Как Ви се струва новата 5-ца?
Модератор: Общи модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Как Ви се струва новата 5-ца?
djkita написа:То по тази логика Порше и Ауди значи никога не са имали нов модел, а само фейслифт![]()
Не знам какво сте очаквали, но разлика определено си има и то доста голяма!
Porsche незнам защо ги слагате в една и съща категория,при тях 911 НЯМА да се промени драстично,при тях за да променят този модел и да избягат от форми и стил е риск да пропаднат лошо...
Докато при нашите хора може би последното поколение с разлика драстична в моделите беше Е9х/Е6х Е70 и т.н след това отвън и отвътре следват една идея в различни вариянти,дори като конструкция донякъде.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
deyan-enchev написа:Не знам каква е "тази" логика, не знам и защо сравняваш Порше, Ауди и БМВ.
Най-добре, че е да прочетеш сравнението с еволюциите на пета серия и да ги сравниш тях сам за себе си, та да успееш да вникнеш в причината защо някой не би харесал G30.
@dextar вярно е не мога и няма да мога да си я купя, отивам до Вивус да изтегля кредит за салам ЕкоМес от Кауфланд, че е на промоция. Момчето право думаше.
Сравнявам ги, защото техните НОВИ модели винаги са били като фейслифт на старите, пък това не им пречи по никакъв начин да се развиват и да трупат продажби. Няма как да очакваме всеки модел да се различа толкова много от предишния както например Е39 от Е60 или Е38 от Е65 и т.н. Общо взето си прилича много повече с G11, а не с F10. И точно това е общото с онези времена, които всеки споменава, където Е32 си приличаше на Е34 и Е38 на Е39. Мерцедес направи същото и там даже нещата са още по ''еднакви''- Ц и Е и С класата си приличат страшно много.
Едва ли преди 15г са мрънкали толкова за приликите като са видели таблата на Е38,Е39,Е46 и Е53 или на Е60 и Е90

Последна промяна djkita на 14 Окт 2016, 9:49, променена общо 2 пъти

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
С другото има някаква разлика, ама вратите ми се струва директено са ги сложили...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз имам едно наблюдение (разбира се то си е съвсем субективно) - че последните години няма и на къде толкова да се гради и да се правят сериозни промени по дизайна защото при една сериозна промяна всичко ще стане като "космически кораб", дето се вика. БМВ, пък и колите като цяло са достигнали една много хубава линия и дизайн, която е в крак с времето и май тенденцията е основно да се изпъват фаровете и стоповете. Както даде пример един колега с телефоните - ами и при телефони и друга техника като цяло от известно време насам няма много фрапантни разлики в дизайните и нищо супер новаторско 
Иначе конкретно за новата 5-ца всичко е гот, на мен ми харесва като цялостна визия, само тия бъбреци уголемени ми грозенят. За мен лично голяма част от чара на БМВ е в бъбреците и като са големи много се натрапват, ето по-старите модели като са по-малки някак си по-добре ми стоят. Само аз ли съм толкова претенциозен към бъбречетата и ги харесвам по-малки?
Другото кофти за мен (което се забелязва от известно време насам и е глобален факт и се дискутира доста из темите) са кашкавалените бензинови(и не само) мотори, които не знам дали ще доживеят заветните 10-15 години, които много голяма част от феновете чакаме

Иначе конкретно за новата 5-ца всичко е гот, на мен ми харесва като цялостна визия, само тия бъбреци уголемени ми грозенят. За мен лично голяма част от чара на БМВ е в бъбреците и като са големи много се натрапват, ето по-старите модели като са по-малки някак си по-добре ми стоят. Само аз ли съм толкова претенциозен към бъбречетата и ги харесвам по-малки?
Другото кофти за мен (което се забелязва от известно време насам и е глобален факт и се дискутира доста из темите) са кашкавалените бензинови(и не само) мотори, които не знам дали ще доживеят заветните 10-15 години, които много голяма част от феновете чакаме

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Това как ще се държи някаква кола след изтичане на гаранцията няма значение за никой производител. Таргета е само човека готов да изкара кеш/лизин в представителство. Всичко друго е страничен въпрос.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
djkita написа:... И точно това е общото с онези времена, които всеки споменава, където Е32 си приличаше на Е34 и Е38 на Е39.
Вероятно искаше да напишеш обратното - че E34 приличаше на Е32, Е39 приличаше на Е38 (пропускаме Е60 и Е65, защото не си приличат особено), F10 прилича на F01 и сега G30 прилича на G11. 7-ците винаги излизат 1-2 години по-рано и 5-ците ги следват в дизайна, което е нормално.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Лично на мен Е класата ми харесва в пъти повече. Ако трябва да избирам няма да се замисля изобщо.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
На мен повече ми харесва ф10 тази ми изглежда като натруфен кораб и тези аспуси както са ги завряли все едно гледам мерцедес или киа
Някои споменаха по назад че изглежда като ф10 според мен са се опитали да стоят на тази линия която ф10 има, и за това така се получава, и да имам парите нова кола си е загуба на пари, след 8 години и аз ще я мисля

Някои споменаха по назад че изглежда като ф10 според мен са се опитали да стоят на тази линия която ф10 има, и за това така се получава, и да имам парите нова кола си е загуба на пари, след 8 години и аз ще я мисля

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
F10 ми харесва повече, еле с някой друг пакет и шукария..
Новата ми изглежда ОГРОООМНА..
Но я дават със 100 кила по-лека.
Новата ми изглежда ОГРОООМНА..

Но я дават със 100 кила по-лека.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Като говорим за фарове, така и не разбрах защо angel eyes-а от две кръгчета премина в две разкривени линии, ясно че трябва да се върви в крак с модата, ама кръговете изглеждаха супер. Защо нещо като е супер трябва да се променя?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
efren написа:Като говорим за фарове, така и не разбрах защо angel eyes-а от две кръгчета премина в две разкривени линии, ясно че трябва да се върви в крак с модата, ама кръговете изглеждаха супер. Защо нещо като е супер трябва да се променя?
Не знам за кръгчетата, но нови Passat-ор като го видя с LED-ове като на i8 и ми се повръща, присира и т.н. Tия VAG-ини как са решили да го направят...
Последна промяна speeder88 на 14 Окт 2016, 15:58, променена общо 1 път

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Първата 5-ца, която наистина ми хареса е F10, тази май ще е втората 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Брутална. BMW никога не бягат от стилната си линия, която винаги се е отличавала от сивото ежедневие по пътищата.Моля не сравнявайте BMW с други марки. BMW е концепция.