Важно за мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Важно за мотористите във форума!
Не е приет никакъв закон.
Закон за ГО няма. Тя е уредена с наредба 49 от Кодекса за застраховането. Самото наименование на наредбата- "за задължително застраховане..." и т.н. подсказва, че задължението да поддържаш валидна застрахователна полица произтича от самото притежание на регистрирано ППС.
Друг е въпроса, че не е редно и до сега никой не следеше сериозно за това и не се интересуваха от ППС, които нямат ГО и не са в движение.
Очевидно с цените на винетките, тая глупост и кой знае какво още ще измислят тия дни се цели бързо събиране на едини няколко стотин милиона.
Аз имам една кола и един скутер. Няма да застраховам нищо за сега, докато не стане по-ясно на къде отиват работите. На колата много време плащах годишно ГО само за 1-2 карания в годината, а понякога и без нито едно. Гейм овър вече. Ако трябва ще я сваля от регистрация.
За скутера зимата няма да платя ако ще да го дерегистрират, бракуват, прокълнат или квото искат. Ако дойде оная тлъста свиня или тиквуняка да го покарат на -10 градуса ще направя каквато искат застрховка.
Закон за ГО няма. Тя е уредена с наредба 49 от Кодекса за застраховането. Самото наименование на наредбата- "за задължително застраховане..." и т.н. подсказва, че задължението да поддържаш валидна застрахователна полица произтича от самото притежание на регистрирано ППС.
Друг е въпроса, че не е редно и до сега никой не следеше сериозно за това и не се интересуваха от ППС, които нямат ГО и не са в движение.
Очевидно с цените на винетките, тая глупост и кой знае какво още ще измислят тия дни се цели бързо събиране на едини няколко стотин милиона.
Аз имам една кола и един скутер. Няма да застраховам нищо за сега, докато не стане по-ясно на къде отиват работите. На колата много време плащах годишно ГО само за 1-2 карания в годината, а понякога и без нито едно. Гейм овър вече. Ако трябва ще я сваля от регистрация.
За скутера зимата няма да платя ако ще да го дерегистрират, бракуват, прокълнат или квото искат. Ако дойде оная тлъста свиня или тиквуняка да го покарат на -10 градуса ще направя каквато искат застрховка.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Никой не ви кара на сила да плащате ГО !Поемате си сами рисковете!Аз ви предупредих съвсем добронамерено!
От нова година влизат в сила промените за размера на глобата без ГО , дерегистрацията и т.н., пък вие
си търсете закон ли е, наредба ли е , разпоредба , изменение ......
От нова година влизат в сила промените за размера на глобата без ГО , дерегистрацията и т.н., пък вие
си търсете закон ли е, наредба ли е , разпоредба , изменение ......

Последна промяна dr.peshev на 11 Яну 2016, 21:30, променена общо 1 път
dr.peshev написа:Club BMW написа:![]()
Прави каквото искаш,то си е за твоя сметка!![]()
Не заблуждавай обаче колегите , за да не получиш бан за разпространяване на подвеждаща информация
и подтикване към неспазване на закона!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Законът е приет!Друг е въпроса кога и как ще започнат да го прилагат!
https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D ... sAHa_5mYAw
Шегуваш ли се?! Като пускаш тема с подобен характер, хубаво е да е подплатена с факти. В случая да цитираш текстове от закона, които да докажат твърденията ти!
С кое заблуждавам хората и къде съм призовавал някой да прави нещо или да нарушава закона?
Поисках да ми цитираш закона, не го направи, което само по себе си говори.
dr.peshev написа:Който си е зазимил мотора и мисли напролет да му поднови Гражданската отговорност,
да побърза , да я плати сега , за да не остане неприятно изненадан , че са му дерегистрирали МПС-то!
Не може вече да плащаме по 6-9 месеца ГО на вноски и да си траем зимата!
dr.peshev написа:Не заблуждавай колегите , за да не получиш бан за разпространяване на подвеждаща информация
и подтикване към неспазване на закона!
Законът е приет!
Към момента това е подвеждаща информация

Законът бил приет?! Кой закон и какво гласи като е приет? Да попитам пак

dr.peshev написа:Не заблуждавай колегите , за да не получиш бан за разпространяване на подвеждаща информация
и подтикване към неспазване на закона!
Голям си

Последна промяна Club BMW на 11 Яну 2016, 21:32, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Всеки да си преценява. За мотор през зимата няма кой да ме накара да платя това:
Мотора стои в гаража. Защо някой ще ме кара да се застраховам за вреди, които ще причиня на участници в движението по пътищата? Ако го изкарам без задължителната ГО подлежа на санкциите записани в сътоветните наредби и нося отговорност по тях. Но докато е в гаража никой не може да ме накара да дам и една стотинка за застраховка.
Покритие
Застрахователят по задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите покрива отговорността на застрахования за причинените от него на трети лица, в това число пешеходци, велосипедисти и други участници в движението по пътищата, вреди вследствие на притежаването или използването на моторно превозно средство, включително:
1. неимуществените и имуществените вреди вследствие на телесно увреждане или смърт;
2. вредите, причинени на чуждо имущество;
3. пропуснатите ползи, които представляват пряк и непосредствен резултат от увреждането;
4. разумно направените разходи във връзка с предявяването на претенция по т. 1 - 3, включително съдебните разноски, присъдени в тежест на застрахованото лице.
Обезщетението не може да надхвърля горепосочените лимити.
Мотора стои в гаража. Защо някой ще ме кара да се застраховам за вреди, които ще причиня на участници в движението по пътищата? Ако го изкарам без задължителната ГО подлежа на санкциите записани в сътоветните наредби и нося отговорност по тях. Но докато е в гаража никой не може да ме накара да дам и една стотинка за застраховка.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
И ако съвсем случайно ти го дерегистрират през това време и като излезеш на улицата стане беля?!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Моля,спрете с това "дерегистриране"!!
Става въпрос за спиране от движение,което е съвсем различно!
Спирам си колата/мотора от движение,не дължа ГО,дължа само данък,слагам си го в двора и отглеждам кокошки вътре ако искам.
Става въпрос за спиране от движение,което е съвсем различно!
Спирам си колата/мотора от движение,не дължа ГО,дължа само данък,слагам си го в двора и отглеждам кокошки вътре ако искам.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Хвърлих един бърз поглед на кодекса и това ми направи впечатление:
На мен ми изглежда, като всичко около ГО да виси.
Доброволност на застраховането
Чл. 6. (1) Застраховането се извършва на принципа на доброволност.
(2) Задължително застраховане се установява със закон или международен договор, ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България.
На мен ми изглежда, като всичко около ГО да виси.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
dr.peshev написа:И ако съвсем случайно ти го дерегистрират през това време и като излезеш на улицата стане беля?!
Няма да излизам, докато не си платя ГО. Дали е регистриран или дерегистриран ме боли хоягата.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
На майка им п**ката
Не се наядоха...Tолкова ли е трудно да направят сезонна застраховка за двуколесните...Ама не...Защо да го правят? Нали трябва да дерат докато може...Ебати държавата умряла...Къде е логиката да плащам застраховка за нещо, което седи в гаража минимум 6 месеца в годината?!?

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:dr.peshev написа:И ако съвсем случайно ти го дерегистрират през това време и като излезеш на улицата стане беля?!
Няма да излизам, докато не си платя ГО. Дали е регистриран или дерегистриран ме боли хоягата.
И ако те хванат със "свалено от движение" МПС , какво ще ти се случи?!

Защото е хубаво да предупредиш колегите , преди да им даваш пример!
И колко ще им струва да го пререгистрират като пари и нерви?!
p.s.Ти как точно ще разбереш на пролет , че са те свалили от движение , ако не съм те предупредил и смело ще излезеш на улицата с новата си невалидна ГО?!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
dr.peshev написа:И ако те хванат със "свалено от движение" МПС , какво ще ти се случи?!
Защото е хубаво да предупредиш колегите , преди да им дваш пример!
Това към мен ли е?
Ти май си много зле с термините,сега "свалено от движение" ,нещо ново ще да е това

Има "спряно от движение",т.е седи ти колата в двора и си седи...,седи,.......седи......
"Дерегистрация",което написа амнайсе пъти е да върнеш табелите в КАТ,да ти продупчат талона,да я отчислиш от местни данъци и такси.Т.нар. МПС от тоя момент става съвкупност от черни,цветни метали,стъкло,пластмаси и др. неща,към която съвкупност има интерес от страна на Гутен Морга или на Надин

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
На такава свръх наглост мога да отговоря само със свръх наглост.
Просто няма да си карам мотора по центъра ,а само на дълго със скрит или свален номер.
Просто няма да си карам мотора по центъра ,а само на дълго със скрит или свален номер.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
немо написа:dr.peshev написа:И ако те хванат със "свалено от движение" МПС , какво ще ти се случи?!
Защото е хубаво да предупредиш колегите , преди да им дваш пример!
Това към мен ли е?
Ти май си много зле с термините,сега "свалено от движение" ,нещо ново ще да е това![]()
Има "спряно от движение",т.е седи ти колата в двора и си седи...,седи,.......седи......
"Дерегистрация",което написа амнайсе пъти е да върнеш табелите в КАТ,да ти продупчат талона,да я отчислиш от местни данъци и такси.Т.нар. МПС от тоя момент става съвкупност от черни,цветни метали,стъкло,пластмаси и др. неща,към която съвкупност има интерес от страна на Гутен Морга или на Надин
Не към bum_bum
Тъклувай го както си искаш!Мен лично не ме интересува дали ще ви дерегистрират , спрат от движение или свалят номерата!

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аре заключвайте темата,че започнаха спорове 

Проблема е, че дори и да не караш мотора си през зимата няма механизъм това да се проконтролира. Един вид- стопля се някой ден януари/ февруари и хоп- излизаш да се повозиш. Аз лично хем съм си зазимил двуколесните хем вчера например бръмчах щото беше 15 градуса
затова си мисля, че ще искат моторите да имат ГО целогодишно- защото контрола куца а и защото е по- лесно за счетоводене.
Един вид- не одобрявам, но разбирам

Един вид- не одобрявам, но разбирам
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила