Тъмни предни стъкла - вече позволено?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Citroën C4 Coupe
Мечтае да кара: X6 ///M
Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap

Re: Тъмни предни стъкла - вече позволено?!

Мнение от Alpha » 13 Май 2016, 10:24

Няма случйни хора, които постоянно да шофират кола със зартмнени стъкла отпред. Повечето са полицаи или с определени контакти и връзки, съответно протекции. За редовите граждани е безсмислено това упражнение.
Много е важно, всичко да е важно!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Май 2016, 10:45

Е какво да му споменават - позволено е затъмняване колкото ти душа иска при наличие на странични огледала. Не знам какво ви радват толкова тия тъмни стъкла, нощно време няма каране с такива :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 13 Май 2016, 11:02

M3 E92 написа:
whatdaf написа:А как е установено, че е намалена прозрачността им. Като се съмняват, че си пил - или с дрегер или кръвна проба и се установява така ли е или не. Като казват, че са ти затъмнени стъклата с какво го установяват, че е така ?

Поставих същия въпрос на органите на реда, когато ме спряха за фолио отпред, отговорът беше "В закона никъде не пише за техническо средство за установяване намаляването на пропускливостта" :kuku:

Това, че виждаш нещо означава ли, че можеш да го докажеш? Вчера те видях да караш с 260 на
бул. България и се обадих на полицията. Защо не са ти взели книжката? И нямаш акт 3000 лв. ?
Отворете си очите! В акта, ние го видяхме и техническото средство отчете са две съвсем различни неща!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 13 Май 2016, 14:43

Какъвто е масовия шофьор такива са и полицаите ни, съдебната система ... Пълно безхаберие и беззаконие.
За момента затъмняването на предните странични и челно стъкло е забранено. При проверка на пътя е въпрос на избор от страна на проверяващия как да ви сурвака.
Общо взето с тъмни стъкла карат хора, които могат да си го позволят, а останалите са мазохисти.

Спора е абсолютно излишен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 15 Май 2016, 21:54

Haddess написа:Това, че виждаш нещо означава ли, че можеш да го докажеш? Вчера те видях да караш с 260 на
бул. България и се обадих на полицията. Защо не са ти взели книжката? И нямаш акт 3000 лв. ?
Отворете си очите! В акта, ние го видяхме и техническото средство отчете са две съвсем различни неща!

Да, винаги съм се чудил - ако те спрат, защото си минал на червено, а ти твърдиш, че няма такова нещо - дали ще успеят да те глобят? (-- ама не искам да пробвам.. :)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 16 Май 2016, 19:13

dreadx написа:
Haddess написа:Това, че виждаш нещо означава ли, че можеш да го докажеш? Вчера те видях да караш с 260 на

Да, винаги съм се чудил - ако те спрат, защото си минал на червено, а ти твърдиш, че няма такова нещо - дали ще успеят да те глобят? (-- ама не искам да пробвам.. :)

Ще успеят и без да си минал ако решат :confused: Аз съм имал акт за нарушение което не съм направил,но е дълго за писане :censored:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 16 Юли 2016, 6:35

Don_Diego написа:Е какво да му споменават - позволено е затъмняване колкото ти душа иска при наличие на странични огледала. Не знам какво ви радват толкова тия тъмни стъкла, нощно време няма каране с такива :dunno:

Колега ти карал ли си със затъмнени предни стъкла? Моите предните са на 40% и никога не съм имал проблем с видимостта вечер. Ако имаш някой познат със затъмнени предни стъкла, седни в колата и на слънце отвори прозореца на половина. Сам ще разбереш какво имам в предвид. На мен лично тук в Търново не ми правят проблем. Преди месец ходих до Стара Загора и веднага ме захапаха :lol: Първата реплика на куката "и кво прайм ся" :mhihi: , отговора беше ще го сваля като се прибера и от среща пак "и кво прайм ся $$" :mhihi: отидох свалих го пред него и ми върна документите(парите бих ги скъсал пред него, но не и да му ги дам). На другия ден бях туниран отново :dunno:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i
Мечтае да кара: М3

Мнение от DaveBG » 16 Юли 2016, 7:38

Аз следващата кола мисля да си я взема със затъмнени (много) задно и задни странични стъкла а предните минимално колкото е разрешено.
Има ли някакво мерило колко може да се затъмнят предните?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6inlinepower » 16 Юли 2016, 8:34

Николко, нямаш право да намаляш видимостта дори с 1%

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 16 Юли 2016, 12:07

Ако си намериш такива заводски затъмнени няма как да ти направят проблем, а иначе колегата е прав - предните стъкла нямаш право да ги пипаш. Всичко е на твоя отговорност. Аз моите лично съм ги затъмнил :yes:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 07 Яну 2017, 0:44

Ново 20 . Хайде честито . Тия тотално изтрещяха !!! До сега го "дъвкаха" в Часът на Милен Цветков . Имаше един дебел ОЛИГОФРЕН който така и не можа да даде смислено обяснение ЗАЩО !

Въвеждат се по-строги ограничения при затъмняване на стъклата на автомобила:

Забранява се ограничаване на видимостта през челното, задното и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
Ограничаване на видимостта през стъклата на задните странични врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила. Като намаляването на прозрачността на стъклата по ал. 2 се допуска само в границите на стойностите, определени в Правило № 43 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации.

http://www.shofior.com/wordpress/новото-в-закона-за-движение-по-пътищат/
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 07 Яну 2017, 2:01

Че те щорите и без това са много по-готини, особено ако са фабричните. Обаче има и афтърмаркет, които стоят супер. С тъмни джамци отзад, както беше казал един колега, е все едно като отпред и отзад да си с различни джанти. Субективно е, ама според мен е адска грозотия.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 07 Яну 2017, 2:13

vixx написа:Че те щорите и без това са много по-готини, особено ако са фабричните. Обаче има и афтърмаркет, които стоят супер. С тъмни джамци отзад, както беше казал един колега, е все едно като отпред и отзад да си с различни джанти. Субективно е, ама според мен е адска грозотия.

Според закона

Забранява се ограничаване на видимостта през челното, задното и през страничните стъкла на автомобила

Нямаш право да имаш щора дори.

Мен ми интересно товарните автомобили,бусовете,повечето служебни баничарки и тн, те изобщо нямат задни стъкла? Ми ко прайм ся ? :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 07 Яну 2017, 2:24

Nedko Anev написа:
vixx написа:Че те щорите и без това са много по-готини, особено ако са фабричните. Обаче има и афтърмаркет, които стоят супер. С тъмни джамци отзад, както беше казал един колега, е все едно като отпред и отзад да си с различни джанти. Субективно е, ама според мен е адска грозотия.

Според закона

Забранява се ограничаване на видимостта през челното, задното и през страничните стъкла на автомобила

Нямаш право да имаш щора дори.

Мен ми интересно товарните автомобили,бусовете,повечето служебни баничарки и тн, те изобщо нямат задни стъкла? Ми ко прайм ся ? :D

:dunno: То по тая логика рязко стана незаконна една от екстрите на всички лимузини висок клас, дори от последното поколение.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 07 Яну 2017, 2:32

Освен да ти кажа, че законите са ни безумни... нямам какво друго да добавя, но както сам виждаш факт е. :D
Аз се чудя дали на служебните баничарки ще им сложат стъкла отзад :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата