Спират "мръсните коли" от движение...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Спират "мръсните коли" от движение...

Мнение от hell's angel » 07 Окт 2016, 11:10

По рЕдко я разтриваш, па и ти се е паднало бензинесто :mhihi: И аз неам проблеми, ма се налага по-често да му баем да си остава читаво и т'ва ще докато ми писне :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Окт 2016, 11:43

Аз пък съвсем скоро минах преглед и без ДПФ съм в нормата от всякъде, чак не ми се вярваше, та ги карах да ми покажат какво показва апаратурата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 07 Окт 2016, 12:11

Лошото е, че и тук ефекта ще е "всяко чудо за три дни."
Неприятна работа е да караш след някой смръдльо.

Най-добре ще е да има ограничение вноса на автомобили втора ръка над определени години. Стига сме прибирали кенефите на Европа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2016, 12:21

Stahlblau написа:Гледах на скоро билборд с новата серия 1, САМО СЕГА на цени от 539 лева/месец с 0% лихва... Сириъзли?! :lol:

Да ама не забравяй, че имаш първоначална вноска и остатъчна стойност. Т.е. около 40% от цената ще я платиш кеш. Т.е. около 20-25к пак ще трябва да ги извадиш накуп.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Окт 2016, 12:30

Club BMW написа:Лошото е, че и тук ефекта ще е "всяко чудо за три дни."

Най-добре ще е да има ограничение вноса на автомобили втора ръка над определени години. Стига сме прибирали кенефите на Европа.

Ами и на газ не ми е приятно да ми смърди като карам след някой "екологичен"

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 07 Окт 2016, 13:21

vld написа:Аз пък съвсем скоро минах преглед и без ДПФ съм в нормата от всякъде, чак не ми се вярваше, та ги карах да ми покажат какво показва апаратурата :mhihi:

:yes: И аз минавам преглед, с норма 20 пъти под максималната за колата - без ДПФ и КАТ. Така че няма място за притеснение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 07 Окт 2016, 13:34

andy написа:
vld написа:Аз пък съвсем скоро минах преглед и без ДПФ съм в нормата от всякъде, чак не ми се вярваше, та ги карах да ми покажат какво показва апаратурата :mhihi:

:yes: И аз минавам преглед, с норма 20 пъти под максималната за колата - без ДПФ и КАТ. Така че няма място за притеснение.

Това щях да кажа, ако е изключен кадърно софтуерно, и отидеш със загряла кола ... няма ядове . Аз като бях на преглед, май сложиха сондата фиктивно. Но съм пробвал на друго място от любопитство - и нямаше проблеми. Но не съм сигурен как сравняваха нормата за евро 4 или 5 :)

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 07 Окт 2016, 14:02

K_Ilkov написа:
c04 написа:Общи взето поне 90% от старите коли се карат, поради финансова невъзможност за купуване на по нова.

Да ве всички 740ки, 730д-та, х5-ци ве8, С-класи, Е класи, 4.2 Аудита и тн се карат от немотия :mhihi:

Не че ме кефи опцията да си купя Дачия за същите пари, но аре да не се правим на луди ;)

Ами аз реално се мисля, че ако същите тези собственици на 10-15г 7-ци,S-ки имат възможност ще си вземат от най-новите... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2016, 14:06

Закупувайки автомобила трябва да мислиш и как ще го поддържаш.

Какво значи ще си купя х5-ца и веднага ще и сваля катализатора или дпф-а, щото е задръстен и нямам пари за нов. Ми като нямаш си купуваш нещо друго, което можеш да го обслужваш. :dunno:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Окт 2016, 14:12

Една добра новина.

Сега да сложат и по една ocr камера на повечето главни пътища и да събират номера на коли и да сравняват дали имат го и като нямат- честитка да дойдат да си остават колата в КАТ и... още 1/3 от колите ще изчезнат от пътищата. Борисов може да строи магистрали ама има и други по- ефективни начини за намаляване на задръстванията :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 07 Окт 2016, 14:37

dextuar написа:
Club BMW написа:Лошото е, че и тук ефекта ще е "всяко чудо за три дни."

Ами и на газ не ми е приятно да ми смърди като карам след някой "екологичен"

Пропан бутана няма мирис. Миризмата се добавя изкуствено за безопасност. Така, че има разлика между неприятна миризма и отрова :wave:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Окт 2016, 14:38

c04 написа:
K_Ilkov написа:
c04 написа:Общи взето поне 90% от старите коли се карат, поради финансова невъзможност за купуване на по нова.

Да ве всички 740ки, 730д-та, х5-ци ве8, С-класи, Е класи, 4.2 Аудита и тн се карат от немотия :mhihi:

Не че ме кефи опцията да си купя Дачия за същите пари, но аре да не се правим на луди ;)

Ами аз реално се мисля, че ако същите тези собственици на 10-15г 7-ци,S-ки имат възможност ще си вземат от най-новите... :dunno:

Тоест има виновни някъде някви хора, че някой не може да си вземе най-новата С-класа или 7-ма серия :mhihi:

Под секрет - по белите държави хората карат нови коли ама далеч не са ни С-класи, ни Е класи и аналозите им повечето ...

Както винаги на гол тумбак чифте лимузини и джиБки :lol:

bum_bum написа:Закупувайки автомобила трябва да мислиш и как ще го поддържаш.

Какво значи ще си купя х5-ца и веднага ще и сваля катализатора или дпф-а, щото е задръстен и нямам пари за нов. Ми като нямаш си купуваш нещо друго, което можеш да го обслужваш. :dunno:

E луд ли си ... така правят само балъците :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 07 Окт 2016, 14:41

K_Ilkov написа:
c04 написа:
K_Ilkov написа:

Тоест има виновни някъде някви хора, че някой не може да си вземе най-новата С-класа или 7-ма серия :mhihi:

Под секрет - по белите държави хората карат нови коли ама далеч не са ни С-класи, ни Е класи и аналозите им повечето ...

Както винаги на гол тумбак чифте лимузини и джиБки :lol:

bum_bum написа:Закупувайки автомобила трябва да мислиш и как ще го поддържаш.

E луд ли си ... така правят само балъците :mhihi:

Тоест повечето хора, които нямат възможност да си купят нова кола от съответния висок клас, и предпочитат да си карат старата от този клас пред нова бюджетна. 8)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Окт 2016, 14:47

Аз пък ще кажа, че за всичко това са виновни жените. Ако на Пенка не и дремеше дали ще я вземеш с 10 годишния баварец или с чисто новата Дачия, нещата щяха да стоят иначе, щото тя не разбира, че и двете са за 15 бинки...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Окт 2016, 15:25

Абе цялата тая работа е, че мислят някаква тесла (нямам в предвид автомобили Тесла:) ) за някакъв нов данък, или просто да спират колите да влизат в центъра на София, пък и из самата София (скоро и в други градове :mhihi: ), щото те сега дадоха незнам си колко линии от градският транспорт на частни фирми (разбирай избрани) и някак си трябва да се гарантира сериозна печалба.
Те всъщност и за това вдигнаха цените на билетите предварително.
Просто в тази държава, всичко се прави с определена користна цел, не за благото и здравето на народа :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата