Зимни гуми - съвети
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Re: Зимни гуми - съвети
Аз се чудя кои да взема - BARUM POLARIS 3 205/55 R16 91T или KUMHO WINTERCRAFT WP51 205/55 R16 91H. Барума е доста по-напред в класацията http://www.avtogumi.bg/oscommerce/testove_zimni_gumi.php и мисля тях да ги купя.
Gqbriel написа:Аз лично предпочитам ,такъв тип гума а не тези ,с шарка като на трактор,НО хората така са преценили....сегмента явно е по-високи в малкия размер и "стандартни размери" при 18ц и нагоре - това е друго нещо,но обяснението,че е за много пърформанс и 16ка на борд 70 ме изгуби
Това е истината. Ти какво предпочиташ.
И дори сам го казваш - трактора има за цел да драпа в най-гадните места.
Ти предпочиташ да си фешън. Ибираш - да си фешън или да драпаш. И ти си си написал какво предпочиташ. Лошо няма.
Ето за пример сега - Нокиан изкараха Д4 поколение, което е продължение на Д3. "А" модела отново е перформънс модела на Нокиан. Ако изкарат А4 след година или две, това означава ли, че А4 е наследник на Д4, а не на А3? Риторичен въпрос.
А и защо толкова леко пропусна да напишеш, че тази гума на "70" височина е 850P SUV?
Колкото и да не ти се иска "П" то е пласиране за големите коли, които товарят гумите повече. И обясних каква е хватката с ламелите.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
JTD написа:Gqbriel написа:Аз лично предпочитам ,такъв тип гума а не тези ,с шарка като на трактор,НО хората така са преценили....сегмента явно е по-високи в малкия размер и "стандартни размери" при 18ц и нагоре - това е друго нещо,но обяснението,че е за много пърформанс и 16ка на борд 70 ме изгуби
Това е истината. Ти какво предпочиташ.
И дори сам го казваш - трактора има за цел да драпа в най-гадните места.
Ти предпочиташ да си фешън. Ибираш - да си фешън или да драпаш. И ти си си написал какво предпочиташ. Лошо няма.
Ето за пример сега - Нокиан изкараха Д4 поколение, което е продължение на Д3. "А" модела отново е перформънс модела на Нокиан. Ако изкарат А4 след година или две, това означава ли, че А4 е наследник на Д4, а не на А3? Риторичен въпрос.
А и защо толкова леко пропусна да напишеш, че тази гума на "70" височина е 850P SUV?
Колкото и да не ти се иска "П" то е пласиране за големите коли, които товарят гумите повече. И обясних каква е хватката с ламелите.
Понякога пропускаш да четеш а така не се получва диалог

На мен гума дето драпа ми не трябва - чети хубаво моля те(по спомен и ти беше с X може да греша) - с какво един псевдо СУВ/Кросовър на 195/70 ще натовари даже се обзалагам,че НЕ МОЖЕ повече от 3ка X ...Да не говоря,че сигурно и не е повече от 50кг на колело по-тежък от такава,нещо логиката ти издиша пък ти ми обяснявай за каквито си искаш ламели - довчера гуми си правил....
Не съм човека да обсъжда някой си производител каква политика ще провежда,но всеки един твой довод е ей така за спора...
Викаш - фешън,кое му е фешън бе човек - къв пример ми даваш с A3 и D3 като едната дори не се прави под 17ц....
Нокиан изкараха междинен вариянт между А и Д серията - пак ми обясни,кой е фешън кола с 110катъра спирачки с размера на кутия цигари на 17ц 225/45/17 или бмв/мерц/ауди с обем 3лтр и над 250 коня с гума тип 850P,wintersport 5,sottozero 3 ?!
А разликата с Д4 е ЧЕ се предлага над 16 цола до 17 или 18 по спомен,докато А3 си остава над 17 където ИМА логика,за разлика от тоя вседеход мощен с 195/70/16....уау и да аз искам да имам стабилност в завой ,боли ме фара дали ще затъна ,докато не легна на корем не затъвам дори на пясък (и това пробвах лятото ) тъй,че тея теории за SUV + пърформанс + цолаж под 18 няма почва у нас..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Ами ето, взимаш перформънс гумата, която има по-големи раменни блокове, за да те държи в завой. Какъв е проблема не мога да разбера?
СУВ гумата се товари защото има голямо рамо на огъване. За това ако не си обърнал внимание по принцип СУВ гумите са отделни модели на производителите с по-различни характеристики. В случая Конти са решили, че 850П може да покрие тези специфики на по-високите гуми.
И много добре си спомням за случая ти с излизането от пътя миналата зима. В случая страничните раменни бордове няма да ти помогнат. Напротив, при хлъзгава настилка единствено ще те спаси ламела, който това му е целта.
Да, ако караш на сух асфалт, където раменния блок пази огъването на протектора, то е по-добре. За това просто помисли кое е по-важно за теб. Дали завой с 200 на сух път или завой с 50 на сняг, където трябва да разчиташ на многото огъващи и захапващи снега ламели.
СУВ гумата се товари защото има голямо рамо на огъване. За това ако не си обърнал внимание по принцип СУВ гумите са отделни модели на производителите с по-различни характеристики. В случая Конти са решили, че 850П може да покрие тези специфики на по-високите гуми.
И много добре си спомням за случая ти с излизането от пътя миналата зима. В случая страничните раменни бордове няма да ти помогнат. Напротив, при хлъзгава настилка единствено ще те спаси ламела, който това му е целта.
Да, ако караш на сух асфалт, където раменния блок пази огъването на протектора, то е по-добре. За това просто помисли кое е по-важно за теб. Дали завой с 200 на сух път или завой с 50 на сняг, където трябва да разчиташ на многото огъващи и захапващи снега ламели.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
JTD написа:Ами ето, взимаш перформънс гумата, която има по-големи раменни блокове, за да те държи в завой. Какъв е проблема не мога да разбера?

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Gqbriel написа:.....
Gqbriel няма нужда от всичкото това философтване, от последните ти писаници вече се губи срещу какво се бориш

Не знам от къде черпиш информация, но реалността е една и тя е че TS 850 P е новият модел на TS 830 P,а не на TS 850, разликите с TS 850 както писахме JTD ги изясни по-горе и обобщено са, че TS 850 P e "големият батко" на TS 850, предназначен за по тежките и пърформанс автомобили, това е и причина да не се предлагат е един и същ размер. Колкото до това защо и как е определено кой размер с коя шарка(модел) да се предлага, мисля че трябва да се обърнеш към Континентал за обяснение, аз лично не знам и не ме интересува.
За излизането на моделите си прав, грешката е моя, не са представени заедно

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
maikooo написа:Gqbriel написа:.....
Gqbriel няма нужда от всичкото това философтване, от последните ти писаници вече се губи срещу какво се бориш![]()
Не знам от къде черпиш информация, но реалността е една и тя е че TS 850 P е новият модел на TS 830 P,а не на TS 850, разликите с TS 850 както писахме JTD ги изясни по-горе и обобщено са, че TS 850 P e "големият батко" на TS 850, предназначен за по тежките и пърформанс автомобили, това е и причина да не се предлагат е един и същ размер. Колкото до това защо и как е определено кой размер с коя шарка(модел) да се предлага, мисля че трябва да се обърнеш към Континентал за обяснение, аз лично не знам и не ме интересува.
За излизането на моделите си прав, грешката е моя, не са представени заедно
Ама аз знам,че не са защото карам с такива последните 4 год и минах през тях многократно,защото останах доволен,а от миналата година имам съображения за нещо,затова търся и коментирам,нещо което пряко ме засяга , а JTD Много правилно ме разбра .Докато ти в случая като похлупак,но излишен...незнам какво искаш да ми докажеш...аз мога да чета,не чета у форума за някоя компания и какво предлага,чета си ревю-та тестчета,спецификации и т.н защото ми е интересно,излишно е ,но пък съм любопитен по темата...
Това,че аз не намирам логика в нещо,незначи че е правилно.
Написах и малко по-нагоре - не съм аз човека да казвам на някой си или да искам обяснение какво да произвежда,но пък мога своободно да си коментирам...
Абе така и така тук всички сте се събрали запознати, дайте идея за гуми 225/65 17 за SUV? Отказах Йокохамите, сега търся отново.
Например тези NOKIAN / WR SUV 3 225 / 65 R17 / H около 260лв за брой
Например тези NOKIAN / WR SUV 3 225 / 65 R17 / H около 260лв за брой
Vredestein WINTRAC 4 XTREME. Аз карам с такива на е65. По принцип се водят за SUV. Обаче при мен са 225/60/17
Колата е много проходима и много повече от колкото съм очаквал. По паркингите на ски пистите и пътя до там не съм имал никакви проблеми, дори не съм имал и леки засядания. Определено бих ги препоръчал, с условието че съм карал само един сезон с тях.
Другия вариант си го дал. Лично аз не бих взел yokohoma
Последен вариант са ти continental 850 p, обаче и цената става друга.
Колата е много проходима и много повече от колкото съм очаквал. По паркингите на ски пистите и пътя до там не съм имал никакви проблеми, дори не съм имал и леки засядания. Определено бих ги препоръчал, с условието че съм карал само един сезон с тях.
Другия вариант си го дал. Лично аз не бих взел yokohoma
Последен вариант са ти continental 850 p, обаче и цената става друга.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Колеги пред дилема съм и не знам кой от двата модела гуми да избера. Това са:
Nokian wr d4
Yokohama w.drive v905
Размера който търся е 195/65/15. Нокиана ми харесва повече и го намирам на цени от 100-115лв.бр. А yokohamata в avtogumi.com ми я предлагат на 97лв.бр. Благодаря на отзовалите се
Nokian wr d4
Yokohama w.drive v905
Размера който търся е 195/65/15. Нокиана ми харесва повече и го намирам на цени от 100-115лв.бр. А yokohamata в avtogumi.com ми я предлагат на 97лв.бр. Благодаря на отзовалите се
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 36873.html
NOKIAN WR D4 195/65 R15 91T - 99,56
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 13922.html
YOKOHAMA V905 BLUEARTH 195/65 R15 95T XL - 110,16
а вместо това може да си вземеш >
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 12026.html
BF GOODRICH GFORCE WINTER2 195/65R15 91T - 87,22
аз поне тези цени виждам в тези размери ... всеки случай Нокиан-а ще е най-добре от тия следван от Гудрич-а
NOKIAN WR D4 195/65 R15 91T - 99,56
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 13922.html
YOKOHAMA V905 BLUEARTH 195/65 R15 95T XL - 110,16
а вместо това може да си вземеш >
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 12026.html
BF GOODRICH GFORCE WINTER2 195/65R15 91T - 87,22
аз поне тези цени виждам в тези размери ... всеки случай Нокиан-а ще е най-добре от тия следван от Гудрич-а
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3