Хидроизолация на основи
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Хидроизолация на основи
Между другото, пак от тях, като хора имащи достатъчно опит със строежите в София научих, че за определена работа най-добре да потърся фирма еди коя си. Звъня в офиса на въпросната фирма - нищо не става, не се занимават с дребни поръчки, обаче ми направи впечатление фамилията, че е на един съфорумец от близкото минало. Открих му телефона, звъня му ... и се оказва, че фирмата е негова. Веднага свърши работа. Шашнат съм колко се е развил като строител 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
© написа:Само винербергер, то самите строители си искат тях. Другите ... там няма как да разчиташ на качество, пък и цените на тези са съвсем нормални. Обаче за 38см тухла мисля че трябва да е заложено в проекта, не бих рискувал да се прецака после акт 16 или пък да стесня стаите с 13смТака, че от тях, но 25см пък после ще мисля за изолацията
Не мож прецака акт 16. Измерванията на геодезистите необходими за акт 16 се правят на нивата на плочите. Зидаш тухлите така, че да стърчат навън и си готов. Така или иначе в проектите трасироването не рефлектира дебелината на изолацията.
Ти всичко правиш така, пък после питаш. Предстааш си къщата на Борисов и накраа ще излезе къщата на баба ми. Не се обиждай.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е те за по 10см на страна накрая ако ти направят проблем.. Тва е къща все пак, не лего че да го докараш до сантиметър. 

Не, не е къща, но наистина не се бях замислял за това, че никой не държи сметка колко е дебела изолацията. Вече са започнали първия етаж с 25см., но то и без това там половината са гаражи. Наистина ли тази 38см. тухла не се нуждае от никаква изолация? Или по-скоро изградена стена с тези тухли равна ли е на някаква стандартна топлоизолирана стена с ЕПС например?
KPETEH написа:Ти всичко правиш така, пък после питаш. Предстааш си къщата на Борисов и накраа ще излезе къщата на баба ми. Не се обиждай.
И ти не се обиждай, но не разбирам хумора ти. Има си проектанти, строители, технически ръководител и наздор. ... аз се намесвам от време на време и до колкото знам. Не си мисли, че моето питане 100% ще промени това което са заложили в проекта или пък това, което те са решили.
Още повече "всичко прявя така" ... извинявай, познаваме ли се извън форума?
Последна промяна © на 29 Окт 2015, 11:54, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Според коефиециентите (ако приемем, че всичко се смята точно и посочените резултати от изпитанията са верни) такава тухла е с равни параметри на 25-ца + 11см изолация.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
© написа:И ти не се обиждай, но не разбирам хумора ти. Има си проектанти, строители, технически ръководител и наздор. ... аз се намесвам от време на време и до колкото знам. Не си мисли, че моето питане 100% ще промени това което са заложили в проекта или пък това, което те са решили. Още повече "всичко прявя така" ... извинявай, познаваме ли се извън форума?
Помислих, че си автора на темата! А щом немаш амбиции да се месиш, не разбирам, защо питаш, ама това си твоя работа. Квото знам, казвам, не критикувам, опитвам се да помагам.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Хидроизолация на основи
Няма проблем, обаче когато човека който пише не стои срещу теб понякога се засягам повече от необходимото. Питам, защото съм любопитен за всичко, а както сам виждаш дори и тук може да ти отговорят специалисти т. е. никога няма да е излишно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
bum_bum написа:Според коефиециентите (ако приемем, че всичко се смята точно и посочените резултати от изпитанията са верни) такава тухла е с равни параметри на 25-ца + 11см изолация.
Още не съм попадал на керамична тухла( не само на БГ пазар) която да е равна на 10+ см фибран. Изключение правят само тези полистиролбетоновите наредени на зид дебелина 30см, но те са съвсем друга технология. Стои и другия въпрос, тухлата си е тухла, но стоманобетоновата рамка трябва задължително да се изолира за да няма термо мостове ако ще тухлата да отговаря на половин метър вата.
До колегата който иска да си изолира цялата къща с XPS - довечера като си легнеш се омотай целия в найлон и сутринта реши дали искаш да си направиш същото с къщата. Сградата трябва да има паропропускливост и то добра. Ватата е добър вариант, но въпроса е с покриването и. Съгласен съм ,че пластмасов сайдинг е грозен, а качествен дървен е много скъп, но има и други опции. Аз мойта къща в момета си я правя със стоманобетонна рамка и дървени панели с двустранен пълнеж с вата и паромембрана. Супер вариант е и двоен тухлен зид пак с вата посредата, но отива много дебелина на стената. Всичките тези работи по принцип добър архитект би трябвало да ги е сметнал и предвидил.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Еми според производителя коефициента на топлопреминаване е 0,35. На 25см четворка + 11см EPS-F или вата е 40см.
Термомостовете се прекъсват като се зида издадена тухлата над плочата или колоната с 15см. Там се слага само изолация и се шпаклова с мрежа. Мен лично това с мрежата ме притеснява, защото тухлата и изолацията имат различни коефициенти на разширение и все си мисля че ще се напука.
По-скоро бих сложил плочи от пеностъкло ама тва май тук е някакъв яко екзотичен материал.
Ватата с времето се разпрашава и тва всичкото го вдишваш, ако ти е някъде между стените и направо ти еб@ва майката на дробовете.
Термомостовете се прекъсват като се зида издадена тухлата над плочата или колоната с 15см. Там се слага само изолация и се шпаклова с мрежа. Мен лично това с мрежата ме притеснява, защото тухлата и изолацията имат различни коефициенти на разширение и все си мисля че ще се напука.

По-скоро бих сложил плочи от пеностъкло ама тва май тук е някакъв яко екзотичен материал.
Ватата с времето се разпрашава и тва всичкото го вдишваш, ако ти е някъде между стените и направо ти еб@ва майката на дробовете.
Момчета, не го обръщайте на разправии, за добро ви пиша. Мнения валяло, дайте конкретни примери. Нещата клонят към фибрана за сега.
С гръцки тухли съм 25 см по 0,5 лв.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
BMW_RIDER написа:bum_bum написа:Според коефиециентите (ако приемем, че всичко се смята точно и посочените резултати от изпитанията са верни) такава тухла е с равни параметри на 25-ца + 11см изолация.
Още не съм попадал на керамична тухла( не само на БГ пазар) която да е равна на 10+ см фибран. Изключение правят само тези полистиролбетоновите наредени на зид дебелина 30см, но те са съвсем друга технология. Стои и другия въпрос, тухлата си е тухла, но стоманобетоновата рамка трябва задължително да се изолира за да няма термо мостове ако ще тухлата да отговаря на половин метър вата.
До колегата който иска да си изолира цялата къща с XPS - довечера като си легнеш се омотай целия в найлон и сутринта реши дали искаш да си направиш същото с къщата. Сградата трябва да има паропропускливост и то добра. Ватата е добър вариант, но въпроса е с покриването и. Съгласен съм ,че пластмасов сайдинг е грозен, а качествен дървен е много скъп, но има и други опции. Аз мойта къща в момета си я правя със стоманобетонна рамка и дървени панели с двустранен пълнеж с вата и паромембрана. Супер вариант е и двоен тухлен зид пак с вата посредата, но отива много дебелина на стената. Всичките тези работи по принцип добър архитект би трябвало да ги е сметнал и предвидил.
Дай някакъв линк към тези плочи, да видим какво представляват?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ludnik написа:Момчета, не го обръщайте на разправии, за добро ви пиша. Мнения валяло, дайте конкретни примери. Нещата клонят към фибрана за сега.
А защо към фибрана при положение, че всички тук написаха, че е възможно да имаш влага вътре?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Изолацията и влагата никак не се обичат. Ако изолационния материал поеме само 1% влага топлоизолационните му качества падат с 30%.
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5