Купихте ли си винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Купихте ли си винетка?

Да
139
55%
Не
76
30%
Не, не ми трябва
11
4%
Не, карам си без винетка
28
11%

Общо гласове : 254
младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: Купихте ли си винетка?

Мнение от Haddess » 27 Яну 2016, 13:54

Хайде пак ! :mhihi:
Изображение
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 27 Яну 2016, 13:58

Don_Diego написа:Друга ми беше идеята ама нищо (нямам за цел да възраждам спора редно или не е увеличението). Просто не споделям общото бг мнение, че за да дадеш, първо трябва да получиш.

Така, така...ама в случая и да дадеш, едва ли ще получиш. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 27 Яну 2016, 13:59

:clap: Don_Diego, БРАВО! Похвално. Толерантно. Европейско мислене! Но за съжаление, аз съм българче и нема да им дам беее! Няма пък! Писна ми да правя джанти и носачи и да ми излиза оная дебелата и да ми вика "еми вижте са... ние сме си решили, че ще станат 150 лева винетките и това е - вие като не искате не ползвайте пътищата"! Догодина очаквайте нова тема "Винетката 150 лева от догодина". И промяна ПАК няма да има. Спирам да пиша по темата в знак на уважение към колегата Вичо който помоли да не се джафкаме за глупости и тук. :)
Поздрави :)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 27 Яну 2016, 14:25

TNT написа:То пък досега като имаше "шано", бяха по 45лв. :dunno: За 20лв на година най-много да го издухаш при по-сериозна проверка. Сега "шаното" ще е поне 65лв.

:shock: Много бре, то няма смисъл от фалшименто тогава. От шуменски агенти взимахме за 20лв. годишната...не, че предлагаха седмични или месечни :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 27 Яну 2016, 14:28

Тази година няма да си купувам годишна винетка по 2 причини:

1. Напоследък зачестяват кражбите на винетки, не ми се занимава да сменям преден прозорец.

2. Цената ми се струва нерелевантна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

Мнение от kpacKoOo » 27 Яну 2016, 14:29

Днеска си купих и сега ме е страх да не ми откраднат колата :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 27 Яну 2016, 14:37

Изображение
Не е изключено... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Яну 2016, 14:47

madafaka_donkele написа:
TNT написа:То пък досега като имаше "шано", бяха по 45лв. :dunno: За 20лв на година най-много да го издухаш при по-сериозна проверка. Сега "шаното" ще е поне 65лв.

:shock: Много бре, то няма смисъл от фалшименто тогава. От шуменски агенти взимахме за 20лв. годишната...не, че предлагаха седмични или месечни :mhihi:

Може и да има за по-малко. Имам приятел, който силно се интересува от "шано-схемички", нещо краденко за по-евтино и т.н. В Пловдив за под 45лв не си намираше и си купуваше "оригинал" :mhihi: Не си заслужаваше просто. А и някои ментаци са наистина много смотано направени и няма нужда от дълбока проверка, за да те надушат. За мен не си заслужава риска. Ако случайно те хванат, освен че ще си отнесеш акта за без винетка - ще ти нашпорят дупенцето и за фалшификат. Общо взето много лесно може да се вкараш за 6-7 години винетки. А сега с тази цена на винетките, подозирам, че ще плъзнат бая фалшиви. Което означава и по-задълбочени проверки. Тогава вече и касови бележки фалшиви ще трябва... Много големи филми стават.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2016, 14:50

Знам си аз,че в тоя форум са най-големите моралисти.Част от мненията може да се преместят в "Защо лъжем себеси"
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2016, 14:51

Don_Diego написа:Друга ми беше идеята ама нищо (нямам за цел да възраждам спора редно или не е увеличението). Просто не споделям общото бг мнение, че за да дадеш, първо трябва да получиш.

Ти като идеш нещо да си купуваш от магазина първо даваш парите и чакаш да го произведат ли?

Освен това всеки един от нас дава точно толкова лева на 100км, колкото му е разхода. Ако ти е 7/100 средно и минаваш 15 000 да речем ти всяка година даваш по над 2000лв за да караш кола. Отделно даваш около 200лв само за това, че я имаш. Още 200 за това, че е излязла на пътната мрежа и 50 за да каже някой, че е безопасна.

Тъй, че ако минаваш 15к на година всеки божи ден от годината, няма събота, няма неделя ти даваш 7лв на държавата. Това малко ли ти се вижда ;)

Тоя форум има 84 000 регистрации. По 7лв на ден.. колко стават? Половин милион всеки ден? Добре ли е?

От там нататък следва гориво, ремонти и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2016, 14:52

bum_bum написа:

Ти като идеш нещо да си купуваш от магазина първо даваш парите и чакаш да го произведат ли?

Освен това всеки един от нас дава точно толкова лева на 100км, колкото му е разхода. Ако ти е 7/100 средно и минаваш 15 000 да речем ти всяка година даваш по над 2000лв за да караш кола. Отделно даваш около 200лв само за това, че я имаш. Още 200 за това, че е излязла на пътната мрежа и 50 за да каже някой, че е безопасна.

Тъй, че ако минаваш 15к на година всеки божи ден от годината, няма събота, няма неделя ти даваш 7лв на държавата. Това малко ли ти се вижда ;) От там нататък следва гориво, ремонти и т.н.

А задължително ли е да имаш кола?

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2016, 14:54

Ми не, мога да ходя с каруцата. То не е задължително и да имам обувки. И да ям също не е задължително. Задължителни са единствено данъците и таксите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Яну 2016, 14:55

bum_bum написа:Ми не, мога да ходя с каруцата. То не е задължително и да имам обувки. И да ям също не е задължително. Задължителни са единствено данъците и таксите.

Принципно отдавна си мисля за кон (без майтап) - сено, фураж и газ. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 27 Яну 2016, 15:02

(bubsa) написа:
bum_bum написа:

Тъй, че ако минаваш 15к на година всеки божи ден от годината, няма събота, няма неделя ти даваш 7лв на държавата. Това малко ли ти се вижда ;) От там нататък следва гориво, ремонти и т.н.

А задължително ли е да имаш кола?

ДА, задължително е! :dummy:
Освен ако не си на 12, имаш родители или роднини на възраст, която не им позволява свободното придвижване.
Стари и вързрастни хора,даващи половината пенсия за лекарства.. Става му лошо, чакай да хвана автобуса да го закарам на лекар...
Кварталните магазини са дефицит, тоест сега трябва да тичаш при -20 от била/кауфланд с торбите да си пазаруваш.
Без коментар...
Ако имаш дете ми е интересно, как ще го прибираш от детска градина навреме.
Или както един колега коментира наскоро, децата все дигат температура 2-3 ч. сутринта, нз с какво ще го закараш в болница нощеска...
И най-важното! Как ще ходиш на село да вариш компоти и да сложиш зелето? :mhihi:
Последна промяна Haddess на 27 Яну 2016, 15:06, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2016, 15:04

bum_bum написа:Ми не, мога да ходя с каруцата. То не е задължително и да имам обувки. И да ям също не е задължително. Задължителни са единствено данъците и таксите.

:mhihi:
То ще се окаже точно така,колкото и смешно да звучи :confused: И е така от хилядолетия,не от вчера.
А нима не познаваш хора без коли?Аз знам доста.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата