Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

Мнение от Elesar74 » 02 Юни 2016, 9:31

На 29.07.2016 Microsoft ще спрат безплатния ъпгрейд, за тези, които си плащат. Другите така или иначе не ги бърка дали Pro варианта струва около 550 лв. или 5 ст. Това е само върха на сладоледа обаче. Още когато излезе този Windows, мнозина викнаха в един глас, че това е шпионска ОС и за съжаление са прави. Но след като ние доброволно излагаме себе си и целият си живот в разни социални мрежи и групи, очаквано ни натресоха и подобна операционна система. В крайна сметка, не е като да няма алтернативи. Вече и Google си има OS и нещата вървят към времето, когато всичко ще се знае за всеки с най-малко подробности. Сигурен съм, че някой ще се възползва от това. Информацията е най-ценното, което имаме, след живота. Знам, че влизам в конспиративната теория, но съвсем наскоро беше, когато гръмна скандала с подслушванията от страна на САЩ, към техните съюзници. Те ако слушат така съюзниците си, какво остава за враговете. Нещо повече, те не спрели да го правят и с днешна дата. Това не е по темата, но е самата истина. И Windows 10 в тази връзка, извинявайте, не е предложен като жест на благотворителност, дори и едногодишния безплатен ъпгрейд. Това не е никак случайно.
Последна промяна Elesar74 на 02 Юни 2016, 10:53, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 02 Юни 2016, 9:46

Няма смисъл от 10-ка. Както винаги Майкрософт осират ОС-а през една генерация - вистата беше боклук, 7-цата беше добре, 8-цата беше боклук, 8.1 беше добре. Сега 10-ката е боклук. Пробвах го още preview-то. После и като излезе официално...ми не става и няма смисъл. 8.1 си е най-доброто за момента...поне за мен де :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Юни 2016, 9:55

Между 8 и 8.1 няма друга разлика, освен добавеното Start меню, след вдигнат кански рев за него. Kernel-a на 7, 8, 8 .1 и 10 е почти еднакъв, което и позволи и ъпгрейд на съществуващата ОС с по-новата. Колко е добра една ОС, това едва ли може да се каже от личните впечатления на някого, но има статистики, някой ако се интересува може да потърси. За мен добра ОС е тази, която си върши незабележимо работата и не ми се налага да бърникам по нея. В 10 забелязах, че доста лесно се скапват различните Windows Apps, калкулатора, store-to, ... не се оправят дори с поправка от инсталационен диск.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 02 Юни 2016, 10:51

Ъпдейтнах до 10, но не успях да го изтрая повече от 2-3 дни. Дано за вбъдеще го оправят, но към момента според мен е доста зле.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 02 Юни 2016, 12:17

Със какво си имал проблеми?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 02 Юни 2016, 14:50

И аз изтраях около 3 4 дена и си върнах 7цата , но пак с чиста инсталация. Общо взето е като 7цата , но малко по-объркан.
Жалко за MS , защото от 10тина години с каквото се захванат нещата вървят от добро към лошо -скайп , WP телефоните , 8 и 8.1 уиндоусите ...

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 02 Юни 2016, 15:07

И при мен имаше проблеми с 10...хареса ми много,но за 2 дена си строших нервите...първо след безплатно ъпдейтване от 7 на 10 изобщо не се стартира...даваше грешки някакви и ме допускаше само до менюто за поправка.Нито в safe mode можеше да вляза нито никъде където е графичната среда на win-a ...пробвах всичките опции и неможа да тръгне.Бях си свалил iso на 10-тката от майкрософт оригинална лицензирана,сложих нея чрез usb и тръгна...всичко 6,хареса ми много.Оказа се обаче ,че има голяма несъвместимост с нещата които ползвам,доколкото си спомням имаше проблеми с software на Lenovo ,после не можах да си сложа Bitdefender-a която ползвам 2015-та (незнам защо не ми разреши,нито през compability mode ,нито никъде) после CS-a не ми тръгна 1.6 :mhihi: имаше и още някакви неща и се ядосах и сложих 7-дмицата... 2 дена си скъсах нервите,дано го оправят защото изглежда много приятно и определено зарежда по бързо и работи по леко,макар и на 7-дмицата да нямам проблеми защото SSD-то си казва думата.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 02 Юни 2016, 18:07

don_gori написа:И аз изтраях около 3 4 дена и си върнах 7цата , но пак с чиста инсталация. Общо взето е като 7цата , но малко по-объркан.
Жалко за MS , защото от 10тина години с каквото се захванат нещата вървят от добро към лошо -скайп , WP телефоните , 8 и 8.1 уиндоусите ...

Ако се обосновеш к'во му е на 8.1 в сравнение с 7, евала, така да хвърляш само някви думи, не тука, мерси :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Юни 2016, 19:16

Аз да питам - някой пробвал ли е как върви Win 10 наа... VmWare на Ubuntu 16.04 хост? :paranoid: :ok: :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 02 Юни 2016, 19:43

Nedko Anev написа:Ако се обосновеш к'во му е на 8.1 в сравнение с 7, евала, така да хвърляш само някви думи, не тука, мерси :lol:

Говоря ти за концепцията , по която вървят в развитието на ОС-а. Горе долу като Вистата и 7цата , нещата са горе долу идентични с 8 и 8.1
Не е нужно да си инсталирам дадена ОС и да се мъча на нея , за да се науча. По-скоро тя трябва да е интуативна и удобна за потребителя. Колкото и пъти да седна на някое 8/8.1 е по-скоро мъчение да свърша нещо.
Същата работа и с 10ката , и накрая като видиш нещата се въртят около 7цата ама малко по-шаренки и променени. Не мерси :no:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 02 Юни 2016, 20:01

Щото си свикнал, аз са като съм свикнал на 8.1 на 7 ми е по неудобно.. к'во да ти кажа.. навик..
Т'ва, че не сме свикнали не значи,че нещо е по лошо или пък по добро.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Юни 2016, 20:53

Оная вечер го забравих, щото заспах на компа :mhihi:
Така, като чета отзивите обаче ми идва само едно нещо на акъла :mrgreen:

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 02 Юни 2016, 22:05

Nickelback написа:Аз да питам - някой пробвал ли е как върви Win 10 наа... VmWare на Ubuntu 16.04 хост? :paranoid: :ok: :mhihi:

Чек са, че ги омеша яко нещата ми се струва :mhihi: . Баш VMware си върви само на ESXi. VMware на убунту... предполагам се има предвид Workstation или там както я преуменуваха шитнята си за клиентски ОС-и :mhihi: А оттам да пробваш 10-ка....както се пееше в една песен "по-добре недейййййй" :mhihi: Иначе, да и на VMware и на Hyper-V съм го пробвал...същия кОр си е :mhihi: Не, че съм очаквал каквато и да е разлика, ама нал' съм си techie, трябва да го пробвам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Юни 2016, 22:16

madafaka_donkele написа:
Nickelback написа:Аз да питам - някой пробвал ли е как върви Win 10 наа... VmWare на Ubuntu 16.04 хост? :paranoid: :ok: :mhihi:

Чек са, че ги омеша яко нещата ми се струва :mhihi: . Баш VMware си върви само на ESXi. VMware на убунту... предполагам се има предвид Workstation или там както я преуменуваха шитнята си за клиентски ОС-и :mhihi: А оттам да пробваш 10-ка....както се пееше в една песен "по-добре недейййййй" :mhihi: Иначе, да и на VMware и на Hyper-V съм го пробвал...същия кОр си е :mhihi: Не, че съм очаквал каквато и да е разлика, ама нал' съм си techie, трябва да го пробвам :mhihi:

Все ми е тая как му викат :ok: Просто съм доволен от Workstation-а (сравнено в VirtualBox) и затова питам за него.

И защо да недея - това е Win7 върху Ubuntu 14.04 хост, проблеми никакви :dunno:

snapshot1.png

snapshot2.png

А CAD-а си е тежичък... Та затова питам дали някой е пробвал 10-ка на 16.04...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Юни 2016, 22:24

Като заговорихте за SSD-та и Win10, аз малко съм разочарован... Имам 2 еднакви лаптопа, единия с SSD, другия с нормално HDD. Ама като казвам еднакви, наистина са еднакви - Леново T420 и Леново T520. Рам, видео, процесор, дъно. На Win 7 64 бита са и двата (ще ъпгрейдвам още рам на SSD компа) и честно казано не виждам да си заслужава толкова SSD-то. Вярно че е малко по-бързо, ама не е ден и нощ :conf: Може би аз съм очаквал твърде много от SSD-то... За това и се ослушвам активно за win 10 на SSD-то, ама май няма да е за сега :dunno:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата