Вегани и веган-бебе

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Вегани и веган-бебе

Мнение от dr.peshev » 17 Фев 2017, 18:32

Заформя се силен подфорум БМВ-БГ-Татко! :clap:
Само ме е страх да Ви репликирам като баща и лекар,
че ще ме нахраните с големия черпак! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2017, 18:45

Аз лично нямам нищо против лекарите, дори напротив. Въпреки, че често ги споменавам не с добро. :mhihi:

Дразнят ме тези техни представители, които или са взели половината си изпити по втория начин или след края на обучението просто са спрели да четат.

Или тези, които смятат че щом го пише в дебелата книга значи 100% е истина. Много често е точно така. Но пък и стотици милиони години еволюция не е редно да претендираме, че сме я разгадали за нула време.

Достатъчно е да се обърнем 50-100 години назад за да видим медицински практики, които към ден днешен са напълно идиотски. Какво ни гарантира, че след 100 години сегашните няма да изглеждат също толкова варварски.
Изображение

Пантерка...
Аватар

Мнение от Rainy » 17 Фев 2017, 18:45

В голяма грешка сте за фолиевата киселина... :angel:

Фолиевата киселина е единственото нещо, което организмът ни изисква в двойни дози, след като забременеем. Това я прави уникална и незаменима за всяка бременна жена. Тя е необходима за формирането на плацентата и правилното развитие на плода още в първите седмици след зачеването. Фолиевата киселина е съставката, благодарение на която се изграждат мозъкът и гръбнакът на бебето, които започват сформирането си веднага след зачеването. Тя е отговорна за производството на ДНК в началния стадий на бременността и участва във формирането на тъканите. Недостигът на фолиева киселина по време на бременност води до дефекти на невралната тръба (ДНТ). От невралната тръба на зародиша по-късно се образува гръбначен стълб, гръбначен мозък, главен мозък и череп на плода. Освен това недостатъчният прием на фолиева киселина предотвратява огромен процент от усложнения при раждането (мъртво раждане, преждевременно раждане, спонтанен аборт) и евентуални вродени болести на детето като синдром на Даун, вроден сърдечен дефект, увреждания на мозъка и гръбнака му.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2017, 18:46

Ти прочете ли аз какво писах изобщо?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Фев 2017, 18:54

Кат гледам как се нахвърлихте на веганите 90% май не са наясно за какво иде реч . Нищо лично , но тук става въпрос за липса на един важен елемент от многото , а не за веганството като идея. Аз съм веган от няколко месеца по принуда и не е заради глупостите за неубиване на животни и т.н. причината , а начин на хранене с лечебна цел. Ами колкото и невероатно да звучи за мнозина със "смешните семена " ( и не само ) имам поне 50% повече енергия , по-бистър ум или както щете го наречете и висока степен на неуморяемост физическа и умствена. Не вярвах , че ще им такъв ефект върху организма ми , но факт изключително полезно , прочистващо и енергозахранващо . Нека не се бърка неядене на месо и съпътстващото с това правилно захранване на организма с култ към неживотинското на всяка цена . И нещо много важно , разбираш , че боклука продаван по магазините не се нарича "месо" , а "храна" , на която е поставен етикета от търговеца , доставчика и производителя . Изключително негодна за употреба колкото и крайно да звучи , но си е така . Дори по щандовете с еко храни си е пълно с добавки ( в предлаганите продукти ) противоречащи на разбирането за добра храна . Да, някои прекаляват и не съм привърженик , но е важно да си изградиш правилно разбиране за начина на хранене и основни правила за приема на необходими вещества , за което ме напътства човек знаещ и с опит .

Пантерка...
Аватар

Мнение от Rainy » 17 Фев 2017, 18:58

bum_bum написа:Ти прочете ли аз какво писах изобщо?

Ти като биолог ли се явяваш, защото аз също съм в тази сфера и определено можем да поспорим по въпроса.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2017, 19:23

Аз като никакъв не се явявам и по принцип съм "за" спора, защото в него се ражда истината както казват. Не знам какъв биолог си ти, щом явно не правиш разлика между фолиева киселина и фолат. Ще ти обясня набързо все пак.

Фолатът е сборно название на група водно разтворими Б витамини, още са известни като Б9. Фолиевата киселина е окислено синтетично съединение, което се продава под формата на хранителни добавки. Схващаш ли или да продължавам?

Приемането на храни богати на фолати има своите ефекти, част от които си преписала в цитата си. И още някои други. Не само бременните жени и опитващите се да забременеят трябва да приемат такива, а всички тъй като фолатите имат важна роля за развитието на червените кръвни клетки, за намалено съдържание на хомоцистеин в кръвта, от там нормално функциониране на нервната система и т.н.

Предполагам вече ти стана по-ясно? Ако не продължавам.

Приема на фолиевата киселина като добавка лъже организма, че приемаш фолати. Но попаднал в него не се усвоява така както тях. Рецепторите са запълнени и фолатите приети чрез храната вече не се усвояват. За това бременни жени не трябва да приемат фолиева киселина в таблетна форма тъй като риска от евентуален вроден дефект на невралната тръба всъщност се увеличава. В другите случаи приема на излишно количество фолиева киселина под вид на добавка може да маскира дефицита на Б12. Особено опасно е за възрастни хора.

Тъй, че ако ще адвокатстваш за приема на тази добавка говори за фолат, а не за фолиева киселина. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Фев 2017, 19:41

Фолатът е сборно название на група водно разтворими Б витамини, още са известни като Б9. Фолиевата киселина е окислено синтетично съединение, което се продава под формата на хранителни добавки. Схващаш ли или да продължавам?

Киселината има тривиално наименование витамин B9. Солите на фолиевата киселина се наричат фолати. Имат подобно на нея действие. Както сулфатите са производни на сярната киселина, хлоридите на солната, нитратите на азотната и т.н. ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Фев 2017, 19:46

Незнам как сте го постигнали това да не боледува, поздравления за което, ходи ли на градина? Моите същото не боледуваха преди градината, но като почнаха първата година си имаше чат пат я някое вирусче, я настинка ...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2017, 19:59

zvetiko написа:

Киселината има тривиално наименование витамин B9. Солите на фолиевата киселина се наричат фолати. Имат подобно на нея действие. Както сулфатите са производни на сярната киселина, хлоридите на солната, нитратите на азотната и т.н. ;)

Не. Синтетичната добавка никога не е била, не е и няма да бъде със същото действие като естествения продукт. Приемът на фолиева киселина в таблетна форма е категорично вреден за мъже, жени, деца, бременни и т.н.

vld написа:Незнам как сте го постигнали това да не боледува, поздравления за което, ходи ли на градина? Моите същото не боледуваха преди градината, но като почнаха първата година си имаше чат пат я някое вирусче, я настинка ...

Не ходи, но има контакт с деца постоянно по принцип. Ако ходеше сигурно щеше да хване нещо де. Това с болестите в детската ме подсеща за интересната теория, че така се бил развивал имунитета. :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Фев 2017, 20:17

Имунитетът незнам дали се подобрява, но определено един вид вирус като го изкарат после не ги хваща, трябва да е нещо различно. Голямата ми щерка е първи клас и в класа има дете което е расло на село, без да ходи на градина и без особени контакти с други деца, е повече от седмица не се задържа на училище, все е болно..., да не споменавам, че трудно се разбира с децата и нонстоп когато е на училище има някакви проблеми с него(агресивно е към другите).

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Фев 2017, 20:21

bum_bum написа:Достатъчно е да се обърнем 50-100 години назад за да видим медицински практики, които към ден днешен са напълно идиотски. Какво ни гарантира, че след 100 години сегашните няма да изглеждат също толкова варварски.

+1 за тва държавата роля в тия неща не тряя да има. изцепката с обезсмаслените неща и холестерола в САЩ е може би най-големия fail (за сега).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Фев 2017, 21:23

Ъъъъ...то това бебе знае ли че е веган ???? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 17 Фев 2017, 21:24

Jordana написа:Ъъъъ...то това бебе знае ли че е веган ???? :roll:

Предполагам, че вече са му казали. :ok:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Фев 2017, 21:35

vladobate написа:Кат гледам как се нахвърлихте на веганите 90% май не са наясно за какво иде реч . Нищо лично , но тук става въпрос за липса на един важен елемент от многото , а не за веганството като идея. Аз съм веган от няколко месеца по принуда и не е заради глупостите за неубиване на животни и т.н. причината , а начин на хранене с лечебна цел. Ами колкото и невероатно да звучи за мнозина със "смешните семена " ( и не само ) имам поне 50% повече енергия , по-бистър ум или както щете го наречете и висока степен на неуморяемост физическа и умствена. Не вярвах , че ще им такъв ефект върху организма ми , но факт изключително полезно , прочистващо и енергозахранващо . Нека не се бърка неядене на месо и съпътстващото с това правилно захранване на организма с култ към неживотинското на всяка цена . И нещо много важно , разбираш , че боклука продаван по магазините не се нарича "месо" , а "храна" , на която е поставен етикета от търговеца , доставчика и производителя . Изключително негодна за употреба колкото и крайно да звучи , но си е така . Дори по щандовете с еко храни си е пълно с добавки ( в предлаганите продукти ) противоречащи на разбирането за добра храна . Да, някои прекаляват и не съм привърженик , но е важно да си изградиш правилно разбиране за начина на хранене и основни правила за приема на необходими вещества , за което ме напътства човек знаещ и с опит .

Ако мога да попитам, какво ядеш точно, друг въпрос защо мислиш, че твоята храна е чиста, семената се произвеждат по един или друг начин дали са БИО ?
За месото и т,н по магазините всички знаем какво е заради това си намираме читаво месо, мляко зеленчуци и плодове, къде сами си ги отглеждаме къде от селата купуваме като мен

За силата и т.н еми аз като ям постно и нямам сила, като хапна 2 ребра всичко се оправя, за пример 2 ребра не ме карат да се подуя, а чиния салата, некво месо и супа ме надуват после не ми се работи 2 ребърца и идва силата :) и не те мързи, тук е ясно защо е така няма да го пиша.
А кое е правилно се разбира от следното в миналото имало ли е вегани ? какво са яли ескимосите, Българите ? и другите хора
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата