Мнения за къртач Raider

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: Мнения за къртач Raider

Мнение от DirtySouth » 30 Юни 2015, 15:33

Имам 2 боша 1 девалт и 1 метабо , адски съм доволен и от трите марки имат си своите преимущества , зависи за кво ще се ползва де , боша новия е с контрол на пулсачиите и много кърти за перфоратор , но ако някоя панелка на 30-40 години тръгнеш с райдер и подобни после много се мразиш
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Юли 2015, 8:53

Аз съм ползвател на BOSCH, зелената серия, имах доскоро 5 инструмента и забележки нямам никакви. Раздавам ги на тоя и оня, аз ги ползвам понякога и са си здрави. Хората правилно за определили класове машини, за домашна употреба и за професионална такава. Според мен за нещо, което няма да ползваш ежедневно и няма да е средство за изкарване на пари, не виждам смисъл да се дават някакви много пари, като това понятие е силно индивидуално. За един 50 лв. може да са много, за друг да са нищо. С тази уговорка. Аз лично харесвам BOSCH и мислих да си купя един инструмент от синята серия, обаче аз в работата си не работя с подобни инструменти, за какво ми е тоя профи инструмент? Ако за дадена задача се изисква някаква по hard техника, има под наем, дори в наше село, вземаш, свършваш си работата и забравяш. Ама да дадеш едни пари и да ти стои у вас за украса, не мисля, че е разумно. Друг е въпроса, че масово българина като даде едни пари за нещо, очаква то да има параметрите и възможностите на такова за два пъти или повече пари, но това е друга тема.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Юли 2015, 7:26

Явно си чел глупости повече отколкото може да ти понесе .Синята професионална серия на перфоратори бош които цитираш са със пневматичен удар при къртене .Има едно бутало което създава налягане и то задейства ударната функция .При евтините боклукчави райдъри , това нещо е решено просто с една тресчотка която удря като чук и това разбива механика .А като не ти я ясно че уредите обозначени като къртачи ,а не перфоратори - са SDS max и накрайниците са по големи ,удара е със сила 5-6-8-11 кг ,нещо което го няма при малките перфоратори .При малките ударната функция е само спомагателна .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 02 Юли 2015, 8:43

Аз мога да се похваля, че бутнах плочата, още онзи ден когато писах. Общо 6 часа, като последните 2 не съм му давал да си почива, че търпението ми беше свършило. Смятам, че си изби паричките тоя Парксайд, преди това го давах на един приятел да избуши плочките в апартамента си.
Успех с ремонтите...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Юли 2015, 16:50

Малките машини са перфоратори и удара е максимум 2-2.5 кг Голяма машина никой нормален производител не прави с механичен удар като тоя райдър - всички са с пневматика .Просто всичко се смила вътре като е на директен удар на 5-6 кг .А това има връзка със свредлата и накрайниците .Малки накрайници - малък удар ,малко кг на удара ,слагат се на машини до към 800-1000W .Големи SDS max -силен удар големи накрайници слагат са на машини 1200 W 1700 и нагоре .Сега стопляш ли защо не може да е къртач тоя райдър със накрайник SDS plus и 650 W мощност ? Имам 5-6 машини професионални от малките gb24 до големите 6 и 11 кг /не са на баща ми /така че ако нещо не ти е ясно питай .Челата на хилти свредлата пък не разбрах какво общо имат със захвата ? :roll: Ти да не мислиш че има само два вида свредла -хилти и останалите ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Юли 2015, 22:20

Удар не се мери в джаул - J , мери се енергия .И то по система Si-International System of Units .Това е просто една система за обозначаване на величини но не единствена .Ако трябва да бъдем точни измервателната единица за сила е KGF .Да разправяш че Кг в случая не било мерна единица е все едно да разправяш че градуси по целзий са единствено градуси ,а по келвин скалата ряпа да яде - те не са градуси а круши щото са келвини.И като подхванахме J , отвори си книжката на тоя бош и виж какво пише - 2.7J примерно и нищо повече .От следната зависимост 1 J = 1 N · m = 1 kg · m2 / s2 разбираме че единицата J цитирана в параметрите на уреда е една имагинерна величина не пряко свързана с силата на удара ,подходяща за измерване толкова колкото и KgF .Въпрос на вкус в общи линии .
Ти като експерт -Естествено, не ми отговори каква е връзката между захват и ударен механизъм ( бил той електро-пневматичен или механичен ). вземи обясни да се научат и неекспертите случайно попаднали на темата :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 06 Юли 2015, 7:53

Без заяждане, колеги. Не сме тук да се заяждаме. А и аз няма, повтарям няма да раздробявам панелен блок. Колегата по-горе си свърши работата с евтин инструмен. И аз така ще направя. Стигнахте до Хилти, още малко и ще е по-добре да извикам някоя група и да почват.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 19 Сеп 2015, 9:15

Да се похваля, взех на Parkside, къртач би трябвало да се води. Единственото което не забелязах е , че няма реверс. Но така или иначе за къртене го купих.
88a1a587a34a83fd678545e67d3f661a13a18a25.jpg

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 19 Сеп 2015, 9:56

Първия къртач ,от темата съм го измъчвал доста. Къртих една плоча 15см за прекарване на едни кабели (шефа го мързеше да наеме нещо по-сериозно)Аз се предадох след около час блъскане , с почивки на всеки 15 минути да се охлади машинката. След 3 серии от по 1 час дупката вече беше отворена, а машинката и нямаше нищо. Изпокърти доста , извади към 100 квадрата плочки и отвори още 4-5 такива дупки. На края на сезона започна да и става лошо. Преди да започна да къртя трябваше да повърти малко на празен ход за да започне да удря и след като прегрее пак спираше. Все още е на този хал, но върши работа.
Ако попаднеш на читава партида смятам ,че като за домашен майстор е перфектно.
Лидълските Parkside инструменти са читаво производство, като мога да изкажа мнение за флексчето дето го продаваха преди 3 месеца,гайковерт 330NM и динамометричния ключ, които сме мерили и са си по спецификации.Флекса и динамометричния взеха доста болка... не са се предали. Вече сигурно от година си стягам гумите с ключето и още не му е избягала скалата- даде 99 от 100 зададени нютон метри,което е доста приемливо за 40лв.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 19 Сеп 2015, 12:46

Затова се спрях на Парксайд. От 2-3 места чувам хубави неща, от хора които са си купували и ги ползват. Ще го пробвам след 1-2 седмици, а и го взех 60 евро. Би трябвало да ги избие :)

Предишна

Назад към Извън Темата