Анкета за пушачи.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Относно отказването на цигарите

Пуша и мисля да продължа:
47
26%
Пуша и искам да ги откажа:
38
21%
Не пуша:
92
50%
Използвам електронна цигара:
6
3%

Общо гласове : 183
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Анкета за пушачи.

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 15:55

А до колко време трябва да се изпуши правилно съхранявана пура ? Т.е. купувам си я от магазин (където си я съхраняват както трябва) и я слагам в чекмеджето. До колко дни ще се скапе ? Ако е от вакумираните или тези в метална кутийка ? Тези в металните като че ли държат повече.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Дек 2015, 16:06

Една пура колкото повече седи съхранявана правилно толкова по- мека и хубава става. Повечето пури които купувам ги държа между 6-12 месеца в хюмидора. Имам и по- отлежали. Един вид- нямат срок на годност. Хубавата пура никога не е вакуумирана. Може да е в туба, но тубата обикновено е за да я предпази ако си я носиш с тебе а не да ти създава микроклимат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 16:11

Е то вакумирани точно май не съм срещал, по-скоро опаковани. Питам, понеже не съм чак такъв фен, че да си купувам хюмидор, но пък и идеята да дам 20лв за пура и да я прецакам пак не ме кефи.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Дек 2015, 16:40

То хюмидора не е голяма философия нито пък пари ако е малък. Взимаш си един за 50-100 лева дето събира 20 пури примерно и му наливаш дестилирана вода на гъбичките и си ти. Повечето пури и да не са във форма като ги държиш примерно една- две седмици и се оправят.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 20 Дек 2015, 18:51

Като се заприказвахте за пури и си спомних,че преди 3-4 години ми бяха подарили някакви пури лимитирана серия,така пише на етикетчето им! Има ли шанс да са останали долу горе в задоволително състояние като се има в предвид,че са стояли в една кутия и в найлонова торбичка? От тази тема се сетих за тях и ги открих :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Дек 2015, 13:12

Отказах ги преди 2+ години, чувствам се страхотно, намерих стимул да ги спра в това, че не желая децата ми да растат в среда на пушач.
Недостатък е това, че обонянието ми се изостри доста и да ви кажа незнам как ме е тъпяла жена ми докато съм пушел.
Сега като се кача с някой току що пушил в асансьора и направо ми се сгажда.
Пуших 22 години, пожелавам си никога повече да не пропушвам.
Определено е трудно отказването, аз все още съм си пристрастен и ми се допушва от време на време. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Дек 2015, 14:11

vld написа:Недостатък е това, че обонянието ми се изостри доста и да ви кажа незнам как ме е тъпяла жена ми докато съм пушел.

И на мен това ми е сериозен проблем. Питам се:
- Как може да се парфюмират с подобни гадости?
- Как може да готвят толкова неприятна храна?
- Как може храните и напитките, които се продават да са толкова изкуствени и неприятни на вкус/мирис.

И още много други подобни.
Обострението на обонянието при мен не го считам за минус, но просто сме заобиколени от откровенни боклуци. :censored:
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 21 Дек 2015, 15:50

vld написа:Отказах ги преди 2+ години, чувствам се страхотно, намерих стимул да ги спра в това, че не желая децата ми да растат в среда на пушач.
Недостатък е това, че обонянието ми се изостри доста и да ви кажа незнам как ме е тъпяла жена ми докато съм пушел.
Сега като се кача с някой току що пушил в асансьора и направо ми се сгажда.
Пуших 22 години, пожелавам си никога повече да не пропушвам.
Определено е трудно отказването, аз все още съм си пристрастен и ми се допушва от време на време. :)

Аз съм ги отказал от почти 7 год и още ми се случва да сънувам как пуша, но иначе вече не ми се допушва :D
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Дек 2015, 18:44

Stoqnov_1979 написа:Като се заприказвахте за пури и си спомних,че преди 3-4 години ми бяха подарили някакви пури лимитирана серия,така пише на етикетчето им! Има ли шанс да са останали долу горе в задоволително състояние като се има в предвид,че са стояли в една кутия и в найлонова торбичка? От тази тема се сетих за тях и ги открих :mhihi:

най- вероятно са изсъхнали. трябва да ги сложиш поне седмица две при 75% влажност да се съживят. след това си ти :) 3-4 години като са стояли са станали особено меки и приятни за пушене...

иначе сега ако ги запалиш както са сухи- ще се разпарцалосат най-вероятно, ще горят яко и горещо и ще са остри и.. само ще ги изхабиш ... ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 21 Дек 2015, 18:45

bum_bum написа:Някой да не си помисли, че с тоя филтър съм пушил цигари :mhihi:

Само 5 излизания с колело в града. Общо около 6-7 часа активно каране. (Производителя дава смяна обикновено на 69 часа, един месец или ако се промени цвета). А цвета не би трябвало да се промени значително през тези 69 часа и градско каране, освен ако не сме в екстремно мръсна среда.

Направо да сложат до табелата на входа за София едно предупреждение, че живота тук предизвиква рак на белия дроб (поне).

Изображение Изображение

Баси.....е това е вече гадна работа.Искаш-не искаш дишаш гадория.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 21 Дек 2015, 19:01

bum_bum написа:...
Изображение Изображение

Това е доста шокиращо, дава повод за сериозен размисъл... Често се възмушаваме от калпавото гориво, което сме сипали в резервоара, от смърделия салам или прокиснатото вино. А колко пъти се замисляме какво дишаме? Тая чернилка ти влиза директно в дробовете... Като се замислиш - сега си продаваш здравето за пари, а кога ще дойде обратният момент - същите тези пари да ги даваш за лекарства... :kuku: :kuku:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2015, 19:18

Най-тъжното е, че веднъж влязло това не излиза от там по никакъв начин каквото и да ни убеждават.

Един път да го вдишаш ако щеш остатъка от живота си да прекараш на 1500 метра надморска височина сред борове и брезички тая гняс си остава там завинаги.

А от следващата година благодарение на горенето на отпадъците в ТЕЦ-а ни чакат нови 25 тона токсична пепел на ден в София.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 21 Дек 2015, 20:51

Stoqnov_1979 написа:Като се заприказвахте за пури и си спомних,че преди 3-4 години ми бяха подарили някакви пури лимитирана серия,така пише на етикетчето им! Има ли шанс да са останали долу горе в задоволително състояние като се има в предвид,че са стояли в една кутия и в найлонова торбичка? От тази тема се сетих за тях и ги открих :mhihi:

Няма голяма надежда за тия пури, освен ако влажността в помещението не е била ВИНАГИ над 70% - в което се съмнявам.
Wrapper-a най-вероятно е заминал, а след това не може да се пуши нормално защото няма drag. Сиреч - ръчно правените пури, примерно, са направени от увити листа които са заедно увити в друго листо наричано wrapper. Ко това последното е пукнато или нацепено няма силен шанс да опъваш нормално и да имаш пушек в устата - drag.

Провери ги. Принципно за няколко дни на сухо една пура се похабява, все пак много зависи какво чакаш от нея.

Аз имам няколко Cohiba Siglo, които ми стоят вече трета година в хумидора, но забелязвам че след втората година спират да си променят вкуса - към по-добро.

Инъче отказах цигарите преди 5 години и започнах с пури. Главно Corona Gorda или Robusto.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 22 Дек 2015, 17:31

deyan-enchev написа:

Няма голяма надежда за тия пури, освен ако влажността в помещението не е била ВИНАГИ над 70% - в което се съмнявам.
Wrapper-a най-вероятно е заминал, а след това не може да се пуши нормално защото няма drag. Сиреч - ръчно правените пури, примерно, са направени от увити листа които са заедно увити в друго листо наричано wrapper. Ко това последното е пукнато или нацепено няма силен шанс да опъваш нормално и да имаш пушек в устата - drag.

Провери ги. Принципно за няколко дни на сухо една пура се похабява, все пак много зависи какво чакаш от нея.

Аз имам няколко Cohiba Siglo, които ми стоят вече трета година в хумидора, но забелязвам че след втората година спират да си променят вкуса - към по-добро.

Инъче отказах цигарите преди 5 години и започнах с пури. Главно Corona Gorda или Robusto.

Даа,значи проверих ги и на някои от пурите наистина е започнало да се разпада най-външното листо. Но повечето нямат такива нацепвания и напуквания. Иначе пурите са Cohiba лимитирани 2011 година. Поне това пише на етикета им :mhihi: Ще видя тези дни кога ще съм на кеф и ще пробвам една.
Иначе по темата. Пуша цигари по около кутия на ден сигурно. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Яну 2016, 17:50

Тъй като спечелих една бензинова запалка и се замислих... с какви си палите пурите ? Чувал съм, че точно с бензинова не е добре :dunno: Бензинова, газова, кибрит или няма значение ?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата