Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?

П.П. Мързи ме да пиша

П.П.П. Присетих се за още едно ....

Ubi dubium, ibi libertas
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
С първото и последното изтрепа рибата на плиткото...
Очиларка комби само с катафалка асоциирам..
Ланд Крузера за реекспорт за ИДИЛ става,аз не съм терорист и такъв трактор ми не трее..
Инак Субито си е претендент,особено тези "би"
Ланд Крузера за реекспорт за ИДИЛ става,аз не съм терорист и такъв трактор ми не трее..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Петскоростния автоматик на Айсин не е много за предпочитане. Обикновено към 150- 200 000 км. започват проблемите. По- новият шестстепенен е доста по- устойчив. Аз също много си бях харесал Субару, но като се поразрових и зачетох какви са цените, направо ми прилоша. Освен това, Субаруто си е особена кола и не са малко сервизите, където спокойно може да я оставиш за ремонт. Няколко думи и за Сааб, понеже се предложи като алтернатива на Волво: най- популярният модел на Сааб - 9-3 в последната си едиция от километри си личи, че е отроче на ГМ, като дори и контролите по таблото не са уникални за Сааб, а са поставени такива от Шевролет. Въобще трагедия и то застигнала една страхотна марка. Като алтернатива на шведското, може да се замислиш за нещо от Япония- Тойота или Хонда.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Bogat-Beden написа:С първото и последното изтрепа рибата на плиткото...
Чудни са и трите

П.П. То не остана, време е за Шкодите вече

Ubi dubium, ibi libertas
- Bogat-Beden
-
-
@Николай Диянов
Мерси за информативното и обективно мнение,трябва да се разсъждава и практично за мое съжаление..
Като каза Тойота и въобще японско,моите майстори-страшно способни момчета,правят предимно VAG машини,ми казаха същото като попитах за надеждна кола
+ Hyundai
@hell's angel Не само Шкода,но и Дачия
Аве тойотката Ланд Круизер си е бетон,наскоро даже четох за "войната на тойотите",но в общи линии отговаря само на изискването за автоматик и ще поеме багаж, ама в 6 извънградско не вярвам много да се вмести
,предполагам с голямо старание 10 ,а гуми муми,застраховки,чарколяци и други чудесии сигурно не ми се мисли
Може би като/ако стана на 50 и имам някой друг лев ,защо не..
С риск да ме изгонят от форума
към момента има вариант за 2008ма Гоф 5 1,9 тди 105 к.с. DSG ,не е точно комбинезон,но е на реални 80 000 (от близък приятел,купувал го нов ..) Не пасва напълно на изискванията,но се разчита на по-малко изненади..
-може би..

Като каза Тойота и въобще японско,моите майстори-страшно способни момчета,правят предимно VAG машини,ми казаха същото като попитах за надеждна кола

@hell's angel Не само Шкода,но и Дачия

Аве тойотката Ланд Круизер си е бетон,наскоро даже четох за "войната на тойотите",но в общи линии отговаря само на изискването за автоматик и ще поеме багаж, ама в 6 извънградско не вярвам много да се вмести

С риск да ме изгонят от форума

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
5 степенния Айсин дава проблеми при ХС-тата, при колите на един мост е чуден. Имал съм и ХС90 и С80. С80-то гонеше половин милион без проблеми с кутия, паркетника беше сринал автомата на под 300к и това не е изолиран случай 

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:но се разчита на по-малко изненади..-може би..
Чакай от умрял писмо

Nedko Anev написа:Демирев написа:Това означава ли че са боклук?
И не и да, прекалено добре са измислени всички вече кога и как точно да се счупят
Извинявай стана ми интересно. Можеш ли да разкажеш за процеса и методология на изчисления и как взимат решение кога и най-вече КАК да се счупят? Също така ми те интересно каква е допустимата грешка и уволняват ли хора, ако нещо остане здраво по-дълго от планираното? Другия ми въпрос е имат ли бригада малки джуджета които нощно време се завират под колата и почват да чупят неща които са им дошли времето?
Мога ли да разгледам някъде обяви за работа, най-вероятно там също ще придобия представа какви са нужните умения на един човек, за да се спраяв с тази задача?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ти се смееш ама аз не се шегувам.
Дори е измислено как като се удариш отпред в бронята да ти се строши фара.
Ама не ме питай от къде знам, то т'ва е най малкото
Колите отдавна не се правят както едно време.
Всичко е маркетинг и се прави докато не му мине гаранционния срок.
Ще те светна и,че цените са малко по дебели от едно време и ще ти обясня защо.
При покупка на нова кола без значение марката си си платил в цената и поне една
смяна на двигателя и т'ва не ме питай от къде го знам.
Та ако си вярваш,че са здрави като едно време, вярвай си то си е въпрос на избор.
Явно Инженерите са били много умни през 80-те години,
а сега след 200x г. всичко се троши
Затъпели са явно или ? 
А най лошото е,че става все по зле. Всичко стана еднодневно и колите
Дори е измислено как като се удариш отпред в бронята да ти се строши фара.
Ама не ме питай от къде знам, то т'ва е най малкото

Колите отдавна не се правят както едно време.
Всичко е маркетинг и се прави докато не му мине гаранционния срок.
Ще те светна и,че цените са малко по дебели от едно време и ще ти обясня защо.
При покупка на нова кола без значение марката си си платил в цената и поне една
смяна на двигателя и т'ва не ме питай от къде го знам.
Та ако си вярваш,че са здрави като едно време, вярвай си то си е въпрос на избор.

Явно Инженерите са били много умни през 80-те години,
а сега след 200x г. всичко се троши

Последна промяна DigitalExile на 08 Окт 2016, 21:38, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Nedko Anev написа:Явно Инженерите са били много умни през 80-те години,
а сега след 200x г. всичко се трошиЗатъпели са явно или ?
Маркетолози и икономисти, Сър...
ПС От вица за гей-парада в Англия.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:Nedko Anev написа:Демирев написа:Това означава ли че са боклук?
И не и да, прекалено добре са измислени всички вече кога и как точно да се счупят
Извинявай стана ми интересно. Можеш ли да разкажеш за процеса и методология на изчисления и как взимат решение кога и най-вече КАК да се счупят? Също така ми те интересно каква е допустимата грешка и уволняват ли хора, ако нещо остане здраво по-дълго от планираното? Другия ми въпрос е имат ли бригада малки джуджета които нощно време се завират под колата и почват да чупят неща които са им дошли времето?
Мога ли да разгледам някъде обяви за работа, най-вероятно там също ще придобия представа какви са нужните умения на един човек, за да се спраяв с тази задача?
Никой никого не уволнява. Планираното остаряване/чупене си е реално нещо. Къде супер прецизно къде не има го навсякъде. Ако наистина си любопитен можеш да потърсиш planned obsolescence в гугъл. Този кратък документален филм казва всичко - https://www.youtube.com/watch?v=-1j0XDGIsUg
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Ако ще е за служебна, по-добре гледай някоя N1, за да може да се ползва данъчен кредит от всичко. Погледни пътническите баничарки на Пежо/Фиат/Ситроен - всичките са еднакви от един производител с различни емблеми. Има богата сервизна мрежа от всякакви сервизи, моргите са пълни с части, евтини са, двигателите са добри, електрониката им е слабото място. Имам един Фиат, два Ситроена и две Пежа, бракувам ги само след катастрофи, здрави са. ДДСто е сериозно перо във всяка фирма. Редките марки като Сааб са голям проблем ако навърташ километри.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Bogat-Beden
-
-
Благодаря колега,идеята е по-скоро смесено ползУване -частно повече и може би евентуално возене на клиенти по огледи на имоти. Тоест няма да е на фирма. Практични са много тия пътнически баничарки,но крайно дървени,служебна Шкода такава карах малко..
В този ред на мисли,почвам е91 да гледам,попитах вече в е9х раздела.Пък да видим,късмет казват била тази работа
Радвам се,че няма оффтопик

В този ред на мисли,почвам е91 да гледам,попитах вече в е9х раздела.Пък да видим,късмет казват била тази работа

Радвам се,че няма оффтопик

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Е щом вече към Е91 си се насочил...
Иначе поинтересувай се и за Авенсис.
А и за Туран и Пасат - гледам, че турците/арабите се сцепват да ги карат, сигурно има причина.

Иначе поинтересувай се и за Авенсис.
А и за Туран и Пасат - гледам, че турците/арабите се сцепват да ги карат, сигурно има причина.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Bogat-Beden написа: возене на клиенти по огледи на имоти.
Клиентите си идват с коли, питай ме откъде знам

За тази дейност ползвах чисто нов Гранд Чероки V8 и Q7 4.2TDI : ефекта е обратен.
Ако някой друг я купува е друг въпрос.
Взимай едно Волво и си ти.