Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда

Мнение от navseal » 24 Мар 2017, 10:25

По-голямата ширина на гумите е нож с две остриета. От една страна по-широките гуми ще бъдат доста по-издръжливи в сравнение с предходните, което хем ще осигури възможност за достигане на по-високи скорости на трасето, хем ще може да се пробута варианта само с един питстоп. От друга страна обаче по-широките гуми увеличават риска от аквапланинг когато се кара на мокро. Ще бъде интересно да се проследи ролята на гумите в Австралия, но със сигурност състезанието ще е доста по-различно от преди.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 24 Мар 2017, 11:33

И аз мисля, че разпределението на силите е почти идентично с предните години.
Ред Бул леко са дръпнали ръчната заради двигателя, а Ферари са направили крачка напред.Очаквам до края на сезона биковете да скъсят тази дистанция и да гледаме идентична картинка като миналата година в този двубой.

Хамилтън изглежда добре си е оплел кошницата - има кола правена за него, на път е да си отвоюва прекратяване на смяната на механици и обмяна на настройки.
Тази година обаче няма да го има Розберг да го притиска, съответно двамата да си пречат, допускат грешки и натоварват техниката. В този ред на мисли дори Ферари да са по-близо, на Хамилтън ще му е по-широко около врата, което ще направи задачата на преследвачите много трудна. Ако Рикардо е прав и Ботас се окаже в боя сред Ред Бул и Ферари, Хамилтън ще има и другарче което да отбива атаките и да му пази гърба.

Аз все още имам надежди, че Ферари мишкуват и утре ще избухнат :mhihi: , но реализма казва друго.

Колкото до гумите- ситуацията е малко като омагьосан кръг. Когато умишлено ги правят скапани, всички ги пазят и не атакуват, за да не ги износят.Сега ще са доста по-издръгливи, но стратегии с 3-4 стопа ще липсват, защото най-сигурната тактика ще е да не натискат и да изкарат с по-малко стопове. Агресивната стратегия е посечена и от други две места - тази година пак ще се въренм във 2014 по отношение на ситуацията с разхода на гориво. Няма да може цяла състезателна дистанция да се кара на пълна газ и ще се налага пестене на гориво. Агрегатите са нови не толкова надеждни и ще трябва да им се пести ресурса.
Та си мисля, че една агресивна стратегия с повече спирания в бокса и повече натискане ще слезне в дъното на възможните подходи към състезанието.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 24 Мар 2017, 12:48

Яд ме е само на тоя Ботас, още не е почнал шампионата и той готов да бъде втори .. поне на 3-4 пъти каза че щял да уважава Хамилтън, щял да се води по неговото темпо, щял да играе 1во за отбора после за себе си ... Пълна нула, никакъв характер ... Дано греша, но от неговите коментари това се вижда :no:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 24 Мар 2017, 13:58

don_gori написа:Яд ме е само на тоя Ботас, още не е почнал шампионата и той готов да бъде втори .. поне на 3-4 пъти каза че щял да уважава Хамилтън, щял да се води по неговото темпо, щял да играе 1во за отбора после за себе си ... Пълна нула, никакъв характер ... Дано греша, но от неговите коментари това се вижда :no:

Еми той ако нямаше да играе по свирката им нямаше да е там... Просто не е дорасъл за да проявява характер, това си е най-нормалното нещо на което ставаме живи свидетели всеки един ден...
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 24 Мар 2017, 14:53

Явно не съм се изразил правилно, Ботас е един завършен пилот, от това което показваше в Уилямс всички очакваха много от него за в бъдеще. Сега когато има шанс в най-бързата кола и най-добрия отбор вместо да говори за титли и победи, си дава дупето на ония черния ... Просто не го разбирам, кога да не проявява характер ако не сега ... жив пример е Макси. Уважава отбора и съотборника си, но на никой не отстъпва и грам см по пистата без бой. Просто не съм очаквал от Ботас подобно развитие, ама ще си проличи де до средата на сезона ще стане ясно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 24 Мар 2017, 15:15

don_gori написа:Явно не съм се изразил правилно, Ботас е един завършен пилот, от това което показваше в Уилямс всички очакваха много от него за в бъдеще. Сега когато има шанс в най-бързата кола и най-добрия отбор вместо да говори за титли и победи, си дава дупето на ония черния ... Просто не го разбирам, кога да не проявява характер ако не сега ... жив пример е Макси. Уважава отбора и съотборника си, но на никой не отстъпва и грам см по пистата без бой. Просто не съм очаквал от Ботас подобно развитие, ама ще си проличи де до средата на сезона ще стане ясно.

Незнам какво разбираш под "завършен пилот", но без нито 1 победа и само 1 подиум в най-добрия отбор... Подразбира се че ще си втора цигулка. :bchug:

ПП: нека спечели няколко състезания първо и тогава изобщо, евентуално, може да има претенции към нещо.
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 24 Мар 2017, 15:42

Той и в Уилямс си беше същият послушко. При това до него стоеше Маса! Маса с който Алонсо и шефовете "бършеха пода" във Ферари. А Ботас правеше реверанси на него, какво остава сега с Хамилтън.

