.... защото сме олигофрени
Модератор: Общи модератори
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: .... защото сме олигофрени
Top Gun Maverick написа:Точно пък на Цариградско като ида в София рядко вдигам над 80, поради излъскания асфалт и голям трафик
старо ти е инфото, асфалта е нов, гладък и трафика освен в час пик е нормален и хората са адекватни, там човек, който кара с 80 изглежда спрял, всички карат със 90-120...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
От къде тръгна темата,и къде стигна.......
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Идеята на темата беше друга, не да се плюем, пак.
Някакви фотоси и видеа, другото е чесане.
Ако ще броим светците, не съм от тях, но си имам принципи, които гледам да не нарушавам:
-преминаване на червено;
-отнемане на предимство;
-гонене на пешеходци по пътеките;
-засичане;
-хвърляне на предмети от прозорците;
-каране с ксенон на обикновен фар и нерегулирани фарове.
Това общо взето са идеалите ми за шофиране.
Някакви фотоси и видеа, другото е чесане.
Ако ще броим светците, не съм от тях, но си имам принципи, които гледам да не нарушавам:
-преминаване на червено;
-отнемане на предимство;
-гонене на пешеходци по пътеките;
-засичане;
-хвърляне на предмети от прозорците;
-каране с ксенон на обикновен фар и нерегулирани фарове.
Това общо взето са идеалите ми за шофиране.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
пресен пример от вчерашната ни сбирка
двама колеги неволно се засичат,след което единия ....тоя по виновния нагло отваря джама и казва на другия "ей ся щи еба мамата"
и тва при положение,че след 20мин. дето се вика ще седнат на една маса.
не мога и не искам да ги разбера някои хора

двама колеги неволно се засичат,след което единия ....тоя по виновния нагло отваря джама и казва на другия "ей ся щи еба мамата"
и тва при положение,че след 20мин. дето се вика ще седнат на една маса.
не мога и не искам да ги разбера някои хора

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Искате ли верно да направим една тема в която всеки да си напише провиненията, ама честно с ръка на сърце... И да се види че абсолютно всички до един сме правили всички нарушения поне един път през шофьорския ни стаж. За това аз избягвам да съдя някой, че минал на червено или че кара бързо, или че спрял неправилно, защото и на мен ми е се е случвало и не е гаранция, че няма да ми се случи пак... Като карах жена ми с контракции към родилното мислите ли че съм спазвал правилата? На всеки светофар минах на червено, с 80 /идиот/ и на присветванки с дългите... Има извънредни ситуации в живота на всеки от нас които ни подтикват да правим нарушения. Че има и хора които правят келешки изпълнения няма спор, обаче ти примерно няма как да знаеш на това момче което те е засекло днес дали майка му не е починала преди 1 час и той изобщо да не е разбрал за съществуването ти зад неговата броня? Всеки ден сме принудени да караме колите си за да си свършим някаква работа и всеки ден ни се случват различни неща в живота, кои добри, кои лоши, но всичките разсейващи от шофирането. Това със светците е как да ви кажа... Якото на форума е че помага. Лошото е че е една паралелна реалност, в която всеки може да се представи за какъвто си иска и някои хора се самоидеализират. За мен е странно защото никога не съм искал да съм идеален, и не съм. Греша. Често понякога и си го признавам. Не знам дали добихте представа какво искам да кажа, но хората с биполярно разстройство сме така... Не искам да влизам в конфронтации с никого, искам просто да ви накарам да се замислите какво вие сте правили преди да станете идеални водачи със златни талони.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Хаос написа:Top Gun Maverick написа:Точно пък на Цариградско като ида в София рядко вдигам над 80, поради излъскания асфалт и голям трафик
старо ти е инфото, асфалта е нов, гладък и трафика освен в час пик е нормален и хората са адекватни, там човек, който кара с 80 изглежда спрял, всички карат със 90-120...
Всъщност и всеки ден да го сменят, все ще е мазен. Изразих се неправилно може би с излъскания защото наистина го подменяха, но лично аз не мога да дам газ, без да мига жълтичкото.

И за 80 не е вярно, че съм като спрял. Такъв съм ако съм в крайна лява лента, но аз там не стоя почти никога на това шосе, освен ако не бързам за някъде, но дори тогава нито святкам на някой, нито нищо такова, а просто си карам зад този пред мен с колкото се движи защото те на това шосе по принцип не се отместват от ляво, особено ако са с джипки.

Иначе за темата, аз съм против, чак ще ме хване страх да пиша в нея на тема скорост.

Който писа за закона горе, че бил за да се спазва, така е, аз също го бях написал по-назад. Това, че аз решавам да го наруша си е май мой проблем и си нося пълната отговорност за което. Не съм застрахован, ни най-малко, но обикновено не създавам, а предотвратявам множество ПТП-та на всякакви незнаещи правилата или отнемащи предимството по ГЛАВНИ кръстовища, но пък бавно движещи се шофьори, особено напоследък в кръговите леле, малееееее.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Идеални водачи,хора и т.н. няма!
Повечето от тези със златните талони просто не карат достатъчно много и често
ПС Не е ли по-добре да има тема в която да се показват наглеците и негодниците по пътищата,каращи БМВ-та?
Повечето от тези със златните талони просто не карат достатъчно много и често

ПС Не е ли по-добре да има тема в която да се показват наглеците и негодниците по пътищата,каращи БМВ-та?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
(bubsa) написа:Не е ли по-добре да има тема в която да се показват наглеците и негодниците по пътищата,каращи БМВ-та?
Ем то май такъв беше смисъла на тази, ама не се получи.
Stahlblau написа:Искате ли верно да направим една тема в която всеки да си напише провиненията, ама честно с ръка на сърце...
Редовно спирам като селянин, ако съм за малко и съм натиснал копчето "мога да спирам, където си поискам"

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

(bubsa) написа:Идеални водачи,хора и т.н. няма!
Повечето от тези със златните талони просто не карат достатъчно много и често![]()
Имах колега със златен талон ...
Последното му шофиране като го имаше беше ... на изпита

После си взе кола, ходи на курсове да се учи да кара пак, резултата - ПТП всяка седмица

И тва само щото караше кола само уикенда

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
мен лично темата или по - точно отговорите малко ме плашат. без да съм ги броил имам чувството, че към 50% от отговорите са, че няма нищо лошо в това, да се превишава скоростта, ако човек има опит и знае как.....
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
George Carlin
George Carlin
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
deyan-enchev написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
George Carlin
абсолютно е вярно
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
@2bar написа:мен лично темата или по - точно отговорите малко ме плашат. без да съм ги броил имам чувството, че към 50% от отговорите са, че няма нищо лошо в това, да се превишава скоростта, ако човек има опит и знае как.....
При наличието на термина "несъобразена скорост" може и с 1 км да си се движил и пак да изкарат, че си карал прекалено бързо.

Vanqu1sh написа:@2bar написа:мен лично темата или по - точно отговорите малко ме плашат. без да съм ги броил имам чувството, че към 50% от отговорите са, че няма нищо лошо в това, да се превишава скоростта, ако човек има опит и знае как.....
При наличието на термина "несъобразена скорост" може и с 1 км да си се движил и пак да изкарат, че си карал прекалено бързо.
бъркаш понятията - едното е несъобразена с пътните условия и обстановка скорост, и за нея се говори едва чак след ППТ. Тази скорост никой не измерва и не се глобява заради нея.
Другото е превишаване на разрешената допустима скорост и тя се мери. За нея става въпрос.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Да де, но колегата сигурно искаше да каже, че все пак не превишената, а НЕСЪОБРАЗЕНАТА скорост води до ПТП-та. Тоест не можеш да обявиш, че тая превишената е била по-опасна от несъобразената, която може да е била реално под допустимата и то доста, но да е довела до ПТП. Да не говорим, че през бая участъци с дупки ако минеш с всичката газ и пътя ти е познат(тоест състоянието на дупките е изпитано
)е доста по-безопасно от това да минеш по-бавно и да се нахендриш в някоя доволно.
Последното е изпитано много пъти и работи безотказно.

In God we trust, all others we track.

70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5