Избор на лаптоп
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Избор на лаптоп
Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Sent from my iPhone using Tapatalk
Чакай сега ти защо сравняваш настолен компютър и лаптопна лап топите не случайно процесорите и видеокартите носят една буквичка М.... отиваш в съвсем друга посока.
Хах, правя точно обратното, опитвам се да кажа на автора, да не си мисли (ако си го е мислел), че е оферта да си вземеш и7 и супер яката графика и че е съотносимо бързо с настолно PC и може да джитка същите игри като на PC, щото и двете са с и7 да кажем. Затова и написах, че много зависи за какво ще се ползва лаптопа.
Ако намекваш че лаптопите не стават за игри си в огромна грешка.
Зависи за какви лаптопи говорим - не ми давай за пример Alienware или Razor, тогава да. И не говорим да джиткаш по 1 час CS на ден, а за сериозен гейминг. И въобще говорим за нормални машини, който дори да подкарат играта и да върви що годе, си е изцяло за сметка на състоянието на машината след време. Просто идеята на лаптопа като цяло е друга. Та за сериозен гейминг - освен ако не е специална гейминг конфигурация, си е чиста гавра според мен да се изнасилва такава машинка. Тея i7 и GTX 950M предполагам си наясно, не ги слагат само, за да можеш да подкарваш игри на тях, а са и с далеч по-други цели
Явно доста си изостанал и не четеш какво се случва в света на мобилните машини...но нищо продължавай да си мислиш,че си е гавра да изнасилваш такава машинкаи на моя лап топ далеч не играя по 1 час CS-че на ден...и понеже гледам че ми даваш за пример Alienware i Razer,си много далече от истината за геймърски лап топ...просто си прочел някъде чул си нещо за alienware и си мислиш,че това е най-добрия гейминг лап топ
Хайде малко по-скромно с раздаването на оценки, че става смешно особено след някой твой неточности, които ти спестих. Alienware ти го дадох просто като пример за геъмърска конфигурация с правилно захранване и охлаждане. Ти си се филмирай колко много ги разбираш нещата, но първо научи basic материал като бит, байт, разлика между десктоп и мобайл архитектура на процесора и т.н и след това ще ги обсъдим нещата

П.с: "лап топ" - този термин не го бях чувал от години, явно модерните статийки , който ти четеш как обесняват как razer-а не бил геймърски са го реабилитирали

П.с2: да не доразваляме темата на колегата, ноутбука, който си предложил, е хубав и автора при достатъчни финанси, няма да сбърка с него
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Re: Избор на лаптоп
Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Чакай сега ти защо сравняваш настолен компютър и лаптопна лап топите не случайно процесорите и видеокартите носят една буквичка М.... отиваш в съвсем друга посока.
Хах, правя точно обратното, опитвам се да кажа на автора, да не си мисли (ако си го е мислел), че е оферта да си вземеш и7 и супер яката графика и че е съотносимо бързо с настолно PC и може да джитка същите игри като на PC, щото и двете са с и7 да кажем. Затова и написах, че много зависи за какво ще се ползва лаптопа.
Стават само с карти от GTX970 нагоре. Всичко останало е компромиси в настройките. Друг е въпроса че, трябва се киризиш на тоя малак екран...
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
madafaka_donkele написа:Maxmadness написа:Resolution performance,тоест на каква резолюция картата каква производителност може да даде.
Накратко кви FPS-и вади се интересуваме у наше село
Maxmadness написа:GPU Memory,type Memory тоест дали ще е GDDR3 GDDR5
Пак у наше село знаем "само" за DDR3 и GDDR5. За GDDR3 сме чувалЕ, че нЕма такова животно
Maxmadness написа:...L2 cache...
Пъдаря в селото ми е казА, че се бъркаш. Само при процесорите има такоА нещУ, не и при видеокартите
Maxmadness написа:Memory bus,биват 128 шина,384,246кб и така нататък...
От коя планета ги импортваш тези карти с килобАЙтови шини, че ние остави килобитови, даже още сме само на битови шини
LOL,ама ти си знаел какво е FPS?

Много обичам да ме поправят хардуерни инвалиди като тебе...всезнайковци..DDR3 или GDDR5..нема кво да си извадиш от устата и реши да се хванеш за едната буква,вместо да разбереш че насочвам хората какво да гледат,а не тъпо да гледат че картите имат по 1 ГБ рам и да си мислят,че си купуват последно поколение GTX 980 Ti.
Разликата между DDR3 и GDDR5 е в това, че втората използва две тактови честоти CK и WCK като първата е два пъти по- малка от втората. И поради това се получава "предварително" адресиране с кратност х8 бита (в зависимост от конкретния производител и чип), което я прави по- бърза.
Заявките постъпват в период SDR на SK, адресите се предават в периода DDR на честотата CK; а данните се получават в период DDR на честотата WCK. GDDR5 изпраща 64 бита за цикъл WCK. При предварително адресиране с кратност 8 бита (х8), всяко изпращане или запис на данни се състои от две части от общо 256 бита за един цикъл CK и четири (64 бита) на изводите на паметта.
128/256/384 BIT,(memory bus) айде сега ще спиш по спокойно,и ако си мислиш,че разбираш от компютри заповядай при нас в офиса да тестваме няколко машини да си глътнеш езика господин "наше село"

Видео картите НЕ са само памет и обем.
При тях имаме различни шини на паметта, различни поколения и архитектури на ядрото, и различна поддръжка на софтуер.
В ниския клас, видео картите са обикновено с "орязани" шини, а именно : 64-битова шина на паметта.
64битовата шина на видеото е нещо съвсем различно от това процесора в компютъра каква шина има.
64 бита при видео картите са достатъчни за филмчета ( 2D-то минава винаги през процесора ), но крайно неподходящи за средно тежки 3D приложения.
128-битовите карти са в средния клас - там при не много високи резолюции и не много фини детайли на 3D графиката те няма да се затруднят.
В последните 2 класа, шината на картата е 256 и повече битова.
Тук е мястото да подчертая, че не винаги по-високата шина на картата означава , че картата е по-бърза.
Примерно GTX260 е с 448 битова шина и е около 20% по-бавна от 256 битовата HD4890.
Нещата са комплексни - не са просто цифри и битове.
Много голямо значение има архитектурата на ядрото на видео картата и типа памет...
Сега се надявам,че ще спиш спокойно.
dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Зависи за какви лаптопи говорим - не ми давай за пример Alienware или Razor, тогава да. И не говорим да джиткаш по 1 час CS на ден, а за сериозен гейминг. И въобще говорим за нормални машини, който дори да подкарат играта и да върви що годе, си е изцяло за сметка на състоянието на машината след време. Просто идеята на лаптопа като цяло е друга. Та за сериозен гейминг - освен ако не е специална гейминг конфигурация, си е чиста гавра според мен да се изнасилва такава машинка. Тея i7 и GTX 950M предполагам си наясно, не ги слагат само, за да можеш да подкарваш игри на тях, а са и с далеч по-други цели
Явно доста си изостанал и не четеш какво се случва в света на мобилните машини...но нищо продължавай да си мислиш,че си е гавра да изнасилваш такава машинкаи на моя лап топ далеч не играя по 1 час CS-че на ден...и понеже гледам че ми даваш за пример Alienware i Razer,си много далече от истината за геймърски лап топ...просто си прочел някъде чул си нещо за alienware и си мислиш,че това е най-добрия гейминг лап топ
Хайде малко по-скромно с раздаването на оценки, че става смешно особено след някой твой неточности, които ти спестих. Alienware ти го дадох просто като пример за геъмърска конфигурация с правилно захранване и охлаждане. Ти си се филмирай колко много ги разбираш нещата, но първо научи basic материал като бит, байт, разлика между десктоп и мобайл архитектура на процесора и т.н и след това ще ги обсъдим нещата
П.с: "лап топ" - този термин не го бях чувал от години, явно модерните статийки , който ти четеш как обесняват как razer-а не бил геймърски са го реабилитирали
П.с2: да не доразваляме темата на колегата, ноутбука, който си предложил, е хубав и автора при достатъчни финанси, няма да сбърка с него
Продължавам да се филмирам !

Пък горното мнение,че ставали криво ляво само от GTX 970 нагоре ще го игнорирам напълно защото е несериозно

п.с Най-мнОУ се смях на съвета ти за покупка на втора ръка Alienware,култово !

Последна промяна Maxmadness на 11 Мар 2016, 5:46, променена общо 21 пъти
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Andronoff
- триногата
-
И аз ще сменям стария Latitude с нещо по-съвременно. Мисля си за DELL XPS 15 touchscreen.. Мнения?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Продължавам да се филмирам !![]()
И понеже и двамата се хващате за разни буквички,искам да ти споделя,че аз лично за геймърски лаптоп RAZOR не съм чувал,тва ей така да си попълниш малко знанията..и се пише ГЕЙМЪРСКИ,а не ГЕЪМЪРСКИ...господин отличник
![]()
а ЛАПТОП думичката,ще я пиша слято,за да ти е по спокойно на душата,нали си госпожа по БЕЛ...нищо че тия мнения ги пиша с едната ръка,докато ям и гледам телевизия в офиса...ама нищо важното е ти приятелче да си вземеш матурите
И моля те,не ми обяснявай на кое каква е архитектурата,говорихме за преносима машина,а ти ми обясняваш на баба ти фърчилото,че нямало да има същата производителност като настолния компютър...браво Колумб !
Пък горното мнение,че ставали криво ляво само от GTX 970 нагоре ще го игнорирам напълно защото е несериозно
п.с Най-мнОУ се смях на съвета ти за покупка на втора ръка Alienware,култово !![]()
![]()
Добре, че Айфоня му е скапан аутокоректа и гадно се връща при пропусната буква, че да има за какво да се хванеш

Дори няма да отговоря на всичките ти простотии, които си копнал от първия сайт в google. Като завършиш училище и ако те приемат в университета, да знаеш, че не толерират измислянето на всякакви измишльотини , ползват се цитати, обосновки и т.н. Сега ми кажи къде съм съветвал някой да си купува втора ръка Alienware, че не виждам или е било коментар от сайтчето, където си копнал другото инфо и лекинко си се объркАл?

П.С: Най-добре модераторите да заключат темата, преди колегата да се пръсне, докато доказва, колко добре ги копира... опааа разбира нещата.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Maxmadness написа:LOL,ама ти си знаел какво е FPS?Ти си истински гений !
С глупостите, които изписа мисля установихме еднозначно кой е реалния "гений"

Maxmadness написа:Много обичам да ме поправят хардуерни инвалиди като тебе...всезнайковци..
И замириса на... селинджърски "интелект"

Maxmadness написа:насочвам хората какво да гледат
Както се пееше в една песен...по-добре недейййййй

Maxmadness написа:...айде сега ще спиш по спокойно...
Пак се обърка

Maxmadness написа:...ако си мислиш,че разбираш от компютри...
Там е разликата. Аз не мисля. Аз знам, че "разбирам от компютри". Дано шефа ти на гаражната ви фирмичка не ти чете глупостите, че ако съм на негово място ше те уволня без предизвестие даже

Maxmadness написа:...
Както каза колегата, ако не за друго поне за google ninja ставаш, все е нещо

dextuar написа:Сега ми кажи къде съм съветвал някой да си купува втора ръка Alienware
Капацитета визира мен

Andronoff написа:И аз ще сменям стария Latitude с нещо по-съвременно. Мисля си за DELL XPS 15 touchscreen.. Мнения?
Държи на бой. Иначе не впечатлява с нищо кой знае колко.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Dextuar,аз не мисля че съм написал нещо измислено,явно на теб не ти е ясна материята,и ти изглежда копирано от гугъл,но това ти е лично твой проблем.Иначе си прав да,объркал съм се и съм копирал заедно с целия текст и съвета ти за покупка на Alienware точно от гугъл
А иначе компютърния инвалид с уникален ник,MADAFAKA...визирах точно тебе с глупавите ти съвети за покупка на Alienware втора ръка,простено ти е,все пак ти си компютърен специалист от висша класа.Знаеш ли колко такива като тебе компютърни специалисти са гледали клипчета по нета как се сглобява PC,купуват си частите и после се връщат със sadface,че не са успяли да си го сглобят...много ми напомняш на тях,милия сигурно кутията на компютъра не знаеш как да си свалиш,и ако ти дадът едно дъно и 5-6 чаркаляка ще ги гледаш като учебник по китайски
И понеже както каза,си от село,пъдаря би трябвало да те е информирал,че сутрин се става за работа,това във връзка с това което каза,че не мога да спя,а пиша мнения в форума в 5 сутринта
Ти или не работиш там на село,или кравите и козите ги изкарвате по късно към 10 да пасат?
По добре ти недей да даваш такива умни съвети за покупка на Alienware втора ръка,че колко такива са ми минали през ръцете с reball на видеото и плачещи клиенти ти е бедна фантазийката....и все още чакам отговор,за L2 cache характеристиката при сравнението на двете видеокарти, да ми обясниш,че ти си по информиран от мен

А иначе компютърния инвалид с уникален ник,MADAFAKA...визирах точно тебе с глупавите ти съвети за покупка на Alienware втора ръка,простено ти е,все пак ти си компютърен специалист от висша класа.Знаеш ли колко такива като тебе компютърни специалисти са гледали клипчета по нета как се сглобява PC,купуват си частите и после се връщат със sadface,че не са успяли да си го сглобят...много ми напомняш на тях,милия сигурно кутията на компютъра не знаеш как да си свалиш,и ако ти дадът едно дъно и 5-6 чаркаляка ще ги гледаш като учебник по китайски

Maxmadness написа:насочвам хората какво да гледат

По добре ти недей да даваш такива умни съвети за покупка на Alienware втора ръка,че колко такива са ми минали през ръцете с reball на видеото и плачещи клиенти ти е бедна фантазийката....и все още чакам отговор,за L2 cache характеристиката при сравнението на двете видеокарти, да ми обясниш,че ти си по информиран от мен

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Maxmadness написа:...
Първо - вземи се научи да пишеш по-грамотно от средностатистически мангал.
Второ - като ще обиждаш поне казвай нещо ново, не се повтаряй като папагал.
Трето - не знам аз на кого ти напомням, но с всеки следващ пост ти се затвърждаваш, като най-стабилното едноклетъчно(с изгледи никога да не еволюира до двуклетъчно) писало някога в този форум.
Четвърто - нормално хората започват работа в 8:30-09:00. Това, че ти ставаш в 5 и пътуваш 2 часа от село до гаража-фирма си е твой проблем.
Пето - никой не го интересува колко велико, самозвано, самонадеяно и самовлюбено измислено подобие на "специалист" си, още по-малко пък компютърен. Доказано ти беше няколко пъти. Тва, че ти липсва сиво вещество да го осмислиш пак си е твой проблем.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
и все пак никаква работа не върши на момчето тоя спор кой е по-по-най
за това и нормалните теми във форума (технически насочени) отсъстват, защото вместо да се каже нещо градивно, написано нормално ... всички се опитват да са остроумни ... а човека с проблема го игнорират и толкоз
http://olx.bg/ad/dell-inspiron-3534-s-p ... 978b7ba5d1 аз примерно бих казал на човека пуснал темата да разгледа примерно тая обява, да врътне едно телефонче, да пита на фирма ли е взет, на частно лице ли, има ли гаранция валидна, да отиде да го види и да се обзаведе с прилично лаптопче за 900лв - не да търси гейминг зверове с нисък бюджет
Ето му и един доста мръсен, но пак ставащ лаптоп >
http://olx.bg/ad/geymarski-laptop-asus- ... 978b7ba5d1
за това и нормалните теми във форума (технически насочени) отсъстват, защото вместо да се каже нещо градивно, написано нормално ... всички се опитват да са остроумни ... а човека с проблема го игнорират и толкоз
http://olx.bg/ad/dell-inspiron-3534-s-p ... 978b7ba5d1 аз примерно бих казал на човека пуснал темата да разгледа примерно тая обява, да врътне едно телефонче, да пита на фирма ли е взет, на частно лице ли, има ли гаранция валидна, да отиде да го види и да се обзаведе с прилично лаптопче за 900лв - не да търси гейминг зверове с нисък бюджет
Ето му и един доста мръсен, но пак ставащ лаптоп >
http://olx.bg/ad/geymarski-laptop-asus- ... 978b7ba5d1
Айде стига сте си мерили пи*ките... тва наистина помага за темата..
Аз лично съм доволен от Lenovo Y серията, все трябва да може да се намери някой втора ръка с оставаща гаранция...
Поздрави
Аз лично съм доволен от Lenovo Y серията, все трябва да може да се намери някой втора ръка с оставаща гаранция...
Поздрави
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:Maxmadness написа:...
Трето - не знам аз на кого ти напомням, но с всеки следващ пост ти се затвърждаваш, като най-стабилното едноклетъчно(с изгледи никога да не еволюира до двуклетъчно) писало някога в този форум.
Четвърто - нормално хората започват работа в 8:30-09:00. Това, че ти ставаш в 5 и пътуваш 2 часа от село до гаража-фирма си е твой проблем.
Пето - никой не го интересува колко велико, самозвано, самонадеяно и самовлюбено измислено подобие на "специалист" си, още по-малко пък компютърен. Доказано ти беше няколко пъти. Тва, че ти липсва сиво вещество да го осмислиш пак си е твой проблем.
+1

Само не разбирам защо продължаваш да се пънеш,след като на повечето стана ясно колко голям специалист си. Сега преди да се обидиш и засегнеш, това е и с ирония, и без. И най-вероятно никой нямаше да направи на въпрос леките неточности в иначе компетентното ти мнение, ако не беше маниакалното ти желание да обясняваш на плебеите кое и как и то при това нагло и подигравателно. Разбрах, че и в тази тема ти си най-големия или поне такъв се опитваш да се изкараш. Да си жив и здрав и като подкараш килобайтовите шини пусни един туториал във форума да науча и аз нещо по-така.
Аз спирам с офф-а.
По темата - ако няма да го ползваш за нещо по-сериозно, може да погледнеш и този компромисен вариант.
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_ ... V2UCIS3_14
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:Аз спирам с офф-а.
+1
Дал съм пример на автора и за нов и за употребяван. Други също му предложиха варианти. Да си избере, а ако има въпроси да пита

madafaka_donkele написа:Apple fanboys-овете изригват as usualНай-вероятно никога няма да го разбера тва дуене, натякване как боклучавите ябълки са ебаси и яките машини, нищо че са на цената на 5 нормални машини, как софтуерно им е иновативен и супер як, а всъщност си е чист UNIX с графична среда. Къстъмизиран, но все пак UNIX
демек нищо не е правено от нулата.
не ползвам Mac, и винаги уважавам чуждото мнение, но не изпадай в такива крайности.
Близки мои приятели които са преминали от Windows на Mac съжаляват искренно, че не са го направили по-рано.
Сред тях са:
- it хора
- нормални потребители
при Mac очевидно не се плаща само за хардуер, а за OS + много добра интеграция с телефона. Отделно батериите на Mac-овете държат по 8-12 часа - лаптопите могат да мечтаят за това. Mac поддържат ограничен хардуер и цялата OS е оптимизирана за него, докато лаптопите например може да се сглобят от супер много suppliers и ОС трябва да работи с всички.
До сега не съм чул за НЕдоволен Mac потребител, всеки който го ползва е супер happy. За недоволни лаптоп потребители има много.
За мен са доста скъпи, но хората се чувстват супер продуктивни със Mac-овете и дават десетки примери

Това, че са супер user-friendly не е измислица - успели са да направят *nix-а супер user friendly за което евалата - защото много дистрибуции НЕ са почнали от нулата, обаче пак са дървете за ползване от средния потребител.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:Maxmadness написа:...
Да не би да уцелих за това с кравите и козите?Сигурно съм те засегнал за което се изнивявам

dextuar написа:madafaka_donkele написа:Maxmadness написа:...
+1![]()
Само не разбирам защо продължаваш да се пънеш,след като на повечето стана ясно колко голям специалист си. Сега преди да се обидиш и засегнеш, това е и с ирония, и без. И най-вероятно никой нямаше да направи на въпрос леките неточности в иначе компетентното ти мнение, ако не беше маниакалното ти желание да обясняваш на плебеите кое и как и то при това нагло и подигравателно. Разбрах, че и в тази тема ти си най-големия или поне такъв се опитваш да се изкараш. Да си жив и здрав и като подкараш килобайтовите шини пусни един туториал във форума да науча и аз нещо по-така.
Аз спирам с офф-а.
По темата - ако няма да го ползваш за нещо по-сериозно, може да погледнеш и този компромисен вариант.
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_ ... V2UCIS3_14
Тези леки неточности,са точно причината да водим този безмислен спор в момента,просто за мен madafaka персоната си е комплексар и като види някой нещо да е написал неправилно,започва да обяснява при него на село пъдаря какво му бил казал обаче това никой не го вълнува ...ама какво да се прави простено му е,той си е селско момче

Относно туториала,вече ти обясних как се пише геЪМЪРСКИ лаптоп,и те светнах,че марка RAZOR не съществува,ако имаш допълнителни въпроси на ЛС.
M17cH написа:Айде стига сте си мерили пи*ките... тва наистина помага за темата..
Поздрави
В олх се намират втора ръка с SLI версията,ако е запазен си струва парите,единствено трябва да се пазиш от най-първите модели на Y500 които имат проблеми с тъчпада,и бутоните на клавиатурата се изтриват доста бързо,това са единствените минуси на машината,иначе с JBL озвучаването лаптопа има наистина хубав звук,и корпуса е доста добре направен,не знам как са като температури моделите с по една видео карта,но при мен няма проблем

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Maxmadness написа:Да не би да уцелих за това с кравите и козите?
Ти широко разтворен женски полов орган от 1см. отстояние не би улучил, пък кво остава за другите неща

Maxmadness написа:...наистина ми е жал за тебе приятелче,от сърце ти го казвам...
Мен даже не ми е и жал за тебе

Maxmadness написа:...ти сам си каза,че си от село...
Целия форум разбра иронията, само ти и това не разбра, а после се сърдиш, като ти казвам едноклетъчно

Maxmadness написа:...просто за мен madafaka персоната си е комплексар и като види някой нещо да е написал неправилно...
Ако търсиш комплексар те съветвам да погледнеш в огледалото. Не съм аз този, който хем не зачита чуждото мнение, хем се опитва(ама не му се получава) да си налага очевАдно неправилното мнение, хем използва каруцарски изказ и обиди, хем после негодува. На калпавия кОр вълната му пречела, та и твоята работа същата

vlad0 написа:madafaka_donkele написа:Apple fanboys-овете изригват as usualНай-вероятно никога няма да го разбера тва дуене, натякване как боклучавите ябълки са ебаси и яките машини, нищо че са на цената на 5 нормални машини, как софтуерно им е иновативен и супер як, а всъщност си е чист UNIX с графична среда. Къстъмизиран, но все пак UNIX
демек нищо не е правено от нулата.
не ползвам Mac, и винаги уважавам чуждото мнение, но не изпадай в такива крайности.
Близки мои приятели които са преминали от Windows на Mac съжаляват искренно, че не са го направили по-рано.
Сред тях са:
- it хора
- нормални потребители
при Mac очевидно не се плаща само за хардуер, а за OS + много добра интеграция с телефона. Отделно батериите на Mac-овете държат по 8-12 часа - лаптопите могат да мечтаят за това. Mac поддържат ограничен хардуер и цялата OS е оптимизирана за него, докато лаптопите например може да се сглобят от супер много suppliers и ОС трябва да работи с всички.
До сега не съм чул за НЕдоволен Mac потребител, всеки който го ползва е супер happy. За недоволни лаптоп потребители има много.
За мен са доста скъпи, но хората се чувстват супер продуктивни със Mac-овете и дават десетки примери![]()
Това, че са супер user-friendly не е измислица - успели са да направят *nix-а супер user friendly за което евалата - защото много дистрибуции НЕ са почнали от нулата, обаче пак са дървете за ползване от средния потребител.
Поясни, ако обичаш в какви крайности съм изпаднал. Изброил съм (някои) от недостатъците на ябълките, които никой не може да оспори по простата причина, че са "обществени тайни". За fanboys е толкова вярно, че то затова и на такива хора им излезе точно този прякор. Без причина, без нищо веднага "Apple е по-добър". Същото, като станалото мода напоследък ни в клин, ни в ръкав "Аз съм веган". Имам чувството, че наистина ще колабират или ще получат гърч, ако не го кажат това. Естествено не всички са в тази категория. Има и нормални потребители, които използват ябълка продуктите много по-пълноценно, извличайки максимума от продукта, но за съжаление са малко. Не мисля, че е нужно да ти казвам, че мнозинството купуват ябълка продукти не толкова заради функции, производителност и т.н., колкото "щото е вървежно".
Извадката доволни, недоволни не ти е много представителна, щото аз също познавам доволно количество хора ползвали ябълков продукт, който по една или друга причина впоследствие са заеб@ли. Нямат ли положителни страни? Имат разбира се. Докато ползвах ябълкови продукти най-много се радвах на ретина дисплея им, който за щастие вече много други производители предлагат. Батерията няма аналог на пазара просто без значение за кой точно продукт става дума. Страхотна е. ОС и система, като цяло - да, всичко върви, забива 1 на милион и т.н. Хардуера само на телефоните и таблетите е техен и екслузивен. Там го разбирам да са по-скъпи от андроид базираните. Но при компютри и лаптопи, къде почти целия хардуер ти е еднакъв с всички останали с праснат отгоре free *nix не го разбирам. Това ти е скрийншот от RHEL десктоп. Кажи ми честно смяташ ли, че няма нищо общо с MacOS десктоп или че е дърво за ползване?
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5