Зимни гуми сега?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Re: Зимни гуми сега?
Vanqu1sh написа:vicho написа:Имам приятел, който кара Пежо 406 и на въпроса ми, защо си още със зимни гуми получих отговор: "не ми се занимава да ги сменявам"
А момчето, нито е глупав, нито пък да няма пари за гуми, просто хич не му пука!![]()
И аз имам един такъв приятел дето ми отговори по същия начин и кара до миналия август със зимните, докато накрая едната не гръмна в движение.
Точно големите жеги преди месец ми се взриви предна дясна на магистралата със 150...Знаех си ,че ще се случи и няма да ме прибере, но нямах избор...в София пръснах и двете десни в една шахта, и ми бяха единствен вариант 2 зимни мишелина.
Та зимни гуми лятото -никога...
Иначе +1 за ЕUROFROST-a.На тая цена си е добре...
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
dmxl написа:Колеги дайте мнения за гуми TOYO, че се заглеждам по едни Snowprox 943
http://www.gumi7.com/bg/tire/108706/TOY ... 5-R16.html
Веднага ти отговарям, защото откакто имам БМВ карам само с Тойо (говоря зимни) ! Карах предният модел 942, който според мен е отлична гума за парите си ! Без да е XL не се огъваше когато седи права, и беше с асиметрична шарка ! Тежеше доста повече от конкурентите си, и се доближаваше до усилените гуми !
Нямах търпение да излезе 943, за да го пъхна !
Някак не останах много доволен от факта че борда вече е мек както на всички гуми, и не са асиметрични !
Наблюдения имам от зимата на 2012-та година ! С 943 съм от миналата ! Не са ме разочаровали, като имат няколко изкачвания на Витоша и едно доста сериозно затъване което преборих с малко опъване на ръчната (пуста му липса на шпер

Нямам оплаквания откъм спиране и тръгване, държат се прилично стига да не прекаляваш ! С газ почват да се въртят според м/у една и две гуми според зависи, но ако внимаваш как тръгваш/спираш няма ядове !
Все още са меки и нямам ядове с тях, въпреки че 942-ката е с дот 13 !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
bigdady написа:какво стана като гръмна предната гума със 150 поднесе ли много колата
Откъсна се по цялата си обиколка.Самия вътрешен борд си остана залепен на джантата,но откъснат от протектора.Откачи ми подкалника и прага, но освен огромен тътен и поносимо биене на дясно нямаше някакво поднасяне или загуба на контрол... Но пък и гумите бяха 225-45-17 което е по-ниско от гумите които се обсъждат тук...та и това е сериозно влияещ фактор.
Доста по-приятно беше от първата ми пръсната предна гума, на дупката убиец на надлеза преди Пловдив в посока София(Тая дето я запълниха след като се убиха едни момчета наскоро).От тогава си търкалям само ръпфлати...да ми е мирна главата уж...
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
ивчо написа:dmxl написа:Колеги дайте мнения за гуми TOYO, че се заглеждам по едни Snowprox 943
http://www.gumi7.com/bg/tire/108706/TOY ... 5-R16.html
Веднага ти отговарям, защото откакто имам БМВ карам само с Тойо (говоря зимни) ! Карах предният модел 942, който според мен е отлична гума за парите си ! Без да е XL не се огъваше когато седи права, и беше с асиметрична шарка ! Тежеше доста повече от конкурентите си, и се доближаваше до усилените гуми !
Нямах търпение да излезе 943, за да го пъхна !
Някак не останах много доволен от факта че борда вече е мек както на всички гуми, и не са асиметрични !
Наблюдения имам от зимата на 2012-та година ! С 943 съм от миналата ! Не са ме разочаровали, като имат няколко изкачвания на Витоша и едно доста сериозно затъване което преборих с малко опъване на ръчната (пуста му липса на шпер![]()
) !
Нямам оплаквания откъм спиране и тръгване, държат се прилично стига да не прекаляваш ! С газ почват да се въртят според м/у една и две гуми според зависи, но ако внимаваш как тръгваш/спираш няма ядове !
Все още са меки и нямам ядове с тях, въпреки че 942-ката е с дот 13 !
Колега благодаря за информацията сигурно тях ще взема.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Да ползвам темата, евентуално ако някой ги е пробвал.
Изкочи ми оферта за 4 нови/стари гуми DAYTON D320 225/45/17 с дот 2713 .Не са карани изобщо ,още са си със лепенките.Дават ми ги за 90 лева парчето ,което уж е 60-70 лева под цената им в интернет.Притеснява ме ,че ще са доста шумни заради грайфера, и стария дот.
Да ги отнасям ли или не?
Изкочи ми оферта за 4 нови/стари гуми DAYTON D320 225/45/17 с дот 2713 .Не са карани изобщо ,още са си със лепенките.Дават ми ги за 90 лева парчето ,което уж е 60-70 лева под цената им в интернет.Притеснява ме ,че ще са доста шумни заради грайфера, и стария дот.
Да ги отнасям ли или не?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Колегата си купи точно такива - днес си говорихме и каза че е доволен .. Някак с половин уста
Дот им е 2013, кара ги вече втори сезон ... Не е някой състезател - кара си спокойно ...

Дот им е 2013, кара ги вече втори сезон ... Не е някой състезател - кара си спокойно ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Това е лятна гума !!!!!!!!!!!!!!! 

- bigdady
- младши ентусиаст
-
А аз мислех, че е зимна защото темата е за зимни е значи пък хептен никакви проблеми няма да има
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Здравейте колеги, вдигам малко темата поради нужда от инфо.
Освен Диана от къде другаде пазарувате гуми?
Говорим за НОВИ гуми!
Някак си ми е нереално да се взимат от метро кауфланд и прочее...
По принцип съм в София, но предложения за Бургас също вършат работа.
Говорим за НОВИ гуми!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
intention написа:Здравейте колеги, вдигам малко темата поради нужда от инфо.
Говорим за НОВИ гуми!
Примекс, Мергел, гуми7, та колкото до гуми от метро и подобни не виждам проблем, освен с не голямия избор, понеже имат 13, 14, 15ки и рядко 16ки с по един размер. И на мен примерно ми е чудно, като видя гуми в пени маркет, колко ще са гуми, но баща ми си закупи 13ки за неговата колица от метро ли беше или карфур не се сещам зимни и са си перфе. Говорил съм си с представител на метро, по негови думи гумите се взимат от производител според идния сезон квото се продаде и се връща остатъка.

Никакъв проблем да се вземат гуми от метро, кауфланд и т.н. Но там предимно са някакъв много нисък клас и марка гуми.
Аз зимните ги взех от примекс, че набарах една огромна корпоративна отстъпка.
Обаче летните си ги взех от сайт за гуми.
Аз зимните ги взех от примекс, че набарах една огромна корпоративна отстъпка.
Обаче летните си ги взех от сайт за гуми.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Aз два пъти съм си вземал от една гумаджийница (Дружба 2 ,точно до Лидл), пресни бяха (на под 3 месеца ДОТ),нямаха чувствителна разлика с тези от сайтовете,а и монтажа им сътоветно беше безплатен (баланса си платих-10лв общо за четирите гуми)intention написа:Здравейте колеги, вдигам малко темата поради нужда от инфо.
Говорим за НОВИ гуми!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Трудно някоя друга фирма ще даде по-добри цени от Диана.
На мен Дънлоп спорт макс РТ 245/40/18 ми излезнаха по 210лв бройката
Гумите бяха на 4 седмици като ги купих пролетта.
На мен Дънлоп спорт макс РТ 245/40/18 ми излезнаха по 210лв бройката

50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4