Пътищата в САЩ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пътищата в САЩ

Мнение от The_Ancient » 08 Юни 2015, 20:46

VIKING_WARRIOR написа:Това не е извинение за лошата инфраструктура не само на Варна ами изобщо във България. Трафикът не е 10х ами е 1000х. Докато не излезе Закон да се махнат от пътищата ни смотаните таралястници не отговарящи на съвременните Еко изисквания като коли от рода на Москвич, Лада, Застава Юго и подобни от 1975 такова ще е положението ще има неоправдан трафик и смотана инфраструктура няма как иначе. В САЩ с много хилядната си колометражна инфраструктура че имали някакви проблеми на няколко улици при тях това е изключение и при техният трафик. При нас е жалка картинка. Вече не коли ами танкове и БТР и МТЛБ ще са ни нужни.

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk

Алоо, льольовец?!? Г-н Айфон 18 с 300 гиги, кога почна да разбираш от коли, бе смешник?? Какви еко норми какви пет лева???! Много расте пишката в Х3 2015, а??! Хехе, дрисльо... Келеш, като си толкова отворен, защо ти не им купиш готини коли на тия с Москалите, а?? Или си поредния уона-би гъзар, тийн дето мечтае да го дават по телевизията??!
Добре, че отвори очите на всички смотаняци в тоя форум! :ok: Сега започват поетапно да трият Шарк сектора, после Е30, Е36 и т.н., докато останете само дупетата с Х1, Х2 и Х3. :shock: :shock: :shock:
За да ме разбереш правилно, ще ти изясня няколко основни положения:
1. Много от хората с Ладите и Заставите не ги карат щото много им се кефят, а понеже нямат пари.
2. Тези, които карат коли от 1975 не ги карат всеки ден.
3. Единствено град София в България има плътност на населението, която е предпоставка за влошаване на качеството на въздуха от автомобилните емисии.
4. Това, че някой е дал повече пари за кола, не го прави по-голям собственик на пътната мрежа от всички останали. Да искаш да се разкарат хората с таралясниците понеже ти пречат да си караш е..., не е сериозно.

И едно въпросче, тъй като става дума за САЩ. Искам да ми кажеш в колко щата има изискване за еко норми и за "смотани таралясТници"??

П.П. Ако ме баннат от форума, дано поне да си прочел и разбрал част от горното и да успокоиш хормона.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Юни 2015, 22:29

The_Ancient написа:И едно въпросче, тъй като става дума за САЩ. Искам да ми кажеш в колко щата има изискване за еко норми и за "смотани таралясТници"??

32 щата от 50 общо имат годишни технотестове включващи измерване на вредните газове

за таралясниците- няма ограничения за годината на производство. до колкото возилото се включва в еко нормите които са били в годината на производството му- минава технотеста (поне за еко норми). а ако е нямало еко норми когато е произведено- (примерно фабрично няма каталитик- преди 1975-та)- дори не се замерва на годишния преглед.

идеята е че до колкото возилото се подържа в нормативите които са били в сила когато е произведено- е добре дошло на пътя- което е и коректния подход защото в америка има много хора за които автомобила е необходимост, но нямат средствата да си купят по-нов. което мисля, че важи с още по-голяма сила и за родината
Последна промяна alx на 08 Юни 2015, 22:39, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Юни 2015, 22:36

И аз не съм фен на техническите прегледи, за мен са леко безсмислени. И не мисля, че старите коли трябва да се свалят от пътя. За емисии, съм сългасен че трябва да се контролира, щото там ефекта върху другите е много по измерим особено в градска среда. Ако успееш да я докараш до заводските данни, защо трябва държавата иначе да те принуждава да купуваш нов автомобил (което и алекс е написал). Тва си става директно някаква форма на данък бедност, което е ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 08 Юни 2015, 23:36

steeN написа:И аз не съм фен на техническите прегледи, за мен са леко безсмислени. И не мисля, че старите коли трябва да се свалят от пътя. За емисии, съм сългасен че трябва да се контролира, щото там ефекта върху другите е много по измерим особено в градска среда. Ако успееш да я докараш до заводските данни, защо трябва държавата иначе да те принуждава да купуваш нов автомобил (което и алекс е написал). Тва си става директно някаква форма на данък бедност, което е ...

Как така си против техническите прегледи?Имаш ли представа какъв процент от колите, които се движат по пътната ни мрежа са обществено опасни, и могат да доведат до много големи трагедии?Трябва да се вкара TUV, да се спрат огромна част от колите за определен период от време, и да се научат хората, че с дискове дебели 2мм, и шарнири които тропат (пред изпадане са, но са все още по шенкелите) не може да се кара!Относно гумите пък положението е трагично, и там сигурно 75% от колите ще се провалят на тестовете.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Юни 2015, 0:13

Просто от лични впечатления. Живял съм доста в щат, където няма технически преглед за леки коли и пикапи и изобщо неща, които се карат с непрофесионална книжка. Има единствено тест за емисиите на всеки 2 години за по-старите коли. Карат се всякакви трошки и там на пътя се чувствам доста по-сигурен от тук. Това е чист държавен рекет за мен. При условие, че така или иначе прегледите в България се минават супер лесно и нищо не се случва... какво по-нагледно от това, колко са безсмислени.

По дяволите, минавал съм преглед с течащ клапан за задния кръг (100 пъти съм я писал тая история вече). Колата спираше наистина трудно, щото беше дефакто само на предни, но чаках частта от Германия и трябваше да мина прегледа. Човека от сервиза като я пусна на стенда после ми вика... ей тия БМВта много добри спирачки имат. И ми се заяде, че ръчната не хващала едното колело... на кола със задно никога не се ползва ръчна.
Последна промяна steeN на 09 Юни 2015, 0:16, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Юни 2015, 0:16

Е щo бе супер са прегледите тука, oбщo взетo самo си даваме парите :mhihi:

Кактo и за гражданската, спoред мен тя трябва да се прави на чoвек, а не на кoла, кактo е в нoрмалните страни, нo тoва е друга тема :D

Oт дупките в САЩ дo къде стигнахме.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Юни 2015, 0:21

Не знам, в щатите ми е лична и на колата едновремнно до колкото знам. Мога да давам на друг да кара с нея, обаче после на моята застраховка се пише всичко. Важи и за коли под наем. Ако карам чужда кола, карам със застраховката, на който е колата, не с моята. Не съм задълбавал честно казано... може и да бъркам. Много рядко си давам колата да я кара някой друг. Няма голяма разлика от тука или поне така ми изглежда.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Юни 2015, 4:38

Ето как ремонтират в Квебек и защо плащам едни 600$ всяка година

https://www.youtube.com/watch?v=XX23eCwQlbM

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Юни 2015, 8:10

Финансирането на тия дейности както тука , така и в обетованата земя е обществено .Тоест общината като няма мъни ,не преасфалтират само тампонират дупките което е видно от многото фактически материал в темата .И там се вършат некачествени ремонти , и там се краде от такива обществени поръчки и си ги има проблемите .Разликата е само в цената на тия 5-6 лопати асфалт дето ги хвърля рома в дупката и после ги трамбова с лопатата.От познанията ми по темата може би единствено Германия е страната в която пътното строителство е скъпо и качествено , за разлика от другите където е само скъпо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Юни 2015, 8:53

Някак си не ми действа успокоително, гледката на дупки по улиците в Ню Йорк. Темата е зададена изкл. обобщаващо. Защото тези 6 картинки не са и не могат да бъдат обобщаваща и представителна информация за пътищаТА в САЩ. Не виждам как може да се прокара паралел и сравнение в коя да е област, между един световен хегемон и една нищо не значеща държавица в края на Европа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Юни 2015, 9:50

Elesar74 написа:Някак си не ми действа успокоително, гледката на дупки по улиците в Ню Йорк. Темата е зададена изкл. обобщаващо. Защото тези 6 картинки не са и не могат да бъдат обобщаваща и представителна информация за пътищаТА в САЩ. Не виждам как може да се прокара паралел и сравнение в коя да е област, между един световен хегемон и една нищо не значеща държавица в края на Европа.

Е как защо, с тая снимка се доказва, че и там имало дупки и видиш ли, Ганя ще спи спокойно, понеже и там е така!
Нали всички това се опитват да ни втълпят, как сме много добре, държавата ни е силна, няма заеми и т.н., на теория сме в първата 5-ца на Европа, а на практика последни, но това не е важно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Юни 2015, 10:59

Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Юни 2015, 11:54

Пътищата в щатите се финансират от данък включен в цената на бензина. Интересна идея, но последните години не се получава, защото колите много им се вдигна икономията, а и се появиха коли, които не горят и бензин изобщо. Това в комбинация с 2009та година... сега се чудят кво да измислят, което по-коректно да отразява кой колко кара.

А бе Джордане да ти кажа, пътищата там изобщо нямат нищо общо с тези с в България. Само като почнеш от виражите, които са смятани не от някой петокласник, светлоотразителите по разделителните линии, които правят карането вечер доста лесно и стигнеш до сензорите за светофарите в пътя на почти всички кръстовища.
Последна промяна steeN на 09 Юни 2015, 12:08, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 09 Юни 2015, 12:06

The_Ancient написа:
VIKING_WARRIOR написа:Това не е извинение за лошата инфраструктура не само на Варна ами изобщо във България. Трафикът не е 10х ами е 1000х. Докато не излезе Закон да се махнат от пътищата ни смотаните таралястници не отговарящи на съвременните Еко изисквания като коли от рода на Москвич, Лада, Застава Юго и подобни от 1975 такова ще е положението ще има неоправдан трафик и смотана инфраструктура няма как иначе. В САЩ с много хилядната си колометражна инфраструктура че имали някакви проблеми на няколко улици при тях това е изключение и при техният трафик. При нас е жалка картинка. Вече не коли ами танкове и БТР и МТЛБ ще са ни нужни.

Алоо, льольовец?!? Г-н Айфон 18 с 300 гиги, кога почна да разбираш от коли, бе смешник?? Какви еко норми какви пет лева???! Много расте пишката в Х3 2015, а??! Хехе, дрисльо... Келеш, като си толкова отворен, защо ти не им купиш готини коли на тия с Москалите, а?? Или си поредния уона-би гъзар, тийн дето мечтае да го дават по телевизията??!
Добре, че отвори очите на всички смотаняци в тоя форум! :ok: Сега започват поетапно да трият Шарк сектора, после Е30, Е36 и т.н., докато останете само дупетата с Х1, Х2 и Х3. :shock: :shock: :shock:
1. Много от хората с Ладите и Заставите не ги карат щото много им се кефят, а понеже нямат пари.
3. Единствено град София в България има плътност на населението, която е предпоставка за влошаване на качеството на въздуха от автомобилните емисии.
4. Това, че някой е дал повече пари за кола, не го прави по-голям собственик на пътната мрежа от всички останали. Да искаш да се разкарат хората с таралясниците понеже ти пречат да си караш е..., не е сериозно.

И едно въпросче, тъй като става дума за САЩ. Искам да ми кажеш в колко щата има изискване за еко норми и за "смотани таралясТници"??

П.П. Ако ме баннат от форума, дано поне да си прочел и разбрал част от горното и да успокоиш хормона.

Същия този комплексар, се е обърнал на лично към админ от този форум с предложение да се създаде платен подфорум за хора с нови коли, където да нямат достъп простосмъртни с бангии над 2-3 год. Естествено админа му е сипал доволно с много премерен сарказъм който нашия герой не е схванал. От там тънкопи*ковеца изтропва цялата си кореспонденция в бгайфон форума къде аджеба пита проблема в чий телевизор е. Логично там също му сипват доволно, като го съветват и да смени дилъра... на мен ми омръзна да попадам на простотиите му, и то вече в няколко отделни форума.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 09 Юни 2015, 12:07

The_Ancient написа:

Същия този комплексар, се е обърнал на лично към админ от този форум с предложение да се създаде платен подфорум за хора с нови коли, където да нямат достъп простосмъртни с бангии над 2-3 год. Естествено админа му е сипал доволно с много премерен сарказъм който нашия герой не е схванал. От там тънкопи*ковеца изтропва цялата си кореспонденция в бгайфон форума къде аджеба пита проблема в чий телевизор е. Логично там също му сипват доволно, като го съветват и да смени дилъра... на мен ми омръзна да попадам на простотиите му, и то вече в няколко отделни форума.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата