ФАЛШИВА НАФТА НА РОМПЕТРОЛ !!!
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: ФАЛШИВА НАФТА НА РОМПЕТРОЛ !!!
sub_eleven написа:Един приятел беше голям фен на Ромпетрол, уж по-малко му харчеше, опита се да ме вербува.
Така си прееба колата, че след чистене на дюзи и кво ли не, пак му работи като трактор. Не знам дали е било от нафтата, но там няма да сипа.
Преди година сипвах само на РОМПЕТРОЛ и всеки пък усещах колата по-добре от ЕКО, ОМВ и другите. От около година не бях сипвал там и преди месец реших да им дам шанс , еми не беше като преди.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Има ли някакво развитие? - какво казаха от Ромпетрол?
Опитвам се да намеря и други оплаквания по форумите, но никъде не споменават за нафта-фанта - само че не били добри горивата им напоследък.
Опитвам се да намеря и други оплаквания по форумите, но никъде не споменават за нафта-фанта - само че не били добри горивата им напоследък.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
За на шела нитрото, с маторя нитро ++++, и на лука 98 ли е кво ми даде 1.5 по-малко разход лука
, така че дайте да нема идоли. Не че са ме спънали тия 4лв. Разлика във вървежа и ряаботата нема как да дам, то си е на боргия 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз на лукойлата и да пикая не спирам, откакто преди 10-тина години с първото ми бмв за има-няма година ми тотализираха помпата с гадната си нафта. Само там бях зареждал.
- Сондьора
- ентусиаст
-
Се ми е тая къде спираш да пикаеш, казвам си разликата на 100км с големите октани.
Ей с кви тъпотии се сблъскваме само...Дано колегата да мине колкото може по-безболезнено с ремонта. Аз точно на тази бензиностанция зареждах последната година, въпреки че не ми е много близко като локация. Просто не искам да слагам лукойлска нафта. Сега сигурно Газпром ще търся, а най-близката ми е още по-далече. И между другото винаги си пазя бележката от зареденото гориво докато не отида за ново зареждане. И това го правех за да се уверя, че ми е сложено точното гориво преди да запаля колата (не че не гледам и човека на колонката кой пистолет е взел, и въпреки че има разлика в пистолетите за бензин и дизел, просто малко фобия...
Та сега и още един повод да си пазя бележките ще имам. Кво да правим, ние си знаем в каква държава живеем...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Приятелче работи в складовата база при Требич и казва, че лукойлския дизел е най-зле, но не казва кой е най-малко зле
Служебните предимно с лукойл екто ги пълним и засега не сме имали проблеми, а въртим сериозен километраж

Служебните предимно с лукойл екто ги пълним и засега не сме имали проблеми, а въртим сериозен километраж
- Сондьора
- ентусиаст
-
Карам само на ОМВ, службна карта, сипвам квот ми падне, обикновна или макс и т.н. за 150 хилки 2 егрта...не мисля че е лоша нафтата. Да не сипвам за зимните гуми, че сте се утрепали у статистиките
Се пак колегата с тая пикня, щото е лесно, а ние нямаме лиценз и не праим тая пикня, е малко нали..е реклама некакси

Се пак колегата с тая пикня, щото е лесно, а ние нямаме лиценз и не праим тая пикня, е малко нали..е реклама некакси

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз също сипвам само у Ром-а (Дружба) и не че нещо, ама на стария дизел дюзите ми се оправиха от него и Про-Тек.. Всмисъл, имаха леки отклонения и си влезнаха в норми (ама като нови) и седяха така 20-тина К км. Само нафта от там и по един Про-Тек на 5-6-7К км.
Явно качеството им е паднало...
Лошото е, че сега и тунджа сипвам от там.. Ще пробвам Нитрото, щом го хвалите пък да видим..
Явно качеството им е паднало...
Лошото е, че сега и тунджа сипвам от там.. Ще пробвам Нитрото, щом го хвалите пък да видим..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
От около година зареждам основно на РОМ-петрола на Ботевградско , това на Подуяне и понякога това в Дружба. Проблем досега не съм имал, и като цяли съм си доволен от горивата им. може да сипя един резервоар на Шел-а щом го хвалите толкова ...пък да видим ... Просто от миналото имам лоши псомени за тях и освен кафе, друго от тях не взимам.
Колкото до пострадалия колега. възможно ли е да са ти сипали нещо друго,а не дизел ? - доколкото разбрах си допълнил резервоара след резервата (която не е и малка в общия случай).. в следствие на което да се е "пресекла" сместта ? Иначе си търси правата, разбира се. Вероятно ще е разправия, но аз бих !
Колкото до пострадалия колега. възможно ли е да са ти сипали нещо друго,а не дизел ? - доколкото разбрах си допълнил резервоара след резервата (която не е и малка в общия случай).. в следствие на което да се е "пресекла" сместта ? Иначе си търси правата, разбира се. Вероятно ще е разправия, но аз бих !
Зареждам основно на Лукойл и понякога на Еко. Доволен съм и от Екто горивата им.
Единствения път, в който имах проблем с гориво-дизел от Лукойл е при зареждане на първата бензиностанция на магистралата по пътя Бургас - София. Сипах малко и то точно колкото да си създам проблем, но не съм очаквал... Колата загуби мощност и едвам се прибрах. В София веднага заредих на Лукойл догоре и за мой късмет колата се оправи и не съм имал повече проблеми.
Единствения път, в който имах проблем с гориво-дизел от Лукойл е при зареждане на първата бензиностанция на магистралата по пътя Бургас - София. Сипах малко и то точно колкото да си създам проблем, но не съм очаквал... Колата загуби мощност и едвам се прибрах. В София веднага заредих на Лукойл догоре и за мой късмет колата се оправи и не съм имал повече проблеми.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
За мен е на късмет тая работа, не мога да кажа, че някъде поддържат качество и си заслужава да зареждам само там. Сипвам на по-оборотните уж да има по-голямо текучество и да не се нахендря на джакпота повече от веднъж.Читав дизел, така или иначе, в тая държава няма. Жокери също не пропускам да добавам.
Ubi dubium, ibi libertas
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:Шел Нитро.Над 10 години нищо друго не съм сипвал- бензин, дизел, за коли, скутери, косачки, резачки.. Определено има защо да е 40-50ст по-висока цената от на останалите горива.
Точно същия проблем с лоша нафта го имаше с клиенти заредили в Шел миналата година по това време някъде, 5-6 коли гаранционни за 1 ден ни дойдоха в сервиза за източване на резервоара и смяна на филтри, а на колегата служебната (на 10 000км) едвам я беше докарал след като зареди там беше влезнала в авариен режим, на всеки светофар му гаснеше.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
b00st написа:bum_bum написа:Шел Нитро.Над 10 години нищо друго не съм сипвал- бензин, дизел, за коли, скутери, косачки, резачки.. Определено има защо да е 40-50ст по-висока цената от на останалите горива.
Точно същия проблем с лоша нафта го имаше в Шел миналата година по това време някъде, 5-6 коли гаранционни за 1 ден ни дойдоха в сервиза за източване на резервоара, а на колегата служебната (на 10 000км) едвам я беше докарал след като зареди там беше влезнала в авариен режим, на всеки светофар му гаснеше.
+1
Миналата година, тръгвам за Гърция и съответно пълня резервоара до горе с нитро+незнам_си_какво, най-скъпата нафта, по принцип зареждам само тази нафта на колата на жената, и като почна да пуши тая кола, ама си пуши на всяко тръгване, не зловещо, но пуши, а никога не беше прошушвала до този момент.
Естествено, пазих си касовата бележка, писах им на Шел и след известно време ми отговориха, че всичко било на ред и няма никакви проблеми, колата ми пък след още един резервоар, този път умишлено сипах на друга (Еко, дето бил пречистван за самолети

Все още сипвам, тоест сипвах, че колата се продава, на шел същата нафта, която се води най-скъпа, и то с надеждата, че като е най-скъпа, най-малко някой би я "кръщавал", но факта си е факт, понякога май нещо осират нещата.
В тази връзка ...
Лукойл са качили предупреждение за Екто горивата си ...
"ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!
Използването на горива с миещи присадки в началото може да доведе до някои отклонения в работата на двигателя. Това е нормална практика при използването на такъв бензин и дизел. Ако двигателят Ви е с голям пробег, горивото с миеща присадка ще отстрани част от натрупалите се нагари и замърсявания, които ще попаднат в горивния филтър. За да не се намали подаването на гориво към двигателя, след преминаване към употребата на горива с миеща присадка е желателно горивният филтър да бъде подменен."
На страницата на Shell са качени резултатите от проверките, който си правят на бензиностанциите. Резултатите могат да се видят на страницата им - Резултати от анализите на SGS на горивата Shell
Който му е интересно може да ги разгледа, а дали са коректни тези анализи всеки да реши за себе си ...
Лукойл са качили предупреждение за Екто горивата си ...
"ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!
Използването на горива с миещи присадки в началото може да доведе до някои отклонения в работата на двигателя. Това е нормална практика при използването на такъв бензин и дизел. Ако двигателят Ви е с голям пробег, горивото с миеща присадка ще отстрани част от натрупалите се нагари и замърсявания, които ще попаднат в горивния филтър. За да не се намали подаването на гориво към двигателя, след преминаване към употребата на горива с миеща присадка е желателно горивният филтър да бъде подменен."
На страницата на Shell са качени резултатите от проверките, който си правят на бензиностанциите. Резултатите могат да се видят на страницата им - Резултати от анализите на SGS на горивата Shell
Който му е интересно може да ги разгледа, а дали са коректни тези анализи всеки да реши за себе си ...
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5