Летни гуми Marangoni Zeta Linea ?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Re: Летни гуми Marangoni Zeta Linea ?
Съвети за лятна гума 205/50/17? Бюджет 200лв/брой. За сега съм се ориентирал към Hankook, но в този бюджет влизат още марки като Kumho(160-170лв/брой), Falken(185лв/брой), Toyo(200лв/брой), а иначе в диапазона 200-220лв. вече се вместват гуми като Vredestein, Uniroyal и Dunlop. Предимно карам извънградско среден пробег между 2000-3000км/месец. До сега карах с Dunlop и съм много доволен, та въпроса е дали си заслужава да експериментирам с други гуми или да си заложа на това от което съм доволен? 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
JOTTO_DEL написа:Съвети за лятна гума 205/50/17? Бюджет 200лв/брой. Toyo(200лв/брой).
Карал съм с T1R - много добре стои на пътя, шумна гума е. При едно минаване през Беклемето направих балон на една от тях, но не успях да я пръсна, та не знам дали е здрава или е не до там здрава.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
JOTTO_DEL написа:Съвети за лятна гума 205/50/17? Бюджет 200лв/брой. За сега съм се ориентирал към Hankook, но в този бюджет влизат още марки като Kumho(160-170лв/брой), Falken(185лв/брой), Toyo(200лв/брой), а иначе в диапазона 200-220лв. вече се вместват гуми като Vredestein, Uniroyal и Dunlop. Предимно карам извънградско среден пробег между 2000-3000км/месец. До сега карах с Dunlop и съм много доволен, та въпроса е дали си заслужава да експериментирам с други гуми или да си заложа на това от което съм доволен?
При положение, че ще ги караш поне едно 5 години струва ли си да спестиш 100лв сега? Или дори 200 да спестиш.. това са 20 или 40лв на година. В единия случай караш нещо си там корейско, а в другия с хубава маркова гума. Разликата ти е точно 1 кафе и минерална вода на месец.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Днес ми дадоха много примамлива оферта за Barum Bravuris 3HM(205/50/17) за 136лв/брой ДОТ 2014. В сервиза много ми ги хвалеха, че били дъщерна фирма на Континентал и ала бала, ама аз нещо съм резервирам към тези гуми.
Вие какво мислите по въпроса?

И аз съм го забелязал тоя Барум. Няма как да не са с нов ДОТ, защото моделът излезе около февруари-март 2014. И както каза са дъщерна фирма на Конти т.е. няма начин да не са почерчили поне малко от техния "рисърч енд дивелъпмънт".
Според мен не са лош избор.

Според мен не са лош избор.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не знам, според това, което съм чел за тях това НМ в модела означава "high mileage", следователно обещават дълъг пробег, следователно не би трябвало да са много меки, от което пък следва, че не би трябвало да правят лесно балони.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
JOTTO_DEL написа:Днес ми дадоха много примамлива оферта за Barum Bravuris 3HM(205/50/17) за 136лв/брой ДОТ 2014. В сервиза много ми ги хвалеха, че били дъщерна фирма на Континентал и ала бала, ама аз нещо съм резервирам към тези гуми.Вие какво мислите по въпроса?
Барум имат убийствено добри цени (по-евтини от повечето китайци дори), държат се прилично, но бордовете им са като от дъвка. За комфортно возене са чудни, за каране не чак толкова - гънат се осезаемо по завоите.
bum_bum написа:JOTTO_DEL написа:Съвети за лятна гума 205/50/17? Бюджет 200лв/брой. За сега съм се ориентирал към Hankook, но в този бюджет влизат още марки като Kumho(160-170лв/брой), Falken(185лв/брой), Toyo(200лв/брой), а иначе в диапазона 200-220лв. вече се вместват гуми като Vredestein, Uniroyal и Dunlop. Предимно карам извънградско среден пробег между 2000-3000км/месец. До сега карах с Dunlop и съм много доволен, та въпроса е дали си заслужава да експериментирам с други гуми или да си заложа на това от което съм доволен?
При положение, че ще ги караш поне едно 5 години струва ли си да спестиш 100лв сега? Или дори 200 да спестиш.. това са 20 или 40лв на година. В единия случай караш нещо си там корейско, а в другия с хубава маркова гума. Разликата ти е точно 1 кафе и минерална вода на месец.
Именно. Но се отказах да го обяснявам вече.
Never mistake motion for action...
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3