Помощ за покупка на БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Re: Помощ за покупка на БМВ

Мнение от fancooler » 20 Юли 2016, 0:24

jordan_vik написа:Kарал съм и 318 бензин преди фейса, еми тромавичка си е, и взе да ме вкарва в едни филми като и сложих газ, то не бяха ламбда сонди, диса клапи, и т.н.

Проблемите на повечето бензинови БМВ-та започват точно с поставянето на газовата уредба...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 20 Юли 2016, 7:33

Ето това е оптималния вариант за здравина и комфорт http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=eqa1vl

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 20 Юли 2016, 8:09

fancooler написа:
jordan_vik написа:Kарал съм и 318 бензин преди фейса, еми тромавичка си е, и взе да ме вкарва в едни филми като и сложих газ, то не бяха ламбда сонди, диса клапи, и т.н.

Проблемите на повечето бензинови БМВ-та започват точно с поставянето на газовата уредба...

...от некадърни газаджии. Ако се сложат качествени компоненти и се вложи малко старание при монтажа сменяш само филтри и си караш безгрижно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 20 Юли 2016, 8:30

fancooler написа:

А защо изобщо е необходимо да слагаш газ на 18-ка?! :dunno:
Моята Плевен-София-Ямбол-София-Плевен измина със 110 лева с леко каране (100-110 макс) - по борд ми изкара 6/100. Колко по-малко очакваш да гори на газ от 6/100? 0 ли? :dunno:

Иначе всичко е до късмет с колите. Когато аз си взех 18-ката, един друг приятел 2 дена след мене си взе същата. Преди фейса пак, М43, 1:1. Той за 3 години смени едни накладки и две биалетки, а аз всичко квото се сетите. Така, че една 18-ка може бая дебело да излезе ако нямаш късмет и трябва да сменяш само оригинални или по-добри части и за да не говоря локумно, да подплътя със цифри:

- Охладителна система: смених тройник щото сълзеше, радиатор щото беше спукан, маркучи на радиатора, разширителен съд и капачка + труд = около 700 лева мисля беше.
- Спирачки: нови апарати със спортни маркучи и хубави дискове и накладки и хубава спирачна течност + труд .... :lol: .... 1600 лева.
- Окачване: спортно ТА Техник фискирано с понижаващи пружини + смяна на всички тампони, лагери, лагери на макферсоните и т.н. + труд - около 1200 лева.
- Свещи, кабели - 250 лева с труда.
- Масло, K&N въздушен филтър, MANN горивен и маслен филтър и там едни 300 кинта...

е равно това цялото нещо на 4050,00 лева + първоначалната цена на колата 4900,00 лева = 8950,00 лева.

Това е без: М волана, М лоста, М лайсните на праговете, пиано лак интериорните лайсни, черни бъбреци, опушените стопове и мигачи, махането на катализатора, двата комплекта BBS-и с гумите към тях и още други работи които не се сещам, но грубо само за джанти и гуми съм дал 3000,00 лева, които изобщно не ги броя към цената...

Та толкова може да стъпи една 18-ка с М43 мотор, ако нямаш късмет и имаш дупе да устискаш да я направиш. И като я погледнете да не си мислите че е някъв самолет - просто една снижена стоковица с големи джанти и опушени мигачи. :lol:
Последна промяна Stahlblau на 20 Юли 2016, 8:50, променена общо 1 път
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Аватар

Мнение от Хаос » 20 Юли 2016, 8:43

няма да поствам моя ексел, че ще има рязане на вени
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Welinow927 » 20 Юли 2016, 9:19

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4241577461

Това как ви се струва ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 20 Юли 2016, 9:21

Stahlblau написа:
fancooler написа:

Моята Плевен-София-Ямбол-София-Плевен измина със 110 лева с леко каране (100-110 макс) - по борд ми изкара 6/100. Колко по-малко очакваш да гори на газ от 6/100? 0 ли? :dunno:

Защото на газ е близо наполовина по евтино отколкото на бензин, ако има хора, които не са го разбрали.
И 1/100 да гори и 100/100 да гори все тая. В пари е около 60%, независимо от цената на горивата.
Не виждам защо да давам за нещо(100км път да кажем) 10 лв, при положение, че мога да дам 6лв.
Но нека не обръщаме темата на "за и против АГУ" :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Юли 2016, 9:25

Да, нека не я обръщаме, че не остана тема без АГУ във форума.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 20 Юли 2016, 9:27

:yes:
sobiss написа:E36 Compact с М43ТУ 105ps...от това по надежно и евтино, няма :D
Точно.
С много любов към децата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 20 Юли 2016, 9:38

Welinow927 написа:Здравейте,
Искам да помоля за съвет, ако може ? Търся автомобил до 5к икономичен и евтин за поддръжка. Да знам, че за БМВ тези две думи в едно изречение не вървят някакси (казано от запалените фенове), но ако има такъв двигател ще ви бъда благодарен да споделите.
Поздрави
В.Велинов

Колега, BMW не е само кола за придвижване от точка А до точка Б, а кола и за удоволствие, поради някои специфични особености на марката. Поради тази причина това, че нито е евтина, нито икономична се преглъща с лекота от феновете. Ако търсиш само евтин и икономичен автомобил, може да се насочиш към друга марка.

Ето това е оптималния вариант за здравина и комфорт http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=eqa1vl

Имаш в предвид, ако е нова. ;) За моята Е34- ка докато се усетя изхарчих над 1К за една седмица- радиатор, електрическа перка, някои неща по ходовата част...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 20 Юли 2016, 10:00

Всъщност точно това е ключа за мазето. БМВ-то си е кола за удоволствие, а не за работа. Хоби кар. Повечето фенове се гордеят със списъка със сменени части и с това че колата им е излязла тройно на цената която са платили. Това е магията на тази марка. Тя ти краде сърцето, душата и парите по начин който ти доставя удоволствие... ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 20 Юли 2016, 10:17

Welinow927 написа:Здравейте,
Искам да помоля за съвет, ако може ? Търся автомобил до 5к икономичен и евтин за поддръжка. Да знам, че за БМВ тези две думи в едно изречение не вървят някакси (казано от запалените фенове), но ако има такъв двигател ще ви бъда благодарен да споделите.
Поздрави
В.Велинов

Вземи някой, който разбира при покупката или се разбери с сервиз, който се занимава с марката.
318и/118 к.с. е добър избор, върви нормално, като за 1300 кг. Ако случиш на екземпляр имаш реалния шанс от смяна до смяна на масло да не търсиш щеката, нещо което "ентусиастите" с "яките" мотори не познават.
Винаги са ми били забавни такива теми, как 118 коня са малко, а до вчера търкаляхме варели по 50-60 коня. И що предлагате на човека опел, форд и ФВ, та те нямат нищо общо с БМВ, не че няма добри попадения.
Частите не са особено скъпи, като махнем оригиналните, които са на безсмислена цена, но ако не си човъркаш сам или нямаш добър майстор, ще те цакат с цената за ремонт.
Изпадат добри 18-ки до около 4500, особено ако не държиш да е купе. Има стотици е46-и на части и ако решиш по-натам, може да я докараш до М3, на съответната цена, разбира се. Нещата са, като ЛЕГО, редиш си, как ти е кеф, спирачки, джанти, окачване, мотори, екстри ... само пара да има ... и някъде около 15 - 20 000 се получава добър резултат :driving: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 20 Юли 2016, 10:43

В общият случай не всеки е склонен да даде тройно на цената в ремонти/тунинг и не всеки собственик на БМВ го прави.

Няма лошо когато човек има средства и е мега надъхан да инвестира голяма част от времето си и да е сигурен, че всичко е сменено, даже е похвално. Но това поведение не зависи толкова от марката, някои са педантични и към мерцедеси, аудита, хонди.
Липсата на гореспоменатата нагласа не означава, че всеки трябва да си купи кола за Х пари и да даде Х по 2, за да я стяга и това не значи, че няма да кара изправна кола. Всяка кола си иска нейното и хлопел и ваг да е, пак има неща, които заминават и не са евтини. е36-ца може да се прави в домашни условия и със същите средства като някой еквивалентен форд, да речем. А повечето от частите за ауди/ваг 2000 година не са по-евтини от тези за 46-ца.

Всеки има изградено мнение на база на опита си с марката. Нека споделя своят: По старата е36-ца (вече на почти 24 год) при това с набеденият m40b18 двигател за сериозни ремонти съм дал не повече от 1000 лева (притискателен диск, 2 амортисьора, тампон, шарнирен болт, виско, водна попма, която всъщност си е консуматив за стари коли, ново гърне), признавам по майстори не съм ходил - всичко в домашни условия, което пак е голям плюс за автомобила. Останалото са консумативи като гуми, накладки, масла филтри. Та този ми автомобил ме накара да мисля, че всичко е до късмета да попаднеш на правилната/запазената кола.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Юли 2016, 10:47

dan-dam написа:
Stahlblau написа:
fancooler написа:

Защото на газ е близо наполовина по евтино отколкото на бензин, ако има хора, които не са го разбрали.
И 1/100 да гори и 100/100 да гори все тая. В пари е около 60%, независимо от цената на горивата.
Не виждам защо да давам за нещо(100км път да кажем) 10 лв, при положение, че мога да дам 6лв.
Но нека не обръщаме темата на "за и против АГУ" :yes:

И аз не виждам що трябва да се кара БМВ, което гори 10 лв при положение, че може да се кара Опел/Форд/Дачия, за която да се дават 6 лв, но наистина нека не сменяме темата.
Не е към теб колега, просто си разсъждавам :bchug:
А към автора - какви са причините да търси точно БМВ?

Потребител
Аватар

Мнение от Welinow927 » 20 Юли 2016, 11:41

Трябва ли да има невероятна причина от този просто да искам БМВ :) фен съм на немското, но не искам vw мерцедес или ауди. В краен случай взимам нещо и каквото ми било писано :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата