Хубава работа, ама... комшийска.
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Хубава работа, ама... комшийска.
Намажи им скелето с грес

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Комшеята от третия етаж също май ще санира 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Най-добре се опитай да намериш някой по-масивен джип с още по-масивни ролбари и "случайно" го помети това скеле. 

Извинявам се, но ще използвам темата за моя съседски проблем. Не ми се иска да отварям тема за това и да заприличваме на друг форум, но...
От 3 години се чува музика от съседа. По-точно от дъщерята в семейството му.
И аз така не съм конфликтен ама то идва малко много... Случвало се е във всякакви часове - от 5:50 до към 01:00. Някой ден се случва да пропусне де.
Музиката е достатъчно шумна и се чува без проблем, а понякога достига и стаите, които не са съседни.
Пробвал съм с приказки и т.н, обяснявал съм като човек. Няма полза.
Майката е почти глуха и всеки път ми обяснява как и било гадно че се случва и всякакви такива други глупости. След това старата песен на нов глас.
Бащата след първите няколко забележки мина през "не мога да се оправя" и "махай ми се от главата", защото т'ва нали аз трябва да го възпитавам...
Какво бихте направили?
И съжалявам, че ползвам темата. Просто сега пак изведнъж издумтя музиката и се сетих.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Спираш тока от таблото . Действа почти винаги .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Има си институции все пак. Преди няколко дни ни писаха акт за нарушаване на обществения ред(или нещо подобно) заради висока музика и шумен купон. Една жалба в общината и ми оправиха уличното осветление. Баджанака спря строежа на съседа си, като писа също до общината. Понеже съпругата ми се занимаваше, та не зная как точно стана, но съседът на вилата ми си разруши опасните постройки, които щяха да паднат в двора ми. Съседите на един приятел бяха писали някаква жалба и общината го принуди да си оправи фасадата на къщата, която беше в някакво окаяно състояние. Такива работи. Ама като пишеш, трябва да си железен пред закона, защото ти се връща. Или трябва да има някакво разбирателство и търпимост, както е в нашия квартал. Защото започнем ли да се заяждаме законно, ще трябва да го разрушим и да построим всичко наново, но този път по правилата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Айде и аз да питам,докато не съм слезнал да му пръсна главата на тоя...
Случая е следния.В квартала има гаражи тип панелни клетки на всеки паркинг.В един от гаражите един аграр си е основал работилница и не спира да реже с флекс.Няма от 14 до 16ч,няма вечер в 21ч,не се спира.А шума между блоковете си представете какъв е.Дори и сега реже и едва се спирам да слезна
Към кой трябва да се обърна да се спре с това?
Случая е следния.В квартала има гаражи тип панелни клетки на всеки паркинг.В един от гаражите един аграр си е основал работилница и не спира да реже с флекс.Няма от 14 до 16ч,няма вечер в 21ч,не се спира.А шума между блоковете си представете какъв е.Дори и сега реже и едва се спирам да слезна

Към кой трябва да се обърна да се спре с това?
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Предупреди го поне да не го прави от 14:00 до 16:00 и след 21:00 да се спира, ако не възприеме изчакай да се разбучи след 14:00 и звънни в полицията 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
v3n0m написа:Предупреди го поне да не го прави от 14:00 до 16:00 и след 21:00 да се спира, ако не възприеме изчакай да се разбучи след 14:00 и звънни в полицията
Мислиш ли,че ще има ефект?Той 100% е наясно,че това не е нормално.В неделя да те слуша целия квартал...не знам каква наглост е това.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
http://www.gli.government.bg
Има отдел за сигнали. Малко са бавни но ...(аз си ги бях викнал за да ми направят препоръки за нередностите които виждат, а те ми викат - момче ти нормален ли си, ние ходим повече по сигнали
...(как да им обясня, че искам всичко да ми е наред
)
Има отдел за сигнали. Малко са бавни но ...(аз си ги бях викнал за да ми направят препоръки за нередностите които виждат, а те ми викат - момче ти нормален ли си, ние ходим повече по сигнали

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
(bubsa) написа:Той 100% е наясно,че това не е нормално.В неделя да те слуша целия квартал...не знам каква наглост е това.
Човешката простотия е безгранична, та варианта да не осъзнава, че пречи и желание да си свърши неговата си работа да надделяват над преценката му. Малко по-настоятелно при обясняване може и не може да вдига шум и ще се научи (поне при мен след малко упорство се получи)
- Jordana
- старши ентусиаст
-
До мене , съседна тераса през една има един работи железар нещо . Връща се 17 часа и почва на терасата реже заваря чука трака - часпром развива . Дори имаше направено някакво приспособление хванато на парапета да огъва шини и винкели . Събота и неделя пак така . Пак си е там , съседната през една тераса ама вече не реже .
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
b.bonev написа:Боримечка ти нали беше моторджия, качвай жената и отпрашвай.........
Точно така стана... Ямахата спаси положението и този път - пътувахме и си свършихме планираната за почивните дни работа, макар и по леко съкратена програма:

Даже по-добре се получи така - времето се уцели чудесно и пътувахме много приятно. Иначе Принцесата по два часа я агитирам да се качи на мотора, но сега нямаше избор - сложи си шлема, седна и даже не мъркаше много. Всъщност, може и да е мъркала, ама не съм я чул...

Excellent! Steven is my name!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
ogata написа:Намажи им скелето с грес![]()
![]()
![]()
Те да не са маймуни бе Ога?
Така ще им помогне, няма да ръждяса

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
(bubsa) написа:... В квартала има гаражи тип панелни клетки на всеки паркинг.В един от гаражите един аграр си е основал работилница и не спира да реже с флекс.Няма от 14 до 16ч,няма вечер в 21ч,не се спира.А шума между блоковете си представете какъв е.Дори и сега реже и едва се спирам да слезна...
Колеги, всички тези "комшийски" проблеми за мен имат два общи корена:
1. В обществото ни парите са издигнати в култ, печеленето на пари е най-важното нещо в живота на човек, респективно "да губиш пари" е най-ужасното бедствие, което може да те сполети Получава се така, че щом някой е тръгнал "да печели пари" - всичко му е позволено и ако някой нещастник се случи на пътя му - може спокойно да го стъпче и прегази в устрема си към печалбата. Интересно е, че обществото даже ще бъде на страната на печалбара: Той човекът се мъчи да направи нещо и да постигне успех в живота (разбирай - пари), а ти му пречиш, заставаш на пътя му, кой ти е виновен?
2. Уважението и симпатиите на обществото печелят безскруполните и арогантни типове - те са героите на днешния ден, показват ги по телевизията, младите им се възхищават и искат да бъдат като тях. Да бъдеш внимателен към другите и да се съобразяваш с тях се приема като израз на слабост.
Та с две думи - тези "комшийски" проблеми явно са нещо нормално за обществото ни. При тази ценностна система - какво друго да очакваш? В случая с майстора между гаражите - ами той човекът развива дребен бизнес, създава реална продукция, изкарва пари. Кой си ти, да заставаш на пътя на прогреса? Същата работа и с "моето" скеле - хората работят, изкарват пари, повишават енергийната ефективност, а аз само си лежа на дивана, оплаквам се заради някакъв гараж и преча на бизнеса. Моралното право е на тяхна страна...
Excellent! Steven is my name!