Кисело мляко избор на качествено такова?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кисело мляко избор на качествено такова?

Мнение от Механджията » 27 Юли 2015, 21:55

Маджаров и Алфатар - това са марките

маджаров на деня, в който му изтича срока, вече е почти развалено - истинско е.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Юли 2015, 22:03

Спорен е този Маджаров, преди беше много добре, ама май вече тръгна по познатия път..
Преди година купих от сиренето му, а то не е от евтините. Правихме го печено в гювече и изненада, то изчезна. Едно е да се стопи и намалее, ама да изчезва като бучка масло...Та не се знае и той какво слага вече. Всичко е ден до пладне. Алфатар май наистина стават за сега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 27 Юли 2015, 22:20

Като стана въпрос за сирене,някой пробвал ли е сирене Сигмен? Казват,че било много хубаво и истинско,а на мен ми прилича на суха вар :dunno:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 27 Юли 2015, 22:24

За сирене директно без да се замисля това на Енчо Костов което се прави в Съединение повече от уникално ще покажа и опаковката.Уникално е много меко казано.
ImageUploadedByTapatalk1438025045.981696.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Юли 2015, 23:18

За мен най-хубавото сирене е на ИПЖС-Институт по планинско животновъдство и земеделие- Троян
Попаднах на сиренето им миналата година, прави се в затворен кръг, кравите са също техни. Освен всичко имат био сертификат, това е най-хубавото сирене което съм пробвал в последните 10 години. Лошото е, че се произвежда много малко и на мнооого малко места се среща, обикновено в разни био магазиничета и вече директно от тях или от други такива институции. Аз се сближих с една служителка и го поръчвах директно от тях за 10лв/кг+куриера. По разни магазинчета се среща за 14-15лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Юли 2015, 23:25

Не е лошо,че не се предлага - щото тези, които се предлагат в големите вериги, не стават за нищо - нито едно. То реално погледнато няма откъде толкова мляко да купуват само за сиренето, камо ли да покрият целия асортимент от млечни продукти.
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 28 Юли 2015, 14:39

ggb написа:За сирене директно без да се замисля това на Енчо Костов което се прави в Съединение повече от уникално ще покажа и опаковката.Уникално е много меко казано.
ImageUploadedByTapatalk1438025045.981696.jpg

Щом в парламента се сервира това сирене? Има още едно, което е също много качествено на по ниска цена,но него няма да го намерите лесно, защото няма дистрибуция. В Пловдив го има само в един два магазина, в Стара Загора и Кърджали. Гаранция за 100% само мляко. Поне за сега. Ако някой се интересува, на лично за да не е реклама.

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Юли 2015, 22:03

Те тая парламентарната мандра преди 5-6 години някъде я бяха затворили ХЕИ-то.

При сиренето има два момента, дори и при най-скъпите- поглеждаш съдържанието пише ли "калциев двухлорид". Да=боклук. Не=не са го написали, пак боклук :mhihi:

Сори, понастоящем няма добро сирене на пазара без изключения. Много хора плюеха по комунистическо как нямало нищо по магазините. Е, специално сирена имаше май 3 вида всичко на всичко ама и трите бяха ОК. Сега има поне 303, ако не и нагоре и нито едно не е храна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Юли 2015, 22:15

щом нямаш възможност да вземаш от домашното,потърси БАЛКАН,ако има наблизо.мн често съм във фабриката във в.търново,опитвал съм и айряна им,от служителите знам,че наистина е истинско.а и на вкус е точно като такова.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 28 Юли 2015, 22:49

тук има тестове на сирене, масло и мляко - http://aktivnipotrebiteli.bg/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 29 Юли 2015, 10:32

От българските млека съм си привърженик на Елена. Вкусовите му качества най- много ми допадат. Като качество надали е нещо по- различно от средностатистическото кисело мляко. Преди няколко седмици бях в Сърбия и си купих кисело мляко Moja Kravica и бях очарован. Подобен продукт в България няма или поне лично аз не съм опитвал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 29 Юли 2015, 10:40

ka4i написа:Обнова

Това и синьото мляко на "Глава" са най-големите боклуци (биволското иначе е добро), които някога съм опитвал :banghead:
Доволен съм от млечните продукти на Виола http://viola57.com/kop1.php , както и сиренето на Чех.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Юли 2015, 11:39

Ако има кисело мляко от масовите, което се доближава до истинско, то е на ЕлБи. Друго купувам рядко, попадал съм на големи издънки дори при скъпите. В Билла има техни брандирани млека - също не са лоши на вкус, не са и много трайни. Не пипайте нищо, произведено от Данон - закваски няма, работи се само с химия.
Never mistake motion for action...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Юли 2015, 12:20

Истинско краве кисело е почти мит по магазините, пробвал съм какви ли не. Единствените, където най-се доближаваха до домашните са където взимах от манастирските ферми и хармониката. То като го отвориш си личи, че липсва хомогенизацията, както при другите. От магазините краве млека/сирена не купувам. Овчето на Пършевица не е лошо, има биволски и козе, в едни по-големи буркани, ако нямам от другите взимам от тях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 29 Юли 2015, 17:31

Ако някой живее наблизо до бул. "Братя Бъкстон" и ул. " Тодор Каблешков" на улицата при 2 СОУ към Борис ІІІ има един месарски цех и се казва Битоля.
Там и млекото и сиренето и кашкавала са истински, но са производство на приятел на собственика.
Колбасите също са много добри, но правят само малотрайни без консерванти, а трайните са от други фирми.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата