Скоба на паркиран автомобил в зелена зона.
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Re: Скоба на паркиран автомобил в зелена зона.
Колега моя грешка е, че не написах пълният разговор. Кварталният е ходил до адреса, но тъй като си смених квартирата и не ме е намерил ми звъннаха по телефона, че биле на адреса. Разбрахме се, че съм на друг адрес и се разбрахме кога да се срещтнем в полицията за да ми дадат призовката. С две думи и четене от нета съм преебан и варианта е да следвам какво ми казват и да вървя до другия град или да се стигне до съда като оспорвам, че въобще е имало скоба и трябва да си търся и консултирам с адвокат. В правилна посока ли съм колеги? 

history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И да ти я връчат и да идеш аз не виждам как ще докажат, че тая скоба си я махнал точно ти. Да, имало е на колата скоба ама ти отиваш и там няма нищо. После те ти звънят ама сори.. ти не знаеш за никаква скоба. 

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
dynalias написа:Ето и малко развитие по темата. Днес ми се обади някакъв квартален от полицията в моя град който искал да ми връчи призовка и трябвало да отида до града където са ми сложили скобата с тая призовка. Май няма отърване от тая работа... Работата им била само да ми предадат призовката и до последно като ги питах защо искаха да се срещтна с тях не искаха да ми кажат и накрая ми казаха. Съвет от вас? Имам 2 варианта: първият да им блокирам номера както с тези от Стара Загора, но предполагам, че ще ме изчакат след работа като се прибирам и ще ми връчат призовката или имат друг начин не знам. Или да отида в понеделник в полицията и да ми я връчат и да вървя да си плащам за случката...
Колега, единствената причина, поради която те призовават, е да ти съставят и предявят акт за установяване на административно нарушение. След това по отношение на теб ще бъде образувано административнонаказателно производство и ще бъде съставено наказателно постановление. Прочети разпоредбите чл. 40 и следващите от Закона за административните нарушения и наказания.
- dynalias
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:И да ти я връчат и да идеш аз не виждам как ще докажат, че тая скоба си я махнал точно ти. Да, имало е на колата скоба ама ти отиваш и там няма нищо. После те ти звънят ама сори.. ти не знаеш за никаква скоба.
Да, но още в началото по телефона им разказах какво е станало и тук кварталния направо си ми каза знаеш какво си направил в Стара Загора с една скоба ела да ти дам призовката. Не знам колко съм се нагъзил и дайте съвет какво точно да направя? То ако отида и се подпиша и взема призовката, след това отида до Стара Загора и държа на новата си теза, че е нямало скоба след това следва дело в съда? Прав ли съм? Могат ли да използват от общината телефонния разговор като самопризнание? Шефката на общинска полиция още тогава ми каза, че имало осъдени по същия начин. Варианта е май да вървя за призовката и в Стара Загора първо да намеря адвокат и да видим какво ще стане или другия вариант е да си призная и да си платя каквото е нужно и дано ме оставят на мира... Ебаси не вярвам какво ми се случва заради 20-30 лева.

ПС: Не могат да докажат, че аз съм махнал скобата, но могат да докажат, че са я сложили чрез хората който са я сложили явно са няколко човека и прилежаща снимка с номера на колата. И след като не съм изпратил СМС аз пак излизам виновен.
history:
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Разговора могат да си го навират в дзадниците каквото и да си казал там. Мен ако питаш им се обади да ги питаш дали искат да си я вземат обратно с Еконт, ако не ги заплаши че наемаш адвокат и почваш ти дело за където те тормозят за някаква скоба за която не си и чувал.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ubi dubium, ibi libertas
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
bum_bum написа:Разговора могат да си го навират в дзадниците каквото и да си казал там. Мен ако питаш им се обади да ги питаш дали искат да си я вземат обратно с Еконт, ако не ги заплаши че наемаш адвокат и почваш ти дело за където те тормозят за някаква скоба за която не си и чувал.
Е как хем ще им предлага да им я праща с Еконт, хем не е чувал за въпросната скоба? Според мен просто трябва да си поддържа версията, че той скоба не е намирал. Кво като я има снимана на колата, кво пречи манго да е минал и да я е взел за скрап? Сега аз ако видя някъде на улицата кола закопчана със скоба и реша да я сваля, примерно щото верно съм решил да си правя ташаци с тях и сам да се закопчвам, тоя човек, от чиято кола съм я свалил каква вина има? Той даже няма да разбере, че е имал скоба и просто ще си тръгне.

А за разговора по телефона хич не ми се вярва да е записан. А ако не е записан, им казваш да го духат и тва е.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега, ако са предприели действия в насока образуване на административно производство имаш два варианта:1. Отиваш, съставят ти акт в твое присъствие, предявяват ти го и оттам нататък може да заплатиш глобата или да обжалваш наказателното постановление; 2. Решаваш, че няма да отидеш, съставят ти акт в твое отсъствие и започват да ти изпращат призовки, да се явиш пред органа съставител, за да ти го предявят.
Факта, че ти звънят по телефона и т.н. няма няма особено юридическо значение- така един вид апелират към теб, добросъвестно да се явиш. Що се отнася до отричането- доколкото прочетох, той вече е разказал какво се е случило пред длъжностно лице. Това има доказателствена стойност. Не е необходимо да е записан разговора- има разпечатка, от която се вижда, че на определена дата има входящо обаждане. Оттук нататък, в качеството си на свидетел, длъжностното лице, което е говорило с него просто възпроизвежда разговора им. Ти, колега, може разбира се да отричаш, но тъй като ти си пряко заинтересован, думите ти ще имат доста по- ниска степен на убеждаващо въздействие.
Факта, че ти звънят по телефона и т.н. няма няма особено юридическо значение- така един вид апелират към теб, добросъвестно да се явиш. Що се отнася до отричането- доколкото прочетох, той вече е разказал какво се е случило пред длъжностно лице. Това има доказателствена стойност. Не е необходимо да е записан разговора- има разпечатка, от която се вижда, че на определена дата има входящо обаждане. Оттук нататък, в качеството си на свидетел, длъжностното лице, което е говорило с него просто възпроизвежда разговора им. Ти, колега, може разбира се да отричаш, но тъй като ти си пряко заинтересован, думите ти ще имат доста по- ниска степен на убеждаващо въздействие.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Т.е. длъжностното лице се води че не е пряко заинтересовано и неговите твърдения биха имали по-голяма доказателствена тежест при едно дело?
A и да е признал нещо, това не е достатъчно като основание...

Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team
хич не се занимавай с щуротии. Не си първия, не си и последния. Вече има взето такова решение:
[url][/http://87.126.64.46:8888/LegalActs/2015/N/02.01-15/00704515_18920915.htmurl]
[url][/http://87.126.64.46:8888/LegalActs/2015/N/02.01-15/00704515_18920915.htmurl]

- dynalias
- младши ентусиаст
-
Благодаря ви колеги! Консултирах се с адвокат и вече всичко ми се изясни и всички варианти са проиграни. Ще ви пиша все пак като приключи всичко после, за да знаете в такива случай какво точно се прави и реално какви варианти имате. 

history:
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Привет,
Значи, търсих тема и набарах тая. Днес шибаните гнусове, в зелената зона пред нас, щото забравих да пусна sms в 18:05 са ми сложили някаква бележка на джама на колата
Някой знае ли какво е това? Не пише дали дължа нещо, нито нищо. Просто едно листче, на което се казва, не сте заплатили
Ай ши им.... мамат...ааааааа
P.S. Имам къде да спирам и в редките случаи, когато спра на улицата, пращам sms-и
Значи, търсих тема и набарах тая. Днес шибаните гнусове, в зелената зона пред нас, щото забравих да пусна sms в 18:05 са ми сложили някаква бележка на джама на колата

Някой знае ли какво е това? Не пише дали дължа нещо, нито нищо. Просто едно листче, на което се казва, не сте заплатили

P.S. Имам къде да спирам и в редките случаи, когато спра на улицата, пращам sms-и

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
По това се ориентират тоя дето слагат скобите. Ако бяха минали преди теб покрай колата - гориш 

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Това означава ли, че ако сложим на случайно избрана кола такова листче, до 5 мин. ще се окаже със скоба - независимо от това, че таксата е платена?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4