Колко лева заслужавате да е заплатата ви

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко лева заслужавате да е заплатата ви

1000 лв.
9
7%
1500 лв.
18
14%
2000 лв.
18
14%
2500 лв.
14
11%
3000 лв.
13
10%
3500 лв.
10
8%
4000 лв.
2
2%
4500 лв.
3
2%
5000+ лв.
13
10%
10000+ лв.
8
6%
20000+ лв.
2
2%
30000+ лв.
1
1%
50000+ лв.
0
Няма гласували
100000+ лв.
19
15%

Общо гласове : 130
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Колко лева заслужавате да е заплатата ви

Мнение от adovet » 17 Сеп 2016, 13:36

С тези теми БГмама пасти да яде :mhihi: :mhihi: :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2016, 14:19

adovet написа:С тези теми БГмама пасти да яде :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Бинго :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 17 Сеп 2016, 14:44

Аз съм реалист човек.
Работя за малко пари заслужавам съвсем малко отгоре.

Чистата заплата няма да я спомена, ще кажа само, че разликата между нея и това което смятам, че заслужавам е малка - 200 лв.
Тези 200 не ми трябват за да живея по-добре - за тая цел ми трябват 6 пъти повече от реалната ми заплата.
(Смятали сме го още като студенти - сумата не беше кръгла, но пък постижима и без да "продаваш прах за пране в пликчета по половин грам".)
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Сеп 2016, 15:58

Аз не работя в момента,мога да поразсъждавам малко върху предпоследната ми заплата?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 17 Сеп 2016, 16:49

Според това което докарвам на шефа си, би трябвало да взимам х2 на това което получавам в момента. Ако смятам само според това което върша + около 200 - 250лв. Ако смятаме според това, че рядко имам възможност за един почивен ден в седмицата, това , че съм 24/7 на повикване, и ,че само с предварително уговаряне няколко дни по рано мога да си позволя да отида някъде извън града в който живея, и факта, че не са много хората които " се задържат и могат да го работят би трябвало да взимам доста повече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Сеп 2016, 18:00

Ейййй един не написа че му дават колкото заработва, всеки е неоценен

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 17 Сеп 2016, 18:00

При мен случаят е особен - служител съм на една фирма, която ме е "дала под наем" на друга. Втората фирма плаща за мен "наем" на моята (не знам колко даже и приблизително) и от тези пари Шефът ми плаща заплата. Не знам защо и как, но всички мислят, че имам някакъв уникален опит и умения, които са много ценни и важни. Аз не мисля така, но защо да разрушавам тази красива илюзия... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Изобщо не се наемам да оцеля финансово "продукта", който давам. Честно казано, ако някой прави за мен ТОВА, което аз правя за работодателя си и трябва да му плащам ОТ ДЖОБА СИ, изобщо няма да види НИКАКВИ пари от мен. Но щом горната схема съществува вече година - явно е приемлива за всички страни... А на предишната си работя бях даже по-добре... За себе си съм повече от доволен.

Няма логика и справедливост в бачкането и заплащането. Някой път се сцепваш от бачкане, вършиш важна и отговорна работа и... нищо, даже и потупване по рамото не получаваш. Друг път си клатиш краката със седмици, никой даже не те зне къде си и какво правиш и... всички са доволни, получаваш екстри и бонуси. Май крайният реален продукт на работата ти няма никакво значение, а всичко е до късмет и представяне - както си уцелил в момента и как шефовете ти оценяват твоята дейност.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Сеп 2016, 18:07

Нямаше ли такъв въпрос във CVто като искаш работа - колко смятате че трябва да Ви е заплатата ?
Отговори нагоре с повече от 300 лв от предлаганото ги пускам в кошчето обикновено . Хора които почват работа за 1000лв но смятат че трябва да взимат поне 3000 са потенциален проблем за всеки работодател . Човек трябва сам да контролира кариерно отговаря ли на квалификацията и способностите си , иначе почти винаги се чувства прецакан и недооценен . Тоест ако смятате че трябва да получавате примерно 10к лева , намирате си работа със подобна заплата а не за 2к с тенденцията да стане 2500 с бонусите . Ако няма пряк път към заветното място , мислите и плетете интриги как да стигнете и да Ви предложат даже такава работа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Хаос » 17 Сеп 2016, 18:17

не съм много сигурен как да увелича разликата между заслуженото трудово възнаграждение и полученото, защото именно тази разлика е двигател на прогреса в кариерен план и съответно в парично изражение - ако не съм заработил повече, как да ми двигнат заплатата?
опитвам се да работя по все по-значими проекти за индустрията в страната и да черпя знания от чужбина, да ги внасям и разпространявам, защото все още ми е останала мъничко вяра, че сами като барон Мюнхаузен ще се издърпаме за косата от тинята, въпреки всички фактори

Оффтопик:
от една такава тема колко изводи може да си направи човек, не е истина

форума е едно огледало на обществото ни, различни хора на едно място

до преди 50-тина години във Швеция е имало евтаназия за недъгавите и кастрация за грозните, затова са нация на красиви хора със светла кожа, коса и очи
представям си колко народ ще измре ако се въведе тук същото, ама за умствени качества, лично мога да посоча първите кандидати

но не съм учуден, промитите мозъци, пълни с агресия от разликата между стандарта на живот, който гледат по медиите и клоаката в която живеят ги кара да злобеят, да им се върти едно и също в главата, да люпят семки по съборите, да псуват държавата на по бира, неспособни на нищо градивно и фактически да тъпчат на едно място и цикъла се затваря
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 17 Сеп 2016, 18:49

В отговор на заглавието- колкото на запад- 25 еврака за час
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Сеп 2016, 20:18

Хаос написа:не съм много сигурен как да увелича разликата между заслуженото трудово възнаграждение и полученото, защото именно тази разлика е двигател на прогреса в кариерен план и съответно в парично изражение - ако не съм заработил повече, как да ми двигнат заплатата?
опитвам се да работя по все по-значими проекти за индустрията в страната и да черпя знания от чужбина, да ги внасям и разпространявам, защото все още ми е останала мъничко вяра, че сами като барон Мюнхаузен ще се издърпаме за косата от тинята, въпреки всички фактори

Оффтопик:
от една такава тема колко изводи може да си направи човек, не е истина

форума е едно огледало на обществото ни, различни хора на едно място

до преди 50-тина години във Швеция е имало евтаназия за недъгавите и кастрация за грозните, затова са нация на красиви хора със светла кожа, коса и очи
представям си колко народ ще измре ако се въведе тук същото, ама за умствени качества, лично мога да посоча първите кандидати

но не съм учуден, промитите мозъци, пълни с агресия от разликата между стандарта на живот, който гледат по медиите и клоаката в която живеят ги кара да злобеят, да им се върти едно и също в главата, да люпят семки по съборите, да псуват държавата на по бира, неспособни на нищо градивно и фактически да тъпчат на едно място и цикъла се затваря

В Бг е същото, след като 1944 година идва Народния съд, взима всичко и убива хиляди от елита.
След 89 доста забегнаха навън, между тях е имало и умни и прости.
Та резултата е налице

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Сеп 2016, 20:33

"Да сме благодарни, че не всички получават това, което наистина заслужават. В същност никой не заслужава нищо."
С годините, все повече се убеждавам в това. Да се разбира като - всяко нещо е следствие от друго нещо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 17 Сеп 2016, 21:00

DLVasilev написа:В отговор на заглавието- колкото на запад- 25 еврака за час

Тя и една съседка взима толкова на час. :mhihi:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 17 Сеп 2016, 21:16

nqmam_bmw написа:
DLVasilev написа:В отговор на заглавието- колкото на запад- 25 еврака за час

Тя и една съседка взима толкова на час. :mhihi:

Да, ама сигурно не всички изкарват по час, а тя пак взема по 25 еврака.
Явно има и богопомазани професии :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 18 Сеп 2016, 0:08

Аз мисля, че ми дават много....да почна да връщам освен.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата