Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?

Мнение от hell's angel » 07 Окт 2016, 22:37

Изображение

Изображение

П.П. Мързи ме да пиша :ok:
П.П.П. Присетих се за още едно .... :mhihi:
Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Окт 2016, 23:12

С първото и последното изтрепа рибата на плиткото...
Очиларка комби само с катафалка асоциирам..

Ланд Крузера за реекспорт за ИДИЛ става,аз не съм терорист и такъв трактор ми не трее..

Инак Субито си е претендент,особено тези "би" :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 07 Окт 2016, 23:31

Петскоростния автоматик на Айсин не е много за предпочитане. Обикновено към 150- 200 000 км. започват проблемите. По- новият шестстепенен е доста по- устойчив. Аз също много си бях харесал Субару, но като се поразрових и зачетох какви са цените, направо ми прилоша. Освен това, Субаруто си е особена кола и не са малко сервизите, където спокойно може да я оставиш за ремонт. Няколко думи и за Сааб, понеже се предложи като алтернатива на Волво: най- популярният модел на Сааб - 9-3 в последната си едиция от километри си личи, че е отроче на ГМ, като дори и контролите по таблото не са уникални за Сааб, а са поставени такива от Шевролет. Въобще трагедия и то застигнала една страхотна марка. Като алтернатива на шведското, може да се замислиш за нещо от Япония- Тойота или Хонда.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 07 Окт 2016, 23:51

Bogat-Beden написа:С първото и последното изтрепа рибата на плиткото...
Очиларка комби само с катафалка асоциирам..

Ланд Крузера за реекспорт за ИДИЛ става,аз не съм терорист и такъв трактор ми не трее..

Инак Субито си е претендент,особено тези "би" :lol:

Чудни са и трите :D Пък трактора в подходяща комплектация и като преглътнеш предните главини си е направо чудесен, за к'вото се сетиш :mhihi: Ако не те кефи, мое на междинката да се метнеш :
Изображение
П.П. То не остана, време е за Шкодите вече :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 08 Окт 2016, 9:06

@Николай Диянов :yes: Мерси за информативното и обективно мнение,трябва да се разсъждава и практично за мое съжаление..
Като каза Тойота и въобще японско,моите майстори-страшно способни момчета,правят предимно VAG машини,ми казаха същото като попитах за надеждна кола :roll: + Hyundai :dunno:

@hell's angel Не само Шкода,но и Дачия :mrgreen:
Аве тойотката Ланд Круизер си е бетон,наскоро даже четох за "войната на тойотите",но в общи линии отговаря само на изискването за автоматик и ще поеме багаж, ама в 6 извънградско не вярвам много да се вмести :lol: ,предполагам с голямо старание 10 ,а гуми муми,застраховки,чарколяци и други чудесии сигурно не ми се мисли :help: Може би като/ако стана на 50 и имам някой друг лев ,защо не..

С риск да ме изгонят от форума :lol: към момента има вариант за 2008ма Гоф 5 1,9 тди 105 к.с. DSG ,не е точно комбинезон,но е на реални 80 000 (от близък приятел,купувал го нов ..) Не пасва напълно на изискванията,но се разчита на по-малко изненади.. :dunno: -може би..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: дизели

Мнение от Dummkopf » 08 Окт 2016, 9:49

5 степенния Айсин дава проблеми при ХС-тата, при колите на един мост е чуден. Имал съм и ХС90 и С80. С80-то гонеше половин милион без проблеми с кутия, паркетника беше сринал автомата на под 300к и това не е изолиран случай :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 08 Окт 2016, 11:00

Bogat-Beden написа:но се разчита на по-малко изненади.. :dunno: -може би..

Чакай от умрял писмо :mhihi: 1.9 в 5-та генерация голф си е още помпа-дюза демек голям хОй те чака :mhihi: . Трубуквения код на двигателя е PD. Трябва ти 4-цифрен код, започващ с С - Сххх. Те са комън рейл. Единствената опция с CR за 5-тата генерация е двулитровата нафта 140 коня. Но е далеч от безпроблемно возило. Всички роднини, приятели и познати, които карат по-нова ВАГина се оплакват от голяма трошливост. При подобно разнообразие от коли в момента аз лично не бих се замислил за ВАГ освен, ако някой не ми го подари чисто нов :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 08 Окт 2016, 14:12

Nedko Anev написа:
Демирев написа:Това означава ли че са боклук?

И не и да, прекалено добре са измислени всички вече кога и как точно да се счупят :yes:

Извинявай стана ми интересно. Можеш ли да разкажеш за процеса и методология на изчисления и как взимат решение кога и най-вече КАК да се счупят? Също така ми те интересно каква е допустимата грешка и уволняват ли хора, ако нещо остане здраво по-дълго от планираното? Другия ми въпрос е имат ли бригада малки джуджета които нощно време се завират под колата и почват да чупят неща които са им дошли времето?

Мога ли да разгледам някъде обяви за работа, най-вероятно там също ще придобия представа какви са нужните умения на един човек, за да се спраяв с тази задача?

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 08 Окт 2016, 14:51

Ти се смееш ама аз не се шегувам.
Дори е измислено как като се удариш отпред в бронята да ти се строши фара.
Ама не ме питай от къде знам, то т'ва е най малкото ;)
Колите отдавна не се правят както едно време.
Всичко е маркетинг и се прави докато не му мине гаранционния срок.
Ще те светна и,че цените са малко по дебели от едно време и ще ти обясня защо.
При покупка на нова кола без значение марката си си платил в цената и поне една
смяна на двигателя и т'ва не ме питай от къде го знам.
Та ако си вярваш,че са здрави като едно време, вярвай си то си е въпрос на избор. :yes:
Явно Инженерите са били много умни през 80-те години,
а сега след 200x г. всичко се троши :dunno: Затъпели са явно или ? :dunno:
А най лошото е,че става все по зле. Всичко стана еднодневно и колите :winky:
Последна промяна DigitalExile на 08 Окт 2016, 21:38, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Окт 2016, 14:56

Nedko Anev написа:Явно Инженерите са били много умни през 80-те години,
а сега след 200x г. всичко се троши :dunno: Затъпели са явно или ? :dunno:
А най лошото е,че става все по зле. Всичко стана еднодневно и колите :winky:

Маркетолози и икономисти, Сър...

ПС От вица за гей-парада в Англия. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 08 Окт 2016, 16:59

vlad0 написа:
Nedko Anev написа:
Демирев написа:Това означава ли че са боклук?

И не и да, прекалено добре са измислени всички вече кога и как точно да се счупят :yes:

Извинявай стана ми интересно. Можеш ли да разкажеш за процеса и методология на изчисления и как взимат решение кога и най-вече КАК да се счупят? Също така ми те интересно каква е допустимата грешка и уволняват ли хора, ако нещо остане здраво по-дълго от планираното? Другия ми въпрос е имат ли бригада малки джуджета които нощно време се завират под колата и почват да чупят неща които са им дошли времето?

Мога ли да разгледам някъде обяви за работа, най-вероятно там също ще придобия представа какви са нужните умения на един човек, за да се спраяв с тази задача?

Никой никого не уволнява. Планираното остаряване/чупене си е реално нещо. Къде супер прецизно къде не има го навсякъде. Ако наистина си любопитен можеш да потърсиш planned obsolescence в гугъл. Този кратък документален филм казва всичко - https://www.youtube.com/watch?v=-1j0XDGIsUg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 08 Окт 2016, 20:47

Ако ще е за служебна, по-добре гледай някоя N1, за да може да се ползва данъчен кредит от всичко. Погледни пътническите баничарки на Пежо/Фиат/Ситроен - всичките са еднакви от един производител с различни емблеми. Има богата сервизна мрежа от всякакви сервизи, моргите са пълни с части, евтини са, двигателите са добри, електрониката им е слабото място. Имам един Фиат, два Ситроена и две Пежа, бракувам ги само след катастрофи, здрави са. ДДСто е сериозно перо във всяка фирма. Редките марки като Сааб са голям проблем ако навърташ километри.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 08 Окт 2016, 21:16

Благодаря колега,идеята е по-скоро смесено ползУване -частно повече и може би евентуално возене на клиенти по огледи на имоти. Тоест няма да е на фирма. Практични са много тия пътнически баничарки,но крайно дървени,служебна Шкода такава карах малко..

В този ред на мисли,почвам е91 да гледам,попитах вече в е9х раздела.Пък да видим,късмет казват била тази работа :)

Радвам се,че няма оффтопик :mhihi: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 09 Окт 2016, 0:32

Е щом вече към Е91 си се насочил... :ok:

Иначе поинтересувай се и за Авенсис.

А и за Туран и Пасат - гледам, че турците/арабите се сцепват да ги карат, сигурно има причина.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 09 Окт 2016, 9:38

Bogat-Beden написа: возене на клиенти по огледи на имоти.

Клиентите си идват с коли, питай ме откъде знам :mhihi:
За тази дейност ползвах чисто нов Гранд Чероки V8 и Q7 4.2TDI : ефекта е обратен.
Ако някой друг я купува е друг въпрос.
Взимай едно Волво и си ти.
:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата