Въпрос за банкови услуги и правата ни
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Въпрос за банкови услуги и правата ни
Че то във всяка банка може да преведеш пари, само като дадеш IBAN на на другата сметка.
Казваш само "искам да преведа тея пари на тая сметка" и готово.
Иначе, в момента карти, издадени от алианц теглят безплатно и от банкомати на уникредит (поне така съм чул)
Иначе, в момента карти, издадени от алианц теглят безплатно и от банкомати на уникредит (поне така съм чул)
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Възможно е да е така ...
Само дето това няма нищо общо с това:
, което е невярно (пак да кажа да не се обърка някой) ...
Не мога да си го обясня защо да не може ... никаква логика ...
Некво неразбирателство се е получило за мен
Само дето това няма нищо общо с това:
doomy525 написа:Алианц и Уникредит са едно в момента
, което е невярно (пак да кажа да не се обърка някой) ...
cod-cdbp написа:Исках да преведа пари, по сметката на приятел, който има карта от Алианц, и той самият ми каза - отиваш в Уникредит и действаш. Да ама не.
Не мога да си го обясня защо да не може ... никаква логика ...
Некво неразбирателство се е получило за мен

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Възможно е да е така ...
Така е за банкоматите и от позната тяхна служителка /едновремешна съученичка, която работи там/ знам че доста от услугите им се преплитат и като цяло дали си в Алианц или Уникредит е един и също, ако се сравняват двете банки, но за предпочитане е Алианц. Все пак две различни банки са в това спор няма, но като цяло едни и същи услуги предлагат. Това имах впредвид

п.с - наистина малко объркващо съм го написал, извинявам се

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Е.Димитров написа:Че то във всяка банка може да преведеш пари, само като дадеш IBAN на на другата сметка.
Така е,вярно си чул,обратното също важи-карта на уникредит тегли без пари от Алианц,но реално връзката по между им приключва до там!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Вкарвам пари в сметката си в ЦКБ и понеже смених касичката имам 300 лв по 1лв и по 50ст. Лелката подскочи до тавана и иска да ми взима такса, че щяла да брои. Аз ли не съм нормален те ли не знам, а работя с банката и сметката на фирмата ми е там и две микросметки имам при тях. Я кажете кой от вас взима такса от клиентите си броене на пари като си плащат сметките. Такса няма да платя парите ще ги вземат, но се прави на кисела и не пожела да ги вкара на момента, а по късно щяла да ги преброи.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Пробвал ли си някъде да платиш сметка 300лв със стотинки?
В ресторант, магазин или квото и да се сетиш друго ...
Не знам с кво се занимава фирмата ти ама ми е интересно ква ще ти е на теб физиономията
ако някой дойде с 300лв на стотинки и ти каже - Преброй си ги!
Апропо в БНБ ако отидеш да ти ги обменят левчета на машините за броене също има такса
В ресторант, магазин или квото и да се сетиш друго ...
Не знам с кво се занимава фирмата ти ама ми е интересно ква ще ти е на теб физиономията
ако някой дойде с 300лв на стотинки и ти каже - Преброй си ги!
Апропо в БНБ ако отидеш да ти ги обменят левчета на машините за броене също има такса

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Плащали са ми със стотинки е не 300лв, но 60. Аз не обменям стотинките, а си ги слагам в сметката. Значи е нормално. Малко са ни таксите малкоооо.
И да кажа, че монетите са направени в пликчета от по 100бр. Каква е разликата да преброи 50 по 2 лв и 100 по 1лв.
И да кажа, че монетите са направени в пликчета от по 100бр. Каква е разликата да преброи 50 по 2 лв и 100 по 1лв.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
turieca написа:Плащали са ми със стотинки е не 300лв, но 60. Аз не обменям стотинките, а си ги слагам в сметката. Значи е нормално. Малко са ни таксите малкоооо.
Ми не знам дали са ни малко ама всяко нещо струва пари ...
Лелята за да ти преброи "пликчетата" дето само ти знаеш дали са там парите дето твърдиш
трябва да отдели Х време, за което иначе ще обслужи Х клиента дето не са дошли с дисагите жълтици,
което време шефа и ще я пита кво е правила или защо има опашка на касата и тн.
300/60=5
От тук изхождам, че физиономията ти е била близо 5 пъти по-НЕкисела от тази на лелката на касата

...
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Гарантирам ти, че физиономията ми е била 50 пъти по усмихната от тази на лелята клиентите са ми важни.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Е хубаво де, значи, ако вкараш пари в банката (на банкноти) няма такса броене, а на стотинките има...
Само да поясня че и двете се броят с машини
По същата логика защо като обменяш 1 евро на монета се оценява на 1 лв? А ако е банкнота получаваш това според моментния курс?
enjoy life and drink cold beer

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Това със стотинките е така във всички банки. На мен също ми се наложи скоро да обменям сериозен брой стотинки. Звънях на няколко банки и отговора беше същия. Имат си определена такса за стотинки(за броене) и до определена сума таксата е една, ако я надхвърли друга, също така питаха дали са сортирани, понеже ако не са ще отнеме повече време и т.н. Така че аз дадох тези по левче и 50 ст. на квартален магазин, а тези другите ми казаха да ги занеса в БНБ (монетен двор) на Цариградско. 

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Четете бе хора НЕ обменям монети внасям си парите в сметката 1150лв банкноти, 200по 1лв и 100лв по 50 ст. Монетите сортирани по 100бр.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Пописали сте докато си напиша фермана
Смяташ ли, че има и, че е рентабилно да има машина за броене на монети във всеки един клон?
Похвално
Така трябва да е ...
Разбери, че просто зад наглед нормалното действие "тука донесох едни пликове със стотинки" се случват доста неща ...
Искаш ли да зачекнем темата с последващото инкасо?
Щото ако отидеш да изтеглиш 300лв и същата леля ти каже:
- Вземи тия пликове по 1лв ...
Как ще реагираш ... най-малко ще си изненадан, нали?
Ако ти е интересно кво ще се случи по-натам с твойте левчета мога да ти кажа:
След като ги изброи киселата леля ще ги предаде на края на деня на инкасовата фирма,
която обаче има друга тарифа за броене, пакетиране и транспорт на монети от тази за банкноти ...
Сигурно и за тва си има причини
Тва всичко после като разход отива баш на тоя клон на киселата леля и
шефа на шефа на киселата леля ще има начука канчетата, че не са ефективни ...
Та нещата не са толкова прости като цяло
Тва не го пиша да ти се карам нещо или да оправдавам лелята , че е кисела (вероятно са други причините
),
а щото като си поръчам една салата за 5лв. знам, че в тая цена има и друго освен 1 домат, 1/2 краставица и 3-4 капки олио примерно ...

Е.Димитров написа:Е хубаво де, значи, ако вкараш пари в банката (на банкноти) няма такса броене, а на стотинките има...
Смяташ ли, че има и, че е рентабилно да има машина за броене на монети във всеки един клон?
turieca написа:Гарантирам ти, че физиономията ми е била 50 пъти по усмихната от тази на лелята клиентите са ми важни.
Похвално

Разбери, че просто зад наглед нормалното действие "тука донесох едни пликове със стотинки" се случват доста неща ...
Искаш ли да зачекнем темата с последващото инкасо?
Щото ако отидеш да изтеглиш 300лв и същата леля ти каже:
- Вземи тия пликове по 1лв ...
Как ще реагираш ... най-малко ще си изненадан, нали?
Ако ти е интересно кво ще се случи по-натам с твойте левчета мога да ти кажа:
След като ги изброи киселата леля ще ги предаде на края на деня на инкасовата фирма,
която обаче има друга тарифа за броене, пакетиране и транспорт на монети от тази за банкноти ...
Сигурно и за тва си има причини

Тва всичко после като разход отива баш на тоя клон на киселата леля и
шефа на шефа на киселата леля ще има начука канчетата, че не са ефективни ...
Та нещата не са толкова прости като цяло

Тва не го пиша да ти се карам нещо или да оправдавам лелята , че е кисела (вероятно са други причините

а щото като си поръчам една салата за 5лв. знам, че в тая цена има и друго освен 1 домат, 1/2 краставица и 3-4 капки олио примерно ...

...
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Да бе те за обслужване на сметката не ми взимат нищо сигурно Нито при всеки превод от сметката нито за теглене. Познати са ми всички в клона от много време работим заедно ще ми ги вземат както са ми ги взимали много пъти. Въпроса е, че имат тарифа за броене на пари, който внасяш в банката. НЕ ОБМЕНЯШ. А те какво ги правят след това не е моя работа, както и тяхна аз как се справям. Майната му може би аз не мисля правилно. Виждали сме как хора си плащат сметките със жълти стотинки, а никъде не са им взимали такса броене по касите явно това е привилегия на банките.
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5