Размисли за живота

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Размисли за живота

Мнение от host » 15 Дек 2016, 21:51

alx написа:
host написа:Работата е работа, и с затварянето на вратата на служебното място, всичко свързано с нея трябва да остава там.

това ти разбиране/ цел ще те спъва доста от един момент нататъка. когато ти пораснат задълженията (щото само така растат парите) в един момент те няма да се побират в 9 до 5 работно време... и ще трябва да си пренареждаш приоритетите или.. целите

Абсолютно, никое нещо не е по-ценно от времето ми за близките ми, за мен самия и здравето ни. Никоя работа или придобивка не компенсира тези неща. Най-важното е човек да е щастлив - как се става щастлив човек и от какво зависи това... не е толкова повърхностен въпрос.

Аз не работя и от 9 до 17ч... И не работя само от понеделник до петък... Но няма значение.

Баланса "дадено-полученото" ако го урежда човек... Добре.

А какво е да си независим ... дали зависимостите непременно са минуси, дали финансовата независимост е пред социалната реализация .... или пред това да имаш семейство и поколение .... или равна ли е дадена сума на щастие ... и дали на всички аршина по който се мери "имането" и "нямането" е еднакъв ... дали зависи от средата ... а дали човек живее заради средата си .... или за да отиде в нова такава и да е 1ви там ... и имат ли голямо значение тези неща, когато си заобиколен само от предмети и хора привързани към предмети/цифри :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 15 Дек 2016, 22:37

Животът е сложна съвкупност от действия, желания и т.н. Аз имам същите мисли от много време насам с разликата, че искам да си набия чуковете към Тайланд. За съжаление не съм developer, не мога да бачкам и home office, и на този етап няма как да стане. И аз искам downgrade, escape и т.н. ама КУР бате! Искам да правя някви пари и да имам няк'ъв стандарт за момента. Дрругата истина е, че ако не е Тайланд мечтите ми са да имам ресторант, да съм фризьор или да карам такси колкото и скапано да звучат последните две. За съжаление в момента работя работа която до скоро обичах, но вече ми е безинтересна. Постигнал съм едва ли не perfection в нея и няма какво да получа като удовлетворение от полижения труд, а това според мен е разковничето за щастието, защото каква по-голяма радост от това да видиш доволни хора от плода на твоя труд!? Но тя не ми дава тръпката и опознаването на нови неща, които са допълнение към удовлетворението.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2016, 23:34

host написа:Абсолютно, никое нещо не е по-ценно от времето ми за близките ми, за мен самия и здравето ни.

тази стандартна аксиома е само валидна ако си прескочил финансовия трап и не се бориш с него всеки ден. щото един вид- това е избор. а както знаеш избор (свобода) ти се дава (за други неща) само като си се отчел в графа финанси.

... и всеки които си мисли, че е не така- ще има грубо събуждане в един момент. щото времето (дето ще ти трябва за тези неща дето си ги написал) се купува с пари. здравето (от един момент нататъка) - също. няма пари- няма време. няма и здраве.

тъпо, но факт.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Дек 2016, 0:04

За здравето наистина трябват доста пари (всички други неща ако приемем, че са еднакви), особено в днешно време. Дори не само от един момент нататък, защото истинската храна вече е лукс, а не даденост както преди 30-40 години да кажем.

п.с. има го и момента, че до 25-30 си мислиш, че си неразрушим :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Дек 2016, 0:24

Най-важното за здравето е спокойствието.
Дали ще ти го дадат парите ,или липсата на напрежение да се бориш за все повече и повече-не знам...
Но колкото и да си свръхбогат/осигурен-ако живееш в замърсена във всяко отношение градска среда-въздух,шум,вода,храна,отношения и т.н. е много под въпрос какво ти гарантират парите...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Дек 2016, 0:27

Спокойствието според мен е повече вътрешно от колкото външно състояние (колкото и абсурдно да звучи).
Съгласен за замърсеното. Парите ти дават възможност да живееш на по-добро място също обаче.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 16 Дек 2016, 1:11

alx написа:
host написа:Абсолютно, никое нещо не е по-ценно от времето ми за близките ми, за мен самия и здравето ни.

тази стандартна аксиома е само валидна ако си прескочил финансовия трап и не се бориш с него всеки ден. щото един вид- това е избор. а както знаеш избор (свобода) ти се дава (за други неща) само като си се отчел в графа финанси.

... и всеки които си мисли, че е не така- ще има грубо събуждане в един момент. щото времето (дето ще ти трябва за тези неща дето си ги написал) се купува с пари. здравето (от един момент нататъка) - също. няма пари- няма време. няма и здраве.

тъпо, но факт.

