Направомерно отнетно СУМПС (книжка)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Направомерно отнетно СУМПС (книжка)

Мнение от Dextuar » 18 Сеп 2016, 11:55

20 хилки и скъпа кола в едно изречение... :no:

Иначе че има предразсъдъци, сигурно е така. Но за сега това, че карам явно "видимо скъпа кола" и съм под 25 не ги е подтиквало да се заяждат. Според мен е много важно как ще подходиш към полицая, дали си в лада или последната С класа, наглееш ли си го отнасяш...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Re: Направомерно отнетно СУМПС (книжка)

Мнение от ayaks90 » 20 Сеп 2016, 0:05

dextuar написа:20 хилки и скъпа кола в едно изречение... :no:

Иначе че има предразсъдъци, сигурно е така. Но за сега това, че карам явно "видимо скъпа кола" и съм под 25 не ги е подтиквало да се заяждат. Според мен е много важно как ще подходиш към полицая, дали си в лада или последната С класа, наглееш ли си го отнасяш...

Съгласен съм с тебе,но лично аз съм попадал в доста "тъпи" ситуации само защото карам БМВ (случвало се е и да ме пускат многократно докато съм в нарушение).Първи бърз пример карам си в лява лента вечерта с 60 км/ч (толкова беше ограничението) отзаде идва засилено ауди избутва ме от пътя и точно когато излизаме от завоя пред нас патрул,който спира и двамата самоче аудито избяга и сещате че почнаха да се заяждат и намекнаха за гонка която липсваше в случая.Втори бърз пример чакам си на червено успоредно по булеварда се движи патрулка светва ми зеленото и потеглям,в това време отсреща един започва да върти гуми патрулката рязко отбива на аварийни и изкача с палката пред мене и ест пак започнаха да се заяждат накрая като ми върнаха документите ми зададоха гениалния въпрос аз ли съм въртял гуми.Блъска ме автобус на градски транспорт изсипаха се една камара професори,които веднага ме нахулиха и чух каквили не неща по мой адрес като цъфнаха кат на мястото след 2 мин ми казаха че съм невинен и е вина на автобуса...Такаче ако ще продължавате да ми обестнявате как съм ОТВОРКО и да ми намеквате че съм бмв джигит вземете си го избийте от главите че съжелих 20 пъти за тази тема.

ПП:и това за колата и колко пари струва първо аз никъде не съм споменал колко пари ми струват колите а дадох груб пример и като цяло 20к за кола на някой 20-25 годишен не мисля че са малко имайки впредвид доходите в БГ,но явно ти караш нещо което струва колкото жилищата на хората.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 20 Сеп 2016, 6:14

Не те обвинявам, а по-нагоре писа, че 20к била скъпа кола, а на фона на колите, които се карат в София поне, това далеч не е така. Иначе аз си карам Е90-ка за 16к, но пък бях на 22 като си я купих, затова малко се поизхвърлих :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Сеп 2016, 7:50

:OT:
Извинявам се за въпроса към колегите, но ако е удобно да споделите, как на 22-25 години събрахте 16-25к лева за автомобили?
От интерес питам само :bchug:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 20 Сеп 2016, 8:29

Изи кредит :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 20 Сеп 2016, 8:51

Е.Димитров написа::OT:
Извинявам се за въпроса към колегите, но ако е удобно да споделите, как на 22-25 години събрахте 16-25к лева за автомобили?

Започнах да бачкам от 17 годишен, след това докато следвах в чужбина, работех на нормална работа 20ч седмично, отделно в университета бачках допълнително. След като се прибрах в БГ, с част от парите си купих кола. Нищо толкова невероятно няма...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 21 Сеп 2016, 8:15

Първо не си на квартира.После или в чужбина (бил съм в италия и англия) или на плаване(не съм бил).После се хванах да бачкам като крупие и така се събират,особенно ако не се вълнуваш от алкохол,наркотици,дискотеки и хазарт.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 21 Сеп 2016, 8:17

dextuar написа:Не те обвинявам, а по-нагоре писа, че 20к била скъпа кола, а на фона на колите, които се карат в София поне, това далеч не е така. Иначе аз си карам Е90-ка за 16к, но пък бях на 22 като си я купих, затова малко се поизхвърлих :P

Ами мене ме спряха с е46-та дето струва 16к и ме беше повече яд че ме спряха с нея....Че в града е по евтината от двете.Не че не ме спряха после пак от движение за това че карам с отнета книжка.Ама за щастие всичко се оправи и вече съм си редовен след 3 месеца.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 21 Сеп 2016, 8:37

Те парите лесно се събират с лишения година две, въпроса е как се поддържат ... пак с лишения, ами не мерси :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 21 Сеп 2016, 8:43

Браво на младите колеги :bchug:
Харесвам млади хора, които обикалят света, учат в чужди университети, бачкат и си купуват автомобили за по над 20к лева, без никаква помощ от родители и роднини. :bchug:

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 21 Сеп 2016, 10:11

Е.Димитров написа:Браво на младите колеги :bchug:
Харесвам млади хора, които обикалят света, учат в чужди университети, бачкат и си купуват автомобили за по над 20к лева, без никаква помощ от родители и роднини. :bchug:

Няма никаква разлика дали са млади или не. Човек като си е зле и на 50 години прибира пенсията на 70-годишните си родители и чака да му наготвят и да купят подааръци на децата. Най-добрата помощ от родители е да те възпитат, останалото е наливане на вода в сито.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 21 Сеп 2016, 10:25

efren написа:
Е.Димитров написа:Браво на младите колеги :bchug:

Няма никаква разлика дали са млади или не. Човек като си е зле и на 50 години прибира пенсията на 70-годишните си родители и чака да му наготвят и да купят подааръци на децата. Най-добрата помощ от родители е да те възпитат, останалото е наливане на вода в сито.

Има огромна разлика за тази тема.
Просто ми бе интересно, как млад човек успява да събере 20к лева за кола, което предполага че работи за поне 2-3к лева на месец, не че аз не познавам подобни млади хора, но по-скоро са изключение (талантливи програмисти са), та се зачудих, какво е естеството на работата, която работят колегите със скъпите за повечето хора автомобили (то се разбра че за колегите, 20к лева не са чак кой знае колко пари де)
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 21 Сеп 2016, 10:48

Аз не бих казал, че 20к лева не са пари, даже напротив. Казвам, че кола, която струва 20к на фона на коли за 100к не е нещо особено. А колегата с е46 за 16к, дано поне да е с 3-ка двигател или да го е купил поне преди няколко години, че иначе ми идва леко смешно.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 21 Сеп 2016, 11:04

dextuar написа:Аз не бих казал, че 20к лева не са пари, даже напротив. Казвам, че кола, която струва 20к на фона на коли за 100к не е нещо особено. А колегата с е46 за 16к, дано поне да е с 3-ка двигател или да го е купил поне преди няколко години, че иначе ми идва леко смешно.

Или М-ка :winky:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 21 Сеп 2016, 21:09

dextuar написа:Аз не бих казал, че 20к лева не са пари, даже напротив. Казвам, че кола, която струва 20к на фона на коли за 100к не е нещо особено. А колегата с е46 за 16к, дано поне да е с 3-ка двигател или да го е купил поне преди няколко години, че иначе ми идва леко смешно.

Пише го в инфото на "какво карам" 328ci с доста наблъскани екстри за модела отделно съм вложил още доста в нея за подобрения (ремонтите не се броят) набързо музика 3500лв цялостна генерация 2000лв газ пак 2000лв ако дръпна чертата колко са вложени в нея са доста ппвече от 16к но просто това ще и е пазарната цена.
ПП.Утре ще и монтирам и камерата за задно виждане.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата