Цените в атосервизите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Цените в атосервизите...

Мнение от acho.rs » 30 Дек 2016, 16:19

b00st написа:
Vra4anin написа:Всичко е много относително с цените за труд по сервизите. Един вид спекула. Кой колкото е лаком и оборотен - толкова решава да иска.

Пример: наскоро сменявах съединител на една хонда (съединител с нормален едномасов маховик). Преди години са ми сменявали съединител за 70лв, на друга хонда в друг сервиз - за 80лв. Сега трети хора (гаражни майстори) ми взеха 120лв. Цени във Враца. Случайно попаднах на информация - един от софийските сервизи специализирани за хонди искат само за труд 360 (триста и шейсет) лева и при тях нямаш право да си занесеш твой съединител, а те ти слагат такъв, който те купят - дават ти няколко оферти на различни марки и цени и ти си избираш (за да може и от там да хапнат при отстъпката) :clap:

Друг пример е демонтаж/монтаж/баланс на гуми. От години знам, че специално за София цените са жестоки, особено ако се попадне в някой "ВИП" гумаджийница, цени от порядъка по 150лв демонтаж/монтаж/баланс на 4 гуми 17/18/19 цола са едва ли не нещо нормално за София :mhihi: :kuku:

150 трудно за стандартен монтаж на лека кола нереално, колкото и по-скъпо да е от Враца. Последно в Диана като купих зимните ми взеха 70лв за смяна на 4 18ки. След 1 седмица ми се наложи да сменя джантите и повторно да извърша същите неща, при което дадох 70лв на гумаджията за баланс и монтаж, но с оптимизран монтаж гумата по джаната и с къде по-добри машини. Демек за същите пари по-качествена услуга.

Кое му е трудното - иди с рънфлат и глей кво става. Единия случай, някакви пияни ученици ти кривят джантата докато подксачат с лоста, другия случай ти взимат (на мен ми взеха) 100лв за 17ки !!! Справка - ПРИМЕКС :idea:
След това питаш в сервиз специално с машини за смяна на БМВ джанти - около 150-160лв, ако искаш с ОСЕМ тежести (wtf) ценичката скача.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Дек 2016, 17:26

За мен не е проблем разликите в цените. Всеки може да иска какво пожелае, иначе трябва да се върне комунизма и да има твърда цена на всичко.

Пазара регулира цените, ако има кой да дава 200лв или 300лв за смяна на гуми, нормално е да се опитат да вдигнат още, ако няма, ще свалят, елементарно е.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 30 Дек 2016, 17:42

alekangg написа:За мен не е проблем разликите в цените. Всеки може да иска какво пожелае, иначе трябва да се върне комунизма и да има твърда цена на всичко.

Пазара регулира цените, ако има кой да дава 200лв или 300лв за смяна на гуми, нормално е да се опитат да вдигнат още, ако няма, ще свалят, елементарно е.

"елементарно е" само в една функционираща пазарна икономика, иначе не е.... :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 30 Дек 2016, 17:45

Всички ревете за по 100-200лв в гумаджийница.
Само аз ли давам 20-25кинта за сваляне на две джанти от колата, сваляне на гуми от две джанти, почиствне на джантата и площта към главината, слагане на нова гума, баланс и връщане на колата.
Супер доволен, баланса идеален и са много бързи. За 17ки говорим.

Миналата занесох 4 гуми с джанти и 4 нови гуми 15ки зимни и ми ги смениха, балансираха и дори едната малк ооправиха отвън, че беше кривнала и ми взеха 50лв с баланса и винтилите :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Дек 2016, 17:48

nqmam_bmw написа:
alekangg написа:За мен не е проблем разликите в цените. Всеки може да иска какво пожелае, иначе трябва да се върне комунизма и да има твърда цена на всичко.

"елементарно е" само в една функционираща пазарна икономика, иначе не е.... :)

Остава да си я направите функционираща!
За мен е такава де, ама булгара винаги е недоволен

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 30 Дек 2016, 17:54

В Димитровград смяна на 4 гуми 17" +баланс+качване /сваляне +4 болта (че ми писна от тия секрети) ми взе 35 лв.
Най-доброто обслужване което съм виждал (за смяна на гуми),и колата се вдига на подемник.