Това, че паричните знаци и предметите не ги оценям като толкова важни като другите 2 неща които съм споменал, НЕ значи, че не са ми нужни, че не ги ценя ... но в листата с приоритети те са под другите 2 ;) и са способ са увеличаването на тях, точно както ти си написал. А не да жертвам ненужно здравето си и времето си ... само за да имам още "неща" заради самото им "имане". Тва е един момент който трябва да се отчита от всеки. Да си преценя добре какво и ЗАЩО прави. Защото краткосрочно много неща изглежда "нямат значение" ... но след време не е точно така.
Последна промяна host на 16 Дек 2016, 1:13, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Дек 2016, 1:12

steeN написа:Спокойствието според мен е повече вътрешно от колкото външно състояние (колкото и абсурдно да звучи).
Абсолютно вярно.Но лошата среда след години взема своето..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Дек 2016, 1:57

host написа:
alx написа:

тъпо, но факт.

Това, че паричните знаци и предметите не ги оценям като толкова важни като другите 2 неща които съм споменал, НЕ значи, че не са ми нужни, че не ги ценя ... но в листата с приоритети те са под другите 2 ;) и са способ са увеличаването на тях, точно както ти си написал. А не да жертвам ненужно здравето си и времето си ... само за да имам още "неща" заради самото им "имане". Тва е един момент който трябва да се отчита от всеки. Да си преценя добре какво и ЗАЩО прави. Защото краткосрочно много неща изглежда "нямат значение" ... но след време не е точно така.

Не ме разбра- няма пари, другите две увисват. Парите са необходимото но недостатъчно условие за успеха на другите две. Особено като дръпнеш с годините.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 16 Дек 2016, 1:58

ами ... на едно мнение сме от самото начало ... ама явно недостатъчно ясно съм писал :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 16 Дек 2016, 8:57

alx много добре го е казал - няма ли пари, няма здраве, няма време за близките, има само борба за оцеляване... Както е при повечето хора в България.

Тия екзистенциални въпроси се пораждат у всеки, който постигне някакъв стандарт, по-висок от обкръжаващата го среда. Като му дойдат такива мисли на човек просто трябва да си постави по-високи цели (дори нереалистични) и отново е в играта. Ако ги постигне, значи е един от малкото дето могат да си позволят да зарежат всичко, да пробват "живот в гората" примерно, и ако не им хареса да се върнат към предишния живот.
Ако обаче си достигнал максимума си, и той е съвсем малко повече от този на околните, слезеш ли от въртележката връщане няма. Както каза alx ще има падане отвисоко.
Така че трябва хубаво да се помисли какво има човек и готов ли е да го загуби, заради нещо, което не е сигурно, че е по-добро.
Последна промяна drago_pavlov на 17 Яну 2017, 9:23, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Дек 2016, 18:08

drago_pavlov написа:...Като му дойдат такива мисли на човек просто трябва да си постави по-високи цели (дори нереалистини) и отново е в играта. Ако ги постигне, значи е един от малкото дето могат да си позволят да зарежат всичко, да пробват "живот в гората" примерно, и ако не им хареса да се върнат към предишния живот.

е това... сбито написано

много хора не разбират, че ползата от парите е само една - позволяват ти да имаш избор какво да правиш със себе си. всичко друго (материално) е задънена улица/ блато. затова и повечето от хората с пари живеят мизерен живот като се изключат материалните придобивки и като цяло не са особено щастливи...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Дек 2016, 18:12

Да , някои твърдят че парите са тор върху която никнат прекрасни цветя :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Дек 2016, 18:40

drago_pavlov написа:... слезеш ли от въртележката връщане няма. Както каза alx ще има падане отвисоко.
Така че трябва хубаво да се помисли какво има човек и готов ли е да го загуби, заради нещо, което не е сигурно, че е по-добро.

Точно :yes:

Аз за тва казах, че шофьорче примерно винаги може да стане като реши, че ИТ пътя наистина не е за него,
но ако сега се откаже от висококвалифицираната работа след 5-10 години изобщо не е сигурно, че може да започне пак.
Даже бих казал, че е сигурно, че няма да може въпреки, че няма невъзможни неща, нали ...

Хубаво е човек да се поврътка, дето викаш на въртележката, но с ясната идея каква е целта на занятието.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 17 Дек 2016, 2:06

Е, на работа с достатъчно добра заплата е оферта - имаш възможност да опитваш и да правиш много други неща, които изискват финанси. Така че ИТ-то (макар че то от "ИТ" до "ИТ" нали - от земята до небето....) с добрите пари е добър начин човек да си финансира прищевките и търсенията :) И така да си намериш това, което ти харесва. Или да имаш възможността да правиш това, което ти харесва.
Всички си имаме моментите да си задаваме едни такива дълбоко екзистенциални въпроси, всеки си търси начини да си намери отговорите и го избива в някаква посока/и... :)

А социални дейности и контакти се намират, стига човек да си ги търси :) Има тоооолкова много неща за правене и хора всякакви, че... няма как човек да не си намери съмишленик стига да иска, за каквото и да е било :)
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата