.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: eBay проблем - дайте акъл !

Мнение от dreadx » 22 Дек 2016, 19:33

Едно е това с кореспонденцията - трябваше да я разгледат и веднага щеше да се види кой е циганин, кой не е.

Второ защо е трябвало да връщаш пратката на тъпата коза? - нали като си получи парите, вече няма отношение към този фар, можеше да пуснеш едно писмо за разглеждане на случая до софийската митница, пък фарът да си виси там колкото трябва.

Трето, реално фарът е излязъл от тук и си е пак тук. Митото е за стоки, които се внасят отвън и трайно ще останат и ще се ползват на територията на нашата държава. Това, че някой предмет е излязъл и влязъл няколко пъти - не знам дали подлежи всеки път на обмитяване (това наистина не го знам, ама не би трябвало да се плаща в този случай, а както посочиха колегите не е единственият върнат предмет от ebay.)
Все едно да си купиш от китайците айФон и да се прецака нещо, и да го върнеш, пък те да ти го сменят с друг - пак ли ще трябва да плащаш?

И не знам дали има нужда да им обясняваш (на митниците), че си го продал, ама си го изпратил като "gift" и т.н. - изпратил си го на братчедката на леля си, тя обаче го турила на колата и се оказАло, че не става. Връща ти го женицата, ама за да не се загуби из БГ-пощите и за да е застрахована пратката, писала обявена стойност $300.
- вадиш документите, в които пише, че си изпратил "gift"-Фар, а онези проверяват.

Пък ако ще и 2 месеца да проверяват дали е имало такава пратка от теб в Канада - "gift"-Фар - поне накрая можеше да се окаже, че можеш да си го прибереш и да не си само на минус.

А сега онази гад ще има един фар за $110, което явно като цени за там е изгодно - зависи сега дали наистина е продала колата, или пък си е намерила по-евтин. Току-виж го пуснала в ебей твоят - пък ти се оглеждай, да й го купиш и да й извъртиш същия номер за отмъщение.

Но тя е некоректната с това, че е купила, а после се е отказала - ебейците трябваше да ви разгледат кореспонденцията и да видят - много такива случаи има.

Поне видя ли че наистина ти е върнала твоя фар - а не някоя тухла или пък стария й счупен фар? - че и такива случаи има.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2016, 21:04

Много бързо си се отказал. Тя е обявила стойност, която е застрахователна за фара. Ти притежаваш документ (платежното от Пейпал), че стоката ти е била платена, а после върната. Т.е. основание за нулева ставка.

В случай на гаранционна замяна се представя проформата от продавача плюс митническите декларации с които да се удостовери първоначалния внос и последвалия износ. На база тях се позволява внос без заплащане на митническите сборове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2016, 21:27

Мда, цена на стоката+доставка+мито/акциз*1.2 за ДДС-то.

Т.е. ДДС-то ти върху доставката става двойно. Един път го плащаш на канадската фирма и един път на държавата тук. Митото пък се таксува и то с ДДС все едно, че е услуга, която държавата ти извършва :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Дек 2016, 21:31

Баси темата... отговор на много въпроси...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 22 Дек 2016, 22:11

Докладвай я за некоректна, реално да го декларира за 300 за мен е измама, при положение, че го е придобила за 190, които впрочем си щял и си й върнал така или иначе. Недоумявам как може да ти задава различна от покупната цена.

Мърла, трябваше да си го вземеш/платиш и да се разправяш впоследствие. Поне щеше да си я прецакал със 110$, а сега си й "продал" фар за тази стойност.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 22 Дек 2016, 23:07

Де да го беше продал, ама реално й е направил подарък + безплатна доставка - а тя го е "купила" за $110 към канадските пощи. Но не е ясно относно сумата дали е некоректна $300 може би са му казали сборно от цената на продукта + доставката.

Това с данъците върху пощенските услуги е много долно. Със заплащането на магазинаж също.
(и при това положение, нямаше да се учудя ако после ти искаха да плащаш върху $110) - но пък ако пратката струва пак толкова, а вътре нещото е безплатно, плаща ли се нещо? - щом иначе ДДС-то е върху стойността на пратката+доставката.

А ясно ми е защо си решил дори със загуби да приключиш случая веднага, а не да се ядосваш по Коледа и Нова година - защото има много неизвестни, свързани с харчене на пари от твоя страна и накрая пак не се знае.
Ясно ми е, че и държавата не е толкова нормална, за да отидеш някъде с правото си и да очакваш това да е достатъчно, за да може веднага да се реши въпросът, затова и никой не те обвинява че така си решил.
(- лошото е, че така и няма да разберем ако в кашона е имало тухла.)

Темата наистина е много поучителна.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2016, 23:31

Де да го можех дайба. Кръв ще сера и пеша ако трябва ще ида от Враца до София да го питам тоя шефа на митниците ама нямаше да и оставя фара на тая точно никога.

Всичкото това съпроводено със съответните нерви естествено, псуване и всички екстри.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 22 Дек 2016, 23:37

bum_bum написа:Де да го можех дайба. Кръв ще сера и пеша ако трябва ще ида от Враца до София да го питам тоя шефа на митниците ама нямаше да и оставя фара на тая точно никога.

Всичкото това съпроводено със съответните нерви естествено, псуване и всички екстри.

Свещи и лекарства да си купи с тия пари, нали я знаеш тая приказка!

Обеца на ухото и така!

@Vra4anin - Главата горе колега! И аз искам света да е едно по-добро място, но уви, не става! Всичко е тотално покварено!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 23 Дек 2016, 1:01

Здравей колега Vra4anin, много съжалявам за създалата се ситуация, но ти писа ли на канадката след като ти получи пратката? Ако не си, драсни два реда и обясни какво неудобство ти е създала, както и това, че фара пътува за Канада, т.е. тя ще си получи парите, както и фар-а. Накарай я да се почувства виновна и ако не е някоя пияна индианка на социална помощ си мисля, че ще ти влезе в положение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 23 Дек 2016, 2:27

dr.peshev написа:Трябваше да оставиш първото дело и да чакаш решение на Resolution Center!
Там четат кореспонденцията между вас и като видят , че стоката е получена, а
тази лудата продала колата и признава,че вече не й трябва- директно щеше да издуха супата.

:yes: Точно това е било мястото когато е трябвало да спре, но вече постфактум като за урок става, а нямаше да я има и тази тема. Продавачите винаги са в неизгодно положение спрямо купувачите на ebay, но това е много дълга тема.....Тази купувачка даже е много "нормална" в тази история, какви други има оле-оле :D .
И по тел. с митниците може би щеше да си реши проблема колегата, но той избра друго.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Дек 2016, 4:41

Станалото станало, както и да е.

Нямам идея и не питам, за какъв "фар" става въпрос. Не вярвам, да не е в състояние да си го намери оттук (Америка) по-евтино, отколкото от ЕС. Абсолютно съм убеден, че си станал жертва на измама. Или е тъпа офца и някой и е набил канчето, вследствие на което се стига до ситуацията. Или си е намерила от някой друг доставчик (и-бей, гробница или откъдето и да е) фара и те е пуснала по пързалката. А лафа "продадох колата и повече не ми трябва" го оставям без коментар. Ако продаваш от години и имаш много продажби, един негатив надали ще ти срине бизнеса.

Както и да е, успех за в бъдеще!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 23 Дек 2016, 9:28

Подкрепям, че най-вероятно си станал жертва на измама. Не съм чел всички мнения, така че не знам дали в крайна сметка си си взел пратката, но ако не си имай предвид, че е много възможно вътре да не е твоят фар.
Пример за подобна схема http://matthewsag.com/?p=1642 и практическата невъзможност за разрешаване на ситуацията благоприятно за продавача.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Дек 2016, 9:56

Пиши на ибей поне и разкажи за ситуацията и равносметката - как си дал пари и реално си останал без продукта си, а пък тя реално го е взела и е получила парите си обратно. Има ли начин да видиш, дали е получила/потърсила фара обратно? Ако да, пиши след като си го е взела.

Вярно, че трябва да си пазим нервите, но така да те измами тая мърла и поне да не се опиташ да я насметеш?! И аз се дразня зад компютъра...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Дек 2016, 10:38

Имам акунат в ebay, пращал съм до щатите и ми се е случвало да искат да връщат пратката 1 път, но ги отказа явно доставката до БГ обратно. Мога само няколко неща да ти кажа:

-ebay почти винаги са на страната на купувача
-14 дневния период за връщане си е тяхна полица и право на всеки купувач, независимо от обстоятелствата и независимо какво си писал ти в твоята полица, човека има правото да върне стоката 14 дена след като я получи. Примерно идва ти нещо и в следващия момент решаваш "ми то не ме кефи тва" и хоп плащаш доставката и отива обратно. Нищо не можеш да направиш като продавач, освен да се надяваш да дойде в същото състояние, в което си го пратил, че и това е под въпрос. Така, че и с първия кейс е щяло да се случи същото нещо.

Продавача е с по-малко права, въпреки, че ония лапат процента от него. Кофти късмет просто с тоя купувач идиот, ама където се вика - риска на професията.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Дек 2016, 18:25

b00st написа: Така, че и с първия кейс е щяло да се случи същото нещо.

Не е точно така... точно момента с плащане на мита, ДДС и прочие е "тънката лайсна", която трябва да подадеш на PayPal и да ги питаш "ЩО?"... ама така, по телефона... да обясниш на някого колко точно те набутват подобни решения за "ми тва не ме кефи"... ок, само че си плати всичко по връщането...

Аз като трябваше да връщам китайския телефон никой не ми влезна в положение (освен пича от payPal), че доставката ще е супер скъпа... а тук говорим за DoA на гаранционна стока... и факта, че ми е пратено от EU, а искат да го връщам в Китай... така че не е баш като да се защитава само купувача... в тоя случай го изядох аз...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата