Избор и покупка на КНО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Re: Избор и покупка на КНО

Мнение от Сладур1 » 20 Яну 2016, 16:24

Това съм го посочил. :) Тук в един магазин, продавача се опита да ме убеди, че не ми трябва такъв пистолет. В което има смисъл, с повече патрони е, което се отразява на тегло и размери. Показа ми един Смит с 8 патрона, наистина хубав,лек и компактен. То ще стрелям, но пак исках мнение повече дали има смисъл от .22 калибър или направо 9х19. Относно разрешителното, не съм охранител, и не е по втория начин. Ще имам служебен пистолет и ще е в мен през цялото време. Но, не това е темата, не се отклонявайте. Някой знае ли за релсата тип picatinny?

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Яну 2016, 16:34

С уточнението,че нямам пищов и не съм хващал такъв от над 20 години :lol:
Тренирах спортна стрелба като много млад в ОСО (още го имаше ..),там пуцахме май с 22ри (5,6 мм?) с някакви руски смешки и някакви праисторически Аншуц (респект за немското :shock: )
Въпросът ми е -не е ли една идея по-точна стрелбата с по-малкия калибър (извинявам се ако звучи тъпо и аматьорски въпросът :oops: )
А за сравнение-в друго отделение на стрелбището (беше на полуоткрито) пуцаха чичовците с 9 мм Макаров мисля и нищо не се чуваше от нашите капси,те просто заглушаваха всичко :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Яну 2016, 16:51

LiTtLeRoCk написа:Това съм го ползвал и мога да ти кажа, че е удобен за носене и добре приляга в ръката. Не съм имал никакви засечки, а изстрелях много патрони с него. Лесен е за обслужване. Зиг SP 2022 9x19
Изображение

с тоз 9х19 по глигани ли ще стреляш? :ok:

по въпроса за picatinny rail тя е стандартизирана система и за нея има много аксесоари. на пистолет най-удобно е да се сложи (ако е отдолу) фенерче (може и с лазерче, въпреки че лично аз не ги харесвам лазерите защото те карат да гледаш целта а не мерниците...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 20 Яну 2016, 16:58

Ехааа страшна тема бе! Браво! :clap:
Гледайте сега кво става... :lol:
Понеже в семейството ми е пълно с бивши военни и/или полицаи, и съм имал възможността да погърмя доволно през живота си в всякакви пушкала, да си кажа моите наблюдения.

.22 - страшно точен пистолет, който и да е - дали ще е револвер Бърно, или някой Валтер или друг, няма значение. Малкия калибър и слабия откат го прави изключително точен и лесен за стрелба. Дъщеря ми ще гръмне някой без проблем с него. Смятай, че като го хванах за първи път на 20 метра правих много добри групи 7-8см диаметър. Има слаба стопираща сила, но както каза Скалата, понякога е по-добре така, защото ако изпаднеш в ситуация в която си го извадил и след това си съжалил, винаги можеш да респектираш нападателя по начин, не особено вреден за неговото здраве и да избягаш.

Макаров - няма човек който да не го знае, тука няма кво да обяснявам. Дразни ме че винаги "бият" на някъде, я в ляво, я в дясно - никога не е като със света. Само ще ти кажа, че има такъв комлект, който позволява на Макаренко да стреля и в .22 кал. Порови се в нета. Може да получиш 2 в 1 на това което търсиш.

Глок 19 - много хора го харесват заради повдигната мерна линия, на мен лично ми е неудобен. Иначе е много лек пистолет, уникален за ежедневно носене защото не се закача в дрехите заради дизайна си. Ако му свикнеш можеш да правиш невероятни групи. Виждал съм виртуози с Г19. Можеш много аксесоари да му накачиш - фенери, лазери и т.н., също така Глока много носи на тунинг - можеш да си направиш по-лек или по-тежък спусък взависимост от това как ти харесва на теб, може примерно ако си вземеш бейби Глок, някой от компактните серии, да му сложиш пълнител от по-голям Глок и работи без проблем. Като цяло е любимия пистолет на масовия потребител, но както казах мен не ме кефи. Стрелял съм близо 400 патрона на стрелбище с него и не го възприех и това е.

Хеклер и Кох!!! Тва ми е любимата фирма. Стрелял съм USP, c P30 и с P30 long! С всеки доволно много. Р30 ми е любим, защото цената-качество е оптимално. Ръкохватката лепва в ръката ти като ръкавица. Невероятно удобен. Изключително точен и прецизен. Компенсатора работи перфектно и отката е много мек и приятен. Не рита изобщо дори в по-голям калибър от 9х19. Личи че е премиум не само по цената, но и по изработката. Страхотен за интуитивна стрелба. Гърмиш 2 часа и вече си правиш квото си искаш с него. Много як! :)

Зиг Зауер. Стрелял съм с Р226 и SP2022. Прехвалени са ми за мене Зиговете. Всеки вика Зиг Зауер и всички останали бла бла бла. Р226 засичаше доста често - не знам може би съм попаднал на дефектен екземпляр :dunno: , а SP2022 е армейски пистолет - здрав и прост, но не толкова удобен. Ръкохватката е много изтумбена, но се свиква. Мерната линия е нормална и с тренировки можеш да станаш доста точен с него. То по принцип всеки пистолет е така.

Смит и Уесън - стрелял съм с револвер .40 калибър. Мамата си джаса. Рита много! Много силен пистолет - определено не е за мен. Гръмнах 5 пъти и го оставих.

Колт 1911 - само го държах, но не можах да стрелям с него, защото собственика не ми разреши. Лачен като Кадилак на сводник! Много як! ;)

ТТ - от него ме е страх!

Това е в общи линии. Дано съм бил полезен. И не забравяйте! Оръжията не убиват хора - хората убиват хора! ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 20 Яну 2016, 17:12

alx написа:
LiTtLeRoCk написа:Да разказвате, че 22 е слаба за самоотбрана и да се ползва от 9мм нагоре е :banghead: вие срещу диви прасета ли ще се изправяте? Лично според мен 22 ти е оптимален вариант за кеф и самоотбрана. Повярвай ми, че не ти трябва оръжие, което може лесно и бързо да убие или нарани тежко човек. Само ще попитам тук присъстващите, колко пъти са насочвали оръжие срещу човек? Да не си мислите, че е толкова лесно да го направиш?

Разбирам ти логиката и може би за България е по- удачна. Но по нея понеже респектирането е важно и леките телесни повреди- нека момчето да си вземе един въздушен пистолет със съчми- още по- евтин, и пак може да респектираш и може би ако не мине номера да спреш някой ако го уцелиш в окото (щото с 22лр няма да е по- различно с някой дето му блъска адреналина). Аз така го виждам.

За насочването към човек- аз лично имам 0 проблем с това. И съм готов да убия. И всеки които носи огнестрелно оръжие трябва да е готов.. Затова и е голяма отговорност която не всеки може да поеме. Иначе по- добре изобщо да не носи щото ако някой не се респектира (или няма време за това) като нашия човек го извади- ще има проблеми и тоз пистолет може да му го наврат в...

Затова поне за мене оръжието за самоотбрана трябва да може да спре нападателя бързо и ефикасно. 22лр освен ако не си много късметлия няма как да го направи.

И да. Насочвал съм и са ми насочвали. Друга тема.

Значи тука законите са малко по инакви. Ако примерно те нападнат у вас докато спиш 3ма с ножове да речем, и ги изпозастреляш, си виновен, щото се води превишаване пределите на неизбежна самоотбрана - трябва да се отбраняваш с такова оръжие с каквото са те нападнали. Тъй че, каубойски пистолети от типа на .45cal и нагоре не са за препоръчване. Ако е за самоотбрана оръжието, то трябва да е някакво, дето не убива, щото после ХОЯ е голям - дори да се отървеш с условна присъда, не можеш да изплатиш кръвнината до края на живота си. Примерно има едни така наречени "змийски" патрони, 9мм с много дребни съчми вътре, които имат доволен стопиращ ефект и не са смъртоносни - но честно казано не знам дали и къде се продават и дали въобще попадат в графата "законни".

А инак относно спора .22 vs 9x19, аз лично като един аматьор любител, дето изстрелва по 2-3 кутии патрони на година на стрелбище, бих избрал 22ката. В една стресова ситуация, с 9мм вероятно ще пропусна целта от 2-3м заради отката.
Не Мы такие, Жизнь такая

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Яну 2016, 17:46

Някой да каже нещо зa Berreta 92fs... :?:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Яну 2016, 18:13

c04 написа:Някой да каже нещо зa Berreta 92fs... :?:

учудих се, че никой не го спомена до сега.

класика. имам и такъв. изключително удобен за повечето хора, евтин, с хубав баланс. не съм намерил до сега муниция (дори тия дето сам си ги зареждам) дето да не му харесва. яде всичко. малко е тегав за носене обаче защото е голям и тумбест... може относително лесно да се сменя теглото на спусъка, но не е с коригиращи се мерници а моя фабрично биеше не където трябва та имаше малко механични интервенции.
алекс
трабант 601с
разни други возила

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Яну 2016, 18:35

По-малкия откат винаги води до по-добра стрелба, но за сметка на поразяващото действие. Пример AK47 и M4A2.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2016, 20:21

stefanoff написа:Ако примерно те нападнат у вас докато спиш 3ма с ножове да речем, и ги изпозастреляш, си виновен, щото се води превишаване пределите на неизбежна самоотбрана

Няма такова нещо. Превишаването на предела на неизбежна самоотбрана няма отношение към използваното оръжие.

Може оня да е с пистолет и ти да го убиеш с удар с гола ръка и пак да се реши, че си превишил предела на неизбежна самоотбрана.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Яну 2016, 20:43

1-во ще ги изпозастрелям, после ще я мислим самоотбраната каква е... :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 20 Яну 2016, 20:57

bum_bum написа:
stefanoff написа:Ако примерно те нападнат у вас докато спиш 3ма с ножове да речем, и ги изпозастреляш, си виновен, щото се води превишаване пределите на неизбежна самоотбрана

Няма такова нещо. Превишаването на предела на неизбежна самоотбрана няма отношение към използваното оръжие.

Може оня да е с пистолет и ти да го убиеш с удар с гола ръка и пак да се реши, че си превишил предела на неизбежна самоотбрана.

Така е, ако е с нож и те краде и ти го гръмнеш го ядеш защото "не е честно" във всички случай в който можеш да избягаш и не го правиш си виновен.
Давам пример влизаш си у вас и виждаш некъв краде, ти трябва да избягаш и да викнеш полиция, това, че може да избяга и да те е обрал до шушка никои не го интересува, може да го гръмнеш ако заплашва жена ти и детето ти, но ако можете да избягате пак го лежиш, ако кажеш аз си пазих имуществото, идва адвоката и вика е ти са за некви пари, злато и техника уби човека ли ? и пак го ядеш, Според закона, ако манго ти бере ябълката, ти можеш да го гръмнеш, но според ЕВРО рома ти си убиец щото той е гладен, както ни посъветва следователя от НСС, трепеш го после го копаш, шанса да те хванат е малък и да те хванат пак за предумишлено ще лежиш, но шанса е 5% :mhihi:
Аааа другото е ако вече си го утрепал у вас и нема как да изнесеш тялото без да те видят 100 човека и трябва да викаш куките, намираш добър адвокат и твърди, че си временно луд, и се разболяваш рязко като маргините и съдиш полицията за лоши условия :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Яну 2016, 21:09

LiTtLeRoCk написа:По-малкия откат винаги води до по-добра стрелба, но за сметка на поразяващото действие. Пример AK47 и M4A2.

Затова хората са измислили ar10... което ми е любимия компромис :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Яну 2016, 21:17

Затва заглушителя, багажника, забравена от бога полянка в 2-3 посред нощ, кибрита на цялата кола и после да идват щатските CSI уанабите да намерят кора ми янко :mhihi:

On: Стрелял съм с тва измислено 22 калибровото.... аз съм 135 кила и си мисля, че даже и да не съм адреналинов и някой ми пусне 1-2 от тези пак няма да го усетя. Тва се влияеше от всеки по-силен от лек полъх вятър :mhihi:
Стрелях с едни мисля .357 магнуми ли кво се водеха, револвери...голям откат, колкото и здраво да го държиш. Не е много точен на над 10-на метра да кажем. За цели под 10м. обаче мисля, че 1 изстрел ще е достатъчен за говеда под 100кг. :mhihi:
Colt IV Government Model пишеше на патлака....series 80 се водеше май, ако не се лъжа. Е, те такова животно няма. Супер мощен и точен изстрел и в същото време минимален откат. По думите на другите колеги, с които сме стреляли си е едно от най-добрите именно за персонална защита. Другите, които често съм чувал да се препоръчват са разните Глок-ове и Берети(ако можеш да си ги позволиш :mhihi: )

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 20 Яну 2016, 21:42

22 е много слаб ако си с дебело вълнено палто даже няма да го пробие, тествано е.

9х19 е достатъчно мощен и има голяма спирателна сила взимаш някои 15+1 с полимерна рама, и е супер и за носене всеки ден, аз съм се спрял на walther ppq m2
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 20 Яну 2016, 22:00

А какво не му харесвате на добрият, стар Макаров? Оказа се, че братята американци много го тачат (особено Арсеналските :mhihi: )заради доста ниската цена, надеждността и точността. Гледах някакво клипче в тубата, в което един издеватестваше яко над един Макаров. То не беше вода, кал,пясък...само с цимент не го напълни :mhihi: и това нещо не спря да стреля...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата