Кисело мляко избор на качествено такова?
Модератор: Общи модератори
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
Re: Кисело мляко избор на качествено такова?
Маджаров и Алфатар - това са марките
маджаров на деня, в който му изтича срока, вече е почти развалено - истинско е.
маджаров на деня, в който му изтича срока, вече е почти развалено - истинско е.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Спорен е този Маджаров, преди беше много добре, ама май вече тръгна по познатия път..
Преди година купих от сиренето му, а то не е от евтините. Правихме го печено в гювече и изненада, то изчезна. Едно е да се стопи и намалее, ама да изчезва като бучка масло...Та не се знае и той какво слага вече. Всичко е ден до пладне. Алфатар май наистина стават за сега.
Преди година купих от сиренето му, а то не е от евтините. Правихме го печено в гювече и изненада, то изчезна. Едно е да се стопи и намалее, ама да изчезва като бучка масло...Та не се знае и той какво слага вече. Всичко е ден до пладне. Алфатар май наистина стават за сега.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Като стана въпрос за сирене,някой пробвал ли е сирене Сигмен? Казват,че било много хубаво и истинско,а на мен ми прилича на суха вар 

- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
За сирене директно без да се замисля това на Енчо Костов което се прави в Съединение повече от уникално ще покажа и опаковката.Уникално е много меко казано.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За мен най-хубавото сирене е на ИПЖС-Институт по планинско животновъдство и земеделие- Троян
Попаднах на сиренето им миналата година, прави се в затворен кръг, кравите са също техни. Освен всичко имат био сертификат, това е най-хубавото сирене което съм пробвал в последните 10 години. Лошото е, че се произвежда много малко и на мнооого малко места се среща, обикновено в разни био магазиничета и вече директно от тях или от други такива институции. Аз се сближих с една служителка и го поръчвах директно от тях за 10лв/кг+куриера. По разни магазинчета се среща за 14-15лв.
Попаднах на сиренето им миналата година, прави се в затворен кръг, кравите са също техни. Освен всичко имат био сертификат, това е най-хубавото сирене което съм пробвал в последните 10 години. Лошото е, че се произвежда много малко и на мнооого малко места се среща, обикновено в разни био магазиничета и вече директно от тях или от други такива институции. Аз се сближих с една служителка и го поръчвах директно от тях за 10лв/кг+куриера. По разни магазинчета се среща за 14-15лв.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не е лошо,че не се предлага - щото тези, които се предлагат в големите вериги, не стават за нищо - нито едно. То реално погледнато няма откъде толкова мляко да купуват само за сиренето, камо ли да покрият целия асортимент от млечни продукти.
Ubi dubium, ibi libertas
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
ggb написа:За сирене директно без да се замисля това на Енчо Костов което се прави в Съединение повече от уникално ще покажа и опаковката.Уникално е много меко казано.
Щом в парламента се сервира това сирене? Има още едно, което е също много качествено на по ниска цена,но него няма да го намерите лесно, защото няма дистрибуция. В Пловдив го има само в един два магазина, в Стара Загора и Кърджали. Гаранция за 100% само мляко. Поне за сега. Ако някой се интересува, на лично за да не е реклама.
Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Ако нема у глава, има у Google.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те тая парламентарната мандра преди 5-6 години някъде я бяха затворили ХЕИ-то.
При сиренето има два момента, дори и при най-скъпите- поглеждаш съдържанието пише ли "калциев двухлорид". Да=боклук. Не=не са го написали, пак боклук
Сори, понастоящем няма добро сирене на пазара без изключения. Много хора плюеха по комунистическо как нямало нищо по магазините. Е, специално сирена имаше май 3 вида всичко на всичко ама и трите бяха ОК. Сега има поне 303, ако не и нагоре и нито едно не е храна.
При сиренето има два момента, дори и при най-скъпите- поглеждаш съдържанието пише ли "калциев двухлорид". Да=боклук. Не=не са го написали, пак боклук

Сори, понастоящем няма добро сирене на пазара без изключения. Много хора плюеха по комунистическо как нямало нищо по магазините. Е, специално сирена имаше май 3 вида всичко на всичко ама и трите бяха ОК. Сега има поне 303, ако не и нагоре и нито едно не е храна.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
щом нямаш възможност да вземаш от домашното,потърси БАЛКАН,ако има наблизо.мн често съм във фабриката във в.търново,опитвал съм и айряна им,от служителите знам,че наистина е истинско.а и на вкус е точно като такова.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
тук има тестове на сирене, масло и мляко - http://aktivnipotrebiteli.bg/
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
От българските млека съм си привърженик на Елена. Вкусовите му качества най- много ми допадат. Като качество надали е нещо по- различно от средностатистическото кисело мляко. Преди няколко седмици бях в Сърбия и си купих кисело мляко Moja Kravica и бях очарован. Подобен продукт в България няма или поне лично аз не съм опитвал.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
ka4i написа:Обнова
Това и синьото мляко на "Глава" са най-големите боклуци (биволското иначе е добро), които някога съм опитвал

Доволен съм от млечните продукти на Виола http://viola57.com/kop1.php , както и сиренето на Чех.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако има кисело мляко от масовите, което се доближава до истинско, то е на ЕлБи. Друго купувам рядко, попадал съм на големи издънки дори при скъпите. В Билла има техни брандирани млека - също не са лоши на вкус, не са и много трайни. Не пипайте нищо, произведено от Данон - закваски няма, работи се само с химия.
Never mistake motion for action...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Истинско краве кисело е почти мит по магазините, пробвал съм какви ли не. Единствените, където най-се доближаваха до домашните са където взимах от манастирските ферми и хармониката. То като го отвориш си личи, че липсва хомогенизацията, както при другите. От магазините краве млека/сирена не купувам. Овчето на Пършевица не е лошо, има биволски и козе, в едни по-големи буркани, ако нямам от другите взимам от тях.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Ако някой живее наблизо до бул. "Братя Бъкстон" и ул. " Тодор Каблешков" на улицата при 2 СОУ към Борис ІІІ има един месарски цех и се казва Битоля.
Там и млекото и сиренето и кашкавала са истински, но са производство на приятел на собственика.
Колбасите също са много добри, но правят само малотрайни без консерванти, а трайните са от други фирми.
Там и млекото и сиренето и кашкавала са истински, но са производство на приятел на собственика.
Колбасите също са много добри, но правят само малотрайни без консерванти, а трайните са от други фирми.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.