimus.com/es/destilados/tipo/ron/detalle_destilado.html?id_destilado=zac25xo
Последна промяна alekangg на 10 Яну 2015, 0:55, променена общо 1 път
Аз от едно голямо JB и едно голямо Jack Daniels /беше Jack Daniels night в една дискотека/ се направих на кокал и едва се прибрах. Чак не можах да повярвам, че от 200гр уиски бях за интензивното
JB от тогава не пия изобщо, а джака само от реномирани магазини си го вземам и то пак не е гаранция ама да чукна на дърво след този инцидент не е имало проблеми специално с него..а попринцип носа на уиски и ако е читав алкохола може и бутилка да гътна според зависи от настроението, компанията и повода 
п.с - каквото и да купиш, гледай магазина да е сносен и представителен.

п.с - каквото и да купиш, гледай магазина да е сносен и представителен.
Последна промяна doomy525 на 10 Яну 2015, 1:20, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Black Cat
- Потребител
-
alekangg написа:Аз съм купувал от тук разни тънки питиета, пращат и до Бг, но за 1 бутилка не си струва много, пътя е 40евро, но пък за същите пари пращат 1 и 6 бутилки, та, ако се комбинирате или поръчаш повече неща, ще ти излезе под 10е пътните на бутилка. Отделно има намаление за над 300е поръчка. Рома е 88евро на цената в Канария, по летищата в Испания не е по-евтино от в магазините им, дори с офертите става на нормална цена в магазина обикновено.
Thanks!

AD ASTRA PER ASPERA
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Къде ми трябваше да разглеждам сайта, който ти постнах..Какви винца има, направо ми призля, особено от Испания в Бг не знам защо не се внася нищо има 5 умрели вида..
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
doomy525 написа:Аз от едно голямо JB .
JB се пие само Jet версията, уж 12 годишна. Много по-меко е дори от 15 годишната резерва, а цената му не е много по-висока от на обикновения.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Съжалявам за късното включване!
Подкрепям за Меик 98, а също така и ето тези са големи играчи:
http://www.sid-shop.com/
Недоумявам как Аванти са на цени под тях и Меик 98? Вероятно "чистят" количество.
Подкрепям за Меик 98, а също така и ето тези са големи играчи:
http://www.sid-shop.com/
Недоумявам как Аванти са на цени под тях и Меик 98? Вероятно "чистят" количество.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Black Cat
- Потребител
-
Фидел Кастро написа:Съжалявам за късното включване!
Ами, казаха ми, че имали само две останали бутилки от въпросния коняк, така че може и да си прав в случая.

AD ASTRA PER ASPERA
- Black Cat
- Потребител
-
Ето тук го има обсъждания в темата ром Zacapa XO, като за бюджетната цена от 5 паунда може може да бъде доставен до UK адреса на някой превозвач до Б-я, тъй че доставката ще излезе доста прилична, но цената на самия ром ми изглежда височка. 
Иначе, хрумна ми, че това е една доста надеждна опция, когато ни се налага да се сдобием с някоя по-нестандартна бутилка – да се поръчва чрез превозвач – така поне цената на доставката ще е символична.

Иначе, хрумна ми, че това е една доста надеждна опция, когато ни се налага да се сдобием с някоя по-нестандартна бутилка – да се поръчва чрез превозвач – така поне цената на доставката ще е символична.

AD ASTRA PER ASPERA
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Нормална цена, все пак в УК алкохола е по-скъп от повечето европейски държави, по-високи цени имат само скандинавските страни.. И аз бях много учуден, когато за първи път бяха в УК и видях, че дори обикновените уискита са доста по-скъпи отколкото във Франция, Испания, Италия и др
- Black Cat
- Потребител
-
Добре, а някой дали би могъл да ми обясни следния дребен парадокс – снощи разглеждах официалната страница на Jack Daniel's и за Silver Select Single Barrel лейбъл-а (цък) е написано следното: "And since Silver Select is offered exclusively in duty free airport shops, it makes for a memorable gift to any discerning whiskey drinker’s collection, or simply the perfect start to your next vacation." – т.е., казват, че само и единствено в duty free магазините може да бъде намерен конкретно този продукт.
А пък същевременно се продава във всички наши магазини към момента... Някой може ли да обясни каква е логиката на това? Аз си го обяснявам така – все пак, посоченият от мен сайт е американският (т.е., насочен основно към US потребителите), където наистина този продукт не се продава свободно; доколкото прочетох, предназначен е само за export. И просто са написали това, за да уточнят, че не може да бъде намерен на американския пазар, а трябва да се търси само из безмитните магазини на летищата. За други държави, обаче, не е уточнено как стои въпросът...
Това е моето лично обяснение, понеже, иначе, нямам никаква идея къде е логиката.

Това е моето лично обяснение, понеже, иначе, нямам никаква идея къде е логиката.

AD ASTRA PER ASPERA
- Black Cat
- Потребител
-
Момчета, отново имам въпрос...
Свързан е с темата за коняка само косвено, но не намерих по-добро място да попитам. Та, имате ли идея къде в София (говоря за реални магазини, а не онлайн такива) мога да открия подобни подаръчни комплекти на Jack Daniels (държа да са с тази марка): 1, 2, 3, 4, 5. В OLX и Bazar.bg има няколко продавача, които предлагат подобни сетове, но аз държа да ги огледам на живо, преди да се реша на покупка. Предполагам, че ще се намират по специализираните магазини за алкохол и цигари, но къде по-точно? Идеи? 
Също, много ми е важно да се сдобия и с такава запалка. Дайте предложения къде да открия подобни – да уточня, че не говоря за оригинални Zippo, които, доколкото знам, са доста скъпички, а за най-обикновени газови / бензинови запалки с логото на Jack Daniels; в OLX се намират по 7 лв., но все пак, предпочитам физическата покупка.
Иначе, да се отчета след всичко изписано, все пак – поводът, за който беше предназначено като подарък конячето (Martell XO), мина и замина – сюрпризът се възприе дори по-възторжено от очакваното и вече си имам истински ценител на скъпите коняци у дома.
Ще видим как ще я караме така. 

Също, много ми е важно да се сдобия и с такава запалка. Дайте предложения къде да открия подобни – да уточня, че не говоря за оригинални Zippo, които, доколкото знам, са доста скъпички, а за най-обикновени газови / бензинови запалки с логото на Jack Daniels; в OLX се намират по 7 лв., но все пак, предпочитам физическата покупка.
Иначе, да се отчета след всичко изписано, все пак – поводът, за който беше предназначено като подарък конячето (Martell XO), мина и замина – сюрпризът се възприе дори по-възторжено от очакваното и вече си имам истински ценител на скъпите коняци у дома.

AD ASTRA PER ASPERA
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5