За сервизите не ме интересува как бачкат щото сам съм си рекърдс
Последна промяна hummer на 30 Дек 2016, 18:45, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 30 Дек 2016, 17:56

hummer написа:

Какво означава "сам съм си рекърдс" ? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 30 Дек 2016, 18:12

Модерни работи на стари пушки. Сам си ремонтира всичко.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 30 Дек 2016, 18:35

nqmam_bmw написа:
hummer написа:

Какво означава "сам съм си рекърдс" ? :dunno:

Че в сервиз не съм стъпвал, обичам сам да си оправям колите .
Имам си гараж и канал ,имам мерак и за подемник, но трябва да почна да се занимавам с това серионзо :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 30 Дек 2016, 21:05

Аз ще дам цени за Казанлък,за е36 става въпрос.
Смяна на кутия - 100, смяна на съединител - 100, смяна на носач - 20, смяна на пистов ремък и ролки - 10 :shock: , смяна виско и напасване на дифузьора(опираше перката в него) - 15, смяна на крайно гърне + сменяне на накрайник + повтаряне на всички заварки по генерацията - 20лв.
Аз съм доволен :dunno:

Гумаджии - демонтаж,монтаж на 4 гуми, 15-ски или 16-ски + баланс - 20лв.
Сменяне на 4 джанти - 5лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 30 Дек 2016, 21:21

Е.Димитров написа:Принципно, има едни книги, в които е описана всяка процедура от работата на механика и колко време отнема. Книгите бяха издадени пред 70 те и 80 те години, но предполагам в момента са по съвременни.
Та нещата са прости, знае се колко е работната ставка на час, чете се по книгата и се прилага. Впрочем ставките са писани като за охлюви. Смяна на съединител със всички съпътващи операции, може да удари далеч повече от 2 часа.

Тези книги,които визираш са писани за лади и москвичи,и приложение към днешна дата нямат почти никакво...
п.п.Моля поясни подчертаното,щото ми се струва,че си противоречиш в 2 последователни изречения.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Дек 2016, 22:09

mambata_943 написа:Аз ще дам цени за Казанлък,за е36 става въпрос.
Смяна на кутия - 100, смяна на съединител - 100, смяна на носач - 20, смяна на пистов ремък и ролки - 10 :shock: , смяна виско и напасване на дифузьора(опираше перката в него) - 15, смяна на крайно гърне + сменяне на накрайник + повтаряне на всички заварки по генерацията - 20лв.
Аз съм доволен :dunno:

Гумаджии - демонтаж,монтаж на 4 гуми, 15-ски или 16-ски + баланс - 20лв.
Сменяне на 4 джанти - 5лв.

Ами то за по-сериозен ремонт (особено ние с кошниците :mhihi: )си струва пътя до Казанлък,хотел,кафе,дискотека,разходка,п...тутка и някоя бутилка вино и пак по евтинко ще излезе от Сф бре :lol: Ебаси разликите :shock:
Само гуми съм сменял на подобна цена -25лъва за 4ри 15ки,с тежестите
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 30 Дек 2016, 22:15

Според мен ценообразуването в сервизите в България е според това как си облечен и какво караш. :mhihi:
Това съвсем не означава, че ако караш евтина кола и си облечен като бедняк ще минеш тънко... :lol:
Аз за парче алуминизирана тръба(по-малко от метър) и 1 сряз + 2 огъвания платих 50лв... :paranoid: :mrgreen:. :dunno:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 30 Дек 2016, 22:32

Виж сега.....турбо-Москвич с полиран капак на клапаните карат хора с пари,на които това им е хоби( а не ежедневна кола),а за хобито си човек е склонен да дава понякога неразумни суми :) и това в сервизите го знаят :D :D :D
Тръбата (поне от снимката) изглежда добре направена,ако те удовлетворява услугата като качество и време,според мен 50лв. не са безумно много.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Дек 2016, 22:38

немо написа:
Е.Димитров написа:Принципно, има едни книги, в които е описана всяка процедура от работата на механика и колко време отнема. Книгите бяха издадени пред 70 те и 80 те години, но предполагам в момента са по съвременни.
Та нещата са прости, знае се колко е работната ставка на час, чете се по книгата и се прилага. Впрочем ставките са писани като за охлюви. Смяна на съединител със всички съпътващи операции, може да удари далеч повече от 2 часа.

Тези книги,които визираш са писани за лади и москвичи,и приложение към днешна дата нямат почти никакво...
п.п.Моля поясни подчертаното,щото ми се струва,че си противоречиш в 2 последователни изречения.

По-съвременни са към днешна дата.
За подчертаното.
Отваряш книгата и там е описана всяка процедура в човекочас и то подробно.
Примерно за смяна на съединител на автомобил с предно предаване. Като почнеш от демонтаж на предни гуми, всеки болд, всяка гайка има описано време и ако се спазва всичко, като човекочасове може да удари 10 часа.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата