проект: Столичани в повече, вече с винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: проект: Столичани в повече, вече с винетка?

Мнение от Пилев » 03 Дек 2015, 17:32

Не говорете глупости.Това няма как да се случи, дори и да имаше индикация, че някой дори го обмисля. Навсякъде поне аз като прочетох става ясно, че никой от власта, дори не го обмисля. Най-малкото защото общината ще загуби многократно повече от съдебни дела, от колкото би спечелила.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 03 Дек 2015, 17:59

Няма такава простотия като тва предложение. Тоя бизнес май от село не е излизал къде по света има такава глупост ми кажете :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 19:25

Аз съм твърдо ЗА!
Много повърхостно гледате на нещата.

ПС Също съм и ЗА да поскъпнат винетките :winky:
Ганя няма никога да разбере,че не може само да иска...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 19:29

k.milanov написа:Най - интересни са ми коментарите на хора от Бургас и Варна, които искат да се сложи такава такса и при тях, защото видиш ли идвайки от София ние при тях да си харчим парите за една, две седмици сме им трошели пътищата. А когато те идват да ни правят задръствания и да ни трошат пътищата ЦЕЛОГОДИШНО не е проблем. :ranting: Това са детски изказвания.

Застанете на входовете на София и вижте колко коли сутрин ИЗЛИЗАТ и колко ВЛИЗАТ. Не може сутрин на тунела на Люлин една на пет коли да е със Софийска регистрация, а всичко останало КН Е РК :kuku: Плащат си данъците там, изкарват тук пари, но пак ги харчат там и после ни вдигат само данъците на нас, че да има от къде да изкърпят пътищата, който се ползват от кой ли не.

Нямам абсолютно нищо против хората от по - малките градове и тяхното идване тук. Това е съвсем нормално и по цял свят е така. Не ме разбирайте погрешно. Просто не е правилно само Софиянци да плащат данъци за поддръжка на пътищата в София, защото не ги ползваме само ние.

Започнете да живеете официално в София, имайте адресна регистрация тук, пререгистрирайте си МПС-то, плащайте тука данъците си и няма да имате дертове.
Аз подкрепям. Не може аз да плащам ххх лв данък и ххх лв гражданска, а в същото време в някой общини данъците да са къде къде по - ниски и в крайна сметка да делим един и същ път.

Единственото адекватно мнение :yes: Само ще добавя,че не съм хепи и от факта,че ни подбиват пазара на труда хората от провинцията.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Дек 2015, 19:51

(bubsa) написа:... Само ще добавя,че не съм хепи и от факта,че ни подбиват пазара на труда хората от провинцията.

Само да вметна, че ако човек е достатъчно кадърен и квалифициран в професията си едва ли някой ще успее да подбие каквото и да е...
Ако човек е един от многото, които умеят единствено да се драпат по макарите...хм... едва ли причината, да изкарва малко е в хората от провинцията :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 03 Дек 2015, 19:55

От къде мислите, че идват 90% от нещата които се предлагат в столицата ? Говорим за абсюлютно всичко като почнем от домати, до авточасти.
От Младост ли ? :mhihi: :winky:

Нали не си мислите, че тея по-малко задръствания ще са безплатни.
Цената на всяка една услуга и стока ще се вдигне. С малко, но ще се вдигне ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 19:56

zazomazo написа:
(bubsa) написа:... Само ще добавя,че не съм хепи и от факта,че ни подбиват пазара на труда хората от провинцията.

Само да вметна, че ако човек е достатъчно кадърен и квалифициран в професията си едва ли някой ще успее да подбие каквото и да е...
Ако човек е един от многото, които умеят единствено да се драпат по макарите...хм... едва ли причината, да изкарва малко е в хората от провинцията :winky:

Не е така колега.Незаменими хора няма.Защо да ти плащам за дадена услуга 10лв на тебе,като някой предлага същото за под 5 ;)

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Дек 2015, 20:01

Еми точно така си е. Ако правиш нещо, което всеки може да го прави, нормално. Ако предлагаш услуга, която вършиш по-добре и по-качествено, проблем пак няма.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Дек 2015, 20:07

Защото ако си квалифициран в добре платена област и се развиваш постоянно и си ценен за фирмата ще гледат да те задържат, а не да наемат някой некадърен, който ще е неефективен, но ще взима наполовина като заплата.
Като пример- ако си шофьор на микробус, зареждащ бакалии ясно, че ще вземат най-ниско платения за длъжността.
Просто защото това го могат 90% от трудоспособните.
Но ако си добър програмист, който носи добри приходи на фирмата с уменията си ... ?

Никой бизнесмен не дава голяма заплата за нещо, което го умее Сульо и Пульо.... та в тоя ред на мисли за ниските доходи не е виновен хипотетичния провинциалист, а липсата на умения и квалификация.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 20:08

Пилев написа:Еми точно така си е. Ако правиш нещо, което всеки може да прави нормално. Ако предлагаш услуга, която вършиш по-добре и по качествено, проблем пак няма.

Не се бях замислял,че масата е от уникални специалисти и гении.А и не казвам,че хората от провинцията не могат нищо или,че го правят по-лошо.Просто могат да си позволят да го правят на по-ниска цена.Доста от тях мизерстват в голЕмото село,само и само като се приберат за зимнината да се почувстват успели пред родата и приятелите.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Дек 2015, 20:17

(bubsa) написа:Не се бях замислял,че масата е от уникални специалисти и гении...

Ами ето- искаш доходите ти да не са като на "масата"... ами отдели се от нея, бъди специалист в някаква област...
Вдигни летвата за себе си и се постарай за да получиш нещо насреща.
Докато се асоциираш с "масата" ще получаваш колкото тях.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 20:23

zazomazo написа:
(bubsa) написа:Не се бях замислял,че масата е от уникални специалисти и гении...

Ами ето- искаш доходите ти да не са като на "масата"... ами отдели се от нея, бъди специалист в някаква област...
Вдигни летвата за себе си и се постарай за да получиш нещо насреща.
Докато се асоциираш с "масата" ще получаваш колкото тях.

Аз не говоря за мен,а за общия случай.
Аз съм си се доказал в моята област и във фирма от 60 човека 2-ма взимат повече пари от мен ;) М-у другото само аз съм от София и поради този факт ме "обичат" половината колеги :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Дек 2015, 20:29

(bubsa) написа:...
Аз не говоря за мен,а за общия случай.
...

Аз също нямах предвид конкретно теб, просто така се изразих :yes:

Написаното от мен е за всеки, който не е доволен от статуквото
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Дек 2015, 20:32

ogata написа:От къде мислите, че идват 90% от нещата които се предлагат в столицата ? Говорим за абсюлютно всичко като почнем от домати, до авточасти.
От Младост ли ? :mhihi: :winky:

ами точно ако повечето неща като почнем от домати и стигнем до авточасти са родно производство нямаше куцо,кьораво и сакато да се напъват да бачкат в софия ;) защото в момента повечето неща у нас са внос от китай,турция и тн.
Друго което ми е направило впечатление,е повечето от старите коли които най много пушляват и замърсяват,с лош външен вид са именно коли от провинцията/за манталитета на каране няма да споменавам/
така,че и аз съм за :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Дек 2015, 20:37

kiko написа:...
ами точно ако повечето неща като почнем от домати и стигнем до авточасти са родно производство нямаше куцо,кьораво и сакато да се напъват да бачкат в софия ;) защото в момента повечето неща у нас са внос от китай,турция и тн.
...

Т.е. смяташ, че ако се ограничи достъпа до София на Куцото, Кьоравото и Сакатото ще се започне производство от домати до авточасти в БГ? :ok:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата