Кола за тъщата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Кола за тъщата

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 11:45

Тия Ксари Пикасо и C4 как се водят там вановете много ме кефят на външен вид. Интериора не ме кефи грам, но отвън е интересно. Като гледам цените обаче сигурно доста се чупят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 16 Фев 2016, 11:57

Карам една ксара пикасо 2003 1.6 95кс. Трета година вече без никакви ядове Една биалетка дискове отпред с накладки, едно задно гърне и консумативи. Гори 8,5 газ смесено то и вървенето и е толкова, но не е трошлива.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 13:22

turieca написа:Карам една ксара пикасо 2003 1.6 95кс. Трета година вече без никакви ядове Една биалетка дискове отпред с накладки, едно задно гърне и консумативи. Гори 8,5 газ смесено то и вървенето и е толкова, но не е трошлива.

Това е добре да се знае. На един приятел баща му купи семейна Рено Сценик 1.6 бензин преди няколко години и имаха оше в началото някакъв проблем с мотора, после пък ми се оплака, че някой ппът пали - друг път не. Това е горе-долу което ми е споделял, може да има и още, но е важно да се спомене, че колата не се кара почти никак. Така че има значение и това колко се кара една кола. Ако я караш супер малко какво те бърка разход и ремонти примерно толкова много.

Аз да попитам нещо друго което ми е интересно. Гледам ако не всички, то едно 90% от Зафирите са с 2.2 бензин мотор с автоматик. Някакви проблеми ли имат тия мотори и автоматици на Опел, че толкова много се предлагат втора ръка или всичко е случайно? Защото ако нямат проблеми някакви генерални то 155 коня бензинка с автоматик хем ще върви доволно, хем е удобно с тоя автоматик в града и извън него. А ако някой се стряска от 155 коня бензин от към разход винаги може да сложи газова. Просто размисли и страсти...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 16 Фев 2016, 17:09

Добре де на тея Алфи моторите ли им са толкова зле , окачването ясно ще се прегледа хубаво , купето също.
Има причина да са толкова евтини , но предполагам че като се кара основно градско и се навърта по 10 000км макс за година няма да има големи драми с колата :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 16 Фев 2016, 18:59

Никой не спомена за Пежо 206.Аз съм доста доволен, свежа визия и не много скъпи ремонти.
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Фев 2016, 19:43

Ела да ти дам една двуврата Микра К12 2003г. 1.2i 65к.с. двуврата, на малко над 100к км. (ама не от горублянските 100к) свеж германски внос..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 16 Фев 2016, 20:48

С баща ми от 7-8 години търкаляме една Xsara и edno 307SW, и двете имат по над 100к км в ръцете ни и нито едната, нито другата е сменяла амортисьори. Единствено биалетки и шарнири. Гърнета, че са на газ. Общо взето това е!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 16 Фев 2016, 22:07

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

:ok:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 17 Фев 2016, 11:10

Toyota Yaris и Nissan Micra според мене са удачен избор :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 18 Фев 2016, 15:07

КОлега според мен астра от полицайките - 98-2000г.
Има и със стария мотор 1.6 или 1.8

Нещо такова:
1.6
http://www.cars.bg/c1531938
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 18 Фев 2016, 16:23

Полицайките също мног ги яде ръждата. Приятел хем е бояджия и сам си прави веждите, хем на следващото лято пак му бяха целите надути и подпухнали.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 18 Фев 2016, 19:40

don_gori написа:Добре де на тея Алфи моторите ли им са толкова зле , окачването ясно ще се прегледа хубаво , купето също.
Има причина да са толкова евтини , но предполагам че като се кара основно градско и се навърта по 10 000км макс за година няма да има големи драми с колата :roll:

Нищо им няма на Алфите, просто хората са с предубеждения за тях и ги избягват (И аз бях така преди да закупя една). Предимство, е че купуваш 4-5 години по-нова кола спрямо немските аналози на аналогична цена. п.с. Ако ще търсиш Алфа да е дизел или 2.0 бензин с ръчни скорости :bchug:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 18 Фев 2016, 19:59

skipper написа:
don_gori написа:Добре де на тея Алфи моторите ли им са толкова зле , окачването ясно ще се прегледа хубаво , купето също.

Нищо им няма на Алфите, просто хората са с предубеждения за тях и ги избягват (И аз бях така преди да закупя една). Предимство, е че купуваш 4-5 години по-нова кола спрямо немските аналози на аналогична цена. п.с. Ако ще търсиш Алфа да е дизел или 2.0 бензин с ръчни скорости :bchug:

И аз така смятам.Имах предубеждения към тях,но след принудителна покупка на алфа 156,мога да кажа,че не по-лоша кола от всяка друга.Имат си своите особености и болежки,но на фона на идиотоустойчивия дизел и прекрасния дизайн на интериор и екстериор,другото се преглъща.Продадох алфата заради нуждата от голямо комби и по-добра возия!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 18 Фев 2016, 20:36

МИТАКА1654 написа:
skipper написа:

И аз така смятам.Имах предубеждения към тях,но след принудителна покупка на алфа 156,мога да кажа,че не по-лоша кола от всяка друга.Имат си своите особености и болежки,но на фона на идиотоустойчивия дизел и прекрасния дизайн на интериор и екстериор,другото се преглъща.Продадох алфата заради нуждата от голямо комби и по-добра возия!

Малко в страни от темата, но мисля че точно тук бях чел че 1,9JTD-то бил едва ли не неразрушим мотор...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 18 Фев 2016, 22:26

За Алфите от мой приятел знам, че са скъпи за поддръжка, но за сметка на това поддръжка се налага.... често. :)
Той за 20К км разби предница и като почна да я прави стигна до средата и удари 500 лева. За мен такива цени на поддръжка на кола с такава цена не е работа. Освен това 2.0 при нормално каране градско дава разход от 14 бензин.

А и В класите според всичките ми познати, които работят в сервизи, са, както те самите казват, "отмъщението" на Мерцедес. Пък и Мерцедес с предно е като .... БМВ с предно. :)

За Голф 4 1.4 съм съгласен, но авторът изрично каза, че иска бензин, защото ще газифицира. Жена ми имаше 1.6 4 години и нямахме никакви проблеми, но нейният беше автоматик. Буквално само масло и бензин. И май наистина няма бивши голфаджии ;)

Като фен на японските автомобили приветствам, и то доста, идеята за Ярис или Микра, като моето мнение е повече за Ярис, че тя си е чисто японска, докато в Микрата много Рено, бе! Имам приятелка с Ярис 1,3 от около 7 години и 60 К км и досега освен консумативи наистина не е правила нищо, а колата бе купена на 9 години и 130 К, т.е. сега е на около 190.

П.П. 1. Хора, които правят спагети и свирки, не могат да правят коли.
2. Македонците са казали: Кола с емблема на Борче, Маца и Путе не е кОла.
3. Никога не си купувайте колите от трите Ф: Фиат, Форд и Френска.

Разбира се последният списък е в духа на шегата, за да разведрим обстановката. Естествено е, че всеки си има свои вкусове и предпочитания, базирани на личния му опит, а не на лаладжйиство, особено хората, които вече сме минали през няколко коли. В този смисъл очаквам да бъда укорен и за любовта ми към японските коли, но все повече ми се издигат в очите в сравнение с модерните немски, което ме прави и много тъжен, като заклет фен на БМВ.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата