Въпрос за жилище , как да определя вида строителство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Въпрос за жилище , как да определя вида строителство

Мнение от deyan-enchev » 18 Юни 2015, 13:55

Toчно така, довършителните са по-скъпи, ако разгледаме този паралел на сравнение съм съгласен.
Все пак за жалост познавам строителни инж които определено увеличават печалбата на възложителя като икономисват материали и свалят цената на продукта - а оттам се вдига печалбата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 18 Юни 2015, 19:57

Отиваш в ДАГ (Дирекция Архитектура и Градоустройство) и искаш паспорта на сградата - така ще разбереш каква е, според мен е панел. Относно новото строителство - наистина се броят на пръсти фирмите, които строят качествено.
Последна промяна Biankonero на 19 Юни 2015, 17:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 18 Юни 2015, 22:40

Бе пак ти казвам убав е блока бе! Само дето е скъп...64к са му множко. Давй му там 50 и си стискайте ръцете. :bchug:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 19 Юни 2015, 8:53

Пазарлък няма начин да няма, ама залагам по-скоро на 61-62, че ше се договорят. Все пак е тристен с пълноразмерни спални и допълнителни санитарни помещения.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 19 Юни 2015, 9:53

Biankonero написа:Отиваш в ДАК (Дирекция Архитектура и Градоустройство) и искаш паспорта на сградата - така ще разбереш каква е, според мен е панел. Относно новото строителство - наистина се броят на пръсти фирмите, които строят качествено.

:OT:
Как като е "Дирекция Архитектура и Градоустройство" си го кръстил ДАК ми не ДАГ? И по горе съм писал - вече е НАГ - направление...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 19 Юни 2015, 9:53

Същия тип имот в Младост 1А го купи приятел за 50к Евро преди 1 година.
Къде ще сравняваме 60+ К Евро в тоя джандем с 50к Евро в Младост 1А. Имота е скъп.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 19 Юни 2015, 10:01

deyan-enchev написа:Същия тип имот в Младост 1А го купи приятел за 50к Евро преди 1 година.
Къде ще сравняваме 60+ К Евро в тоя джандем с 50к Евро в Младост 1А. Имота е скъп.

Наистина много добра цена за Младост! Факт е обаче и че цените малко по-малко пак почват да пъплят нагоре, което в комбинция с ниските лихви в момента мисля го прави идеалното време за инвестиция.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 19 Юни 2015, 10:06

и аз го мисля по този начин. Според броя на инвестициите които човек планира е важно да определи много важно локацията на имота. Все пак самия тип строителство е един фактор влияещ в/у цената, но паркове, магазини, метро, автобуси, пътища и осветеност са все така важни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 19 Юни 2015, 10:25

KPETEH написа:
DLVasilev написа:Панелен блок от типа Бс-69-Сф-УД-83. Вероятно строен към 1992 година съдейки по фасадните панели на последните етажи ;)

Е това е най-ценното мнение в темата. Ще поровиш малко и ще разбереш колко дебели са панелите, фасадните, вътрешните и преградните. Ще разбереш и на каква степен за земетръс са изчислявани. Това са стандартни модулни бетонови блокове с различни разпределения изпълнявани из цяла София, може би и в други градове. Ако решиш можеш и в НАГ да отидеш, да поискаш документация от архива, да видиш строителния билет и архитектурата, оригинал!
Най-важното е да нямаш съседи "архитекти" които са дупчили панелите. Всички панели са носещи и имат значение при земетресение. Много са важни и фугите между отделните панели, ако са затворени и не са с нарушена циментация, живота на подобни сгради е около 80-100 години. Всичко останало са приказки.

Подови/таванни плочи стандартно 16/20 см, носещи стени са всички вътрешни на 16 и повече см с изключение на банята. В този тип блокове баните са т.нар. санитарни клетки и са били готово производство и впоследствие монтирани върху основната плоча на пясъчна възглавница със самостоятелни независими стени и таван. фасадните панели стандартно за този тип блокове не са носеща конструкция тъй като са окачени. Изключение правят последните изпълнения с тухлена фасада.
Панелите са произвеждани в ДК1 ДСП "Вибробетон" с доста сериозно съдържание на камъни и кремък, което ги прави доста здрави и трудни за къртене.
Стандартното междуосие на помещенията е 3,60 м. Тази номенклатура се изпълнява от 3 до 9 етажа. Заварките на панелите се изпълнява във форма двоен трапец на поне 6 до 10 точки на панел. Подовата замазка е под всякаква критика и под нея се намират какви ли не забравени инструменти и боклуци, ел инсталацията е също трагична тъй като всичко е на един токов кръг(както в моя апартамент) и като нагори един контакт спират всички след него :mhihi:
Има още доста неща, но не се сещам в момента. Всичко това е дело на Софпроект, Софстрой и ГУСВ, където имам познати и от там знам всичко за панелките :mhihi: :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 19 Юни 2015, 10:28

Не е зле да се оглеждат локациите по третия лъч на метрото, защото все още не копаят и го няма, но след три години щем не щем ще е факт и тогава имотите там ще са с 10+ евра отгоре като не отчитам инфалции и нормалното повишение на цените, а и удобството ще е несравнимо. Като препатил да споделя още нещо за локацииите - ако имате сенна хрема не избирайте Хиподрума! :mhihi: Пълно е с кестени, липи и т.н. - сутрин мамата ми се ебава...
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Юни 2015, 16:15

KPETEH написа:
Biankonero написа:Отиваш в ДАК (Дирекция Архитектура и Градоустройство) и искаш паспорта на сградата - така ще разбереш каква е, според мен е панел. Относно новото строителство - наистина се броят на пръсти фирмите, които строят качествено.

:OT:
Как като е "Дирекция Архитектура и Градоустройство" си го кръстил ДАК ми не ДАГ? И по горе съм писал - вече е НАГ - направление...

А бе и аз за първи път като сбъсках със софийски строители всеки ми говори ДАК това, ДАК онова ... докато не влязох в гугъл да видя какво аджеба е това ДАК :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 19 Юни 2015, 16:58

Неграмотността е лошо нещо, но все пак, желанието човек да научи нещо повече, я оправдава в голяма степен.
С две думи - ще ми се да задам следните въпроси към поставените въпроси, за да знаем питащият има ли идея за какво пита:

- KOE E "голямото земетресение 1997г"?
- КАКВО Е "пясъчна възглавница"?
- "по времето когато не се пестяха материали.", НО СЕ КРАДЯХА МОЖЕ БИ?
- "заварките /ако ги има и са направени добре/ са корозирали.", А БЕЗ ЗАВАРКИ ДАЛИ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ?
- КАКВО Е "шуплеста арматура"?
- КАКВО Е ТОЧНО "некачествен /посен/ бетон", МОЖЕ БИ ПОСТЕН?
- ЩО ЗА СЕИЗМИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА Е "3-та нагоре по рихтер".
- "наново правене на заварки и скриване на заварките от атмосферни влияния/",А ДАЛИ ИМА НЯКОЙ ДА СПОДЕЛИ КАК ТОЧНО Е НАПРАВИЛ НОВИ ЗАВАРКИ НА СГЛОБЯЕМА СГРАДА?
- "Ново строителство - почти навсякъде се прави външна топлоизолация /проблема е, че се прави некачествено и след години замаската ще цъфне." - КАКВО Е ЗАМАСКА, ОСОБЕНО ПО СТЕНИ И ЩО Е ТО НАРЕДБА №7 от 15.12.2004 г.?
- "ЕПК - на повечето блокове външните стени са двойни със стъклена вата между тях и при смяна на дограмата, ЕПК са по-добре топлоизолирани от Новото строителство." , ДОБЪР ОПИТ, НО САМО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ ЛИ Е?
- "Ново строителство - ниски тавани" - КОЛКО СА НИСКИ И ДАЛИ НЯМАШЕ ЕДНА ДРУГА НАРЕДБА №7 от 22.12.2003 г.?
- "Квадратурата /по нотариален акт/ обикновено не съответства с реалната.", А РЕАЛНАТА КВАДРАТУРА Е ИМЕННО?

... Толкова глупости на едно място не бях срещал скоро. Правописът ме очарова силно - с подобен преди трудно се минаваше от трети за четвърти клас. Очевидно всичко се променя и то към по-добро.

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 19 Юни 2015, 17:45

Колега v_p_m, това е "блока на баретите". БС-69-СФ с външни стени зазидани с тухли вместо с панели, но си се води "панелка". Голям ремикс е този блок между другото. Мелез между "манастирски" блок; с тухлени външни стени и на всичкото отгоре надстройки над "минаретата" отгоре :mhihi: :mhihi: (в Обеля има такива блокове, при които балконите тип "полукръг" се явяват последен етаж).
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Юни 2015, 10:29

grayscale написа:...

Съществува една такава теза, че всичко старо е по-добро от новото. И при строителството е така, но за всеобщо учудване развитие и в тази област има - и като мислене и проектиране, и като материали, и като технологии и начин на изпълнение.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Юни 2015, 18:31

© написа:
grayscale написа:...

Съществува една такава теза, че всичко старо е по-добро от новото. И при строителството е така, но за всеобщо учудване развитие и в тази област има - и като мислене и проектиране, и като материали, и като технологии и начин на изпълнение.

Само да вметна няколко конструктивни аргумента ЗА "старото" строителство (ако сравняваме условно две напълно еднакви сгради, но на различна възраст):

- Бетонът набира якост с времето, може да се приеме че ако бетон на възраст 28 дни има якост 100%, то след 20 години якостта му ще бъде 150% - 200% (или до 2 пъти по-висока якост). Разбира се, има и фактори, които действат в обратната посока, например карбонизацията;

- През първите 2 - 3 години на експлоатация сградата ще реализира ... да кажем половината от общото слягане на фундаментите си, с други думи - под старата сграда земната основа ще бъде по-добре уплътнена и някакви бъдещи неравномерни деформации и слягания - по-малко вероятни;

- Старата сграда вече е "преживяла" едно или повече земетресения и е доказала своя сеизмичен капацитет.
Excellent! Steven is my name!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата