ФАЛШИВА НАФТА НА РОМПЕТРОЛ !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: ФАЛШИВА НАФТА НА РОМПЕТРОЛ !!!

Мнение от Dextuar » 13 Ное 2016, 21:42

sub_eleven написа:Един приятел беше голям фен на Ромпетрол, уж по-малко му харчеше, опита се да ме вербува.

Така си прееба колата, че след чистене на дюзи и кво ли не, пак му работи като трактор. Не знам дали е било от нафтата, но там няма да сипа.

Преди година сипвах само на РОМПЕТРОЛ и всеки пък усещах колата по-добре от ЕКО, ОМВ и другите. От около година не бях сипвал там и преди месец реших да им дам шанс , еми не беше като преди.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 13 Ное 2016, 22:11

Има ли някакво развитие? - какво казаха от Ромпетрол?
Опитвам се да намеря и други оплаквания по форумите, но никъде не споменават за нафта-фанта - само че не били добри горивата им напоследък.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Ное 2016, 22:29

За на шела нитрото, с маторя нитро ++++, и на лука 98 ли е кво ми даде 1.5 по-малко разход лука ;) , така че дайте да нема идоли. Не че са ме спънали тия 4лв. Разлика във вървежа и ряаботата нема как да дам, то си е на боргия :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2016, 22:56

Аз на лукойлата и да пикая не спирам, откакто преди 10-тина години с първото ми бмв за има-няма година ми тотализираха помпата с гадната си нафта. Само там бях зареждал.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 13 Ное 2016, 23:03

Се ми е тая къде спираш да пикаеш, казвам си разликата на 100км с големите октани.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 13 Ное 2016, 23:43

Ей с кви тъпотии се сблъскваме само...Дано колегата да мине колкото може по-безболезнено с ремонта. Аз точно на тази бензиностанция зареждах последната година, въпреки че не ми е много близко като локация. Просто не искам да слагам лукойлска нафта. Сега сигурно Газпром ще търся, а най-близката ми е още по-далече. И между другото винаги си пазя бележката от зареденото гориво докато не отида за ново зареждане. И това го правех за да се уверя, че ми е сложено точното гориво преди да запаля колата (не че не гледам и човека на колонката кой пистолет е взел, и въпреки че има разлика в пистолетите за бензин и дизел, просто малко фобия... :) Та сега и още един повод да си пазя бележките ще имам. Кво да правим, ние си знаем в каква държава живеем...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Ное 2016, 23:51

Приятелче работи в складовата база при Требич и казва, че лукойлския дизел е най-зле, но не казва кой е най-малко зле :mhihi:
Служебните предимно с лукойл екто ги пълним и засега не сме имали проблеми, а въртим сериозен километраж
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 14 Ное 2016, 0:06

Карам само на ОМВ, службна карта, сипвам квот ми падне, обикновна или макс и т.н. за 150 хилки 2 егрта...не мисля че е лоша нафтата. Да не сипвам за зимните гуми, че сте се утрепали у статистиките :winky:
Се пак колегата с тая пикня, щото е лесно, а ние нямаме лиценз и не праим тая пикня, е малко нали..е реклама некакси ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 14 Ное 2016, 9:06

Аз също сипвам само у Ром-а (Дружба) и не че нещо, ама на стария дизел дюзите ми се оправиха от него и Про-Тек.. Всмисъл, имаха леки отклонения и си влезнаха в норми (ама като нови) и седяха така 20-тина К км. Само нафта от там и по един Про-Тек на 5-6-7К км.
Явно качеството им е паднало...
Лошото е, че сега и тунджа сипвам от там.. Ще пробвам Нитрото, щом го хвалите пък да видим.. :paranoid:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 14 Ное 2016, 10:08

От около година зареждам основно на РОМ-петрола на Ботевградско , това на Подуяне и понякога това в Дружба. Проблем досега не съм имал, и като цяли съм си доволен от горивата им. може да сипя един резервоар на Шел-а щом го хвалите толкова ...пък да видим ... Просто от миналото имам лоши псомени за тях и освен кафе, друго от тях не взимам.
Колкото до пострадалия колега. възможно ли е да са ти сипали нещо друго,а не дизел ? - доколкото разбрах си допълнил резервоара след резервата (която не е и малка в общия случай).. в следствие на което да се е "пресекла" сместта ? Иначе си търси правата, разбира се. Вероятно ще е разправия, но аз бих !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 14 Ное 2016, 10:19

Зареждам основно на Лукойл и понякога на Еко. Доволен съм и от Екто горивата им.
Единствения път, в който имах проблем с гориво-дизел от Лукойл е при зареждане на първата бензиностанция на магистралата по пътя Бургас - София. Сипах малко и то точно колкото да си създам проблем, но не съм очаквал... Колата загуби мощност и едвам се прибрах. В София веднага заредих на Лукойл догоре и за мой късмет колата се оправи и не съм имал повече проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 14 Ное 2016, 10:31

За мен е на късмет тая работа, не мога да кажа, че някъде поддържат качество и си заслужава да зареждам само там. Сипвам на по-оборотните уж да има по-голямо текучество и да не се нахендря на джакпота повече от веднъж.Читав дизел, така или иначе, в тая държава няма. Жокери също не пропускам да добавам.
Ubi dubium, ibi libertas

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Ное 2016, 10:36

bum_bum написа:Шел Нитро. :dunno: Над 10 години нищо друго не съм сипвал- бензин, дизел, за коли, скутери, косачки, резачки.. Определено има защо да е 40-50ст по-висока цената от на останалите горива.

Точно същия проблем с лоша нафта го имаше с клиенти заредили в Шел миналата година по това време някъде, 5-6 коли гаранционни за 1 ден ни дойдоха в сервиза за източване на резервоара и смяна на филтри, а на колегата служебната (на 10 000км) едвам я беше докарал след като зареди там беше влезнала в авариен режим, на всеки светофар му гаснеше.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Ное 2016, 10:45

b00st написа:
bum_bum написа:Шел Нитро. :dunno: Над 10 години нищо друго не съм сипвал- бензин, дизел, за коли, скутери, косачки, резачки.. Определено има защо да е 40-50ст по-висока цената от на останалите горива.

Точно същия проблем с лоша нафта го имаше в Шел миналата година по това време някъде, 5-6 коли гаранционни за 1 ден ни дойдоха в сервиза за източване на резервоара, а на колегата служебната (на 10 000км) едвам я беше докарал след като зареди там беше влезнала в авариен режим, на всеки светофар му гаснеше.

+1
Миналата година, тръгвам за Гърция и съответно пълня резервоара до горе с нитро+незнам_си_какво, най-скъпата нафта, по принцип зареждам само тази нафта на колата на жената, и като почна да пуши тая кола, ама си пуши на всяко тръгване, не зловещо, но пуши, а никога не беше прошушвала до този момент.
Естествено, пазих си касовата бележка, писах им на Шел и след известно време ми отговориха, че всичко било на ред и няма никакви проблеми, колата ми пък след още един резервоар, този път умишлено сипах на друга (Еко, дето бил пречистван за самолети :mhihi: ) се оправи, чак ходих при познати да мерят това онова или да се маха катализатора и тн. глупости.
Все още сипвам, тоест сипвах, че колата се продава, на шел същата нафта, която се води най-скъпа, и то с надеждата, че като е най-скъпа, най-малко някой би я "кръщавал", но факта си е факт, понякога май нещо осират нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 14 Ное 2016, 11:01

В тази връзка ...

Лукойл са качили предупреждение за Екто горивата си ...

"ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!
Използването на горива с миещи присадки в началото може да доведе до някои отклонения в работата на двигателя. Това е нормална практика при използването на такъв бензин и дизел. Ако двигателят Ви е с голям пробег, горивото с миеща присадка ще отстрани част от натрупалите се нагари и замърсявания, които ще попаднат в горивния филтър. За да не се намали подаването на гориво към двигателя, след преминаване към употребата на горива с миеща присадка е желателно горивният филтър да бъде подменен."

На страницата на Shell са качени резултатите от проверките, който си правят на бензиностанциите. Резултатите могат да се видят на страницата им - Резултати от анализите на SGS на горивата Shell
Който му е интересно може да ги разгледа, а дали са коректни тези анализи всеки да реши за себе си ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата