Тъмни предни стъкла - вече позволено?!
Модератор: Общи модератори
- Alpha
- Потребител
-
- Кара: Citroën C4 Coupe
- Мечтае да кара: X6 ///M
- Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap
Re: Тъмни предни стъкла - вече позволено?!
Няма случйни хора, които постоянно да шофират кола със зартмнени стъкла отпред. Повечето са полицаи или с определени контакти и връзки, съответно протекции. За редовите граждани е безсмислено това упражнение.
Много е важно, всичко да е важно!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Е какво да му споменават - позволено е затъмняване колкото ти душа иска при наличие на странични огледала. Не знам какво ви радват толкова тия тъмни стъкла, нощно време няма каране с такива 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
M3 E92 написа:whatdaf написа:А как е установено, че е намалена прозрачността им. Като се съмняват, че си пил - или с дрегер или кръвна проба и се установява така ли е или не. Като казват, че са ти затъмнени стъклата с какво го установяват, че е така ?
Поставих същия въпрос на органите на реда, когато ме спряха за фолио отпред, отговорът беше "В закона никъде не пише за техническо средство за установяване намаляването на пропускливостта"
Това, че виждаш нещо означава ли, че можеш да го докажеш? Вчера те видях да караш с 260 на
бул. България и се обадих на полицията. Защо не са ти взели книжката? И нямаш акт 3000 лв. ?
Отворете си очите! В акта, ние го видяхме и техническото средство отчете са две съвсем различни неща!

Какъвто е масовия шофьор такива са и полицаите ни, съдебната система ... Пълно безхаберие и беззаконие.
За момента затъмняването на предните странични и челно стъкло е забранено. При проверка на пътя е въпрос на избор от страна на проверяващия как да ви сурвака.
Общо взето с тъмни стъкла карат хора, които могат да си го позволят, а останалите са мазохисти.
Спора е абсолютно излишен.
За момента затъмняването на предните странични и челно стъкло е забранено. При проверка на пътя е въпрос на избор от страна на проверяващия как да ви сурвака.
Общо взето с тъмни стъкла карат хора, които могат да си го позволят, а останалите са мазохисти.
Спора е абсолютно излишен.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Haddess написа:Това, че виждаш нещо означава ли, че можеш да го докажеш? Вчера те видях да караш с 260 на
бул. България и се обадих на полицията. Защо не са ти взели книжката? И нямаш акт 3000 лв. ?
Отворете си очите! В акта, ние го видяхме и техническото средство отчете са две съвсем различни неща!
Да, винаги съм се чудил - ако те спрат, защото си минал на червено, а ти твърдиш, че няма такова нещо - дали ще успеят да те глобят? (-- ама не искам да пробвам.. :)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
dreadx написа:Haddess написа:Това, че виждаш нещо означава ли, че можеш да го докажеш? Вчера те видях да караш с 260 на
Да, винаги съм се чудил - ако те спрат, защото си минал на червено, а ти твърдиш, че няма такова нещо - дали ще успеят да те глобят? (-- ама не искам да пробвам..
Ще успеят и без да си минал ако решат

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Don_Diego написа:Е какво да му споменават - позволено е затъмняване колкото ти душа иска при наличие на странични огледала. Не знам какво ви радват толкова тия тъмни стъкла, нощно време няма каране с такива
Колега ти карал ли си със затъмнени предни стъкла? Моите предните са на 40% и никога не съм имал проблем с видимостта вечер. Ако имаш някой познат със затъмнени предни стъкла, седни в колата и на слънце отвори прозореца на половина. Сам ще разбереш какво имам в предвид. На мен лично тук в Търново не ми правят проблем. Преди месец ходих до Стара Загора и веднага ме захапаха

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Аз следващата кола мисля да си я взема със затъмнени (много) задно и задни странични стъкла а предните минимално колкото е разрешено.
Има ли някакво мерило колко може да се затъмнят предните?
Има ли някакво мерило колко може да се затъмнят предните?
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Николко, нямаш право да намаляш видимостта дори с 1%
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Ако си намериш такива заводски затъмнени няма как да ти направят проблем, а иначе колегата е прав - предните стъкла нямаш право да ги пипаш. Всичко е на твоя отговорност. Аз моите лично съм ги затъмнил 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Ново 20 . Хайде честито . Тия тотално изтрещяха !!! До сега го "дъвкаха" в Часът на Милен Цветков . Имаше един дебел ОЛИГОФРЕН който така и не можа да даде смислено обяснение ЗАЩО !
Въвеждат се по-строги ограничения при затъмняване на стъклата на автомобила:
Забранява се ограничаване на видимостта през челното, задното и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
Ограничаване на видимостта през стъклата на задните странични врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила. Като намаляването на прозрачността на стъклата по ал. 2 се допуска само в границите на стойностите, определени в Правило № 43 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации.
http://www.shofior.com/wordpress/новото-в-закона-за-движение-по-пътищат/
Въвеждат се по-строги ограничения при затъмняване на стъклата на автомобила:
Забранява се ограничаване на видимостта през челното, задното и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
Ограничаване на видимостта през стъклата на задните странични врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила. Като намаляването на прозрачността на стъклата по ал. 2 се допуска само в границите на стойностите, определени в Правило № 43 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации.
http://www.shofior.com/wordpress/новото-в-закона-за-движение-по-пътищат/
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Че те щорите и без това са много по-готини, особено ако са фабричните. Обаче има и афтърмаркет, които стоят супер. С тъмни джамци отзад, както беше казал един колега, е все едно като отпред и отзад да си с различни джанти. Субективно е, ама според мен е адска грозотия.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
vixx написа:Че те щорите и без това са много по-готини, особено ако са фабричните. Обаче има и афтърмаркет, които стоят супер. С тъмни джамци отзад, както беше казал един колега, е все едно като отпред и отзад да си с различни джанти. Субективно е, ама според мен е адска грозотия.
Според закона
Забранява се ограничаване на видимостта през челното, задното и през страничните стъкла на автомобила
Нямаш право да имаш щора дори.
Мен ми интересно товарните автомобили,бусовете,повечето служебни баничарки и тн, те изобщо нямат задни стъкла? Ми ко прайм ся ?

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Nedko Anev написа:vixx написа:Че те щорите и без това са много по-готини, особено ако са фабричните. Обаче има и афтърмаркет, които стоят супер. С тъмни джамци отзад, както беше казал един колега, е все едно като отпред и отзад да си с различни джанти. Субективно е, ама според мен е адска грозотия.
Според законаЗабранява се ограничаване на видимостта през челното, задното и през страничните стъкла на автомобила
Нямаш право да имаш щора дори.
Мен ми интересно товарните автомобили,бусовете,повечето служебни баничарки и тн, те изобщо нямат задни стъкла? Ми ко прайм ся ?

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Освен да ти кажа, че законите са ни безумни... нямам какво друго да добавя, но както сам виждаш факт е.
Аз се чудя дали на служебните баничарки ще им сложат стъкла отзад

Аз се чудя дали на служебните баничарки ще им сложат стъкла отзад