Петна по колата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Петна по колата?

Мнение от Mollov » 23 Авг 2015, 1:37

overclock написа:Петната са само по лаистните и са много гадни. Пробвах със обезмаслител, кореселин, разни препарати за баня, но нищо не става. Посъветваха ме да пробвам с полирпаста, но ми се струва безумие да си полирам лайстните :dunno: .

Трябва ти паста за полиране на метал... с нея ще си стане екстра.... аз ползвам Optimu Metal Polish... но имай предвид, че търкане на ръка е ЕГАТИ хамалогията... търках едната лайсна на пасажерската врата на Е38 около 30 мин... стана екстра, ама... дори не успях да изтъркам цялата лайсна... с машина за полиране (или винтоверт с приставка и гъба за полиране), но с много малка "глава" ще стане много по-бързо... и лесно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 14 Ное 2015, 20:34

Оп повдигам темата.

Развитие по моята кола за съжаление няма. Ходих на всякакви автомивки с какво ли не пробвах с нищо не се получи премахването на тази смола. Притеснява ме, че вече доста време е на колата, но пробвах всякакви неща. Най-голям успех имаше с олиото, но колата миришеше на фритюрник една следмица след опита и се отказах, тъй като не си струваше просто само да ги изтъни леко петната.

Попадна ми този клип от кар тротъл:

Някой ще ми помогне ли с името на препаратите на 4:49 и 5:35 ? Първото май е дезинфектант за ръце от DM :D , а второто е спирт или греша?

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 15 Ное 2015, 2:22

Това според мен ще трябва да се полира... вероятно ще трябва и шкурка...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Ное 2015, 11:54

k.milanov написа:Оп повдигам темата.

Развитие по моята кола за съжаление няма. Ходих на всякакви автомивки с какво ли не пробвах с нищо не се получи премахването на тази смола. Притеснява ме, че вече доста време е на колата, но пробвах всякакви неща. Най-голям успех имаше с олиото, но колата миришеше на фритюрник една следмица след опита и се отказах, тъй като не си струваше просто само да ги изтъни леко петната.

Попадна ми този клип от кар тротъл:

Някой ще ми помогне ли с името на препаратите на 4:49 и 5:35 ? Първото май е дезинфектант за ръце от DM :D , а второто е спирт или греша?

Спирт. И според мен ефекта му за почистване е най-добър, затова винаги държа една бутилка от големите из къщи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 26 Юни 2016, 20:51

Почти година мина с тия петна по колата какво ли не пробвах като препарати и нищо не помогна.

Наскоро пак загледах клипове в youtube и попаднах отново на клип, където най добрия ефект беше на WD40, но още по-добър беше ефекта от спирт. Купих едно шишенце 95% етилов спирт. Измих колата, подсуших и на парченца салфетка покапвам малко спирт и слагам на петната - както кгоато се проеже човек слага хартия по същия начин стана и по колата. Оставих ги за няколко минути и :shock: смолата се размеква и пада със съвсем леко побутване с нокът. Идеята е да се накиснат хубаво петната и стават бели и падат много лесно.

Другия weekend ще купя по сериозно количество и с разни парцали детайл по детайл ще я накисна и след това с водоструйката падат :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 26 Юни 2016, 21:16

От няколко седмици и аз наблюдавам такива петна по колата ми :kuku: Първо помислих, че се е прецакала боята, но се оказа, че когато седи на слънце и се нагорещи боята се изчопля лесно. Нещо като безцветна смола е. Все едно боята е подула.
Много странна гадост .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Юни 2016, 22:07

Клей бар върши работа за тия петна. Не се чака нищо. Пръскаш с овлажнителя и действаш. Бонуса е, че премахва и оксидацията върху боята.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Юни 2016, 15:25

Клея може да махне само повърхностна оксидация, много лека... в повечето случаи (масово) оксидацията по лака е много сериозна (вече) и клея нищо не може да направи :)

User
Аватар

Мнение от b00st » 27 Юни 2016, 16:29

Аз превантивно пръскам с оцет. Маха петна и става бързо и ефективно. В едно шише от препарат за прозорци минавам цялата кола и след това се измива.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Юни 2016, 19:54

Mollov написа:Клея може да махне само повърхностна оксидация, много лека... в повечето случаи (масово) оксидацията по лака е много сериозна (вече) и клея нищо не може да направи :)

Нямам идея колко силна оксидация може да премахне. При мен явно е била малко, но като я почистих боята изглеждаше съвсем по-различно. Но иначе маха точици асфалт, смола и заварени в лака мухи :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Юни 2016, 15:41

Да, по-леки "проблемни моменти" са напълно във възможностите на клея, ама го пробвай на по-сериозна (годишна) оксидация да видиш как... само мажеш отгоре :D

Иначе с тия съвременните препарати за tar, sap и т.н. removal клея става все по-непотребен, но за истинско почистване на лака без полиране все още няма равен :) С изключение на полимерните клей кърпи, които са по-лесни и по-бързи за работа (а и спокойно можеш да ги изпускаш на земята), но реално ефекта и начина на работа е същия...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юни 2016, 16:51

Чудесна тема колеги, и ще ви помоля, кажете някаква паста за полиране на автомобил.
Смятам сам и за кеф да извърша тази манипулация, но трябва да знам с каква паста/пасти да извърша процедурата.
Взел съм си една машинка за полиране и само да остане време.... :mhihi:
Колата е син металик ако има значение.

User
Аватар

Мнение от b00st » 28 Юни 2016, 17:10

Mollov написа:Да, по-леки "проблемни моменти" са напълно във възможностите на клея, ама го пробвай на по-сериозна (годишна) оксидация да видиш как... само мажеш отгоре :D

Иначе с тия съвременните препарати за tar, sap и т.н. removal клея става все по-непотребен, но за истинско почистване на лака без полиране все още няма равен :) С изключение на полимерните клей кърпи, които са по-лесни и по-бързи за работа (а и спокойно можеш да ги изпускаш на земята), но реално ефекта и начина на работа е същия...

Вчера случайно попаднах на клипче как клейват 1 годишно стояла кола на улицата. Като видях какво излезе по клея веднага си поръчах 2 бара на 3М и ще тествам :mrgreen:

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 28 Юни 2016, 19:08

b00st написа:Като видях какво излезе по клея веднага си поръчах 2 бара на 3М и ще тествам :mrgreen:

И аз се навих, но след клея какъв продукт трябва да се ползва, за да "запечата" ефекта? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Юни 2016, 22:08

Клея не наслагва нищо за да се запечатва. Може да ползваш вакса, разните нано-мано запечатки и други подобни за да създаде филм, който да пази от оксидация и прах до някъде.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата