Нова кола
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Нова кола
Мордехай написа:Колега, този Мерцедес е много здрав, но според мен и Е46 е здрав автомобил. Просто когато се купува такава кола, трябва да се знае какво точно иска човек. За мен хората с БМВ се делят на две. Едните имат достатъчно потенциал за поддръжка на ново или старо, без значение от избора и модела, а другите нямат. Те търсят най-евтиното на пазара и едвам събират средства да го поддържат. БМВ е сериозен автомобил за хора с пари. Много ясно че когато вземеш най-големият боклук от обявите, после ще береш страшни ядове и ще се отчаяш от живота. Да сравняваш БМВ с Дачия е все едно да сравняваш хляб и салам - и двете са за ядене. Този тип хора винаги ще се ядосват на всяка кола, която купят, защото нямат култура за пазаруване. Не визирам колегата, защото не го познавам, но за мен така стоят нещата.
Това за гробовете е вярно - всеки се мята на дизел милионер, възможно по-евтин, но понякога и много прилично изглеждаща кола става бездънна яма за пари. При толкова стари коли (над 15 години) идва момента с късмета. Вярно, Е46 не е бъгаво като Е65/Е60 но особено първите 46ци са пълни с детски болести, някои от които съвсем не са детски !
Хубава кола е , но за маниаци имащи готовност да хвърлят доста пари за стара маниашка кола.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Нова кола
Да ти кажа, имам Е46 купе от края на 2005та, купих го втора ръка на две години в края на 2007а. Почти десет години го имам и за мен е една от най-красивите коли. Спортното окачване, цвета Sonora, джантите и най-вече линията на колата ми доставят удоволствие с всеки поглед към нея. Тогава дадох много пари, а сега почти няма стойност, но едва ли някога ще я продам. Миналата година купих едно Е36 седан за служебна. шофьорите ми я ползват само да ходят с нея до Европа и обикновено я връщат в някое ремарке. Не знам колко километра и минаха, но вече сменихме едни гуми. Аз не съм БМВ маниак, но и тази кола ми харесва, понякога се качвам на нея също и се разкарвам, за да си свърша работа. И двата модела са много здрави. Ако човек ги поддържа с пари и добри майстори, не смятам че би било удачно да се сравняват с посредствените евтини марки. Е да, вече не си гъзар с такава кола, е да, вече подките не те заглеждат, е да, жена ти не ще да се вози на такива коли (моята категорично отказва, вече и е под достойнството, нищо че едно време имахме пежо106 и форд сиера и им се радвахме, всичко е забравено), но за човек като мен, който се разва на всяка машина, тези автомобили не са лоши. Няма лоши БМВта, има лоша поддръжка.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3