Ключ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Re: Мнение за а8 w12 d3

Мнение от iliew » 16 Сеп 2015, 5:21

vicho написа:
iliew написа:Обьркал сьм само дьржавата.... хайде вземай я... http://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-760- ... 10%26r%3d5

пак бъркаш двата щата и пак не внимаваш, ама явно си навътре в нещата :yes:

първо 8,500 франка са 15,000 лв, което пък е 7.7k EUR

второ, дължиш ДДС върху тия пари :mhihi: 1.5k EUR

ШВЕЙЦАРИЯ НЕ Е В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ!

иначе отивам да изкупувам :mhihi: :bowdown:

и така, да не говорим, че може и да не е реална обявата :yes:

но след като си се отказАл, няма смисъл да дискутираме

Аудито е яко, както каза колегата, който кара такова... поне да сподели цени за части от първа ръка, да не е после да плачем дружно :mrgreen: :smoke:

Само така информативно ...купил сьм доста повече коли от Швейцария от теб... така че прекалено си далече ти да ми обясняваш за мита и ддс-та. 2ро До сега няма автомобил от там който да не са свалили ПОНЕ 500франка. 3то... Има начини ддс и митото да са доста под сумата която споменаваш. Иначе успяваш да Осереш темата ПИЧ... Колкото до ремонти по а8...спокойно, не ме грижи за парите МИ.. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 16 Сеп 2015, 8:09

Аз пък ще следя темата понеже тоя модел на Audi и на мене винаги ми е харесвал, и ако iliew си вземе, поне ще знам цени на поддръжка от първа ръка. Честно казано от време на време се хвърлям в едни размисли дали да не взема едно такова.
Само че аз съм се ориентирал към 4.2i мотора.
Като цяло от прочетеното в Audi форума, мненията за D3 са положителни и колата била здрава. Като проблем пишат машинката дето прибира и изкарва екрана на навигацията. Чупела се лесно, и ремонта бил около 600-800 лева.
В крайна сметка това D3 с ремък или верига е, че мнения най различни? :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 16 Сеп 2015, 8:41

С ремък е.
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Сеп 2015, 11:17

Абе разместени цилиндри ама бентли също го ползват този мотор и няма драми, дори в новия flying spur е турбиниран и вади 620кс (там вече разхода е стряскащ - 50+ градско при ребрене ахаха

Колата наистина е здрава, но си иска гледане, коеро е малко по-скъпо от средностатистическите коли. В същото време радва с лукс, возия и присъствие
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Сеп 2015, 12:38

Don_Diego написа:Абе разместени цилиндри ама бентли също го ползват този мотор и няма драми ...

Кви драми?

Дето се вика сигурно не са хубави щото много много не ги карат :mhihi:

И да има драми, те или се решават бързо гаранционно или бързо негаранционно
без драми от страна на собственика, щото там където Бентли наистина имат пазар,
не се купуват втора ръка от хора дето ги мислят тия неща като поддръжка ...

Изобщо защо си говорим за практичност в тези двигатели?
Големи сложни, бъкани с електроника за да са и мощни и екологични пък и донякъде икономични ...
Такава кола се купува заради лукса, а не щото не се разваля нищо по нея ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Сеп 2015, 13:30

Драми всмисъл, че не се чупи нещо през ден както се опитват да ни убедят по-напред в темата.
Иначе подкрепям мнението ти, че такава кола се купува без да се мисли кое колко ще струва
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Сеп 2015, 13:51

Да бе аз те разбрах ... просто няма как да си вадим някакъв извод от това, че Бентли го слагат ...
Това исках да кажа.

Явно, че мотора не е толкова скапан, че да го изберат и толкова ...

Ако има обаче за смяна 24 ламбда сонди за 3-4-5к евра или нещо подобно едва ли
тоя дето си купил Бентли ще се впечатли, възмути или оплаче във форума на Бентли ...

vicho написа:Тея Бентли, имат ли си форум, въобще? :ok:

Едва ли Бентли ще пуснат сервизна акция и ще се разбере, че има проблем
или ако има някакъв сериозен конструктивен проблем вероятно всичко ще бъде сменено бързо и тихо,
а собствениците (или техните представители :mhihi: ) изпратени със свирка на изпроводяк ...

Тва ми беше мисълта като цяло :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Сеп 2015, 13:53

Колегата явно се е намечтал да кара цял живот BMW. Колкото до обсъждания тук автомобил, аз не бих се притеснявал ако имам пари да го купя и поддържам. Би следвало да мисля, че може да се наложи ремонт на нещо по-сериозно и аз ще мога да го посрещна, спокойно и без притеснение. Тия коли не са направено за хора, които мислят кое колко струва като се счупи. Колегата каза че това не е проблем, така че аз не виждам много смисъл от темата, освен той да се похвали с новата придобивка.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 16 Сеп 2015, 14:14

То не е въпроса дали можеш да я поддържаш, а колко е здрав и дали си заслужва. Ако всяка седмица или месец е на сервиз, какво е значението кое колко струва, след като няма да можеш дори да си вършиш работата, което е основното и предназначение. За вас всичко опира до това дали ти пука колко ще струва поддръжката, щом имаш пари да я поддържаш няма проблем, че през повечето време ще е в сервиз...

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 16 Сеп 2015, 18:19

разгледах докладите и вместо да си човъркам мозъка кой крив и кой прав
предпочетох да затрия обидните и другите мнения,които не се отнасят към конкретната тема.
моля ви за колегиалност,без да се обръщам към някой конкретно
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 16 Сеп 2015, 20:23

Elesar74 написа:Колегата явно се е намечтал да кара цял живот BMW. Колкото до обсъждания тук автомобил, аз не бих се притеснявал ако имам пари да го купя и поддържам. Би следвало да мисля, че може да се наложи ремонт на нещо по-сериозно и аз ще мога да го посрещна, спокойно и без притеснение. Тия коли не са направено за хора, които мислят кое колко струва като се счупи. Колегата каза че това не е проблем, така че аз не виждам много смисъл от темата, освен той да се похвали с новата придобивка.

НАМЕЧТАЛ.... предполагам използва тази дума заради инфото на профила ми... Цял живот не сьм карал,само десет години но са достатьчни да пожелая да сменя за момента марката...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 18 Сеп 2015, 15:25

Don_Diego написа:Абе разместени цилиндри ама бентли също го ползват този мотор и няма драми, дори в новия flying spur е турбиниран и вади 620кс (там вече разхода е стряскащ - 50+ градско при ребрене ахаха

Колата наистина е здрава, но си иска гледане, коеро е малко по-скъпо от средностатистическите коли. В същото време радва с лукс, возия и присъствие

Какво присъствие има тази scale-ната 80-ка :mhihi: която тежи над 2 тона и е 4х4 :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 18 Сеп 2015, 21:32

малко офф-топик ама ми е много интересно някой като каже " да си купиш кола , без да се притесняваш за подръжката " ..... Това означава , че 80% не само от форума , ами и от страната като цяло да караме голф 2/3 за да не го мислим .... Имам няколко приятели които карат мерцедеси АМГ и други автомобили в диапазона 80-140к лева и като им се развали нещо за 4-5к лева им става тъпо .... а въпросните приятели са горе долу милионери

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 18 Сеп 2015, 22:14

AngelG написа:малко офф-топик ама ми е много интересно някой като каже " да си купиш кола , без да се притесняваш за подръжката " ..... Това означава , че 80% не само от форума , ами и от страната като цяло да караме голф 2/3 за да не го мислим .... Имам няколко приятели които карат мерцедеси АМГ и други автомобили в диапазона 80-140к лева и като им се развали нещо за 4-5к лева им става тъпо .... а въпросните приятели са горе долу милионери

Това ми е любимо, заедно с другото, че щом купуваш такава кола не трябвало да ти пука колко гори. Но това обикновено са приказки на хора, които така или иначе нямат пари за подобни коли. Ако някога ги заимат, не съм сигурен, че ще разсъждават по същия начин. :lol: Тъкмо вчера се видях с един приятел, който една година търкаля Q7 4,2 бензин и сега го гледам с А8 3,0 TDI. Викам му "какво стана с джипа", а той "разкарах го, писна ми да давам всеки ден по 100 лева за бензин". А той не е като да няма пари :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Сеп 2015, 22:49

Бъркате пичуви ...

Бъркате това да имаш пари с това за кого са правени тия коли дето коментирате :winky:

Разните топ модели, бензинови, огромни мотори се правят именно за хора дето не ги вълнува колко горят :wave:
А тва, че на всеки имащ пари киселяк му се иска да изпъкне е друг въпрос ...
Рано или късно тези дето не им е важно чак толкова или установят, че впечатляват само джоба си с тия талиги
си взимат нещо дето им отговаря на нуждите и възможностите ... други се мъчат до последно ...
купуват втора употреба гуми и всякакви други мизерни номерца за да карат "еди кво си" ...

Просто е - караш квото ти е по джоба не ревеш, караш нещо дето не ти е по джоба - ревеш ...

Тоя с Ку7-цата 1 година ли му е била нужна да установи, че тоя камион с бензинов мотор е ламя :dunno:
Ебаси примера беше тва :mhihi: И да явно няма пари ... поне не такива пари, че да кара Кю7 4.2 бензин ...

Тия милионерите с АМГ-тата и те са същата работа - хем сърби, хем боли ...
Ама то нали у нас ако не е АМГ или поне 500 ли 600 там кво са все едно е Хюндай :mhihi:

пп. Да ви спестя труда - нямам пари за такива коли за тва пиша такива работи :mhihi:
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата