Цените в Лидъл
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Цените в Лидъл
^ Аз за скъпи ресторанти в чужбина какви неща съм чувал от мой познат готвач,какво остава за нискотарифните вериги магазини у нас
.
Това за по-скъпите стоки и аз не мога да си го обясня,при всички случаи НЕ Е заради транспортни разходи..
Да,още по-интересен е случая със Свогетата в Холандия
Аз съм от тия презрените потребители на Лидл и съм безкрайно доволен от някои немски захарни изделия-шикалади,сладкА,конфитюри и тестените им изделия (от много време не съм опитвал де)
Както и споменатата по-горе наденица по БДЖ стандарт,не беше лоша

Това за по-скъпите стоки и аз не мога да си го обясня,при всички случаи НЕ Е заради транспортни разходи..
Да,още по-интересен е случая със Свогетата в Холандия

Аз съм от тия презрените потребители на Лидл и съм безкрайно доволен от някои немски захарни изделия-шикалади,сладкА,конфитюри и тестените им изделия (от много време не съм опитвал де)
Както и споменатата по-горе наденица по БДЖ стандарт,не беше лоша

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Чета темата и почвам да си мисля, че съм единственият, който си купува месо от местни фирмени транжорни и месарници
От години не съм си купувал месо от супермаркет, а и не горя от желание, особено след последните мнения тук
В Пловдив "Ритон-37" и "Попов" продават разкошни мръвки, горещо препоръчвам!

- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
браво колега! и аз съм така,вземам само от две месарници...според зависи къде съм в БГ. Биляна в провинцията и Родопчани в София. Един път взех месо от Лидъл...повече никога

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Mladenoff написа:Чета темата и почвам да си мисля, че съм единственият, който си купува месо от местни фирмени транжорни и месарнициОт години не съм си купувал месо от супермаркет, а и не горя от желание, особено след последните мнения тук
![]()
Пробвай Орион в сградата на Pеnny до Йегерхоф. Според мен доволен ще останеш.
И от месарница пак е възможно да похапнеш кучешко, магарешко или конско. Казват, че не било лошо, но нищо не мога да кажа повече, защото не съм сигурен в даден момент от кое точно съм опитвал 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Mladenoff написа:мисля, че съм единственият, който си купува месо от местни фирмени транжорни и месарници!
Тъжно, но и там месото е доста гадно. Далеч по-добре от веригите, но пак крайно некачествено. А и голяма част от българското е вносно.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Mladenoff написа:В Пловдив "Ритон-37" и "Попов" продават разкошни мръвки, горещо препоръчвам!

Там е кърваво, както трябва да е.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
В гр. София, прЯсно месо нЯма. 

Като стана думата, кажете от къде в София, може да се купи качествено месо! Без нзачение цена/местоположение, но да е "истинско месо".
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
В магазините на "Лесидрен" е прясно и българско.
Проблема е друг. Особено при телешкото. Състава на месото от животно хранено пасищно и със зърнен фураж е коренно различно. След 80 дни на мамули в месото на кравата няма никакво CLA. Омега 3 мазнините са в коренно различно съотношение от нормалното. Омега 6 са в кофти съотношение към Омега 3.
Читавото месо е с жълтеникава мазнина, а не бяла. А кой напоследък е виждал такава?
Проблема е друг. Особено при телешкото. Състава на месото от животно хранено пасищно и със зърнен фураж е коренно различно. След 80 дни на мамули в месото на кравата няма никакво CLA. Омега 3 мазнините са в коренно различно съотношение от нормалното. Омега 6 са в кофти съотношение към Омега 3.
Читавото месо е с жълтеникава мазнина, а не бяла. А кой напоследък е виждал такава?
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Ми българско свинско,бройлерно отглеждане! За 100 дена,от деня на раждането до клането е 100-110кг и се казва,че е истинско! Да,истинско е,но направено с протеини!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:В магазините на "Лесидрен" е прясно и българско.
Предполагам имаш предвид такова месо

Иначе читаво месо може и да не е жълто, такова е на по-възрастните животни над 2 годни за крава и над 4 за вол и да те са по-скъпи от телешкото.
При телета, юници и пр, на 12 до 18 месеца, месото е червено и сланината бяла.
При животни около 2 години, сланината става цвят слонова кост.
Всичко това важи за Европа, поне в страните където се яде телешко, което е различно от телешкото при породите за мляко, каквито са основно в БГ.
Хубавото телешко е доста скъпо, а тези жълтите са още по-скъпи, няма кой да даде в Бг такива пари. У нас телешкото е без пари, понеже става само за телешко варено или някакви кебапи.
Ей тези дебели котлети, без никакво чукане, мариноване и пр, стават на скара за по 3-4-5мин на страна, като се слага само сол и се режат като масло.
Последна промяна alekangg на 08 Яну 2016, 17:28, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това мисля се е получило така защото е зряло месото. На домашното прасе дори и пасищно не е много жълто.
На черните прасета дори и под 1 годишни си е жълта мазнината.
На черните прасета дори и под 1 годишни си е жълта мазнината.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз говоря за телешко, респективно крави, говеда, волове, не за прасета.
Не става от зреене! Такова си е на вола и кравата.
Бях много скептично настроен като видях преди време бонфиле и котлет от вол, като тези жълтите горе, но като ги пробвах разбрах, че има защо да е по-скъпо това месо.
На кои черни прасета, сланината е жълта?
Не става от зреене! Такова си е на вола и кравата.
Бях много скептично настроен като видях преди време бонфиле и котлет от вол, като тези жълтите горе, но като ги пробвах разбрах, че има защо да е по-скъпо това месо.
На кои черни прасета, сланината е жълта?
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Домашното прасе ако се храни повече с царевица,мазнината му и сланината жълтее!