Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
FuRoRR написа:Колеги, винаги ми е било интересно какви са предимствата на Гърция пред родното Черноморие?Ценово ли не ви задоволява?Като инфраструктура?Отношението?
От как мога да говоря живея на 10 метра от морето,и където и да съм ходил по-добро от нащо няма...Много наши туристи ни сменят с места в Гърция на същата цена,със същите удобства и условия.До ден днешен който е отишъл там,независимо че с повечето поддържаме връзка и сега,не се е върнал.Ясна причина обаче не могат да посочат...
Туристи има,не се оплаквам изобщо,просто ми е интересно кво ви дърпа натам?
1. Чисто е. Лайната не се изливат в морето и след втория ден не се посираш като изрод. Или ако пък си с дете още по-важно. И то няма да се посере и да тичаш по болници системи, обезводняване и т.н. каквито случаи съм гледал.
2. Хотела ти не гледа към строеж или купчини остатъци от такъв.
3. Хората знаят как да те посрещнат. Като седнеш ти носят кана с вода. Нищо не струва ама е приятно. Като идеш в магазина за месо и ако купиш повечко ти завиват и някоя друга наденичка от тях. Като купиш повечко риба или нещо друго такова слагат пак някоя от тях.
4. Не се краде и съответно не се налага да си държиш чантичката под око постоянно или вместо да се кефиш на плажа да мислиш дали няма като се върнеш да си завариш стаята разбита.
5. Има къде да се паркира и не обикалят разни нагляри с безумни такси за паркинг около плажа.
6. Има тишина и спокойствие (ако няма прекалено много българи). Не е пълно с пияни немски или английски свине.
7. Хтаподята и каламарията е уловена някъде там и е прясна, а не мирише на чорап или не е замразен полуфабрикат от Метро.
8. Като изключим преминаването на границата понякога пътуването е спокойно и приятно. Няма задръствания, няма състезатели, никой не ти дава зор и не изпреварва като олигофрен.
Ако се замисля още малко ще изнамеря още толкова причини сигурно.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
FuRoRR написа:Колеги, винаги ми е било интересно какви са предимствата на Гърция пред родното Черноморие?Ценово ли не ви задоволява?Като инфраструктура?Отношението?
От как мога да говоря живея на 10 метра от морето,и където и да съм ходил по-добро от нащо няма...Много наши туристи ни сменят с места в Гърция на същата цена,със същите удобства и условия.До ден днешен който е отишъл там,независимо че с повечето поддържаме връзка и сега,не се е върнал.Ясна причина обаче не могат да посочат...
Плажа ни е добър, пясъка също...но до там.
От както посетих морето в Гърция, на нашето ходя само на едно място и то за 2-3 дена.
Алчността е това, което отвращава от българското черноморие, като се почне от това, че няма къде да спреш без да дойдат някакви типове и да почнат да те скубят за паркинг, до шума, който е на всякъде, и като минем и цените на чадъри и шезлонг...Абе много са нещата.
Факт е че при гърците хотелите са по-мизерни, но всичко друго им е топ...А и презастрояването тук е взело такива размери...
п/п
Колегата ги е написал по-подробно от мен
Последна промяна Е.Димитров на 06 Юли 2015, 15:23, променена общо 1 път
bum_bum написа:1. Чисто е. Лайната не се изливат в морето и след втория ден не се посираш като изрод. Или ако пък си с дете още по-важно. И то няма да се посере и да тичаш по болници системи, обезводняване и т.н. каквито случаи съм гледал.
2. Хотела ти не гледа към строеж или купчини остатъци от такъв.
3. Хората знаят как да те посрещнат. Като седнеш ти носят кана с вода. Нищо не струва ама е приятно. Като идеш в магазина за месо и ако купиш повечко ти завиват и някоя друга наденичка от тях. Като купиш повечко риба или нещо друго такова слагат пак някоя от тях.
4. Не се краде и съответно не се налага да си държиш чантичката под око постоянно или вместо да се кефиш на плажа да мислиш дали няма като се върнеш да си завариш стаята разбита.
5. Има къде да се паркира и не обикалят разни нагляри с безумни такси за паркинг около плажа.
6. Има тишина и спокойствие (ако няма прекалено много българи). Не е пълно с пияни немски или английски свине.
7. Хтаподята и каламарията е уловена някъде там и е прясна, а не мирише на чорап или не е замразен полуфабрикат от Метро.
8. Като изключим преминаването на границата понякога пътуването е спокойно и приятно. Няма задръствания, няма състезатели, никой не ти дава зор и не изпреварва като олигофрен.
Ако се замисля още малко ще изнамеря още толкова причини сигурно.
Със сигурност има и още, но това ми се видя доста изчерпателно.

Последна промяна dimodi на 06 Юли 2015, 15:23, променена общо 1 път
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
[quote="FuRoRR"]Ясна причина обаче не могат да посочат...[quote]
Простотията не може да се опише с думи, а липсата на такава - хептен
Простотията не може да се опише с думи, а липсата на такава - хептен

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
А между другото и на мен ми е интересно как има хора, които ходят на родното Черноморие. Аз не се сещам и за една причина да отида там

- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Значи на кратко- не ходим на море в България ,щото има българи
Ясно,това ме интересуваше.
Поне вече си имаме модерна пречиствателна станция
На мен също ми изчезват идеите за българско море,виждайки как хората се наиграват и ходят да се блъскат по места като Слънчев Бряг ,при положение че на 5-10км от там има места където биха си прекарали уникално.
Липсата на доверие и нагласата ,че ще бъдеш прецакан също са интересни за наблюдение.
Ама разбирам ,че да се ровиш из лайната и да търсиш нещо хубаво е в пъти по-неприятно от колкото да отидеш на готово...

Ясно,това ме интересуваше.
Поне вече си имаме модерна пречиствателна станция

dimodi написа:FuRoRR написа:..
А между другото и на мен ми е интересно как има хора, които ходят на родното Черноморие. Аз не се сещам и за една причина да отида там
На мен също ми изчезват идеите за българско море,виждайки как хората се наиграват и ходят да се блъскат по места като Слънчев Бряг ,при положение че на 5-10км от там има места където биха си прекарали уникално.
Липсата на доверие и нагласата ,че ще бъдеш прецакан също са интересни за наблюдение.
Ама разбирам ,че да се ровиш из лайната и да търсиш нещо хубаво е в пъти по-неприятно от колкото да отидеш на готово...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Докато не разбере родния ''хотелиер'',че не е точно ''ден година храни'' на всяка цена -така ще е.
Всичко от изброеното от бум_бум никак не е малко като фактори обуславящи отговора на този въпрос ''Защо?''.
Няма и мутреене,нещо характерно за у нас,което се завърна последните 3-4 години с пълна сила.
Допреди пак толкова- около 3-4 години ми харесваше Марина Диневи на Влас-а.Просто огромната маса хора сами се спираха да идват там,някак ценовата политика си вършеше работата да отсява хората--селяндурите с не големи възможности имаха комплекси и не стъпваха .И паркинга беше безплатен и безплатна зона си има на плажа и обслужването винаги е било на ниво.Поне мен винаги са ме посрещали и изпращали добре.Сред хората имиджа на това място беше като строга ВИП зона и имаше селф фейсконтрол да го наречем.Последните 2-3 години обаче положението е отчайващо,незнам оня български сериал ли допринесе за това,куцо кьораво и сакато започна да идва.Стана мода да се тагваш от Мармалада или да се снимаш на фона на лъскавите коли паркирани до яхтите.заради такива направиха и вътрешните бариери покрай кея.Направиха паркинга един ,после два,после три лева на час ,но не помогна.Повече и там няма да стъпа-нищо ВИП-ово не остана само свинщина.
Ходил съм на достатъчно места по света,винаги посрещат по дрехите,спор няма,но да имаш културата и афинитета да го правиш с финес а не да личи алчността и арогантността ти не е за всеки,не от всяко дърво става свирка както са казали старите хора.
По принцип на морета ходя много неглиже,но нито на Сен Тропе някоя хостеса си е позволявала неучтиво поведение,нито на частния Кап Д'Аил до Монако,а във Вилефренч Сюр Мер имах удоволствието да съм рамо до рамо на плажа с позастарелия вече за съжаление Жан Пол Белмондо - тези дребни неща те карат да се чустваш бял човек,а не да си снимаш касовите бележки какво си ял и пил на Бедрума и да си ги постваш във фейса.
Всичко от изброеното от бум_бум никак не е малко като фактори обуславящи отговора на този въпрос ''Защо?''.
Няма и мутреене,нещо характерно за у нас,което се завърна последните 3-4 години с пълна сила.
Допреди пак толкова- около 3-4 години ми харесваше Марина Диневи на Влас-а.Просто огромната маса хора сами се спираха да идват там,някак ценовата политика си вършеше работата да отсява хората--селяндурите с не големи възможности имаха комплекси и не стъпваха .И паркинга беше безплатен и безплатна зона си има на плажа и обслужването винаги е било на ниво.Поне мен винаги са ме посрещали и изпращали добре.Сред хората имиджа на това място беше като строга ВИП зона и имаше селф фейсконтрол да го наречем.Последните 2-3 години обаче положението е отчайващо,незнам оня български сериал ли допринесе за това,куцо кьораво и сакато започна да идва.Стана мода да се тагваш от Мармалада или да се снимаш на фона на лъскавите коли паркирани до яхтите.заради такива направиха и вътрешните бариери покрай кея.Направиха паркинга един ,после два,после три лева на час ,но не помогна.Повече и там няма да стъпа-нищо ВИП-ово не остана само свинщина.
Ходил съм на достатъчно места по света,винаги посрещат по дрехите,спор няма,но да имаш културата и афинитета да го правиш с финес а не да личи алчността и арогантността ти не е за всеки,не от всяко дърво става свирка както са казали старите хора.
По принцип на морета ходя много неглиже,но нито на Сен Тропе някоя хостеса си е позволявала неучтиво поведение,нито на частния Кап Д'Аил до Монако,а във Вилефренч Сюр Мер имах удоволствието да съм рамо до рамо на плажа с позастарелия вече за съжаление Жан Пол Белмондо - тези дребни неща те карат да се чустваш бял човек,а не да си снимаш касовите бележки какво си ял и пил на Бедрума и да си ги постваш във фейса.
30лева за чадър и шезлог и 10 лева за паркинг е направо обида. И аз от три години не съм стъпвал на черноморието (едно изключение има де ама за 1 ден) и не мисля да променям този факт.
Ядеш нещо морско, в добрия случай те боли корем, за цената не коментирам.
Ако не те е гнус да влезеш във водата, там вече става страшно.
В гърция на някои места се плаща за чадър и шезлонги, бруталните 5 евра. Паркинг ест има осигурен. Дори и закрит да не я пече слънце колата. Няма и паяци който шарят.
Цените на плажа смело мога да кажа, че са по-ниски.
Много по-спокойно е.
Обслужването просто няма нищо общо. Дори не знам как да го сравня.
Дори и хотелите ми се струват по-скъпи тук.
Като цяло, ако не искаш да се напиваш до безсъзнание, не виждам какво би правил по нашето черноморие.
Ядеш нещо морско, в добрия случай те боли корем, за цената не коментирам.
Ако не те е гнус да влезеш във водата, там вече става страшно.
В гърция на някои места се плаща за чадър и шезлонги, бруталните 5 евра. Паркинг ест има осигурен. Дори и закрит да не я пече слънце колата. Няма и паяци който шарят.
Цените на плажа смело мога да кажа, че са по-ниски.
Много по-спокойно е.
Обслужването просто няма нищо общо. Дори не знам как да го сравня.
Дори и хотелите ми се струват по-скъпи тук.
Като цяло, ако не искаш да се напиваш до безсъзнание, не виждам какво би правил по нашето черноморие.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
FuRoRR написа:Значи на кратко- не ходим на море в България ,щото има българи..
Факт..

FuRoRR написа:На мен също ми изчезват идеите за българско море,виждайки как хората се наиграват и ходят да се блъскат по места като Слънчев Бряг ,при положение че на 5-10км от там има места където биха си прекарали уникално.
...
Последно съм ходил на Смокиня от нашенското черноморие. Обстановката откъм хора, които го посещават е супер, но до там. Плажа и морето една идея по-чисти. Но една идея по-чисто от супер мизерията пак си остава супер мизерия. Къмпинга е мега мизерен. Тоалетни, бани.. всичко се поддържа колкото да не рухне. Бунгалцата и караваните са по на едно поне 30 години. Храната в заведенията е евтина, но много гадна. Сравнено с гръцки къмпинг.. имат много да учат още.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Като стана дума за къмпинг, аз мога да споделя, една история от преди точно 3 дни. В четвъртък пътувах за морето. Беше късно и трябваше да отидем някъде на сигурно. Към 1:30 се класирахме в една горичка, зад Баш бара на Градина. Беше, широко и сравнително чисто. На сутринта трябваше да отскочим до Поморие. За разнообразие решихме да идем с жената и детето на Шкорпиловци. Бяхме чували, че има къмпинг и бунгала. Стигнахме. Питахме къде обикновенно се разпъват палатки и ни посочиха една гора.
Едвам минахме по "пътя" и се озовахме на некво место, където за мое учудване имаше бая хора. Имаше поне 15-тина автомобила(единия зелен космич 12-так), като около всеки имаше "заградено" място от по около 50 квадрата, на което се простираше кемпа на всеки. Шатра + палатка + маса + бидони. Отвъд тоя "лукс" навсякъде боклук.... Харесвам да спя на палатка, но там беше невероятно мръсно. Реших да дам шанс, като се разходих навътре. По едно време пътя можеше да бъде преминат само с висок джип и реших, че натам имаме шанс. За съжаление боклука не свършваше. Границата преля и реших, че ако трябва ще карам отново до Градина, но тук никога...
Навръщане по пътя към колата заварих, човек с лопата. Беше на около 15 метра пред мен. С гръб. Само подпря лопатата на едно дърво и без дори да се огледа се събу и го стовари... Бях само на 5-6 метра
Такова чувство на отвращение не съм изпитвал никога... Не бях ходил в Шкорпиловци - няма и да отида повече.
Едвам минахме по "пътя" и се озовахме на некво место, където за мое учудване имаше бая хора. Имаше поне 15-тина автомобила(единия зелен космич 12-так), като около всеки имаше "заградено" място от по около 50 квадрата, на което се простираше кемпа на всеки. Шатра + палатка + маса + бидони. Отвъд тоя "лукс" навсякъде боклук.... Харесвам да спя на палатка, но там беше невероятно мръсно. Реших да дам шанс, като се разходих навътре. По едно време пътя можеше да бъде преминат само с висок джип и реших, че натам имаме шанс. За съжаление боклука не свършваше. Границата преля и реших, че ако трябва ще карам отново до Градина, но тук никога...
Навръщане по пътя към колата заварих, човек с лопата. Беше на около 15 метра пред мен. С гръб. Само подпря лопатата на едно дърво и без дори да се огледа се събу и го стовари... Бях само на 5-6 метра

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
KPETEH написа:Навръщане по пътя към колата заварих, човек с лопата. Беше на около 15 метра пред мен. С гръб. Само подпря лопатата на едно дърво и без дори да се огледа се събу и го стовари... Бях само на 5-6 метраТакова чувство на отвращение не съм изпитвал никога... Не бях ходил в Шкорпиловци - няма и да отида повече.
е , не може да го виниш човека , носил си е лопата даже да си го зарови

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Не, не останах да разбера за кво му е таа лопата 

Бях на Ахтопол преди три седмици и беше страхотно.Никакви хора ,чист плаж,страхотни ресторанти и квартири.Водата е неописуема като усещане.Чиста е и не ме заболя корема като се опитвах да плувам с очила и не ми се получаваше.Магазини всякакви,стока всякаква.От домати до свинско за скара не видях липси.Учудих се,че сезона е в силата си ,а хората ги нямаше. Застрояване или паркинг за плащане не видях.Боклуци да ми се въргалят също.Учудването ми беше още по-голямо,че в началото на камъните беше пълно с хора,а на хубавото място по средата и финият пясък само две баби?!?Бях като в рая на новия свят.Две баби,ама нудистки,сигурно заради тях е било,но плажа си беше мой повече от декар във всички посоки.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Баси,колегата все едно говори за друг Ахтопол,не за този,който аз помня.Последно бях преди 2 години на Синеморец,издържах 2 дена и избягахме с децата и жената на Ахтопол,Същата работа.Хотела ок,но всичко друго ужас-до плажа се стигаше по мръсна пътека,плажа ужасен,неподдържан,до водата се стигаше по килим от натрошени миди и гниещи водорасли,водата също ужасна мътилка.Миналата година на Корфу-единствената забележка,няма го ситния пясък на нашите плажове,всичко друго класи над БГ,особенно бистрата и чиста вода и чистотата навсякъде,
МИТАКА1654 написа:Баси,колегата все едно говори за друг Ахтопол,не за този,който аз помня.Последно бях преди 2 години на Синеморец,издържах 2 дена и избягахме с децата и жената на Ахтопол,Същата работа.Хотела ок,но всичко друго ужас-до плажа се стигаше по мръсна пътека,плажа ужасен,неподдържан,до водата се стигаше по килим от натрошени миди и гниещи водорасли,водата също ужасна мътилка.Миналата година на Корфу-единствената забележка,няма го ситния пясък на нашите плажове,всичко друго класи над БГ,особенно бистрата и чиста вода и чистотата навсякъде,
Аз преди година пак бях там, и колкото и да е учудващо,ме накара тази година да повторя.Явно липсата на родни фенове по плажа е особено важно като параметър за чистотата.Преди година беше пълно с руснаци и румънци.Тази година бях само за седмица и само тези баби ми бяха,един вид съквартиранти на плажа.