Купихте ли си винетка?
Модератор: Общи модератори
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Купихте ли си винетка?
Don_Diego написа:Друга ми беше идеята ама нищо (нямам за цел да възраждам спора редно или не е увеличението). Просто не споделям общото бг мнение, че за да дадеш, първо трябва да получиш.
Така, така...ама в случая и да дадеш, едва ли ще получиш.

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.

Поздрави

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
TNT написа:То пък досега като имаше "шано", бяха по 45лв.За 20лв на година най-много да го издухаш при по-сериозна проверка. Сега "шаното" ще е поне 65лв.

Тази година няма да си купувам годишна винетка по 2 причини:
1. Напоследък зачестяват кражбите на винетки, не ми се занимава да сменям преден прозорец.
2. Цената ми се струва нерелевантна.
1. Напоследък зачестяват кражбите на винетки, не ми се занимава да сменям преден прозорец.
2. Цената ми се струва нерелевантна.
- kpacKoOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 318Ci
Днеска си купих и сега ме е страх да не ми откраднат колата 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови

Не е изключено...

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
madafaka_donkele написа:TNT написа:То пък досега като имаше "шано", бяха по 45лв.За 20лв на година най-много да го издухаш при по-сериозна проверка. Сега "шаното" ще е поне 65лв.
Много бре, то няма смисъл от фалшименто тогава. От шуменски агенти взимахме за 20лв. годишната...не, че предлагаха седмични или месечни
Може и да има за по-малко. Имам приятел, който силно се интересува от "шано-схемички", нещо краденко за по-евтино и т.н. В Пловдив за под 45лв не си намираше и си купуваше "оригинал"

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Знам си аз,че в тоя форум са най-големите моралисти.Част от мненията може да се преместят в "Защо лъжем себеси"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Don_Diego написа:Друга ми беше идеята ама нищо (нямам за цел да възраждам спора редно или не е увеличението). Просто не споделям общото бг мнение, че за да дадеш, първо трябва да получиш.
Ти като идеш нещо да си купуваш от магазина първо даваш парите и чакаш да го произведат ли?
Освен това всеки един от нас дава точно толкова лева на 100км, колкото му е разхода. Ако ти е 7/100 средно и минаваш 15 000 да речем ти всяка година даваш по над 2000лв за да караш кола. Отделно даваш около 200лв само за това, че я имаш. Още 200 за това, че е излязла на пътната мрежа и 50 за да каже някой, че е безопасна.
Тъй, че ако минаваш 15к на година всеки божи ден от годината, няма събота, няма неделя ти даваш 7лв на държавата. Това малко ли ти се вижда

Тоя форум има 84 000 регистрации. По 7лв на ден.. колко стават? Половин милион всеки ден? Добре ли е?
От там нататък следва гориво, ремонти и т.н.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Don_Diego написа:Друга ми беше идеята ама нищо (нямам за цел да възраждам спора редно или не е увеличението). Просто не споделям общото бг мнение, че за да дадеш, първо трябва да получиш.
Ти като идеш нещо да си купуваш от магазина първо даваш парите и чакаш да го произведат ли?
Освен това всеки един от нас дава точно толкова лева на 100км, колкото му е разхода. Ако ти е 7/100 средно и минаваш 15 000 да речем ти всяка година даваш по над 2000лв за да караш кола. Отделно даваш около 200лв само за това, че я имаш. Още 200 за това, че е излязла на пътната мрежа и 50 за да каже някой, че е безопасна.
Тъй, че ако минаваш 15к на година всеки божи ден от годината, няма събота, няма неделя ти даваш 7лв на държавата. Това малко ли ти се виждаОт там нататък следва гориво, ремонти и т.н.
А задължително ли е да имаш кола?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми не, мога да ходя с каруцата. То не е задължително и да имам обувки. И да ям също не е задължително. Задължителни са единствено данъците и таксите.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
bum_bum написа:Ми не, мога да ходя с каруцата. То не е задължително и да имам обувки. И да ям също не е задължително. Задължителни са единствено данъците и таксите.
Принципно отдавна си мисля за кон (без майтап) - сено, фураж и газ.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
(bubsa) написа:bum_bum написа:Don_Diego написа:Друга ми беше идеята ама нищо (нямам за цел да възраждам спора редно или не е увеличението). Просто не споделям общото бг мнение, че за да дадеш, първо трябва да получиш.
Тъй, че ако минаваш 15к на година всеки божи ден от годината, няма събота, няма неделя ти даваш 7лв на държавата. Това малко ли ти се виждаОт там нататък следва гориво, ремонти и т.н.
А задължително ли е да имаш кола?
ДА, задължително е!

Освен ако не си на 12, имаш родители или роднини на възраст, която не им позволява свободното придвижване.
Стари и вързрастни хора,даващи половината пенсия за лекарства.. Става му лошо, чакай да хвана автобуса да го закарам на лекар...
Кварталните магазини са дефицит, тоест сега трябва да тичаш при -20 от била/кауфланд с торбите да си пазаруваш.
Без коментар...
Ако имаш дете ми е интересно, как ще го прибираш от детска градина навреме.
Или както един колега коментира наскоро, децата все дигат температура 2-3 ч. сутринта, нз с какво ще го закараш в болница нощеска...
И най-важното! Как ще ходиш на село да вариш компоти и да сложиш зелето?

Последна промяна Haddess на 27 Яну 2016, 15:06, променена общо 1 път

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ми не, мога да ходя с каруцата. То не е задължително и да имам обувки. И да ям също не е задължително. Задължителни са единствено данъците и таксите.

То ще се окаже точно така,колкото и смешно да звучи

А нима не познаваш хора без коли?Аз знам доста.