Какъв велосипед бихте предпочели?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв велосипед бихте купили?

Нов от китайски части
9
21%
Стар рециклиран от утвърден производител
34
79%

Общо гласове : 43
ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Какъв велосипед бихте предпочели?

Мнение от In_Memoriam » 23 Юни 2015, 20:10

Този клип според мен показва универсалното колело или поне най-близкото до такова.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 28 Юни 2015, 22:51

точно този стивънс знаеш ли колко струва?има няма малко повече от Е36ца :mhihi:
иначе примера е много точен,този пич е човека които сигурно няма кои да го бие в БГ. по километри каране на година.и е с 29ка а не с шосейка защо ли?

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 28 Юни 2015, 23:22

Близо 5к ама не виждам каква е връзката, след като същия терен или пробег не представлява проблем и за друго колело на 1/3 от цената на това. Същия пич е въртял по толкова с Drag ZX4 ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 29 Юни 2015, 16:14

Аз съм с Gaint XTC крос кънтри с преден и заден амортисьор, за града ми е иделано, но все повече усещам липсата на калници като завали и багажник. Ползвам колелото за ходене на работа 5км в посока. Сблъсък с много бордюри и неравности. Понеже гумите мишлен вече се позагладиха и асфалта вече се преминава много лесно, като същевременно големият им балон осигурява добър комфорт. Сега ако трябваше да си купя колело бих си взел алуминиев градски велосипед с предна амортисьорна вилка, калници и комфортна седалка. Не случайно на запад карат основно такива велосипеди. Даже на багажника отзад ще му вържа една касетка от Булгарплод :mhihi:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Юни 2015, 16:45

In_Memoriam написа:Близо 5к ама не виждам каква е връзката, след като същия терен или пробег не представлява проблем и за друго колело на 1/3 от цената на това. Същия пич е въртял по толкова с Drag ZX4 ;)

Еми то има и колела за 15к,по тая логика защо да караш ферари като може и с датчия да се предвижиш от А до Б.При големи километри всеки грам всеки детаил от монтажа е от значение!
Като видя по улиците разни хора с колела от по 20кг, раници по тях жилетки,каски някой и маски си слагат :kuku: с колела на които явно размера не е за тях ми идва да почна да смея с пълно гърло ама нали са колеги та си замълчавам :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 29 Юни 2015, 16:51

kiko написа:
In_Memoriam написа:Близо 5к ама не виждам каква е връзката, след като същия терен или пробег не представлява проблем и за друго колело на 1/3 от цената на това. Същия пич е въртял по толкова с Drag ZX4 ;)

Еми то има и колела за 15к,по тая логика защо да караш ферари като може и с датчия да се предвижиш от А до Б.При големи километри всеки грам всеки детаил от монтажа е от значение!
Като видя по улиците разни хора с колела от по 20кг, раници по тях жилетки,каски някой и маски си слагат :kuku: с колела на които явно размера не е за тях ми идва да почна да смея с пълно гърло ама нали са колеги та си замълчавам :mrgreen:

Говорим си на различни езици. НЕ оспорвам предимствата на колело с висок клас компоненти. И аз започнах да подменям някои компоненти на моето с карбонови. Клипа го показах, заради типа на велосипед, който бих избрал за всякакво каране (XC), а не заради конкретната модификация/монтаж на цена 1к, 5к или 15к.
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 30 Юни 2015, 8:26

Точно тоя тип от клипа по-горе има видео София-Златни Пясъци в рамките на едно денонощие, по спомен 6:00 беше тръгнал и към 22:30 беше в крайна точка...
По темата, като тийн съм правил редовно над 150км за ден с едно тежко планинско колело, с двойни рамки, амортисьорна вилка, амортисьор, тежеше над 30 килограма, и въобще не ми правеше впечетление, че е тежко и някви други такива, аз все още го пазя де и дълго време не бях карал друго колело освен това, докато не намерих едно сравнително старо шосейно пежо в много добро състояние, от холандия май го бяха докарали... Еми като направя съпоставка с планинското като усилия все едно съм теглил кола зад себе си. Сега с шосейното наистина е съвсем друга работа, но то пък не става за ежедневно придвижване в смесени градски условия, за извънграда по асфалт е ясно.

В общи линии ако няма възможност за две колелета, хибрида е най-добър вариант, употребяван, добра марка, да не бие много на очи и приведен в добро техническо състояние.
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Юни 2015, 9:43

Зависи къде се кара .Имам къстъм събран твърдак за градско .Предимствата - голям балон на гумата , ниски предавки ,лесно преминаване из градската джунгла или неравен терен .Здрава рамка устойчива на претоварване .Двойни аеро шини устойчиви на бордюри и дупки.Но за шосе е почти неизползваемо заради гумите и тежката рамка .За шосе си възстанових един старт шосе но тая дисциплина нещо не ме кефи .
Отделно всички градси велосипеди не могат да бъдат сложени в един кюп въпреки че са подчинени на една концепция .Огромен е ефекта от производителя материалите и качеството .Велосипеда трябва да е удобен ,съобразен със индивидулната физика и да доставя удоволствие от карането а това се постига изключително трудно с евтините велосипеди .Лошото е че и със скъп велосипед може да ударите на дърво поради неправилен избор и подбор на компоненти .Личния опит е незаменим в случая .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Юни 2015, 16:03

justboy написа:като тийн съм правил редовно над 150км за ден с едно тежко планинско колело, с двойни рамки, амортисьорна вилка, амортисьор, тежеше над 30 килограма.

15км или 150км ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 30 Юни 2015, 17:10

bum_bum написа:
justboy написа:като тийн съм правил редовно над 150км за ден с едно тежко планинско колело, с двойни рамки, амортисьорна вилка, амортисьор, тежеше над 30 килограма.

15км или 150км ;)

Тука май попаднахме сред някакви супер професионалисти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 30 Юни 2015, 17:11

bum_bum написа:

15км или 150км ;)

Тука май попаднахме сред някакви супер професионалисти

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Юни 2015, 17:13

Изображение

Един авер от Свищов до Луковит с тази бегачка го измина за по малко от 5 часа (4:30 да сме по точни, 130км). Някой помни ли ги тези колела? :) От далечната 2003-2004та го има и все още му служи вярно. Cross Aggressor се води. Какво ви е мнението за тях?
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Юни 2015, 17:22

130км за 4.5 часа не са ли 28км средна скорост?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Юни 2015, 17:24

Колкото и странно да звучи момчето има доста здрава физиология и си му е от гена (цял живот лекоатлет е бил също така)..тръгна в 6 сутринта и малко преди 11 се обади да каже, че е стигнал по живо и здраво. Въпроса ми е за марката и самото колело от по новите версии - какво ви е мнението за тях тъй като и това съм карал и е доста удобно и буквално се лети с него
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 30 Юни 2015, 17:28

100-150 се е случвало достатъчно често... Като ученици, преди 7-8 години Добрич-Варна-Балчик-Добрич сме си карали доста редовно, както и всякакви други дестинации, от Добрич към морето и обратно, въобще не се считам за карач, нито, че някога съм бил. Не смятам, че и дистанциите са кой знае какви, с няколко дълги почивки, каране от сутринта до вечерта. Ето една снимка даже намерих от едно каране как сме припаднали навръщане последните километри : -)Изображение
Като момчето посредата след още няколко км издъхна и се прибра с баща си :D
Изображение
E34, E38

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата