Басейн вкъщи
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Басейн вкъщи
Кво като я няма на графиката, нали я има ( ся се върнах на твоя pdf, имая ве alx, HF50B
, мани кво четеш
).
Толкова е щото напора и е малък, пак да ти кажа на теб не ти тряя да качваш повече от 1.5м..остава напор 7.5, загуби на напор: от тръби да е 0,01бар/м или 20м 0,2бара или 0,2м...филтри има секви..може и сам да си направиш...ама купешки хубав за тоя дебит 1.2м, т.е 1,4м загуби или ти остават 6.1м напор...та си екстра.
А и Даваш още 60лв HF51B и взимаш 0,60кв 18м3/час и се преосигуряваш.
Ама всеки си знае за себеси.
Е ся гледам филтър пясъчен, при 80gpm дава загуба на напор 4ft
, незнам ти с къв басейн си алх...и ми е се тая де, аз говоря по принцип, че тия фирми са кожодери 

Толкова е щото напора и е малък, пак да ти кажа на теб не ти тряя да качваш повече от 1.5м..остава напор 7.5, загуби на напор: от тръби да е 0,01бар/м или 20м 0,2бара или 0,2м...филтри има секви..може и сам да си направиш...ама купешки хубав за тоя дебит 1.2м, т.е 1,4м загуби или ти остават 6.1м напор...та си екстра.
А и Даваш още 60лв HF51B и взимаш 0,60кв 18м3/час и се преосигуряваш.
Ама всеки си знае за себеси.
Е ся гледам филтър пясъчен, при 80gpm дава загуба на напор 4ft

Пичове басейна е готов ама забравих да пиша
общо 4,800лв излезе всичко с помпи, плочки и светлини. След няколко дена ще дам подробно инфо кое как, че заминах на почивка.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Последна промяна doomy525 на 11 Авг 2015, 13:15, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

прекрасно. сега започвай да учиш химията, че иначе ще го направиш на жабарник 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Басейна ти е станал много хубав. Точно такъв си искам да си направя. Плочките дето си сложил седят много добре и осветлението е яко
С интерес ще чакам да дадеш по-подробна информация

И от страни е хубаво, ей това се казва жилище - в планината, а не сред сгради, шум, автомобили и т.н.
След 40г като се пенсионирам и аз искам да живея в такова жилище
Ако въобще е останало такова място на земята 
След 40г като се пенсионирам и аз искам да живея в такова жилище

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:прекрасно. сега започвай да учиш химията, че иначе ще го направиш на жабарник
Деба тая химия. Ако се сменя често водата (да кажем си имаш източник) и го чистиш редовно с тия роботчетата пак ли ще завъди жЕби?
doomy525 написа:4,800лв излезе всичко с помпи, плочки и светлини.
Тва само облицовката и оборудването, нали?
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Трябва ти корав източник, че в тия жеги за 3-4 дни си готов с водораслите и зеления оттенък 

Ubi dubium, ibi libertas
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
bum_bum написа:alx написа:прекрасно. сега започвай да учиш химията, че иначе ще го направиш на жабарник
Деба тая химия. Ако се сменя често водата (да кажем си имаш източник) и го чистиш редовно с тия роботчетата пак ли ще завъди жЕби?doomy525 написа:4,800лв излезе всичко с помпи, плочки и светлини.
Тва само облицовката и оборудването, нали?
Особено ако водата е по-топла в миг се завъждат организмите, или пък след дъжд. Аз си спомням ,че на басейна който управлявах ако само за час се спреше циркулацията - водата веднага помътнява -гълташе тонове концентрат белина месечно.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
bum_bum написа:alx написа:прекрасно. сега започвай да учиш химията, че иначе ще го направиш на жабарник
Деба тая химия. Ако се сменя често водата (да кажем си имаш източник) и го чистиш редовно с тия роботчетата пак ли ще завъди жЕби?
всъщност ако му сипваш постоянно вода ще го направиш на жабарник по-бързо

идеята е да се измерва редовно нивото на хлора във водата и да се долива колкото трябва за да се подържа концентрация от 3-4 части на милион. падне ли под това - почват жабите. хлора го изяжда мръсотията от къпещите се, микроводораслите и слънцето. колкото повече къпещи се и слънце и мръсотия- толкова по-бързо хлора свършва. изглежда трудно, но като му хванеш цаката и свикнеш с това как ти яде твоя конкретен басейн- лесно е.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
bum_bum написа:Тва само облицовката и оборудването, нали?
Точно така. С копането стъпа абе да кажем 6к ама между 5 и 500 и 6 000 - просто имам познат, който ми свърши услуга

За химията не се бойте - все пак не е обществен басейн и дозировката е много по елементарна

Весело лято на всички

enjoy life and drink cold beer

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Доста прилична цена за таква екстра, а и е станал много хубав.
Лошото е, че аз ич не съм фен да се къпя с белина иначе сериозно ме замисли.
Лошото е, че аз ич не съм фен да се къпя с белина иначе сериозно ме замисли.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия басейни като ги правите , мислите ли как ще я топлите тая вода ? Чистенето , хапчетата хлор са бял кахър пред факта че басейна е реално използваем 10-20 дена през годината .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:Тия басейни като ги правите , мислите ли как ще я топлите тая вода ? Чистенето , хапчетата хлор са бял кахър пред факта че басейна е реално използваем 10-20 дена през годината .
Дори и да не го топлиш басейна ако го закриваш като не се ползва е използваем от 1ви юни до 1ви септември за нашите ширини...
Иначе отоплението ако решиш да го топлиш наистина може да излиза доста скъпо за да добавиш по 2 седмици преди и след горенаписания период...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Зависи къде е. Аз тук бих го ползвал от 15 май до 20 септември. Поне миналата година на 20 септември бях в басейн и водата беше отлична
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4