Тя изобщо цялата врътка с прехвърлянето му много българска стана, шуробаджанашка :mhihi:

Изобщо когато се появи нов скандинавски пилот на хоризонта винаги с интерес го следя и се надявам да е нещо интересно, но Ботас за сега поне мен ме разочарова. Кара стабилно и до там - няма амбиция, няма хъс, няма и грам лудост.

Поне ще вдигне малко акциите на Бритни :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Мар 2017, 18:49

На какво отгоре пък заключихте, че Ботас е послушко? Още не е почнал сезона и се четат простотии до простотии... Не разбрахте ли, че не е важно кой какво говори. Докато не мине сезона не може да се оцени колко добре се е представил. Това, че не е луда глава като Макс защо задължително е нещо лошо? Той и Розберг не беше, но взе титла. Ботас е пилот с изключителни качества и това, което показа в Уилямс може само да загатва какво би свършил в Мерцедес. И пак забравяме срещу кого се изправя - топ класа пилот от гледна точка на умения, другите му качества не коментирам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 25 Мар 2017, 1:11

На база на поведението му в Уилямс. За цялата му кариера там случаите в които е проявил характер се броят на пръстите на едната ръка. Едно спречкване с Райконен и няколко по-твърди защити/атаки. За сметка на това доволно пропускаше Маса въпреки че е заплаха за него, стои си мирен като го изпреварват и т.н. Да не говорим че семейство Волф и Мерцедес го държат за т*****е в момента.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Мар 2017, 5:20

Много добре знаем колко "конкурентен" беше болидът на Уилямс... и тия "спречквания" с Райконен си бяха точно демонстрация как с по-слаба кола се защитават позиции. Да - ако на мястото на Райконен беше Хамилтън нямаше да има характер... защото е пределно ясно, че няма смисъл от съпротива. Просто е изключително дисциплиниран, но вие явно 4 години след новата турбо ера все още не осъзнавате добре какво значи да си пилот в съвременната Формула 1. Не че аз от първо лице мога да кажа, но... да речем, че имам по друг поглед и компания около мен. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 25 Мар 2017, 10:27

Интересна клалификация се получи, Ферари явно са хвърлили доста работа и вече са доста близко до Мерцедес. Кофтито е обаче, че новите правила по никакъв начин не спънаха мотора като основна разлика между отборите, даже стана по-зле.
Вижда се че аеродинамиката не може да компенсира по никакъв начин по-слабия мотор. Да видим утре как ще се представят колите в състезателно темпо с разход, гуми и т.н. защото да си най-бързия в 1-2 обиколки не означава че ще спечелиш състезанието. И все пак си мисля че Мерцедес имат нещо скрито в джоба.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 25 Мар 2017, 11:19

Dirty M5 driveR написа:Много добре знаем колко "конкурентен" беше болидът на Уилямс... и тия "спречквания" с Райконен си бяха точно демонстрация как с по-слаба кола се защитават позиции. Да - ако на мястото на Райконен беше Хамилтън нямаше да има характер... защото е пределно ясно, че няма смисъл от съпротива. Просто е изключително дисциплиниран, но вие явно 4 години след новата турбо ера все още не осъзнавате добре какво значи да си пилот в съвременната Формула 1. Не че аз от първо лице мога да кажа, но... да речем, че имам по друг поглед и компания около мен. ;)

Знам какво визираш и съм съгласен че в момента дисциплината, пазенето на техниката и прецизността носят дивиденти- кристален пример е Канада 2015? и проблемът със спирачките на Мерцедес. Но не и световни титли като изключим Розберг - но там ситуацията поне за мен е по-сложна. И все пак ”бунтарството и агресията” водят с 2 на 1 титли в новата турбо ера. За мен проблемът на Ботас не е толкова на пистата в преките двубои с Хамилтън. Розберг беше размазан в това отношение, но това не го спря да спечели. Беше обаче с една идея пред Хамилтън в борбата за овладяване на гаража. Не го виждам Ботас как ще ги играе тия игри.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 25 Мар 2017, 19:33

За мен Розберг не спечели титлата, а Хамилтън я загуби заради голямото си его.
Относно Ботас, от него не се иска да говори (мерцедес си имат вече плямпало) а да кара. Ако е достатъчно бърз резултатите ще говорят. Все пак Хам редовно се дъни и да му отмъкнеш титлата не е толкова трудно.
Очаквах повече от Редбул. Те по-скоро са увеличили изоставането си от птрвите.
40653

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Мар 2017, 6:46

Ами... то поначало е така. Друг е въпроса, че лигльовци като Хамилтън превърнаха съотборничеството в... не знам какво. Аз бих казал, че изключително много симпатизирам на Ботас (вече изредих заради кои негови качества) и се надявам просто да е бърз, обран и разумен и с чисто майсторство да надвие Хамилтън, или пък пък да загуби битката - това НЯМА да е провал за него. Досега не е бил в достатъчно конкурентен отбор и тия свръхочаквания могат буквално да съсипват кариери за съжаление.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 26 Мар 2017, 6:54

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата