Кой според вас е виновен

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Re: Кой според вас е виновен

Мнение от luizov » 31 Дек 2015, 17:36

ПешоП написа:
Mollov написа: Автомобилът, навлизащ без предимство в кръгово движение трябва да пропусне всички автомобили, движещи се в кръговото... така, като гледам клипа поне 10 пъти, автомобилът в кръговото се е виждал, че идва от ляво...

Интересно ми е ти кога последно си спазвал това горе? Май никога, а? Ако го спазваш ще трябва като стигнеш до кръговото да слезеш, да заключиш колата и да си ходиш пеша. В града винаги ще има някой който идва и нищо, че е на 150м. от теб- виждаш го и трябва да пропуснеш.
Реално никакво предимство не му е отнел и можеха да си минат тихо и кротко двамата ако селяндура не беше спрял рязко. А и ПТП-то е ВЪТРЕ в кръговото- какво предимство да се отнеме като и двамата са на пътя с предимство? Няма и престрояване- лентата да си връткаш обиколки е 1, другото е вход/изход от кръговото.
Де факто виновният е тъпака който спря (някой даде членовете от закона), но пак питам защо е викан КАТ ако няма намерение да се обжалва дежурният акт "Виновен е задният"- пише се двустранен протокол и по живо, по здраво. За обжалване вече са дадени жокери.

Принципно, баща ми е прибързал с викането на кат(явно си е мислил, че катаджиите ще решат че другия е виновен и ГО-то ще покрие щетите :) ), но катаджиите са излезли разбрани, и са ги накарали да си попълнят протокол - актове няма :clap: . Пак казвам аз пуснах клипчето понеже ми е интересно какво ви е мнението по въпроса.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Кой според вас е виновен

Мнение от steeN » 31 Дек 2015, 18:00

Неосъобразена скорост си е много на място. Карал е прекалено бързо щом не е можел да следи обстановката. Можеше да изкочи дете на пътя примерно, докато е гледал настрани... Всички правим тази грешка, добре е да си признаваме. Важното е, че няма пострадали.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 31 Дек 2015, 20:02

ПешоП написа:
Интересно ми е ти кога последно си спазвал това горе? Май никога, а? .

Май, май... не си ти тоя, дето да го каже... но веднага ти отговарям - винаги ги чакам и пропускам... единствено не чакам, ако са прекалено далеч т.е. на по-предишният изход (имам тази велика възможност да мога да преценявам, дано не си разочарован...), или се влачат видимо, далече са, и мога да влезна в кръговото без да засека някого... аако движението е нормално и в кръговото си вървят нормално, седя и ги чакам... не разчитам на това всички да са на "център" и да знаят какво правят, че да мога да влезна по-близо пред някого в кръговото и той няма да ме удари.... т.е. основният казус на темата.

Освен всичко друго - обяснението на тоя ударения, че е видял въртящата се в кръговото кола и е спрял! в кръговото да му направи място.... ей това трябва да е достатъчно за куките да са наясно къде е проблемът в конкретната ситуация. А и за повечето спорещи в тази тема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 31 Дек 2015, 22:10

На мястото на баща ти пред куките бих казал че сивата кола ми е отнела предимството и толкова . Дори да се стигне до акт бих приел тъй като той ще падне и в последствие ще имам право да търся обезщетение по ГО.
И винаги съм се чудел на такива нелепи изцепки като това.. Да пресечеш пътя на някой и да спреш чакайки и виждайки как ще те удари ... просто главата не ми го побира :shock: :dunno:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Аватар

Мнение от ПешоП » 31 Дек 2015, 22:47

Mollov написа:Май, май...

... се опитваш да бягаш по тъча като бит педерас, а? Написал си "трябва да пропусне ВСИЧКИ автомобили, движещи се в кръговото", избери си сам кое е по-лошо- да не знаеш правилника или да го нарушаваш. За мен и двете са лоши, но явно ти трудно ще схванеш- дано е понеже пак си пиян като свиня, поне днес имаш оправдание.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 01 Яну 2016, 13:18

Естествено, че е виновен "бащата". Кой му е виновен, че блее и му трябва толкова време за да се увери, че никой няма да му отнеме предимството отдясно.
Ако в случая беше притичало дете и беше блъснато(дано на никого от нас никога не се случва) пак ли щяхте така да тълкувате нещата?

Не може да става и дума за засичане. От момента на навлизане на сивата кола в кръговото, до момента на спирането и и последвалото ПТП има 4 секунди както и цяла свободна лента за заобикаляне на "препядствието". Предостатъчно време задният автомобил да избегне съприкосновение и да реагира адекватно. Вместо това имаме нулева реакция с волана, което не говори добр за шофьорските умения на задния водач.

Водачът на сивото Е36 е ясен, че върши пълна глупост и не го коментирам.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 01 Яну 2016, 15:49

Към всички колеги, които смятат, че има отнемане на предимство, забележете, че ПТП-то става встрани мисленото продължение на пътя от който идва предния автомобил и трудно можем да говорим за отнемане на предимство. Отбележете, че в случаите, когато имаме ПТП между МПС с предимство и такова без предимство в близост до кръстовище, но извън мисленото продължение на пътя без предимство, ПТП-то обикновено не се смята за причинено вследствие на отнемане на предимство, а в следствие на несъобразена скорост и неспазване на дистанция от задния автомобил. Знам, че много колеги имат свое мнение по въпроса, но в съда обикновено нещата са различни. За справка - случая на моста на град Бяла и 20-ината загинали заради шофьора на камион, който също мислеше, че предимството му се простира не само в кръстовището, но и след него (поне отиде в затвора, за съжаление за много малко време - мисля само десетина години му дадоха)
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Яну 2016, 16:06

Много задълбахте.

Единия (задния) е длъжен да се движи на достатъчно разтояние от движещтото се пред него ППС така, че да може да избегне удряне в него ако то спре рязко или намали скоростта си на движение.

Другия (предния) не трябва да намалява скоростта рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътнотранспортно произшествие.

Чл. 23 и 24 в ЗДВП
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Яну 2016, 18:48

По дебилно даване на предимство не бях виждал :mhihi: баща ти правилно го е блъснал,жалко че при него са по големите щети

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Яну 2016, 19:07

ПешоП написа:
Mollov написа:Май, май...

... се опитваш да бягаш по тъча като бит педерас, а? Написал си "трябва да пропусне ВСИЧКИ автомобили, движещи се в кръговото", избери си сам кое е по-лошо- да не знаеш правилника или да го нарушаваш. За мен и двете са лоши, но явно ти трудно ще схванеш- дано е понеже пак си пиян като свиня, поне днес имаш оправдание.

А ти май не си наясно с правилата на форума, а? Нищо... като не си чел... може би ще прочетеш.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 01 Яну 2016, 20:29

Имаме потребител с 0 мнения изгонен от форума :lalala: Това е рекорд, който трудно може да се подобри. Само не разбрах, кой му одобри горното мнение. Мислех, че ги одобряват.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 01 Яну 2016, 21:31

То това е един наскоро изгонен :mhihi: да видим дали ще направи хетрик :mrgreen:
Как да не му трябва джип на човек с едни хубави масивни ролбари :smoke: тоя със сивата дали пак щеше да спре :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата