Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?
Модератор: Общи модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?
На 29.07.2016 Microsoft ще спрат безплатния ъпгрейд, за тези, които си плащат. Другите така или иначе не ги бърка дали Pro варианта струва около 550 лв. или 5 ст. Това е само върха на сладоледа обаче. Още когато излезе този Windows, мнозина викнаха в един глас, че това е шпионска ОС и за съжаление са прави. Но след като ние доброволно излагаме себе си и целият си живот в разни социални мрежи и групи, очаквано ни натресоха и подобна операционна система. В крайна сметка, не е като да няма алтернативи. Вече и Google си има OS и нещата вървят към времето, когато всичко ще се знае за всеки с най-малко подробности. Сигурен съм, че някой ще се възползва от това. Информацията е най-ценното, което имаме, след живота. Знам, че влизам в конспиративната теория, но съвсем наскоро беше, когато гръмна скандала с подслушванията от страна на САЩ, към техните съюзници. Те ако слушат така съюзниците си, какво остава за враговете. Нещо повече, те не спрели да го правят и с днешна дата. Това не е по темата, но е самата истина. И Windows 10 в тази връзка, извинявайте, не е предложен като жест на благотворителност, дори и едногодишния безплатен ъпгрейд. Това не е никак случайно.
Последна промяна Elesar74 на 02 Юни 2016, 10:53, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Няма смисъл от 10-ка. Както винаги Майкрософт осират ОС-а през една генерация - вистата беше боклук, 7-цата беше добре, 8-цата беше боклук, 8.1 беше добре. Сега 10-ката е боклук. Пробвах го още preview-то. После и като излезе официално...ми не става и няма смисъл. 8.1 си е най-доброто за момента...поне за мен де 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Между 8 и 8.1 няма друга разлика, освен добавеното Start меню, след вдигнат кански рев за него. Kernel-a на 7, 8, 8 .1 и 10 е почти еднакъв, което и позволи и ъпгрейд на съществуващата ОС с по-новата. Колко е добра една ОС, това едва ли може да се каже от личните впечатления на някого, но има статистики, някой ако се интересува може да потърси. За мен добра ОС е тази, която си върши незабележимо работата и не ми се налага да бърникам по нея. В 10 забелязах, че доста лесно се скапват различните Windows Apps, калкулатора, store-to, ... не се оправят дори с поправка от инсталационен диск.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Ъпдейтнах до 10, но не успях да го изтрая повече от 2-3 дни. Дано за вбъдеще го оправят, но към момента според мен е доста зле.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Със какво си имал проблеми?
И аз изтраях около 3 4 дена и си върнах 7цата , но пак с чиста инсталация. Общо взето е като 7цата , но малко по-объркан.
Жалко за MS , защото от 10тина години с каквото се захванат нещата вървят от добро към лошо -скайп , WP телефоните , 8 и 8.1 уиндоусите ...
Жалко за MS , защото от 10тина години с каквото се захванат нещата вървят от добро към лошо -скайп , WP телефоните , 8 и 8.1 уиндоусите ...
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
И при мен имаше проблеми с 10...хареса ми много,но за 2 дена си строших нервите...първо след безплатно ъпдейтване от 7 на 10 изобщо не се стартира...даваше грешки някакви и ме допускаше само до менюто за поправка.Нито в safe mode можеше да вляза нито никъде където е графичната среда на win-a ...пробвах всичките опции и неможа да тръгне.Бях си свалил iso на 10-тката от майкрософт оригинална лицензирана,сложих нея чрез usb и тръгна...всичко 6,хареса ми много.Оказа се обаче ,че има голяма несъвместимост с нещата които ползвам,доколкото си спомням имаше проблеми с software на Lenovo ,после не можах да си сложа Bitdefender-a която ползвам 2015-та (незнам защо не ми разреши,нито през compability mode ,нито никъде) после CS-a не ми тръгна 1.6
имаше и още някакви неща и се ядосах и сложих 7-дмицата... 2 дена си скъсах нервите,дано го оправят защото изглежда много приятно и определено зарежда по бързо и работи по леко,макар и на 7-дмицата да нямам проблеми защото SSD-то си казва думата.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
don_gori написа:И аз изтраях около 3 4 дена и си върнах 7цата , но пак с чиста инсталация. Общо взето е като 7цата , но малко по-объркан.
Ако се обосновеш к'во му е на 8.1 в сравнение с 7, евала, така да хвърляш само някви думи, не тука, мерси

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз да питам - някой пробвал ли е как върви Win 10 наа... VmWare на Ubuntu 16.04 хост?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nedko Anev написа:Ако се обосновеш к'во му е на 8.1 в сравнение с 7, евала, така да хвърляш само някви думи, не тука, мерси
Говоря ти за концепцията , по която вървят в развитието на ОС-а. Горе долу като Вистата и 7цата , нещата са горе долу идентични с 8 и 8.1
Не е нужно да си инсталирам дадена ОС и да се мъча на нея , за да се науча. По-скоро тя трябва да е интуативна и удобна за потребителя. Колкото и пъти да седна на някое 8/8.1 е по-скоро мъчение да свърша нещо.
Същата работа и с 10ката , и накрая като видиш нещата се въртят около 7цата ама малко по-шаренки и променени. Не мерси

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Щото си свикнал, аз са като съм свикнал на 8.1 на 7 ми е по неудобно.. к'во да ти кажа.. навик..
Т'ва, че не сме свикнали не значи,че нещо е по лошо или пък по добро.
Т'ва, че не сме свикнали не значи,че нещо е по лошо или пък по добро.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Оная вечер го забравих, щото заспах на компа
Така, като чета отзивите обаче ми идва само едно нещо на акъла

Така, като чета отзивите обаче ми идва само едно нещо на акъла

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:Аз да питам - някой пробвал ли е как върви Win 10 наа... VmWare на Ubuntu 16.04 хост?![]()
![]()
Чек са, че ги омеша яко нещата ми се струва

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
madafaka_donkele написа:Nickelback написа:Аз да питам - някой пробвал ли е как върви Win 10 наа... VmWare на Ubuntu 16.04 хост?![]()
![]()
Чек са, че ги омеша яко нещата ми се струва. Баш VMware си върви само на ESXi. VMware на убунту... предполагам се има предвид Workstation или там както я преуменуваха шитнята си за клиентски ОС-и
А оттам да пробваш 10-ка....както се пееше в една песен "по-добре недейййййй"
Иначе, да и на VMware и на Hyper-V съм го пробвал...същия кОр си е
Не, че съм очаквал каквато и да е разлика, ама нал' съм си techie, трябва да го пробвам
Все ми е тая как му викат

И защо да недея - това е Win7 върху Ubuntu 14.04 хост, проблеми никакви

А CAD-а си е тежичък... Та затова питам дали някой е пробвал 10-ка на 16.04...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Като заговорихте за SSD-та и Win10, аз малко съм разочарован... Имам 2 еднакви лаптопа, единия с SSD, другия с нормално HDD. Ама като казвам еднакви, наистина са еднакви - Леново T420 и Леново T520. Рам, видео, процесор, дъно. На Win 7 64 бита са и двата (ще ъпгрейдвам още рам на SSD компа) и честно казано не виждам да си заслужава толкова SSD-то. Вярно че е малко по-бързо, ама не е ден и нощ
Може би аз съм очаквал твърде много от SSD-то... За това и се ослушвам активно за win 10 на SSD-то, ама май няма да е за сега 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.